Speak Out Internet | Mohon Bagi Penjelasan

Speak Out Internet | Mohon Bagi Penjelasan | Semenjak bermasalah dengan internet terahulu, MY cuba mencari service internet lain untuk menggantikannya kerana 70% dari kerja MY memerlukan internet. Sudah berminggu kerja tertangguh, menyebabkan MY tergesa-gesa dalam membuat pilihan. 

Speak Out Internet

Dalam masa seminggu hampir RM150  MY habiskan untuk topup data internet di smart fon MY untuk tujuan kerja . Akhirnya, terlihat satu iklan mengenai Internet Murah Speak Out yang menjanjikan kelajuan yang amat luar biasa dengan hanya RM28 ringgit untuk 30 G untuk sebulan. 

Pembelian simkad hanya berharga RM60 melalui dealer mereka. pada hari pertama, sangat teruja dengan kelajuan yang MY dapat. sehingga masuk hari ketiga, kelihatan line H+ tetapi connection sangat lembab dan seolah-olah tiada connection. 

Kenapa ini terjadi? Adakah RM28 hanya untuk penggunaan 1G untuk sebulan? Kalau ini bukan satu penipuan. Kenapa iklan seolah-olah meniyakan sesuatu disebaliknya. Mohon Pihak Speak Out perjelaskan. Saya sangat perlukan perjelasan dari kalian. Kalau dealer yang menipu, sila ambil tindakan jika boleh.




Minuman Cafe Dan Coklat Bernutrisi Dari RUZA Malaysia

Minuman Cafe Dan Coklat Bernutrisi Dari RUZA Malaysia | Siapa tak nak sihat dan cantik? Sudah pasti semua inginkannya kan. Kali ni MY sempat review jenama minuman baru Buatan Malaysia yang dijamin Halal iaitu RUZA

Disebabkan pengasasnya sedar akan citarasa kita ni pelbagai. RUZA Malaysia telah memperkenalkan 2 jenis perisa iaitu Ruza Nutri Drink Cafe Latte Mix dan Choc-o-lait mix .

 Ruza Nutri Drink Cafe Latte Mix
Choc-o-lait mix
Selain menjadi perisa kegemaran, kedua-dua perisa tersebut mempunyai khasiat tambahan iaitu manfaat kesihatan seperti campuran Pearl & Sakura Extract yang dapat meningkatkan daya hidup, Anti-inflammation dapat meningkatkan daya penglihatan. Dan apa yang menariknya juga dengan kedua-dua perisa minuman ini kerana mempunyai campuran Almond, Papaya dan Tomato Extract yang mana dapat meningkatkan metabolism, meningkatkan blood circulation dan tinggi antioxidant.

Penerangan oleh salah seorang pengasas RUZA
Penerangan oleh salah seorang pengasas RUZA
Menurut pengasas RUZA Malaysia juga, selain dari khasiat yang dinyatakan diatas, didalam minuman nutrisi mereka juga  mengandungi Calcium & Protein, amino acids yang dapat melawan osteoporosis dan meningkatkan radical pertahanan. Minuman ini jugandikatakan dapat membantu melembabkan kulit, menghilangkan parut dan membantu melawaskan sistem pencernaan.

Sesi review nutri drink dari RUZA
Sesi review nutri drink dari RUZA
RUZA Malaysia baru sahaja memperkenalkan minuman bernutrisi mereka iaitu pada september 2014 lepas dan sudah menempatkan produk mereka di beberapa vendor boutiq selain dijual melalui online shop iaitu Instagram.

Nutri Drink Choc-o-lait mix menjadi pilihan MY

Sesuai diminum oleh lelaki dan wanita. Hanya pilih perisa kesukaan korang. Yang penting ianya berkhasiat. Terdapat 20 sechet untuk sekotak dijual dengan harga RM60. bagi mereka yang berminat untuk mencuba, bolehlah terjah ke website official mereka di :
Terima kasih kepada RUZA MALAYSIA dan ASIA HORIZON




Rawatan Alternatif Berkesan Masalah Tidak Tidur Lena (Insomnia)

Rawatan Alternatif Berkesan Masalah Tidak Tidur Lena | Insomnia | Ada tak diantara pembaca blog MY ni yang mengalami masalah tidur tak lena atau masalah INSOMNIA. Mengikut kajian, Insomnia boleh diketogorikan kepada 2.
Insomnia
Insomnia _ Foto by londoncouncelillingdirectory
Jenis-Jenis Insomnia

Insomnia primer: bermaksud bahawa seseorang mengalami masalah tidur, yang tidak terkait dengan kondisi atau masalah kesihatan lain. Seperti tidak cukup tidur, tidak cukup rehat, kerja tidak tentu masa.

Insomnia sekunder: bermaksud bahawa seseorang mengalami masalah tidur karana masalah lain, seperti: 
  • - masalah kesehatan, seperti: asma, dll
  • - Sakit
  • - Ubat-ubatan atau zat yang digunakan, seperti: alkohol.
Kadang-kadang MY juga mengalaminya. Ia bukan kerana apa, hanya kerana kerja tidak tentu masa dan kurang masa untuk tidur. Alhamdulillah sekarang masalah tidur sudah makin pulih. Yang paling penting sudah boleh tidur dengan normal dan nyenyak.

Rawatan Alternatif Penyakit Insomnia

Alhamdulillah, semenjak menggunakan Intense Energie BC100 body lotion [klik] ni, banyak masalah kesihatan dan penyakit kronik dapat disembuhkan. Termasuklah masalah untuk tidur lena dan Insomnia. Hanya dengan sapuan dan urutan biasa, Lotion BC100 ini mudah meresap dan juga berbau wangi. Jom tengok testimoni dari kawan MY mengenai Lotion BC100 nie.

Testimonial Insomnia
Testimonial Insomnia
Alhamdulillah, selain dari testimonial ni, ada banyak lagi testimonial berkesan bukan sahaja mengenai masalah penyakit Insomnia. Tetapi banyak penyakit kronik lain.

Kalau korang berminat untuk membeli dan mencuba sendiri produk nie. boleh lah facebook intenseenergybc100 [klik] .




Aku Ditepungkan | Happy Birthday To Me

Aku Ditepungkan | Happy Birthday To Me | Tak sangka 2014 ni banyak perkara yang berlaku dalam hidup MY, ada yang manis dan ada yang pahit. Tahun ni juga genap umur MY yang ke 25 tahun. Dan paling tak sangka, ini pertama kali Birthday aku disambut tepat pada masanya. *sebelum ni tumpang kek orang je. huhu.

Memang dah menjadi kebiasaan sambutan ulangtahun kelahiran budak-budak remaja kat Malaysia ni dengan prank. Dan aku adalah salah satu magsanya. Haritu aku ditepung habis-habisan, yang kretipnya diorang ni, tepung tu ada mix rumput-rumput lagi. *wallawei kerja sapa nie hahahaha.

Aku ditepungkan
Plan hebat diorang rupanya dah berhari-hari sebelum hari kejadian tu. Siap buat group Whatsapps lagi. Habis satu Tasik Titiwangsa kenal aku agaknya hahahha. Taktik diorang bawak aku ke sana dengan alasan nak jalan-jalan katanya. Pastu buat Tragedi November plak moto si budak khai rosak katanya. 

Dan dan lepastu gedebushhhh tepong sekilo atas kepala.*ha sapa punya kerja nie. Apa yang buat aku nak gelak dengan korang, gigih korang isi air dalam belon , pastu bawak dengan baldi bagai semata- mata nak buat prank birthday aku. hahahah. 

jamuah hari lahir
Pada sebelah malamnya pulak diorang belanja MY Kek Birthday, buat jamuan sate dan kerang bakar. Pergh. Terima kasih korang. Tak cukup dengan tu aku pun dapat sehelai baju biru . *hahhaha aku akan simpan dan ingat sampai bila-bila. Apapon aku happy dengan korang. By the way, thanks sebab sudi jadi kawan MY. Apapon jom kita layan ucapan Birthday diorang untuk MY.



Terima kasih MOKA, KHAI, EAZY, PARIS, ZUL, AMIE dan DIKBEE untuk Birthday Moment hari tu. *Zul, bahu you please. wakakkkaka. seram #muahciked




Menang Kontes #PlumpItForwardMY | Terima Kasih Kiehl's

Menang Kontes  #PlumpItForwardMY | Terima Kasih Kiehl's | Sejak dua menjak berkawan dengan geng #memekmukapenari nie MY aktif join kontes. *selama ni mampu tengok je orang join dan menang. Ni semua dorongan dari kawan blogger yang agak giler kon tes jugak iaitu Penaberkala

Tak boleh nampak kontes sikit kami nak join. Tapi adat lah kan, ada yang menang dan ada yang kalah. Setakat ni, Alhamdulillah berbaloi jugaklah join. *Termasuk yang terbaru nie. Pada awalnya join suka-suka, tak terfikir pun untuk menang. Tapi rezeki orang kata. Alhamdulillah menang. hehe.

memo dari kiehl's
Ha.. dapat apa tu. Habisla.. makin cantik, makin handsome la MY lepas ni. ahahahah *matilah statement. Apapon Terima kasih  Kiehl's .