STRESS HILANG, KEPALA PUN RINGAN | SPRAY..SPRAY..SPRAY JE !

Nak kongsi dengan korang, satu-satunya produk untuk mengatasi masalah kulit kepala dan rambut gugur yang aku percaya. Sejak bermulanya MY ada masalah dengan rambut gugur dan berkelumumur ni, dah macam-macam produk jugaklah MY try termasuklah shampoo bawang yang mana Jackie Chan sebagai duta dia tu. Tapi semua hampa, sia-sia dan buang duit. Masalah kulit kepala MY hadapi sejak MY guna wax untuk gayakan rambut.*serius wax memang membawa masalah besar . Lelaki, bila dah ada masalah macam ni, keyakinan diri nak berdepan dengan public mula jatuh.

Penawar rambut gugur Feryal
Penawar rambut gugur Feryal
Dulu MY pernah guna produk ni. Pada awalnya MY kenal dan tahu akan kewujudan produk hebatFeryal Miracle Rejuv ni disebabkan tawaran untuk review tentang kelebihan produk ni je. Tapi oleh kerana kesan yang memang terbaik, MY terus guna dan shorkan pada kenalan terdekat dengan lebih konfiden. Spray..spray.. sejuk je kepala. Bila masa kepala ni berat dan stress, dia cukup membantu.

Penawar rambut gugur Feryal

 Feryal Argan Oil di formulasikan dengan Kombinasi ARGAN OIL & JOJOBA OIL BERMUTU TINGGI khas untuk membantu masalah rambut dan kulit kepala.

Feryal Argan Oil adalah satu-satunya jenama keluaran Malaysia yang betul-betul BERKESAN membantu anda menyelesaikan pelbagai MASALAH RAMBUT.

Feryal Argan Oil dikuatkan dengan ASSENTIAL OILMembantu melancarkan peredaran darah di kulit kepala dan menghilangkan Stress.


Memandangkan abang MY sendiri pun ada masalah keguguran rambut yang sangat serius, sebotol Feyral untuk bahan review tu dah dikongsi 2 kepala. Tapi bila dah habis sebotol aku dah tak beli sebab masalah kepala masing-masing dah semakin ok dan bertambah baik. Alhamdulillah.

Tapi masalah datang balik bila MY pakai wax balik. Hurmmm. So skang MY cari balik produk ni. *epas ni serius aku tak nak pakai wax dah.

ADAKAH FERYAL MIRACLE REJUV INI SELAMAT & HALAL?

Ya! Feryal Miracle Rejuv ini telah diuji dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Kandungan bahan ini 100% dari bahan semulajadi. Bahan utama adalah Argan Oil & Jojoba Oil. Anda boleh guna Feryal Miracle Rejuv  ini tanpa ragu-ragu!

Penawar rambut gugur Feryal

Sapa ada masalah rambut gugur dan kulit kepala tu leh cuba.

Haritu dah post kat insta ni pasal produk ni, ramai dok tya mana nak beli.

Kalau tak tau nak beli mana leh wassap MY terus di 0182266623.

MAKAN MALAM ALA DIRAJA PIZZA HUT | PIZZA CHEESY CROWN

Dah lama rasanya tak dapat jemputan dari Pizza Hut untuk food review menu baru diorang, tapi baru-baru ni MY telah dijemput untuk menghadiri Pizza Hut Blogger Party yang diadakan di Pizza Hut, Pavilion, Kuala Lumpur.*rezeki makan malam.

Kemeriahan Pizza Hut Blogger Party kali ni sangat berbeza dengan sebelumnya, dekorasi majlis yang sangat mengujakan sesiapa saja yang datang. *kenapa?. Kata mereka malam ni kami akan dilayan sepertimana makan malam diraja. *nampak gayanya bukan sekadar rezeki makan malam je ni kan.


Sapa tak teruja bila tengok hiasan macam ni kan, MY sendiri rasa seolah-olah berada dalam istana raja. *tetiba rasa macam baru dapat jemputan makan malam dengan Tuanku pulak . eh


Apa agaknya menu baru diorang? Jom kita tengok.


Wah rupa-rupanya, Pizza Hut ada memperkenalkan menu baru iaitu Pizza Cheesy Crown. *agaknya apa yang membuatkan pizza terbaru ni special ya?


Pizza Cheesy Crown dihidangkan dengan 12 poket keemasan yang diisi dengan keju dua perisa iaitu mozzarella dan chedar, dilitupi fondue Alfredo dan chedar. Ditambahkan lagi kelazatan dengan isi ketam, cebisan ayam, hirisan lada benggala, bawang, nenas dengan sos pedas dan masam.


Jangan tengok aje, kalau korang nak rasa kehebatan Pizza Cheesy Crown ni, bolehlah pergi ke mana-mana Pizza Hut berdekatan dengan korang di seluruh Malaysia. Pizza Cheesy Crown ni boleh dibeli dalam bentuk hidangan Hidangan Ala'Carte atau Hidangan Kombo. Pilihan ditangan korang.

Hidangan Ala'Carte
Pizza Cheesy Crown saiz biasa berharga RM32.20*

Hidangan Kombo
Hidangan lengkap pada harga serendah RM39.90*

* Harga jualan dan kombo mungkin berbeza-beza mengikut lokasi


Jangan sampai jadi macam 2 budak kat atas ni. *berebut pizza hahahaha


Kami dah rasa Pizza Cheesy Crown ni, *korang pulak bila lagi?Untuk maklumat lanjut, boleh terjah laman media sosial Pizza Hut Malaysia


Delivery
1 300 88 2525

Kalau dah try, jangan lupa share feedback korang di Instagram dengan hashtag #MyCheesyCrown.

SPA DI RUMAH JE | PURE BY SAFIYYAH OSMAN


Spa di rumah
gambar hiasan_www.praniglowdayspa.com.au
Pertama kali dalam sejarah hidup MY nak memanjakan diri dengan body scrub. Nak ke spa dah tentu tak mampu kan?. Tapi dengan hanya bermodalkan beberapa ringgit je, korang mampu menguruskan spa tersendiri di rumah.Tak ada alasan lagi bagi lelaki untuk melakukan body scrub dengan adanya Susa Detox Body Scrub dari Pure by Safiyyah Osman*tak ada alasan takut diraba lagi kan. hahahah

SANGAT MUDAH OKAY!!!


Susa Detox Body Scrub (Lavender Me)

Tak perlu ambil kelas pun nak pakai scrub kat badan ni. Apa yang korang boleh buat hanya basahkan badan, dan sapu Susa Detox Body Scrub (Lavender Me) ke bahagian badan tertentu dengan gerakan memutar. Tunggu beberapa ketika dan boleh basuh dengan gembira.heheh. Kalau nak dapat hasil yang terbaik, boleh rujuk 8 CARA LULUR Body Scrub [klik] ni. Amacam, mudah kan?

Susa Detox Body Scrub (Lavender Me)

Bila dah siap pakai tu mesti korang sangat teruja dengan kulit tubuh korang sendiri. Selepas bilas dengan air, MY sendiri rasa macam nak peluk je badan ni tak nak lepas-lepas haha. *eh eh eh. Bau wangi dia *aummmmm. Bukan wangi je, kulit rasa gebu dan lembut je. huhu. Tak perlu nak berhabis berarus riban ke spa semata-mata kan.

Untuk pengetahuan korang jugak, fungsi sebenar Susa Detox Body Scrub (Lavender Me) ni adalah untuk:

  •      ✿ Menghilangkan bau badan *sesuai bagi mereka yang ada masalah bau badan
  •       Mencerahkan kulit *kalau nak kulit cerah boleh cuba
  •       Membuang sel kulit mati *menanggalkan daki-daki kat kulit badan
  •       Melembabkan kulit tanpa perlu menggunakan moisturizer.
  •      ✿ Berfungsi untuk DETOX keseluruhan badan.
  •       Melancarkan peredaran darah.
  •      ✿ Bagus untuk hilangkan stress, insomnia dan sekatakan kulit tona tidak sekata.

*kenapa special sangat Susa Detox Body Scrub (Lavender Me) ni? Bagi mereka yang tertanya-tanya akan bahan yang ada di dalam Susa Detox Body Scrub (Lavender Me) ni, ini adalah jawapannya. Susa Detox Body Scrub (Lavender Me) ni terhasil dari bahan-bahan hebat seperti susa detox blend (secret recipe), madu asliminyak zaitun, grape oildry lavender, & pure oil. Ramuan asli tanpa bahan kimia.Insyaallah selamat untuk semua jenis kulit terutama kulit sensitif.

You guys might be wondering if our products is HALAL and KKM CERTIFIED, isn't it.Hey,fret not!We're in the midst of getting KKM approval.Of course, all of our ingredients are safe and Halal as we are using 100% Pure and Natural resources.Hope your love and confidence stay with us!

Selain flavour Lavender me, Susa Detox Body Scrub juga mempunyai pilihan flavour lain seperti, flavour Chamomile Me (marvelous wangi dan relaxing!!) dan Choco Honey (terbaik untuk kurangkan stretch mark dan kedutan kulit). 


Selain itu  Pure by Safiyyah Osman juga mempunyai produk lain seperti:


Pure by Safiyyah Osman

  1. 1. Detox Soap and Body - Combination&Dry and Sensitive skin.
  2. 2. ESA Lavandula Mist Toner Pore Perfecting
  3. 3. Under Eye Serum
  4. 4. Susa Detox Body Scrub - 3 flavour
  5. 5. Hero Face Mask - Green Tea Clay
  6. 6. Heroin Face Mask - Chocolate CLay
  7. 7. Foot Soak - Chamomille & Lavender
  8. 8. Hotlips Lip Balm
  9. 9. Lip Scrub

Untuk pengetahuan korang, produk Pure by Safiyyah Osman ni sesuai untuk lelaki dan wanita. Bukan perempuan je kena jaga kesihatan dan kecantikan kulit, lelaki pon harus okay.

Meh kita tengok testimoni berjaya dari pelanggan produk Pure by Safiyyah Osman ni.

testimoni Pure by Safiyyah Osman


Macam mana nak dapatkan produk ini? 


Facebook Page : Pot-pure-y
Contact No. : 013-3789442
untuk mendapatkan produk/beli/consultant


Sekarang Pot-pure-by sedang mengadakan Promosi CNY ( bermula 5-13 Feb aje ) dan juga Special Offer untuk set berpantang (1 - 29 Feb).