travel, food and lifestyle blog

Followers

REDTAIL KARAOKE : KARAOKE DI GENTING HIGHLAND


Bercuti di Genting Highland dengan kawan-kawan sudah semestinya memerlukan hiburan yang secukupnya. Memandangkan tama tema Genting masih belum siap sepenuhnya, korang boleh berhibur di Redtail Karaoke.


Redtail Karaoke boleh memuatkan sehingga 60 pax pada satu-satu masa. Semua bilik dilengkapi dengan peralatan karaoke terkini yang terkini, dan peranti skrin sentuh mesra pengguna dan juga mikrofon retro. Disini juga ada menyediakan koleksi lagu berjumlah lebih daripada 10,000 yang sentiasa dikemas kini, mulai dari yang lama hingga ke hits terkini. Setiap bilik mempunyai dekorasi temanya yang tersendiri yang sudah semestinya sangat cantik dan selesa.


Untuk pakej pula, anda boleh memilih ‘Let’s Sing’ pakej pada harga RM200 yang sesuai untuk 3-4 pax dalam satu bilik. Terdapat juga pakej ‘Ladies & Gentlemen’ yang berharga RM500 yang sesuai untuk 10 pax pada satu bilik. Pakej-pakej tersebut termasuk air dan makanan. Terdapat juga kudapan yang boleh anda pilih di dalam bilik-bilik tersebut.


Redtail Karaoke ini dibuka setiap hari bermula dari pukul 5 petang sehingga 3 pagi.
Share:

HOTEL THEME PARK GENTING HIGHLAND SESUAI UNTUK PERCUTIAN KELUARGA

Kalau bercuti di Genting Highland sudah semestinya tidak cukup hanya sekadar sehari je kan, jadi untuk artikel kali ni saya nak kongsikan dengan korang tentang sebuah hotel baru yang sangat sesuai untuk percutian keluarga.


Hotel yang saya maksudkan itu adalah Hotel Theme Park, yang mana ianya berlokasi berdekatan dengan Twentieth Century Fox Malaysia Theme Park yang bakal dibuka tidak lama lagi. Untuk pengetahuan korang, hotel ini mempunyai sebanyak 456 bilik yang merangkumi 8 aras di Main Wing dan Valley Wing. Dengan berkonsepkan theme park dan hotel ini cukup mesra dengan kanak-kanak.

RUANGAN LOBI UTAMA | Dari ruangan lobi utama lagi kita dapat lihat bagaimana konsep ini ditelitikan. Ianya sudah semestinya meriah dan hidup dengan gelagat kanak-kanak dengan pelbagai dekorasi dan perabut ala taman permainan. Kaunter daftar masuk mereka juga dibentuk menjadi sebuah belon panas yang bila-bila masa saja bersedia untuk terbang.


KONDISI BILIK | Bilik yang saya stay cukuplah selesa dengan kemudahan yang cukup lengkap termasuk 2 tilam bersaiz Queen. Bilik yang saya stay ini boleh memuatkan sehingga 4 orang dengan keluasan bilik yang cukup selesa.



Apa yang saya paling suka adalah dengan hiasan dalaman bilik yang cukup kreatif dan mesra pengguna. Walaupun nampak simple, dan berbeza dari bilik-bilik hotel yang biasa saya inap sebelum ini, penyampaiannya cukup mudah difahami hanya dengan lukisan dan icon mudah.



Bilik air juga dilengkapi dengan air panas dan barangan toiletries seperti berus gigi, sabun, shampoo dan sebagainya.



Untuk pengetahuan korang, hotel ini tidak mempunyai restaurant atau cafenya sendiri, tapi mereka mempunyai bakery shop di lobi utama yang terletak di belakang kaunter pertanyaan.

Bagi korang yang ingin menempah dan mengetahui lebih lanjut berkenaan Theme Park Hotel ini bolehlah berbuat demikian di www.rwgenting.com atau hubungi 03-6101 1118.
Share:

LALAMOVE : HANYA 32 SAAT REKOD TERPANTAS CARI LORI UNTUK DISEWA



Mesti ramai yang menghadap menghadapi masalah logistik untuk memindahkan barang-barang yang besar? Selain dari itu anda juga mungkin kecewa dengan kekurangan maklumat dan tindak balas yang lambat dari perkhidmatan logistik yang korang gunakan? Anda juga sentiasa terpaksa mengalah dengan harga yang terlalu tinggi walaupun anda telah berunding sebaik mungkin?

Sekarang ni korang tak perlu risau pasal semua masalah tu kerana dengan dengan perkhidmatan lori Lalamove, Insyaallah semua masalah akan selesai!
Hanya 32 saat untuk mencari pemandu lori - rekod terpantas yang pernah dicatatkan! 
Tidak dinafikan, saiz sesuatu item itu penting terutamanya bagi pelanggan mereka yang sentiasa menguruskan penghantaran secara pukal untuk perniagaan mereka. Selepas mengambil kira maklum balas dari pelanggan-pelanggan kami, kami telah memutuskan untuk memperkenalkan perkhidmatan lori bagi merealisasikan khidmat penghantaran untuk muatan yang lebih banyak dalam masa yang singkat. 


Bagi memenuhi permintaan yang semakin meningkat, lori-lori 1 tan dan 3 tan mereka telah bersedia untuk perkhidmatan penghantaran untuk sektor perniagaan dan juga untuk kegunaan peribadi. Walaupun dengan kapasiti yang lebih besar, mereka berjanji akan memberikan hasil yang terbaik untuk memadankan pesanan anda dengan lori-lori kami dalam masa yang singkat. Hasil daripada simulasi pesanan yang dijalankan semasa pelancaran perkhidmatan lori kami di Lembah Klang, mereka bukan saja mencatatkan purata masa padanan sebanyak 46 saat, malahan masa padanan yang terpantas yang dicatatkan adalah 32 saat! Perkhidmatan yang pantas dan sempurna dari semua aspek adalah jaminan kami kepada anda. 


Tambahan pula, perkhidmatan lori mereka sentiasa bersedia untuk memenuhi keperluan peniaga atau pengguna yang lain-lain, sama ada untuk pengilang atau pemborong yang memerlukan kenderaan yang luas untuk penghantaran secara pukal atau hanya untuk memindahkan perabot ke rumah baru dan pejabat baru. 

Berikut adalah kelebihan-kelebihan perkhidmatan lori mereka: 

Kos efektif: Harga bermula dari RM95 untuk lori 1 tan dan RM195 untuk lori 3 tan, bergantung kepada jarak 
● On-demand: Pesanan fleksibel: Lori-lori kami boleh disewa secara pra-tempahan atau segera untuk memenuhi penghantaran yang mendesak 
● Fleksibel: Tiada kontrak jangka panjang jika ingin mewujudkan kerjasama logistik dengan kami 
Cekap: Akses ke jaringan pemandu-pemandu lori kami dan kemudahan untuk mendapatkan pemandu dalam seminit 
Terjamin: Penjejakan GPS di dalam sistem kami untuk tujuan penjejakan barangan anda 
Responsif: Sokongan yang berterusan dari kami bagi memastikan semua penghantaran anda tiba pada masa yang ditetapkan 
Pengkhususan perkhidmatan: Pakej perkhidmatan penghantaran yang lengkap dengan pembantu sehingga 2 orang untuk memudahkan penghantaran anda Gunakan kod promosi “LALALORRY” untuk mendapat diskaun RM 50 untuk penghantaran dengan lori. Sah sehingga 15 November 2018 dan hanya boleh digunakan untuk penghantaran lori sahaja. 

Untuk maklumat lanjut berkenaan harga, sila rujuk ke: https://www.lalamove.com/malaysia/kualalumpur/en/pricing
Share:

THE SETTLEMENT HOTEL MELAKA : SYURGA TERSEMBUNYI


Bagaikan syurga yang tersembunyi, itulah yang boleh saya gambarkan dengan pengalaman saya bercuti di The Settlement Hotel yang terletak di Jalan Ujong Pasir, Melaka bandaraya bersejarah. 
#INFOBaru-baru ini, The Settlement Hotel telah baru saja dinobatkan sebagai Best Hotel Services : 4 Stars (City). Jadi, jangan risau! Hotel ini memang boleh dipercayai dengan service yang ditawarkan sehingga mereka berjaya menarik perhatian pihak tourism sendiri untuk menerima anugerah Best Hotel Services : 4 Star (City) sempena malam "Malaysia Tourism Award 2016/2017".

The Settlement_luxury villa 1

The Settlement_kamar tidur

Sumber kayu asal dari rumah di Palembang di bina balik untuk dijadikan sebuah penginapan villa klasik mewah di  The Settlement Hotel . Menginap semalam di Luxury Villa ini sudah semestinya tidak cukup untuk menikmati suasananya yang begitu memoriable dan klasik.

Walaupun keseluruhan villa di kekalkan keunikan reka bentuk klasik yang asal, mereka juga ada menyediakan beberapa kemudahan moden lain seperti peti ais, tandas duduk dan pelbagai lagi. Kita juga boleh menikmati pengalaman pakej mandi bunga yang sangat popular di kalangan masyarakat Melayu kita pada zaman dahulu.

The Settlement_mandi bunga

The Settlement_kamar mandi

Bukan sahaja menawarkan penginapan jenis villa kayu klasik sebegini, The Settlement Hotel juga ada menawarkan penginapan bilik hotel biasa dengan dekorasi dalaman ala inggeris yang sangat selesa dan menarik.



Selain dari itu, terdapat juga kemudahan lain yang dapat anda nikmati di sini. Antaranya adalah:

  1. Kemudahan spa dan kesihatan
  2. Dip pool; kolam renang
  3. Kemudahan surat khabar harian
  4. Servis teksi dan limosin
  5. Ballroom dan ruangan majlis di Rooftop Garden
  6. Conrciege
  7. Parkir kereta
  8. Shuttle percuma;

Jadi saya jamin dengan menginap di The Settlement Hotel Melaka ini, ia bakal memberikan satu lagi pengalaman yang menarik buat anda yang berkunjung ke negeri Melaka ini.

Untuk sebarang maklumat lanjut mengenai hotel ini bolehlah menghubungi mana-mana medium seperti di bawah:

The Settlement Hotel Melaka

No. 63 Jalan Ujong Pasir, 
World UNESCO Heritage City Melaka,
75050 Melaka Malaysia.

Tel: +606-2921133
Fax: +606-2924700

Email:
 enquiry@thesettlementhotel.com / 
reservation@thesettlementhotel.com

Share:

M1 PORTABLE PROJECTOR : DAH LA KECIL, MUDAH BETUL BILA BOLEH SAMBUNG KE TELEFON JE


Tempoh hari saya dan kawan-kawan berkesempatan menghadirkan diri di majlis pelancaran produk terbaru brand ViewSonic yang diadakan di Petaling Jaya. Inovasi terkini yang mereka pamerkan projektor ultra-mudah alih LED M1 dengan speaker harman/kardon® terbina-dalam. Dengan mobiliti dan kemudahan menjadi salah satu ciri utama pemenang iF Product Design Award ini, projektor ViewSonic M1 ultra-mudah alih ini membolehkan pengguna mengakses hiburan di mana jua lokasi pilihan mereka. 

Dengan projektor ultra-mudah alih M1 ini, ViewSonic berazam untuk berkongsi dengan pelanggan kami rakan kongsi yang terbaik sama-ada di rumah dan juga lokasi-lokasi lain,kata Chaw Foo Hong, Pengurus Negara, ViewSonic Malaysia. Kami mendapati bahawa pelanggan kami kini mencari cara yang senang dan versatil untuk menikmati hiburan berkualiti tinggi walaupun di rumah, terima kasih kerana peralihan teknologi di mana semuanya fokus ke peranti mudah-alih. Hiburan di rumah harus mencapai tahap yang serupa dengan hiburan di lokasi yang profesional. Dengan M1, ViewSonic berazam untuk menyampaikan kualiti gambar dan bunyi yang tinggi.” 
Tambahan lagi, kami juga melihat hiburan 4K UHD semakin banyak dihasilkan di dalam bentuk rancangan TV, filem dan strim. Oleh itu, kami kini melancarkan projektor 4K UHD baru yang telah direkan untuk pengguna yang ingin memain-balik kandungan 4K ke skrin yang besar. Pelanggan kami boleh memiliki model terbaik untuk ruang tamu mereka dengan harga yang sangat berpatutan, tanpa perlu memikir mengenai pencahayaan persekitaran. Ini adalah peluang terbaik mereka untuk menaik-taraf pengalaman hiburan di rumah.” 

ViewSonic M1: Teman Hiburan Terbaik 

Untuk hiburan di mana sahaja, ViewSonic M1 adalah pilihan terbaik dengan bateri terbina-dalam yang menjanjikan kuasa sehingga enam jam*, memori dalaman sehingga 16GB, dan teknologi LED yang tahan sehingga 30,000* jam penggunaan berterusan. Sifat mudah-alih projektor ViewSonic M1 mewujudkan pengalaman menonton yang fleksibel bagi individu dan keluarga.


ViewSonic M1 ini mempunyai kecerahan sehingga 250 lumens dan juga ratio kontras 120,000:1. Ia juga mempunyai lensa short-throw yang membolehkan imej yang besar dihasilkan di dalam lokasi yang kecil. Tapak pintar yang diintergrasikan membolehkan paparan 360-darjah, dimana pengguna boleh menayangkan multimedia mereka di dinding kosong ataupun pada siling. M1 secara automatik akan buka dengan tahap kecerahan maksimum dengan serta-merta apabila lensa dibuka.


Sistem keselamatan terbina-dalam akan menutup lensa buat sementara apabila objek dikesan berada terlalu hampir dengan projektor. Pengguna juga boleh menikmati imej sempurna di setiap sudut dengan sistem keystone automatik yang membetulkan imej yang diunjurkan oleh M1. 

  • Dwi-Speaker harman/kardon® 


Nikmati pengalaman audio yang menyeluruh dengan dwi-speaker harman/kardon® yang menyampaikan bunyi yang dalam, kuat, dan memenuhi bilik secara 360-darjah. Ia sesuai untuk musik dan wayang di rumah mahupun di jalanan. Dengan satu butang, M1 bertukar dengan serta merta menjadi speaker harman/kardon®, bersiap-sedia untuk memain-balik fail audio berkualiti tinggi. 

  • Pilihan Sambungan Yang Versatil 


M1 juga memberikan pilihan sambungan yang versatil untuk perkongsian video dan kandungan multimedia lain yang mudah dengan menggunakan pacuan microSD yang terbina-dalam, sambungan USB 2.0 dan USB Jenis-C, Audio keluar dan HDMI. Sambungan USB Jenis-C M1 membolehkan pengguna untuk strim video, FaceTime dan paparkan kandungan terus dari telefon ataupun tablet di mana jua mereka berada.




Sesi permainan video juga lebih seronok kerana ianya boleh diunjurkan ke saiz yang lebih besar. Pengguna boleh menyimpan terus fail media ke dalam storan 16GB terbina dalam untuk dimain-balik semula dengan mudah.

  • Review

Bagi saya, ianya sebuah projektor yang sangat sesuai untuk dimiliki oleh setiap orang. Dah katanya bersaiz kecil, sudah semestinya sangat mudah dan boleh dibawa kemana-mana walaupun travel jauh. Bagi saya sendiri sebagai seorang consultant unit trust, rasanya sangat mudah untuk buat presentations pada client walau ada kat mana pun kan. Tak perlu bawa laptop besar-besar nak buat presentation kat client dah. Simpan file dalam smartphone dan just connect je. Client pun mesti suka. Silap-silap kalau buat presentation kat kedai makan, orang sebelah pun boleh closed sale sekali. Hahahha.

Bukan sesuai untuk businessman je, mereka yang bekerja sebagai pendidik pun harus miliki satu. Mudah untuk buat presentation kat pelajar kan.

ViewSonic Projektor 4K UHD Baru: Sistem Projektor Rumah Yang Mengagumkan

Selain dari projector M1, kami juga diperkenalkan dengan projektor DLP 4K UHD dengan kecerahan tinggi pertama** - ViewSonic PX747-4K. Ianya direka untuk pengguna ingin untuk mengintegrasikan kandungan 4K ke dalam pengalaman skrin besar mereka, model terbaru ini hadir dengan resolusi 4K Ultra HD (3840x2160) dengan tahap kecerahan 3500 lumens. Para pengguna boleh memiliki model terbaik untuk ruang tamu mereka dengan harga yang sangat berpatutan, tanpa perlu memikir mengenai pencahayaan persekitaran. Ini adalah peluang terbaik mereka untuk menaik-taraf pengalaman hiburan di rumah.


Menggunakan teknologi XPR terkini untuk mengunjurkan 8.3 juta pixel ke mana-mana permukaan, ViewSonic PX747-4K memberikan gambar yang jelas dan penuh dengan butiran, yang hanya boleh diberikan oleh paparan dengan resolusi empat kali ganda dari Full HD. Untuk lokasi hiburan dengan pencahayaan ambien yang tinggi, PX747-4K datang dengan lampu 3500 ANSI Lumens untuk gambar yang terang dan jelas – walaupun di bawah cahaya lampu yang terang. ViewSonic juga telah menggabungkan teknologi DLP® TI DMD yang telah memenangi Anugerah Academy ke dalam PX747-4K – teknologi yang juga digunakan di 90% panggung wayang di serata dunia untuk unjuran digital. Ini memastikan PX747-4K menghasilkan warna yang tepat dan tahan lama dengan ratio kontras tinggi.

PX747-4K hadir dengan dua port HDMI dan sokongan HDCP2.2 yang serasi dengan peranti hiburan rumah seperti pemain Blu-ray 4K dan PS4 Pro. Anak kunci seperti Google Chromecast dan stik TV lain boleh terus disabungkan ke port USB untuk strim kandungan multimedia terus ke skrin besar dan pada masa yang sama membekalkan kuasa untuk peranti tanpa wayar, agar kuasa luaran tidak diperlukan.

Harga Projektor M1 dan PX747-4K

Korang boleh dapatkan projektor model M1 dan PX747-4K di pasaran pada harga RM1,349 dan RM5,999 di Lazada dan 11Street serta dari pengedar-pengedar yang sah. 

Untuk berita lanjut dan informasi lanjut mengenai ViewSonic, korang boleh layari laman sesawang mereka di ViewSonic.com/my dan ikuti mereka di Facebook.

Mengenai ViewSonic: 

Ditubuhkan di California pada 2918, ViewSonic adalah adalah pembekal produk penyelesaian visual terkemuka dunia. Sebagai sebuah syarikat yang berwawasan dan berinovasi tinggi, ViewSonic menghubungkan dunia dengan portfolio penyelesaian visual profesional yang mempertingkatkan cara kita berkomput, bekerjasama, berkomunikasi dan bersambung diantara satu sama lain. Produk kami termasuklah monitor LED, paparan komersial berinteraksi, paparan format besar, paparan sesentuh dan projektor. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ViewSonic, layari ViewSonic.com/my

Share:

PERLU KE ISI "BIN/BINTI" PADA NAMA SEMASA MEMBELI TIKET FLIGHT SECARA ONLINE



Website AirAsia

Ramai juga diantara kita khususnya yang berbangsa melayu dan mempunyai nama bersama "BIN/BINTI" ini untuk mengisi nama pada borang semasa membeli tiket kapal terbang (flight). Ada yang beranggapan "BIN/BINTI" tidak perlu diisi dan ada juga yang beranggapan sebaliknya. Jadi untuk artikel kali ni saya kongsikan berkenaan Cara isi nama semasa membeli tiket flight secara online.

Ini adalah cara untuk mengisi nama penumpang semasa membeli tiket flight:

Contoh 1: Muhamad Ali Bin Abu

▶️ FIRST NAME: MUHAMAD ALI
▶️ LAST NAME: BIN ABU

Contoh 2: Abdul Razak Bin Rahim

▶️ FIRST NAME: ABDUL RAZAK BIN
▶️ LAST NAME: RAHIM

Sesetengah lapangan terbang/airlines (tidak semua) kalau "BIN/BINTI" tak ada, mereka tak benarkan untuk kita naik flight. Jadi, untuk mengelakkan sebarang isu semasa di lapangan terbang, sila isi apa saja abjad yang tertera pada bahagian nama, PASSPORT anda, bukan IC.


Share:

TRAGEDI 6 BOMBA LEMAS DI PUCHONG


Semalam kita dikhabarkan tentang tragedi 6 anggota bomba mati lemas ketika operasi menyelamat seorang remaja yang dilaporkan tergelincir, ketika memancing di lombong Taman Putra Perdana, Puchong.

إِنَّا للهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ‎‎

Sungguh mulianya mereka, meninggal ketika bekerja dan menyelamatkan nyawa orang. Mereka adalah wira sebenar negara. Salam takziah buat keluarga dan waris mereka. Semoga ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Aamiin


KRONOLOGI TRAGEDI 6 ANGGOTA BOMBA LEMAS

Berikut merupakan kronologi tragedi 6 anggota bomba lemas :

6.30 petang

Seramai lapan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Cyberjaya dikejarkan ke Lombong Taman Putra Perdana selepas menerima panggilan kecemasan berhubung seorang remaja lemas.

8.55 malam

Seramai enam anggota Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA), empat daripadanya dari Balai Bomba Pelabuhan Klang dan dua dari Shah Alam tiba di lokasi mencari dan menyelamat (SAR).

9.15 malam

Pasukan PPDA selesai menyiapkan kelengkapan dan mula turun untuk selaman di lombong bagi mencari mangsa.

- Anggota mengikat tali panjang antara satu sama lain.
- Tali dihulurkan perlahan-lahan dari tebing ketika pihak scuba merapatkan diri di tempat mangsa jatuh.
- Arus aliran air lombong kuat secara tiba-tiba menarik seorang demi seorang ke dalam arus itu.

9.45 malam

Anggota penyelamat yang berada di tebing berusaha lebih 30 minit untuk menyelamatkan mereka dengan melakukan bantuan pernafasan (CPR)

9.50 malam

Pasukan perubatan dari Putrajaya yang berada di tempat kejadian mengesahkan enam anggota bomba meninggal dunia akibat lemas

11.30 malam

Enam jenazah anggota bomba dihantar ke Hospital Serdang untuk proses bedah siasat.

Dua kejadian lemas membabitkan anggota bomba


18 Jun 2009

Seorang anggota Bomba, Aladi Hassan, 41, maut dalam operasi mencari mangsa lemas di Pulau Terengganu Mati, Tasik Kenyir, Terengganu.

Mangsa dipercayai lemas akibat tali pada badannya tersangkut dan tangki oksigen yang dipakai tercabut.

19 Mei 2000

Seorang anggota Unit Penyelam Bomba dan Penyelamat, Mohd Nor Harun, 40-an disyaki lemas, ketika menyertai gerakan mencari rakannya yang hilang di perairan antara Pulau Lalang dan Pulau Saga di gugusan Pulau Sembilan, Lumut.

Sumber gambar : www.utusan.com.my
Share:

REVIEW FILEM SERAM HELL FEST

Filem Hell Fest

Semalam saya dan rakan-rakan telah berkesempatan ke tayangan ekslusif filem seram baru bertemakan hallowen, Hell Fest bertempat di TGV Cinemas Sunway Velocity Mall. Terima kasih saya ucapkan kepada Hangat.com untuk tiket dan pengalaman menonton filem seram psiko yang cukup mendebarkan ni.

SINOPSIS HELL FEST

Filem Hell Fest

Sekumpulan kawan karib telah mengunjungi taman tema / festival yang dipanggil Hell Fest sempena halloween. Di sana, mereka menjadi mangsa kepada seorang pembunuh bersiri bertopeng yang menjadikan taman tema hiburan itu sebagai tempat untuknya membunuh. Pembunuh tersebut telah menjadikan sekumpulan kawan ini sebagai mangsa keganasan beliau. Pembunuh tersebut telah menyerang rakan-rakan itu, tetapi pengunjung lain menganggap ia hanya sebahagian daripada persembahan di sana.


Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: 18
Tarikh Tayangan: 27 September 2018
Genre: Seram
Durasi: 2 Jam
Pelakon: Bex Taylor-Klaus, Amy Forsyth, Reign Edwards, Christian James
Pengarah: Gregory Plotkin

REVIEW FILEM SERAM HELL FEST

Menonton Filem Hell Fest ni mengigatkan saya pada festival tahunan Halloween Night Of Fright yang dianjurkan di Sunway Lagoon. Konsep festival (Hell Fest) memang sebijik dengan Night Of Fright yang bakal berlansung tak lama lagi. Sejara jujurnya, bagi saya yang sukakan pada filem bergenre seram begini, ianya memang berbaloi untuk di tonton.

Walaupun jalan ceritanya nampak agak biasa dan boleh dijangka, kelemahan itu dapat ditutup penuh dengan element kejutan dan psyco pada watak pembunuh misteri. Apa yang pasti, ramai yang menonton sambil menutup mata dengan tangan, kadang-kadang cuba curi lihat melalui celahan jari. hahahaha.

Apa yang pasti, ceritanya memang penuh dengan debaran. Mungkin saya sendiri agak trauma untuk masuk ke rumah hantu selepas ini. Kalau korang tanya berapa bintang yang saya akan bagi untuk Filem Hell Fest ni, saya bagi 4/5 bintang. Kalau korang yakin jantung korang sihat, silalah ke pawagam berdekatan untuk tonton filem ni.

☆☆☆☆/ ☆☆☆☆☆

Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive