BLOG PROJEK TRAVEL DI MSMW2015 | BEST TRAVEL BLOG

BLOG PROJEK TRAVEL DI MSMW2015 | BEST TRAVEL BLOG | Alhamdulillah. Blog www.projektravel.com telah tercalon di Malaysia Social Media Week 2015 (MSMW2015) di dalam kategori Best Travel Blog. Mungkin ini merupakan platform untuk kami lebih berusaha dan pergi lebih jauh.

BLOG PROJEK TRAVEL DI MSMW2015

Jika korang rasa kami layak untuk memegang title BEST TRAVEL BLOG . Korang boleh membantu kami untuk membuat undian . Klik pada link di bawah untuk membuat undian.


Untuk megundi, anda akan diminta untuk log in ke akaun facebook anda. Pastikan korang cari dan klik pada button vote di bahagian www.projektravel.com seperti di bawah .

BLOG PROJEK TRAVEL DI MSMW2015

Terima kasih kepada yang sudi megundi kami . Semoga Allah membalas jasa korang. Dimurahkan rezeki sekeluarga. Amin. Terima kasih juga pada follower-follower kami di Instagram ProjekTravel [klik] kerana turut menyokong kami selama ni.

We share the moment. We share the tips. We share to add value to people.



MENU BARU KFC ZINGER RICE WRAP | BLOGGER PARTY

KFC BLOGGER PARTY
KFC BLOGGER PARTY_foto Zulhilmi Tempoyak
MENU BARU KFC ZINGER RICE WRAP | BLOGGER PARTY | Pada 19 Mac 2015 lepas MY telah memenuhi satu jemputan KFC ke Blogger Party anjuran mereka di Restoran KFC, Pavillion. Event ini sangat meriah dengan kehadiran ramai blogger-blogger hebat. *agak ramai juga yang MY tidak kenal

Rakan blogger yang hadir di KFC Blogger Party
Rakan blogger yang hadir di KFC Blogger Party_foto Zulhilmi Tempoyak
Suasana lebih meriah dengan game yang dibuat oleh pihak KFC ketika parti berlangsung. Lagi meriah apabila para blogger yang hadir mendapat pelbagai hadiah yang sangat lumayan termasuk cash voucer untuk shopping . *wow.. mampu tengok je sebab MY hanya mampu jadi ayam je malam tu. huhu


MENU BARU KFC ZINGER RICE WRAP



Sempena Blogger Party ini juga. KFC Malaysia megambil peluang untuk memperkenalkan menu baru mereka yang mana ianya merupakan sajian lazat dan seimbang iaitu KFC ZINGER RICE WRAP . Menu baru ini boleh di dapati di Restoran KFC bermula dari 5 Mac 2015.

Hidangan KFC ZINGER RICE WRAP
Hidangan KFC ZINGER RICE WRAP_foto Zulhilmi Tempoyak


BAHAN UTAMA KFC ZINGER RICE WRAP


Untuk pengetahuan korang, KFC ZINGER RICE WRAP ni merupakan hidangan jenis wraps yang pertama dalam industri restoran perkhidmatan segera yang menggabungkan nasi sebagai inti. KFC ZINGER RICE WRAP ini adalah gabungan kepingan zinger kegemaran ramai dibalut dengan tortilla 9-inci yang enak berintikan nasi colonel, sayuran segar seperti tomato, bawang, timun rangup dan sos mayo-limau.

KFC ZINGER RICE WRAP MEGANDUNGI ZAT SEIMBANG


Ianya boleh dikatakan megandungi semua zat seimbang yang diperlukan dalam setiap hidangan. Sebagai contoh, Protein hadir daripada kepingan Zinger, Nasi Colonel untuk Karbohidrat dan sayur-sayuran segar.

HARGA KFC ZINGER RICE WRAP MENJIMATKAN


Jika anda membeli secara ala-carte, harganya hanyalah RM4.90 (tak termasuk cukai). Dan jika membeli secara hidangan combo yang disertakan dengan air Mountain Dew dan Crispier Fries harganya pula hanyalah RM 7.80 (tak termasuk cukai).

Harga  KFC ZINGER RICE WRAP
Harga  KFC ZINGER RICE WRAP_foto KfcMalaysia

RASA DAN SAIZ KFC ZINGER RICE WRAP


Jika korang tanya tentang rasa KFC ZINGER RICE WRAP, sudah semestinya MY akan kata sedap dan memuaskan. Salah satu sebab kenapa MY kata sedap ialah kerana MY ni merupakan seorang yang suka makanan yang wrap. Secara ringkasnya MY boleh katakan, makan  KFC ZINGER RICE WRAP ini seakan kita memakan sushi, namun ianya telah diupgradekan dari segi rasanya menjadi lebih sedap dengan pelbagai rasa dan tekstur seperti ayam goreng zinger yang rangup, cheese dan nasi ayam yang sedap. 

Dan sudah semestinya saiz dia lebih besar dari sushi yang biasa kita makan. *anggaran panang sebatang pen. Anda tak perlu risau kerana rasanya sudah cukup menyelerakan walaupun tanpa tambahan sos. *tapi, tidak salah jika korang ingin menambah sos.


KONTES #GRUMPYNOLUNCHFACE DI INSTAGRAM


Berita baik bagi mereka yang aktif di Instagram ! Selaras dengan promosi KFC ZINGER RICE WRAP ni, KFC dengan kerjasama Fly & One FM telah melancarkan pertandingan foto #GrumpyNoLunchFace di Instagram. Korang digalakkan memuat naik gambar "riak muka kecewa" mereka kerana tidak sempat makan tengahari akibat jadual mereka yang sibuk, dan hashtag (#) gambar tersebut dengan kapsyen #GrumpyNoLunchFace

Pemenang yang terpilih akan menerima hadiah menarik dan juga kejutan dari pihak KFC dan Stesen-stesen radio tersebut.

_______________________________________________________________


MENU BARU KFC ZINGER RICE WRAP | BLOGGER PARTY
MENU BARU KFC ZINGER RICE WRAP | BLOGGER PARTY

Website:

Facebook:

Instagram:



WAJIB TONTON FILEM Ah Boys to Men 3: Frogmen

“Ah Boys to Men 3: Frogmen”
“Ah Boys to Men 3: Frogmen”
WAJIB TONTON FILEM Ah Boys to Men 3: Frogmen  | Cerita ni mengingatkan MY tentang sesuatu. Tentang masa lepas hampir 5 tahun lebih. *okay tak nak cerita panjang tentang tu. Siapa sangka filem Ah Boys To Men ni sudah siri yang ke 3. Jadi, boleh agak sendiri lah kan bagaimana penerimaan masyarakat dengan filem Ah Boys To Men yang di arah oleh Jack Neo ni. Untuk “Ah Boys to Men 3" ni mereka telah keluar dengan tajuk Frogmen.


“Ah Boys to Men 3: Frogmen” 


“Ah Boys to Men 3: Frogmen” adalah filem beraksi komedi yang mengisahkan tentang sekumpulan rekruit muda di Tentera Laut Singapura. Ia menceritakan pengalaman rekruit muda ini bersempena dengan latihan mereka dengan Unit Selaman Tentera Laut (Naval Diving Unit – NDU), khususnya semasa “hellweek” yang sukar. Didalam filem ini, terdapapt beberapa watak yang perlu di fokuskan dan apa yang MY dapat katakan bahawa semua pelakon telah memainkan watak dengan sangat baik sekali.

Frogmen starring Joshua Tan
Frogmen starring Joshua Tan_PHOTO: GOLDEN VILLAGE
*ternyata bukan senang untuk menghasilkan filem sebegini. Menurut Pengarah Neo, walaupun cerita ini adalah berdasarkan rekruit tentera, ia berbeza daripada dua edisi terawal di mana pusat latihan adalah bertempat di Tekong. Beliau berkata bahawa NDU merupakan unit khas di mana skil dan latihan yang diberikan lebih mencabar daripada unit lain. 

Pelakon terpaksa melalui latihan yang sama dengan apa yang penyelam Tentera Laut sebenar lalui
Pelakon terpaksa melalui latihan yang sama dengan apa yang penyelam Tentera Laut sebenar lalui_Foto www.todayonline.com
Tentera Laut memerlukan kesemua pelakon muda ini untuk menampilkan tahap kecerdasan yang tinggi, kerana mereka akan memainkan watak angkatan tentera elit. Justeru itu, kesemua pelakon telah diberikan latihan intensif 3-bulan untuk memastikan tahap kecerdasan mereka adalah berpatutan.

"Ah Boys To Men 3: The Frogmen" Training Teaser

Didalam filem ini, terdapapt beberapa watak yang perlu di fokuskan dan apa yang MY dapat katakan bahawa semua pelakon telah memainkan watak dengan sangat baik sekali.

Untuk pengetahuan korang. Filem ni telah menerima sokongan yang memberangsangkan daripada para peminat tempatan dan mencatat rekod baru di Singapura bersempena Tahun Baru Cina dengan pengumpulan tiket sebanyak SGD$2.8 juta. Tayangan “box office” ini telah mencapai SGD$6.4 juta, dengan jumlah pungutan dijangka mengatasi jualan tiket untuk “Ah Boys to Men”. Ia akan ditayangkan di Malaysia pada 19 Mac ini.


Sinopsis:


“Ah Boys to Men 3: Frogmen” menceritakan pengalaman rekruit Singapura sebelum pengasasan ABTM. Akan tetapi, Ah Boys ini ditempatkan di Unit Selaman Tentera Laut (NDU), dan bukannya Pulau Tekong. Watak utama termasuk Ken Chow (Joshua Tan), anak muda yang selalu cuba mengelakkan NS, Aloysius Jin/Wayang King (Maxi Lim) yang tidak disukai oleh rakan kabinnya, Lobang (Wang Wei Liang) yang selalu cuba menipu rakan kabinnya. Watak baru termasuk Hei Long/Black Dragon (Wesley Wong), seorang ketua samseng yang jahat dan selalu cenderong terhadap tindakan ganas. Selaku satu unit, mereka wajib melalui 40 minggu latihan keras. Adakah pasukan ini mampu menjadi satu daripada unit tentera elit Singapura, iaitu “frogmen”?

“Ah Boys to Men 3: Frogmen”

Pengarah : Jack Neo

Pelakon : Wang Wei Liang, Tosh Zhang, Joshua Tan, Bunz, Jasper, Maxi Lim, Wesley Wong, Charlie

Genre: Komedi, Aksi

Ditayangkan: 19 Mac 2015 (Malaysia)


"Ah Boys To Men 3: Frogmen" Official Trailer





----------------------------------------------------------


Apa yang boleh MY katakan, filem “Ah Boys to Men 3: Frogmen” ni memang sangat berbaloi untuk ditonton. Bukan kerana ceritanya yang sangat menghiburkan. Tapi ada yang lebih penting dari iaitu penerapan nilai-nilai murni yang harus ada dalam diri setiap orang.

Tanggungjawab untuk keluarga, tanggungjawab sebagai seorang sahabat dan mengajar kita bagaimana untuk membuat keputusan yang betul. *jangan tak percaya ada beberapa scene yang mampu buat MY menitiskan air mata .

Filem ni bagi MY cukup perfect dan sangat di haruskan untuk ditonton. Dan jangan risau, ianya dalam bahasa English Singapore yang senang untuk difahami. *subtitle pun ada dik. Apa yang MY harapkan supaya lebih banyak filem sebegini dibuat. Terima kasih untuk filem yang awesome ni. *kesat air mata, huhu. So apa tunggu lagi. Pergi dan saksikan sendiri kemeriahan filem ni!!!


Okeyh, nak pergi tengok lagi la.



KERETA KABEL LANGKAWI DI GUNUNG MAT CINCANG | LANGKAWI SKYCAB

KERETA KABEL LANGKAWI DI GUNUNG MAT CINCANG | LANGKAWI SKYCAB | Alhamdulillah, ni kali ke 4 *kalau tak silap MY menjejakkan kaki ke Pulau Langkawi ni. Yang mana pernah di gelar sebagai " Langkawi Permata Kedah ". Dimana, rasanya semua sedia maklum bahawa disini merupakan salah satu pulau yang bebas dari cukai. 

Berada di middle station SkyCab
Berada di middle station SkyCab
Jadi kalau ke sini, tak lengkap lah perjalanan kita kalau tak ke menaiki kabel car yang mana dikenali sebagai SkyCab ni.


HARGA TIKET SKYCAB 2015


Harga tiket bersama bukti MyCard untuk dewasa adalah RM20 termasuk pakage ke SKYDOME. *SKYDOME ni apa eh? Dengar cerita ianya dibina dengan nilai mencecah RM1.53juta! Apa ada dalam ni? Oh, kita boleh menonton animasi pada sudut 360 darjah. Ada kerusi dan ada layar gergasi. Animasinya adalah perjalanan menaiki roller coaster. *hmmmm, krik krik. Okay lah. not bad.

Admission Fee : 

Adult RM30.00
Child RM20.00 (2-12 Yrs Old)

MALAYSIAN with MyKad will enjoy special discount.*
For more info please see our Customer Service before purchasing of ticket.
* (subject to terms & condition apply)

* Last SkyCab departs from Top Station at 8pm (subject to climate condition)





TIPS KE SKYCAB LANGKAWI


1# MY nak nasihatkan, kalau nak ke sini. Pastikan korang datang awal untuk mengelakkan korang beratur panjang. Beratur panjang tu dah satu hal. Panas terik pulak sekarang ni. Nanti boleh rasa la. Rancang perjalanan korang.

2# Untuk pembelian tiket, pastikan korang get ready dengan Mykad. Untuk mendapatkan special diskaun.

3# Simpan tiket anda dengan baik.

4# Sarapan / makan sebelum naik ke atas. Ini untuk mengelakkan anda lapar. Kerana harga makanan di atas sangat mahal. *boleh agak kan.

5# AWAS kepada mereka yang gayat dan takutkan ketinggian. 

6# Bagi pegunjung perempuan. Anda dinasihatkan berpakaian yang selesa. Elakkan memakai skirt kembang. *kan tak pasal-pasal melayang haha. Seelok-eloknya pakailah seluar dan tutup aurat. eh hehe.

INFO MENGENAI LANGKAWI SKYCAB



Cable Car Station, Oriental Village,
Burau Bay,
07000 Langkawi,
Kedah, MALAYSIA

T:[6]04-959 4225/1225
F:[6]04-959 1121/4121


Email: info@panoramalangkawi.com

Operation Hours :
Mon-Thur 10am-7pm
Wed Only 12pm-7pm
Fri-Sun 9.30am-7pm (extended Hours) incl. PH

* Last SkyCab departs from Top Station at 8pm (subject to climate condition)



HARGA COKLAT PEPERO DI LANGKAWI MELAMPAU



HARGA COKLAT DI LANGKAWI MELAMPAU | Nampak gaya, harga coklat di Langkawi sangat mahal ketika ini [14 Mac 2015] . *terutama Pepero yang sangat popular di Malaysia ni. Ada yang kata ianya disebabkan cuti sekolah dan LIMA'2015 [klik] yang sedang berlangsung. Jadi memang tidak hairan lah kan.

Haji Ismail Group (HIG), Langkawi Saga dan Coco Valley
Saya dan kawan-kawan dari ProjekTravelDotCom [klik] telah cuba untuk survay di beberapa kedai yang menjual coklat yang terkenal di sekitar langkawi seperti Haji Ismail Group (HIG)Langkawi Saga dan Coco Valley. Ternyata harga mereka lebih kurang sama.


HARGA COKLAT DI LANGKAWI


Di sini kami sempat untuk ambil beberapa gambar harga coklat yang popular untuk dikongsikan dengan korang.

pepero, daim dan toblerone
pepero, daim dan toblerone
ferrero rocher, kinder bueno dan hershey's
ferrero rocher, kinder bueno dan hershey's
cadbury dan ritter
cadbury dan ritter
Korang perasan tak harga Pepero dalam gambar di atas? Harga di semua outlet adalah sama iaitu RM20.90. *pergh.. nanges guling-gulingTapi ada juga harga yang tidak naik. *mungkin jenis-jenis yang tak laku sangat kot. huhu. Akhirnya kami buat keputusan untuk berbelanja di HIG.

Kalau betollah harga coklat ni naik kerana musim cuti sekolah dan LIMA'15. Hope selepas ni harga coklat ni turun lah balik seperti sedia kala.*kalau harga macam ni. Baik beli kat KL je.