travel, food and lifestyle blog

Friday, May 10, 2013

Bebek Garang Segar Merangsang

Bebek Garang Segar Merangsang | Apa punya tajuk la entry wa kali ni kan. Pelik semacam je. Bebek? Apo ko bondo tu eh? ha kalau korang nak tahu bebek tu bermaksud itik manakala Bebek Garang Segar Merangsang ni pulak merupakan sebuah restoran yang menjual makanan yang lebih berasaskan Bebek. hehhe. 



Maaflah, kat Malaysia takde, tapi kat Indonesia ada. Gambar ni diambil oleh wa masa atas bas dalam perjalanan ke Takubang Parahu, Bandung Indonesia. Tak singgah pun hehhe. Tapi  memang tertarik dengan nama restoran macam tu " Bebek Garang " dan guna pulak tagline  "Segar Merangsang" . Masa ni kami satu bas tergelak. huhu. jangan terkejut kalau restoran ni jugak memang ada perkhidmatan order online via website iaitu " DELIVERY BEBEK GARANG ".

Bebek Kagok Negro Bakar + Nasi
Ha ha ni memang mencuit hati wa lagi. Nama menu ni Bebek Kagok Negro Bakar. Mendalam sungguh maknanya hahhhaha. Try lah order kalau sampai ke malaysia hahah. Mana wa tahu semua ni? ha try la pergi website dia http://bebekgarang.com/ .

Memang terbaek lah. Ini dikatakan kejutan budaya, bila kita kesana ada yang mencuit hati kita walaupun bagi mereka itu biasa, dan begitulah berlaku sebaliknya bila mereka ke negara kita Malaysia. Apapon wa memang teringin nak masuk ke dalam restoran ni dan merasai sendiri menu-menu yang ada. Bukan senang nak dapat makan itik. serius wa cakap, yang wa tak pernah makan daging itik




Share:

10 comments:

  1. bebek tu itik rupanya.. aku baru tau ni bro..hehe

    ReplyDelete
  2. dekat bali famous dgn makanan bebek betutu.. tp seriously geli nak makan

    ReplyDelete
  3. aku ingat mencarut tadi..wakakaka

    ReplyDelete
  4. Negro bakar..? racist ke ni? isk isk isk

    ReplyDelete
  5. sekali gua baca tajuk entry lu nie pun gua nak gelak dah.. haha. bebek.. bebek.. ingatkan bunyi katak ke hape. :P gua pun tak pernah makan daging itu ada orang kata manis macam daging burung kan? negro? ok sebab kaler dia mungkin. kaka.

    ReplyDelete
  6. Bebek Kagok Negro Bakar? mesti sedap,, dalam gmbr dh dpt agak sedap,,

    ReplyDelete
  7. haha.potong bebek angsa masak di kuali...lalalalaa~terigt teru kat lagu nie >_<

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive