travel, food and lifestyle blog

Followers

Mana Lagi Sedap, Satar atau LokChing

Mana Lagi Sedap, Satar atau LokChing | Alhamdulillah kembara jelajah negeri tempat lahirnya wa pada kali ini sangat best kerana disertai Geng WhatApp Putrajaya (Blogger) . Sepertimana yang semua orang tahu, Kelantan ni dah di ibaratkan sebagai Syurga makanan. Banyak lagi makanan yang ada di Kelantan ni masih belum ada dipasarkan ke luar dari negeri Cik Siti Wan Kembang ni. 

Memperkenalkan makanan tradisi Kelantan kepada mereka yang tidak pernah tahu akan kewujudannya adalah satu kemestian kepada kami. Kadang-kadang sesetengah makanan yang wujud di Kelantan ni, kami sendiri pun tidak tahu akan kewujudannya kerana hanya ada di tempat-tempat tertentu sahaja di dalam Kelantan ni

Gambar Satar dan LokChin
Satar dan LokChing
Jika tengok pada gambar, rasanya semua orang dah tahu dan dah rasa kedua-dua makanan yang dibuat berasaskan ikan ni kan.  Biasanya Satar famous di Terengganu. Lok Ching pulak biasanya dimakan dengan sos pedas "home made". So kalau ke kelantan jangan lupa untuk cari dan rasa sendiri ye. hehehehe


Share:

Gulai Kawah di Majlis Walimatul Urus Que Achmad

Gulai Kawah di Majlis Walimatul Urus Que Achmad | Selamat Pengantin Baru Buat Que Achmad. Alhamdulillah dengan sekali lafaz sahaja Que Achmad yang mesra dipanggil dengan panggilan Abe oleh kami, sudah sah bergelar suami kepada isterinya hehehehe. Maka susahlah nak lepak-lepak lagi lepas ni. Sebab tanggung jawab lain dah ada heheehe. 

Gambar Perkahwinan QUE ACHMAD

Tahniah.. Tahniah..Tahiah.. Moga kebahagiaan itu kekal hingga akhir hayat. Alhamdulillah juga, sebab kami diberi ruang masa untuk menghadirkan diri di majlis keraian mereka di Kota Bharu Kelantan. Diantara mereka yang hadir bersama memeriahkan majlis adalah Mk Syahir, Sueizza, QasehDahlia, Yantlee, Miezarzx, NajeebEdward dan AbgEddy. 

Menu kenduri pon boleh tahan, menu utama biasalah nasi minyak. Banyak pilihan lauk dan makanan lain. Memang tak tercapai nak letak dalam pinggan. huhu. Makan je setakat yang mampu. Jadi macam biasalah kalau ke kenduri di kelantan, apa lagi Gulai Kawah la kan. 

Gambar Gulai Kawah kenduri Di Kelantan
Sumber: www.photomalaysia.com
Kalau kat Kelantan ni, tradisi gulai kawah biasa dimasak bersama umbut kelapa. Tapi kat kenduri ni gulai kawah nya tidak dimasukkan umbut kelapa, tapi sedap. Umbut kelapa pula di jadikan kerabu. perghhh memang mantap. Saya orang kelantan pun tak pernah rasa lagi kerabu umbut kelapa ni. Apapon terima kasih buat Abe sekeluarga sebab sudi jemput kami untuk ke kenduri ni. Kami balik dengan perut kenyang dan senang hati. 

Yang jauh sudahlah dekat
Sudah dekat bersalam-salaman
Kami berdoa semoga berkat
Menempuh hidup di dalam aman

Sudah bersarang burung tempua
Sarangnya jauh tidaklah dekat
Dahulu seorang sekarang berdua
Baik-baik duduk berpakat



Share:

Video Pergerakan Ketara Bayi Dalam Kandungan



Video Pergerakan Ketara Bayi Dalam Kandungan | Subahanallah, video pergerakan ketara bayi dalam kandungan yang pernah menjadi trending suatu ketika dahulu. Bayi bergerak dalam kandungan adalah hal biasa. Namun, bayi yang bergerak seperti memukul perut ibunya seperti alien, kini menjadi sensasi internet. Jom kita saksikan.
Share:

Keputusan Kelantan layak ke final selepas menewaskan Terengganu

Keputusan Terengganu vs Kelantan separuh akhir 2 Piala FA 2013







Tahniah buat pasukan Kelantan



Antara status facebook untuk pasukan Kelantan.
Share:

Cara Untuk Update Moment tanpa Gambar Untuk WeChat

Wechat_foto allthingsd.com
Cara Untuk Update Moment tanpa Gambar Untuk WeChat | Memandangkan ramai teman WeChat bertayakan pada wa bagaimana untuk buat pasal Moment tanpa gambar di WeChat, maka disini wa buat Tutorial untuk mereka yang ingin tahu. So, ikut langkah kat bawah ni.


Mula-mula macam biasalah buka Application WeChat korang


Klik pada ikon "SOSIAL"


Klik pada "MOMENT"


Sepertimana untuk post moment bergambar, untuk post moment tanpa gambar juga korang perlu klik pada ikon camera tu. Cuma perbezaan dia, KLIK lama pada ikon tersebut. 


Taiplah sesuka hati anda, madah berhelah ke , sama macam update status di Facebook. 


Selamat mencuba. hehehhehe. Kalau sape-sape tanya korang lepas ni, boleh la share hehehe. 
(Sebenarnya ramai yang tak tahu tentang Moment tanpa gambar ni)

Share:

PETUA HALAU BABI



Petua Halau Babi |  Hari ni gua nak share sesuatu dengan korang semua. Macamana cara untuk menghalau cik lembu pendek a.k.a BABI (nama pemes). Tadi time dok baca status member-member kat facebook, mata terus tertumpu kat satu satus dari member gua nie. 



Ahaa. Camner apa korang rasa? setuju tak dengan petua tu. Rasa cam pelik kan. Tapi gua sendiri pon rasa cam leh percaya je. Kalau betol la leh la try pasni, untuk mengelakkan diganggu  oleh binatang tersebut ( ceh tetiba keluar ayat cemas huhu ). Petua ni leh la digunakan untuk mereka yang bergiat aktif dalam bidang PERTANIAN ye. hehehehe. Apapon terima kasih kepada beliau atas petua ni.

*Agak pelik , apa la special sangat RAMBUT manusia ni sampaikan lembu pendek tu dok takut kat rambut kita nie. huhu. Apapon semua tu kuasa ALLAH. Apa yang terjadi semua ada sebab nya.

Setelah dibawa usul masalah ini ke status facebook gua, ini jawapan yang gua dapat heheehe.


Ahahahahaha. Terima kasih bro kerana membantu kikikiki. Leh la semua share Petua Halau Babi ni dengan kawan-kawan. Selamat mencuba semua hehehehe

kredit foto : www.bluetripper.com

Share:

Bila Selebriti Tiada Bergigi

Bila Selebriti Tiada Bergigi  | Hak hak hak kontroversi sungguh tajuk entry wa kali ni ya. Sapa la selebriti yang takde gigi tu? Amboi, ada ke selebriti yang tak ada gigi? Tak mampu nak beli gigi palsu kah? hahahha. Atau gigi palsu sedia ada tertanggal? huhu. Nasibla. Sapa suruh tak guna POLIDEN. hahahahahah (apa yang wa melalut ni, ah abaikan) Jom kita tengok depa. 

gambar selebriti yang tak ada gigi

Ha amacam, cantik tak kak ton? eheh silap. Cantik tak depa? awww menggoda. geli tengkok aku tengok dia jelir lidah tu.. rasa macam errkkk abaikan hahahahaha. huh tetiba aku rasa dirang ni macam teraniaya je. Huh ada sapa-sapa nak explain pasal ni dop? kikiki





Share:

Ramuan Teh Limau

Ramuan Teh Limau | Bila cuaca panas, mula la tengkok ni terasa haus, meronta-ronta mintak ais. Perggggh dapat pulak teh o ice limau ni memang berdezup la. hhahaaha. Orang kata teh limau ni baik jugak untuk kesihatan, terutama bila guna limau nipis. Boleh elakkan perut buncit katanya. Amboi kemain hahhaha.

Santai sambil minum teh limau di noodles station

Bahan;

Limau 
Daun Teh
Air Bersih

Cara Membuat:

Daun teh kering dimasukkan ke dalam air. Panaskan dalam keadaan tertutup hingga mendidih selama 30 minit.
Setelah panas, penutup dibuka dan ditapis hingga diperoleh filrat sebanyak satu gelas.
Tambahkan air perahan limau dan adunkan hingga sebati,

Kalau rasa susah nak membuatnya, korek je tabung korang tu pergi  kedai beli je, nak dalam kotak, dalam tin, dalam plastik pun ada hahahahah. Selesai masalah.

 Actually teh o ice limau ni memang kegemaran wa. Selain dari coconut shake hehehe.


Share:

Siapa Orang Kuning disebalik Maskot DIGI ?

Siapa Orang Kuning disebalik Maskot DIGI ? | Korang masih ingat tak orang kuning yang slalu keluar dalam iklan TV tu? ala iklan DIGI. Aha korang tahu tak siapa sebenarnya dia? 


Aku pun tak terfikir mamat nie weh,siapa nama dia?  Zalif Sidek

Sumber: Sensasi Selebriti
Biodata Zalif Sidek
Nama Penuh : Md Zalif Naquiyudin Wan Abu Bakar Sidek
Asal: Kuala Terengganu
Bangsa : Melayu
Bahasa : Bahasa Inggeris, Bahasa Melayu
Kerjaya : Pelakon, Model
Filem: Papa I Love You, Hantu Dalam Botol Kicap, Bini-Biniku Gangster
Iklan: Digi, Panadol Soluble Actifast, Astro First



Ha dia la yang memenggang gelaran orang kuning digi. Amboi kemain lagi dia ye heheeh. 




Share:

Lori Pintu Empat


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Semalam masa pulang gua balik dari keje ternampak sesuatu yang agak pelik. hahaha. Lucu pon ada.

Mana taknya, sebelum ni tak pernah tengok pon benda tu kat muka bumi nie hahahaha.

lori pintu empat.
Ha korang pernah tengok tak lori macam ni kat Malaysia? . hahaahaha. 
Lori ni parking dekat depan gerai makan betol-betol area rumah gua. Dah rasa macm van kena potong dan sambung dengan belakang lori.. ahahhahaha


Sebelum tu klik kat bawah ni dulu heheh


Dah klik?? Alhamdulillah moga ALLAH murahkan rezeki kamu hehehe. Amin

Share:

Pengamen cilik kota subang - Kreatif dan Merdu

Pengamen cilik kota subang - Kreatif dan Merdu | Merdu sungguh suara si cilik ni. Sangat kreatif, dengar khabar dia dah makin femous. Bukan sahaja bersuara merdu, tapi hebat memetik gitar nya :) Jom kita layan suara budak dari Indonesia ni.



Kagum, sangat kagum dengan beliau. Walaupun masih kecil tetapi mempunyai bakat yang sangat hebat


Share:

3rd Annivesarry GA Blog by Emas Putih

Share:

Cara Memeriksa Android Version Telefon Pintar Anda

Cara Memeriksa Android Version Telefon Pintar Anda  | Haritu masa wa dok lepak-lepak dengan geng blogger, wa dapat satu ilmu untuk check PERISIAN Android version telefon pintar kita sama ada Original atau CRACKED VERSION . Jadi wa dah tahu, so tak salah rasanya kalau nak berkongsi dengan korang semua .

Jom ikut step- step ni :


Pertama skali  sila ke "setting"


Pergi ke bahagian bawah sekali dan klik " About device "


Lepastu pergi ke bahagian kanan dan cari " Android version " dan klik banyak kali pada android version tersebut.


Dan kalau Android anda berversion Jelly Bean maka benda ni akan keluar.


Diikuti pulak dengan benda ni.

Maka terbuktilah telefon pintar anda mempunyai  original Android version Jelly Bean heheh. Kalau telefon pintar korang adalah version lain, dia tak akan keluar Bean Merah macam kat atas, tapi gambar lain la hehhe. Yang tak ori akan kuar ZOMBIE ANDRION BY JACK LARSON pastu gambar dia bukan animated. So selamat mencuba.

Jangan lupa klik butang fb share untukshare dengan kawan-kawan semua heheheh 





Share:

Jusco ditukar kepada AEON ?

Jusco ditukar kepada AEON ? | Jika dulunya dikenali dengan jusco wangsa maju dan sekarang pula dengan AEON Alpha Angle Shopping Centre.

"In March 2012, all the JUSCO stores and shopping centres in Malaysia are re-branded into AEON Retails stores and shopping centres, followed the decision of AEON in Japan."

Wa datang kesini bersama geng blogger wa untuk menemani seorang geng blogger kami Umar untuk membeli kelengkapan untuk ke latihan PTD di  INTAN Bukit Kiara.

Makan , Food Court, Aeon, Jusco

Singgah untuk makan tengahari di medan selera sebelum agenda utama hehehe.

Beli, Pilih, Tuala, AEON

"Memilih tuala ibarat memilih isteri sehidup semati " hahahha. 

Cool blog, pink, minum

Okay tunggu si Umar gunting rambut, sempat la kami minum Cool Blog. Perghh memeleh habaq hang, tambah pulak ada cheese cake yang orang beli.. ( errrkk boleh macam tu).

Apapon kami semua mengucapkan tahniah kepada ko Umar, selamat maju jaya dan bsebahagialah kau di dalam sana ye selama setahun, dan yang paling penting, Jangan sesekali lupa akan kami semua.. ( sambil kesat air mata errkk )







Share:

Santai bersama kami di Coffee Village Cafe

Santai bersama kami di Coffee Village Cafe | Santai bersama kami di Coffee Village Cafe, Sg. Merab (dah dekat sangat dengan putrajaya, kata setengah orang pula, hujung-hujung Putrajaya ) sambil menikmati makan malam yang agak memuaskan sambil juga di hiburkan oleh DJ mereka dan  pelanggan berkaraoke. Di fahamkan waktu mereka beroperasi adalah sehingga  2 pagi setiap hari. 

Blogger, Ben Ashaari, Fuh.com, Que Achmad, Santai

Coffee Village Cafecoffee village cafe ialah sebuah restoran dan tempat untuk anda
bersantai selain restoran kami juga meyediakan kolam memancing 24 jam. Karaoke di waktu malam bermula jam9.00 malam hingga ke 2.00 pagi.selain itu kami juga meyediakan perkhidmatan seperti :catering,tempahan meja makan,sound system ,karaoke set, d.j ,pegacara majlis ,live band,lighting serta kolam memancing bagi pihak ingin membuat pertandingan memancing.


Share:

Dapat Layanan Mesra

Dapat Layanan Mesra | Wah kontroversi sungguh tajuk entry wa kali ni. Haha, biasala kan sekali sekala. Bukan nak cerita pasal peribadi pun. Cuma wa nak bagitau yang perkhidmatan yang wa dapat hari ni memang memuaskan, dan cukup memuaskan. Woah, layanan apa tu, (ceh kontroversi lagi). 

Ha tengok gambar kat atas tu. Tak de nya wa nak buat benda tak elok. Buat benda elok lagi ada hehehe. Tentang layanan yang mesra wa bagitau sekejap tadi tu tentang layanan khidmat pelanggan diorang ni la. Wa disambut dengan senyuman lebar, Salam, dan teguran ramah mesra, terasa seperti wa ni besar sangat di pandangan diorang. 

Teringat jugak dulu, masa pergi buat passport dekat Kajang ni jugaklah. Semua kakitangan yang wa jumpa semua mesra dan pandai ambil hati. Tak pernah jumpa lagi kakitangan kerajaan ni di tempat lain yang layan pelanggan hingga begitu. Hmmm mungkin belum jumpa lagi kot. Jadi wa sangat berharap lepasni, semua kakitangan awam ataupun swasta dapat tiru cara diorang ni .


Share:

Inikah Budaya Kita ?

Inikah Budaya Kita ? | Walaupun sudah bertubi-tubi amaran dan ugutan saman dikeluarkan oleh pihak tertentu, mereka seakan-akan sangat kebal dengan semua tu. Tak usah dicari contoh yang jauh diseberang sana. Perkara ni boleh diambil contoh di pangsapuri tempat aku menginap sekarang. Tak tahu la apa nak cakap lagi. Rasanya semua ada Otak. Tapi kemana diaorang guna otak tu untuk berfikir ya? hmmm.


Mungkin bukan semua yang buat begini, tapi walaupun seorang sahaja yang buang sampah, sudah cukup untuk memperdaya yang lain untuk turut serta. Hodoh akibatnya

sampah

Hakikatnya memang inilah tabiat yang kebiasaannya wujud di kalangan orang kita. ‘Biar rumah orang kotor, asalkan rumah kita cantik!’.


Share:

Dah Sampai

Apa yang dah sampai tu? Tak ada apa-apa pun cuma Baju Kelab Blogger Ben Ashaari yang wa tempah dulu tu dah pun sampai, walaupun 3 kali bertukar alamat heheh. Dari alamat Temerloh, balik ke Kelantan dan akhirnya ke Bangi

T shirt kelab Blogger Ben Ashaari
T-shirt kelab Blogger Ben Ashaari

Tak sabar rasanya nak pakai waktu konvoi ke Kelantan minggu depan bersama geng kelab ni. Eh tetiba rasa tak sabar nak balik negeri sendiri kan. hehehe.



Share:

Selamat Hari Guru

16 Mei setiap tahun adalah tarikh bagi menghargai pengorbanan dan jasa guru -guru yang ada di Malaysia ini. Walau dah berapa lama kita tinggalkan zaman persekolahan. Tapi kita kena ingat bahwa ilmu kita ada datang dari tunjuk ajar mereka. 
Selamat hari guru



Lama sangat dah tak dengar lagu ni. Kalau dulu-dulu zaman sekolah,cikgu-cikgu penuh semangat nanyikan lagu ni heheh.Terima kasih buat cikgu-cikgu dan pensyara yang telah memberi ilmu kepada wa. secara langsung atau tak.


Share:

Segmen Topup 2 Hari Bersama Blog Bahrain

Salam sejahtera
^__^


http://bahrain-info.blogspot.com/2013/05/segmen-topup-2-hari-bersama-blog-bahrain.html

Jom join Segmen Topup dari Blog Bahrain
Segmen ini akan berlangsung selama 2 hari sahaja mulai pada jam ini.
Berakhir pada pukul 11.59 malam bertarikh 17 Mei 2013 akan TAMAT

 SYARAT-SYARAT :
(SILA BACA DENGAN TELITI!)

(1) Follow BLOG BAHRAIN termasuk Google +
(2) Buat entry bertajuk "Segmen Topup 2 Hari Bersama Blog Bahrain"
(3) Wajib Copy dan paste Code html Yang telah  disediakan Oleh Blog Bahrain ini pada entry korang 

Tutorial Copy paste kod html




(4) Wajib klik di sini [jujur] --> SINI  dan SINI
(5) Letakkan url entry korang di bahagian komen blog ini --> BLOG BAHRAIN 


HADIAH : 
Top Referal
RM10 x 2

Random
RM5 x 2


SELAMAT MENYERTAI SEGMEN!

TAMAT!!

Copy paste coding entry yang diberikan di blog Bahrin dan paste kan ke ruangan html post korang. Kalau tak faham tengok tutorial no 3.


Selamat Bersegmen 


Share:

Rahsia Hadiah Untuk Lumba Haram

Kegiatan lumba haram? Agak lama dah tak dengar pasal isu ni kan? maklumlah, semua media dok sibuk berkempen untuk PRU13 baru-baru ni kan. Korang pernah terfikir tentang hadiah-hadiah yang bakal mereka dapat jika mereka join dalam pertandingan lumba haram tu ? Ha sini la wa nak bongkarkan satu rahsia diorang ni.


Sumber : Sabah Bagus Bah's Page

Alahai, ni adalah tawaran terbaik untuk pelumba-pelumba haram kat luar sana. Ha, siap ada pakage lengkap lagi tu.kikiki. tergelak sorang-sorang aku bila terbaca memo ni.

Dari Abu Hurairah, r.a., Dari Nabi s.a.w. sabdanya: "Sebahagian dan keelokan dan kesempurnaan Islam seseorang ialah meninggalkan perkara-perkara yang tidak perlu kepadanya."(Tirmizi dan Lain-Lainnya).

Jadi amat jelaslah kepada kita, jika inginkan kesempurnaan iman dan jadi seseorang yang soleh atau solehah, jauhilah perkara-perkara yang tidak perlu dan memudaratkannya. Seperti lumba haram ni.




Share:

Ziarah di Hospital Kuala Lumpur

Ziarah di Hospital Kuala Lumpur | Ahad lepas sempena Hari Ibu, wa berpeluang ke Hospital Kuala Lumpur(HKL) bersama rakan blogger lain untuk menziarahi ibu kepada rakan blogger kita Pari-pari Putih yang sedang menerima rawatan disana. 

Hospital Kuala Lumpur HKL

Alhamdulillah, ibu beliau dah semakin pulih dan berharap cepat sembuh. Dan boleh melakukan aktiviti harian seperti sebelum-sebelum ni.



May 12, 2013 | Kat HKL by mawardiyunus on Keek.com

Memandangkan hari yang kami pergi tu hati Ahad merangkap Hari Ibu pulak, memang ramailah orang kesana untuk menziarah kenalan masing-masing. Jadi parking pun penuh dan jangan mimpi lah kalau nak naik lif untuk ke tingkat atas atau turun. Bagi je peluang untuk makcik-makcik dan pakcik-pakcik atau kepada mereka yang lebih memerlukan. hehehe. Semput jugak dibuatnya bila naik ke tingkat 5 guna tangga ni hahaha.  Tu baru tingkat 5 kan? kalau tingkat 10 macamana? silap-silap aku pulak yang korang ziarah nanti huhu.


Share:

Menjaga Kerukunan Hidup Bermasyarakat

Menjaga Kerukunan Hidup Bermasyarakat | Kalaulah kita perasan, dalam mengharungi kehidupan pada zaman serba moden ni memperlihatkan kepada kita akan struktur hidup bermasyarakat Islam hari ini menjadi semakin teruk dari pelbagai segi. Tak tahu dari mana salahnya. Mungkin tu sangat susah untuk di perbincangkan di sini.

Gambar dimana sahabat lain mengatakan bahwa kami mempunyai  wajah yang iras. korang tengok ada iras  ke? hehehehehhe eh tetiba, macam tak der motif je hehehe.
Hadith :

Dari Abi Hurairah r.a katanya : “Telah bersabda Rasulullah SAW : “ Janganlah kamu saling dengki mendengki, janganlah kamu saling tipu menipu, janganlah kamu saling belakang membelakangi dan janganlah kamu menjual di atas jualan setengah daripada kamu dan jadilah kamu hamba Allah yang bersaudara. Orang Islam adalah saudara kepada orang Islam yang lain, tidak boleh ia menganiayai dan tidak boleh membiarkannya (dalam kehinaan) serta tidak boleh mendustai dan tidak boleh menghinanya. Taqwa itu di sini (Nabi berkata sambil menunjukkan ke arah dadanya tiga kali) Sudah cukup banyak kejahatan seseorang itu bahawa ia merendahkan saudara seIslamnya. Sekalian orang Islam atas orang Islam yang lain adalah haram darahnya, hartanya dan kehormatannya. Riwayat Muslim

Sebagai seorang Muslim kita mestilah menghormati maruah individu Muslim yang lain kerana setiap individu mempunyai hak dan tanggungjawab, seperti hak untuk dihormati oleh orang lain dan tanggungjawab untuk menghormati orang lain.

Sebetulnya umat Islam harus hidup sepertimana yang disebut dalam pepatah Melayu " cubit paha kiri, paha kanan terasa sakitnya ". Maksud wa, jika kita inginkan segala kebaikan untuk diri kita, maka kita juga ingin umat Islam lain juga menikmati kebaikan itu.

Harap nilai persaudaraan aku, keluargaku dan  sahabat-sahabatku yang lain dipelihara oleh Allah SWT. Diminta jauh dari segala fitnah dunia, jauh dari tipu muslihat syaitan. Amin 

Share:

Komen Ikhlas Filem Bisikan Syaitan

Komen Ikhlas Filem Bisikan Syaitan  | Tak tahu macamana nak cakap ,apatahlagi untuk gambarkan disini bertapa teruknya filem yang aku tonton semalam dekat GSC Alamanda. Bukan salahkan panggung wayang (GSC), tapi salah filem yang ditayangkan. 

"The worst malay movie I ever watched"
Kelihatan beberapa kerat penonton didalam panggung yang hanya boleh dikira dengan jari tanpa menggunakan formula-formula matematik simple pun. Dari saat ke saat seterusnya filem ditayangkan seakan-akan tiada motif dan tiada sesuatu yang menarik. Ia hanya membuatkan si penonton hanya gelisah ingin keluar dari panggung secepat yang boleh. Bukan kerana takut dengan genre filem seram tersebut, tapi kerana terasa seperti "entah pa-apa".

Maaf kerana komen telus dari hati,
sebab terasa diri ini dah termakan hati membeli dan menonton cerita seperti ini.

Eheh tetiba terpantun 2 kerat plak. Bukan nak salahkan filem melayu kita, sebab banyak je filem melayu yang bagus. Cuma pada pendapat wa sebagai peminat setia filem melayu ni, Filem macam ni la yang membuatkan Filem Melayu lain menjadi mangsa cemuhan. So bagi sape-sape yang belum dan teringin nak menonton filem ini, fikir banyak kali hehehehe. kbai


Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive