travel, food and lifestyle blog

Monday, May 27, 2013

Cara Untuk Update Moment tanpa Gambar Untuk WeChat

Wechat_foto allthingsd.com
Cara Untuk Update Moment tanpa Gambar Untuk WeChat | Memandangkan ramai teman WeChat bertayakan pada wa bagaimana untuk buat pasal Moment tanpa gambar di WeChat, maka disini wa buat Tutorial untuk mereka yang ingin tahu. So, ikut langkah kat bawah ni.


Mula-mula macam biasalah buka Application WeChat korang


Klik pada ikon "SOSIAL"


Klik pada "MOMENT"


Sepertimana untuk post moment bergambar, untuk post moment tanpa gambar juga korang perlu klik pada ikon camera tu. Cuma perbezaan dia, KLIK lama pada ikon tersebut. 


Taiplah sesuka hati anda, madah berhelah ke , sama macam update status di Facebook. 


Selamat mencuba. hehehhehe. Kalau sape-sape tanya korang lepas ni, boleh la share hehehe. 
(Sebenarnya ramai yang tak tahu tentang Moment tanpa gambar ni)

Share:

18 comments:

  1. Wawww....baru tau benda ni...
    baguas info ni...

    Green Life

    ReplyDelete
  2. Thanks bro...sbb share tutorial ni...

    ReplyDelete
  3. kalau untuk nokia lumia tau tidak macam mana mau buat moment status(text)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bang udah tau ngg cara buat moment untuk nokia lumia, tolong dong gmna caranya

      Delete
    2. maaf saya tak bisa membantu untuk lumia phone . sorry ya

      Delete
  4. untuk windows phone. mcm mna nak update status. .sy tak tau..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama je. click lama pada logo 'gambar' (sebelah logo up)

      Delete
  5. Waaaahhh.. sgt membantu.. thanks :)

    ReplyDelete
  6. utuk hp nokia E72 ? mcmana yaa

    ReplyDelete
  7. kalau untuk hp Nokia E72 mcmana ya

    ReplyDelete
  8. macam mana pulak nak update moment(text) nokia E5-00 ..eply please

    ReplyDelete
  9. kalo untk hp nokia e72 macam mana? logo gambar blh logo up yg mana yer?

    ReplyDelete
  10. Macam mana utk fon blackbery plus

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive