travel, food and lifestyle blog

Followers

JOM BERAMAI-RAMAI MEMERIAHKAN FESTIVAL JLAND 2018 @BANDAR DATO’ ONN



Hujung minggu ni sempat isi masa lapang ke Festival JLand @Bandar Dato’ Onn yang bertempat di Tapak Ekspo Bandar Dato’ Onn. Untuk pengetahuan korang Festival JLand ni telah dianjurkan oleh Johor Land Berhad (JLand) dan akan berlansung bermula 14 hingga 16 Disember ni.

Festival ni bertemakan “Raikan Kemeriahan, Lestari Kehidupan”, dan saya difahamkan ianya dianjurkan bertujuan untuk mempromosi produk hartanah dan kawasan kediaman yang dibangunkan oleh JLand selain menjadi platform membina ukhuwah dan meraikan pelanggan setia syarikat, serta menjalinkan jaringan sosial dan profesional di kalangan agensi kerajaan berkaitan, pihak swasta mahupun masyarakat.


Selain dari itu, festival ni juga diadakan sempena meraikan Sambutan Ulangtahun Ke-50 Johor Corporation. Jadi korang boleh hadir seawal jam 8 pagi hingga 11.30 malam selama tiga hari bermula Jumaat hingga Ahad ni.  Apapon Selamat Ulangtahun Ke-50 saya ucapkan kepada Johor Corporation.

PENGISIAN PROGRAM | Banyak betul pengisian program yang diorang aturkan kepada pengunjung dan antaranya seperti pameran oleh syarikat Kumpulan JCorp seperti KPJ Johor Specialist Hospital dan Waqaf An-Nur Corporation Berhad; serta agensi kerajaan dan swasta termasuk Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN), Bank Islam Malaysia, Proton Edar Sdn Bhd dan Jalen Distributors Sdn Bhd.


Festival ni juga turut menekankan kepada majlis ilmu dengan slot Bicara Hijrah dan Forum Perdana. Memang menarik kan?


Bukan sekadar pameran-pameran dan majlis ilmu sahaja,  mereka sudah semestinya ada menyediakan pelbagai aktiviti menarik dan unik yang sesuai untuk seisi keluarga. Antara aktiviti menarik tersebut seperti belon udara panas, e-Sports Challenge, Green Run dan jualan Food Truck. Jadi tak perlu risau nak datang satu keluarga pun, memang semuanya ada. Apa yang lebih menarik pada masa sama, korang berpeluang memenangi pelbagai hadiah cabutan bertuah.




Untuk menarik minat dan keseronokan anak-anak, Festival JLand turut membuat penampilan khas maskot Angry Birds Activity Park serta Didi & Friends buat pengunjung kanak-kanak. Jadi ibu bapa tak perlu risau anak-anak kecil mereka tak nak datang ke sini.


Untuk sebelah malam pulak ada penampilan dan persembahan artis popular dalam Konsert Festival JLand. Antara artis yang dimaksudkan adalah seperti Ruffedge, Ismail Izzani dan Siti Sarah . Semuanya artis-artis popular tu. Bagi korang yang berada berdekatan, masih ada masa untuk kefestival ni lagi. Jangan lupa pergi beramai-ramai tau.

Jadi untuk maklumat lanjut mengenai Festival JLand 2018 @Bandar Dato’ Onn, korang boleh layari laman Facebook rasmi Festival JLand 2018 atau terus hubungi  mereka di 07-2221767.
Share:

BELI PEKASAM DAGING PERLIS DI FOODMARKET™ SEMPENA PROGRAM PERLIS WEEK


Kalau cerita berkenaan makanan kegemaran, sudah semestinya makanan kampung yang saya paling gemar. Tak kisah lah makanan selera Kelantan ke, Negeri Sembilan ke, Melaka ke, asalkan makanan kampung memang boleh buat meleleh air liur ni.

Antara makanan kampung yang selalu jadi pilihan aku adalah ikan pekasam. Goreng letak bawang banyak-banyak memang kenalahkan? Dapat makan pulak dengan nasi panas alahai sedapnya. Tapi kan, selain pekasam ikan rupanya pekasam daging pun ada. Pekasam daging dikatakan cukup popular di negeri Perlis. Pekasam daging selalunya digoreng bersama bawang besar, cili merah, daun kari dan orang Perlis suka juga tambahkan serai yang diracik untuk bau yang wangi.


Kalau orang Perlis diorang tahu lah macamana sedapnya pekasam daging ni kan. Saya sendiri memang tak pernah cuba. Dapat tahu kewujudannya pun dari promosi #PerlisWeek yang berlansung di Foodmarket™. Dah alang-alang singgah Foodmarket™ ni memang borong banyak-banyaklah kan. Nak ke Perlis tak tahu bila lagi.


Istimewanya pekasam Perlis ni, ia menggunakan beras yang dihancur halus seperti serbuk, tidak seperti pekasam dari Kedah atau Perak. Untuk pekasam ikan, Ikan pekasam yang diperam dengan cara ini tidak hancur dan jika digoreng masih dalam bentuk seekor-seekor.

PROGRAM PERLIS WEEK DI FOODMARKET™

Untuk pengetahuan korang, Foodmarket™ ni sentiasa segar dan tidak jemu dalam memperjuangkan tradisi dan produk makanan Melayu dari desa. Kali ini sempena penutup tirai 2018, Foodmarket™ memilih negeri yang terkecil di Malaysia dan terletak di utara Semenanjung Malaysia sebagai pilihan untuk diketengahkan. Program ‘Perlis Week’ di Foodmarket™ telah bermula pada 12 Disember dan akan berakhir pada 16 Disember 2018. Program ini akan berjalan serentak di kedua-dua cawangan Foodmarket™ yang terletak di Bandar Seri Permaisuri, Cheras dan juga di Denai Alam, Shah Alam.



Program ‘Perlis Week’ ini akan dilancarkan dan disempurnakan oleh DYTM Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra ibni Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail pada 8 Disember 2018 di cawangan pertama kami di Bandar Seri Permaisuri.


Apa yang menarik ketika program ‘Perlis Week’ ini adalah pelbagai jenis produk makanan dibawakan khas terus dari Perlis ke Kuala Lumpur. Antaranya belacan madu Perlis, pekasam daging, acar rebung, buah jeruk Perlis, produk hasilan mangga harum manis dan macam-macam lagi.


Walaupun program ini nampak ringkas dan mudah, sebenarnya banyak kajian dan usaha telah diletakkan bagi menjayakan program ini. Pasukan kreatif dari Foodmarket™ telah berkampung di Perlis selama seminggu menjelajah ceruk-ceruk pekan dan kampung bagi mencari produk-produk yang unik serta mempunyai nilai komersil yang boleh di bawa ke Kuala Lumpur. Selain itu kami juga terpaksa membuat banyak pembacaan serta temuramah orang-orang tua bagi mengenali kuih-muih serta makanan tradisi Perlis yang ada sebahagiannya sukar untuk didapati walaupun di negeri itu sendiri.



Semua usaha ini tak akan terhasil dengan jayanya tanpa bantuan sepenuhnya dari agensi-agensi Kerajaan Negeri Perlis khususnya dari Unit Perancang Ekonomi Negeri, FAMA Perlis dan LKIM Perlis. Kami juga amat rasa bertuah dan menjunjung kasih kerana Ke Bawah Duli Tuanku Raja Muda Perlis dan Duli Tuanku Raja Puan Muda Perlis juga turut berkenan dan mencemar duli membantu kumpulan kami sepanjang berada di negeri yang penuh dengan 1001 rahsia dan khazanah yang masih belum diterokai sepenuhnya ini. Semua dapatan ini telah kami rekodkan dan boleh dilihat di Youtube di akaun Foodmarket.


Antara perkara yang menarik sepanjang menjalankan program ini, salah satunya adalah makanan yang tidak asing bagi kita semua iaitu laksa. Laksa Perlis tidak seperti laksa dari tempat-tempat lain. Laksa Perlis dihidang hanya dengan timun diracik halus, bawang besar dan daun selom serta diletakkan telur. Kuah laksa Perlis warnanya lebih cerah dan yang paling unik, laksa Perlis dimakan bersama-sama pulut udang. Kami juga dimaklumkan laksa Perlis akan hilang aslinya sekiranya menggunakan belacan lain melainkan ‘belacan madu Perlis’. Pastinya menu istimewa ini akan ada ketika ‘Perlis Week’ nanti di Foodmarket™.

Selain itu, sepanjang program ‘Perlis Week’, pelbagai kuih muih tradisi Perlis juga turut dijual dan hanya ada eksklusif ketika program ini sahaja. Antaranya kuih dangai, pulut kucai, ubi nenas dan macam-macam lagi kuih muih yang pastinya wajib dicuba ketika program ini. Jadi apa tunggu lagi, jomlah beramai-ramai memeriahkannya. Macam-macam ada!

Info mengenai Foodmarket™ 

Foodmarket™ diasaskan pada tahun 2015 dengan permulaan sebagai kedai maya www.foodmarket.com.my dan pada Oktober 2017 atas permintaan ramai, kedai pertama Foodmarket™ dibuka di Bandar Seri Permaisuri. Foodmarket™ hanya memfokuskan kepada produk unik dan tradisi yang bercirikan Malaysia yang kebanyakannya telah diberi nafas baru dengan penambah baikan pembungkusan dan reka bentuk yang lebih menarik, moden dan chic. 

Pelanggan Foodmarket™ rata-ratanya adalah dari warga kota, pelancong malah produk-produk dari Foodmarket™ menjadi pilihan ramai sosialit di Kuala Lumpur serta kerabat DiRaja. Produk-produk yang dibawa dititikberatkan keaslian tetapi dipersembahkan dalam bentuk yang lebih baik dalam kelas tersendiri, melangkaui apa yang ada dipasaran ketika ini. 

Ketika ini terdapat hampir 500 jenis produk makanan tradisi seperti sambal, budu, cincalok, pekasam, tempoyak dan pelbagai hasilan desa, industri kecil dan sederhana serta produk artisan berada dibawah bumbung Foodmarket™. 

Alamat: 

Foodmarket, No 17 Jalan Dwitasik, 
Dataran Dwitasik, Bandar Seri Permasuri, 
Kuala Lumpur. 
No Telefon: 019-666.4889 

Foodmarket, 12 Jalan Elektron U16/H, 
Denai Alam, 47000 Shah Alam, 
Selangor 

No Telefon: 0192706003 

Instagram: @food.market 


Trivia Foodmarket 

1. Cawangan pertama Foodmarket™ di Bandar Seri Permasuri dibuka selepas dua tahun laman web Foodmarket dilancarkan. 

2. Foodmarket™ telah menerima anugerah ‘Social Entrepreneur’ yang telah disampaikan oleh Perdana Menteri Malaysia oleh MDEC. 

3. Kesemua produk yang ada di Foodmarket adalah Halal. 

4. Setiap usahawan yang ingin meletakkan produk makanan mereka di situ perlu mempunyai keunikan dan ciri-ciri Malaysia. 

5. Foodmarket menyediakan khidmat nasihat seperti pembungkusan dan penjenamaan sesebuah produk kepada usahawan yang memerlukan.
Share:

MASALAH KULIT KERING? CUBA GUNA RENOSKIN ORYZA LIQUID SOAP


Kalau dulu saya akan kerap ke toilet untuk basuh muka dan kepala. Kenapa?? kerana bahagian jambang dan kepala ni cepat kering dan gatal-gatal. Bila teruk sikit leh jadi berkuping dan berkelumumur. Memang lama sangat dah masalah ni berlaku. Nak elak benda ni terjadi saya terpaksa pakai baby oil (aloe vera dan vitamin E) untuk melembabkan kulit. Tapi orang kata baby oil ni tak baik untuk pertumbuhan rambut, sebab boleh menyebabkan masalah kesuburan rambut dan keguguran. Jadi memang kena cari solution lainlah kan.

RENOSKIN ORYZA LIQUID SOAP

Bila masalah ni makin teruk dan ada yang mula perasan dan tegur. Ada diantara kawan-kawan suruh saya cuba produk keluaran RenoSkin iaitu Oryza Liquid Soap. Kata mereka bahawa RenoSkin ni ada mengeluarkan produk yang bagus untuk mereka yang mempunyai masalah kulit. Oryza Liquid Soap ini merupakan produk terbaru mereka yang berfungsi sebagai cecair pembersih yang juga direka untuk kulit yang sensitif. Apa yang bagusnya, ia bukan hanya terhad untuk penggunaan pada badan sahaja, tapi  ia juga selamat untuk digunakan untuk kulit muka.


Memandangkan Oryza Liquid Soap ni sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit kering, masalah kulit yang sensitif dan semestinya untuk yang ada masalah ekzema. Jadi saya sendiri tidak tunggu lama untuk beli dan mencuba sendiri. Setelah seminggu penggunaan produk ni, Alhamdulillah ada hasil yang baik. Nak tengok penggunaan sebulan pula macamana hasilnya nanti.

Oryza Liquid Soap ini mengandungi bahan-bahan yang premium, berkualiti dan bagus seperti ekstrak beras, rosemari dan juga minyak kelapa (NON-GMO). Apa yang penting, produk ni bebas paraben dan merkuri.

Bahan-bahan dalam kandungan RenoSkin Oryza Liquid Soap :

✔ Aqua
✔ Saponified Pure Oryza Sativa Oil (Rice Bran)
✔ Pure Coconut Extract
✔ Therapeutic Rosemary Herbs Extract
✔ Vitamin E
✔ Vitamin B6
✔ Vegetable Glycerin
✔ Premium Bofareira Herbs Extract
✔ Essential Fatty Acids (EFAs)


Oryza Liquid Soap ini kelihatan seperti minyak, tapi ianya tidak terlalu pekat, tak berbuih sangat apabila digunakan dan bahan-bahan vegan yang digabungkan dengan bahan asas sabun cecair minyak tulen sangat kaya dengan pelembap Emolien. Untuk pengetahuan korang, Emolien ni sangat popular sebagai pelembap untuk penyakit kulit ekzema, dan juga boleh digunakan secara kerap kalau korang ada masalah kulit kering. Jadi, memang sangat bagus lah untuk saya cuba kan. Dari segi bau, ianya merupakan haruman minyak kelapa yang lembut dan fresh.


Untuk lebih menyakinkan korang, produk Oryza Liquid Soap ini telah didaftarkan dengan KKM (NOT 180701868 K) dan juga didaftarkan dibawah kilang bertaraf GMP (Good Manufacturing Practice). Jadi kita boleh guna produk ni tanpa was-was. Sebotol Oryza Liquid Soap mengandungi 300ml dengan harga hanya RM49 memang sangat berbaloi dan mampu milik.

Jadi, kalau korang pun ada masalah yang sama macam saya atau masalah kulit lain bolehlah untuk cuba ikhtiar dengan produk RenoSkin Oryza Liquid Soap ni.  Untuk sebarang pertanyaan berkenaan RenoSkin, produk, atau korang sendiri berminat menjadi dropship, agen dan stokis, boleh direct contact:

RENOSKIN INTERNATIONAL 
Jalan Gambang, Batu 5, 
25150, Kuantan, Pahang, Malaysia 
Tel: +60-16 490 7155

Instagram: @renoskin_hq 
Share:

RANCANG PERCUTIAN DENGAN MUDAH MENGGUNAKAN APLIKASI PICK A TRIP


Untuk mendapatkan perjalanan yang lancar dan tidak terganggu dengan masalah-masalah yang tidak sepatutnya, kita harusnya merancang trip kita dengan sebaiknya. Kebiasaannya, untuk merancang sebuah trip ianya bukan sesuatu yang mudah kerana kita perlu melakukan terlalu banyak perkara dari A to Z. Semua perkara perlu diteliti dengan baik supaya keputusan yang diambil tidak akan memberi masalah kepada kita kelak. Ini juga untuk mengelakkan dari kita kerugian masa, tenaga dan duit.

Penyelidikan menunjukkan bahawa rakyat Malaysia akan menghabiskan lebih dari lima jam sehari di peranti mudah alih mereka untuk mencari maklumat dan merancang percutian mereka. Berdasarkan kajian Global Travel Intentions yang dijalankan oleh Visa, ianya melibatkan jumlah yang agak besar iaitu sebanyak 72%. Adakah anda merupakan salah seorang dari mereka?

Tahukah korang bahawa ada aplikasi yang mampu membantu korang untuk melaksanakannya dalam masa yang singkat? Dengan bantuan aplikasi tersebut, pemegang kad Visa dengan mudah boleh menempah tawaran dan pakej perjalanan yang disesuaikan untuk mereka bila-bila masa yang mereka mahu pada peranti mudah alih mereka. Ini akan membuatkan pra-perancangan perjalanan korang lebih mudah dan menjimatkan masa. 

APLIKASI MUDAH PICK A TRIP


Setelah anda bersedia untuk menempah penerbangan dan hotel anda, gunakan Pick A Trip untuk mencari harga dan tawaran terbaik. Aplikasi percuma ini menawarkan ciri carian yang jelas dan ringkas dan sangat mesra pengguna dan bahkan pada mereka yang kurang celik teknologi juga mampu untuk memahaminya.

Pick A Trip adalah satu aplikasi mudah alih travel yang diwujudkan secara eksklusif untuk pemegang kad Visa Malaysia yang membolehkan mereka mencari, memilih dan membandingkan harga dari beratus-ratus syarikat penerbangan dan hotel di seluruh dunia. *sangat menarik bukan? 

KELEBIHAN APLIKASI TRAVEL PICK A TRIP

Secara ringkasnya aplikasi ini menawarkan kelebihan pada carian segera dan tempahan tiket penerbangan dan penginapan. Tak perlu untuk mencari dan membuat perbandingan satu persatu secara manual lagi kerana ianya siap hanya dalam beberapa saat sahaja.


1. Bandingkan dan menempah tawaran terbaik dari pelbagai syarikat penerbangan pada masa yang sama. Hotel kadar terbaik dari beribu-ribu destinasi di seluruh dunia.

2. Cari segera, tapis dan tempah - memaparkan harga pada julat yang betul, lapangan terbang, transit point, waktu berlepas dan ketibaan.

3. Itinerary yang mudah untuk dibaca dan dirujuk dengan pecahan harga dan maklumat lain. i.e baggage allowance.

Sudah semestinya aplikasi ini akan menjadi pengurus trip anda yang paling bagus dan tepat. Apa yang saya boleh katakan iaya sebuah aplikasi yang sangat mesra pengguna, selamat, selamat dan amat boleh dipercayai.

Apa yang menariknya, dengan ciri-cirinya yang cukup hebat itu, korang boleh download aplikasi ini secara PERCUMA di iOS Store dan Android Playstore


Download aplikasi ni sekarang dan buat tempahan dengan menggunakan kod "MAWARDIYUNUS" dan nikmati potongan harga sehingga RM100.


Untuk maklumat lanjut korang boleh rujuk di laman sosial dan website mereka seperti berikut.


Share:

LIPTON NITRO TEA | TEH DENGAN NITROGEN


Pada hujung minggu yang lepas, saya berkesempatan untuk merasai sendiri pengalaman unik minum teh Nitro di High Line, Resort World Genting SkyAvenue mall. Sekali pandang sudah semestinya tidak akan menyangka bahawa air yang dihidangkan itu adalah teh. Tetapi hakikatnya ia adalah minuman dan mocktail yang berasaskan teh.

Pihak Resorts World Genting, Unilever Food Solutions Malaysia dan pembuat sirap Perancis, Monin telah bekerjasama memperkenalkan Lipton Nitro Tea ini khas untuk pengunjung-pengunjung mereka. Dan ini merupakan minuman unik yang pertama seumpamanya di Malaysia dan disediakan di High Line at Resort World Genting SkyAvenue mall.

Untuk pengetahuan korang, minuman sejuk yang dibuat dengan membuat teh dengan nitrogen, Lipton Nitro Tea merupakan kemuncak penyelidikan oleh Unilever Food Solutions (UFS) dengan pakar perasa Perancis, Monin, yang menghasilkan sirap premium sejak tahun 1912.
Ini bermula dengan #MixTealogy pada tahun 2017, di mana Lipton tea telah diselitkan dengan sirap Monin untuk mencipta pelbagai minuman dan mocktail yang berasaskan teh, yang mengetengahkan sempadan budaya minum teh ke hadapan. Ini kemudian menjadi asas bagi Lipton Nitro Tea, yang mengambil teh Lipton yang disediakan dari daun-daun asli yang dipetik dari ladang-ladang teh lestari di seluruh dunia dan disuntik dengan rempah dan rasa semulajadi yang menarik dari Monin.

Cecair itu kemudian dicurahkan ke dalam silinder gas nitrogen gred makanan untuk campuran selama lebih kurang tujuh jam. Daripada mencairkan cecair, kehadiran nitrogen dengan serta-merta, mencipta teh sejuk yang sejuk yang hebat menyegarkan untuk diminum.

Di sini, terdapat 2 jenis teh yang disediakan iaitu – Blue Owl Nitro Tea and Spice Bloom Nitro Tea. Setiap teh mempunyai rasa unik masing-masing yang pastinya mempunyai kegemarannya tersendiri. Saya sendiri lebih gemarkan Blue Owl Nitro Tea. Rasa citrusnya dan juga kelembutan airnya membuatkan ia lebih sesuai untuk di gandingkan dengan makanan laut. 


Bagi Spice Bloom Nitro Tea pula lebih kepada rasanya halia dalam minuman dan lebih sesuai untuk digandingkan bersama makanan berasaskan daging. Sesuai untuk sesiapa yang ingin memanaskan badan dalam cuaca yang sejuk di Genting Highland ini.


Dengan keluasan 13,094 meter persegi, High Line boleh memuatkan sehingga 307 orang tetamu di ruangan dalam dan 180 orang di ruangan luar. High Line terletak di Level 4 SkyAvenue, Resorts World Genting, beroperasi dari 11 pagi hingga 1 pagi setiap hari.
Share:

REDTAIL KARAOKE : KARAOKE DI GENTING HIGHLAND


Bercuti di Genting Highland dengan kawan-kawan sudah semestinya memerlukan hiburan yang secukupnya. Memandangkan tama tema Genting masih belum siap sepenuhnya, korang boleh berhibur di Redtail Karaoke.


Redtail Karaoke boleh memuatkan sehingga 60 pax pada satu-satu masa. Semua bilik dilengkapi dengan peralatan karaoke terkini yang terkini, dan peranti skrin sentuh mesra pengguna dan juga mikrofon retro. Disini juga ada menyediakan koleksi lagu berjumlah lebih daripada 10,000 yang sentiasa dikemas kini, mulai dari yang lama hingga ke hits terkini. Setiap bilik mempunyai dekorasi temanya yang tersendiri yang sudah semestinya sangat cantik dan selesa.


Untuk pakej pula, anda boleh memilih ‘Let’s Sing’ pakej pada harga RM200 yang sesuai untuk 3-4 pax dalam satu bilik. Terdapat juga pakej ‘Ladies & Gentlemen’ yang berharga RM500 yang sesuai untuk 10 pax pada satu bilik. Pakej-pakej tersebut termasuk air dan makanan. Terdapat juga kudapan yang boleh anda pilih di dalam bilik-bilik tersebut.


Redtail Karaoke ini dibuka setiap hari bermula dari pukul 5 petang sehingga 3 pagi.
Share:

HOTEL THEME PARK GENTING HIGHLAND SESUAI UNTUK PERCUTIAN KELUARGA

Kalau bercuti di Genting Highland sudah semestinya tidak cukup hanya sekadar sehari je kan, jadi untuk artikel kali ni saya nak kongsikan dengan korang tentang sebuah hotel baru yang sangat sesuai untuk percutian keluarga.


Hotel yang saya maksudkan itu adalah Hotel Theme Park, yang mana ianya berlokasi berdekatan dengan Twentieth Century Fox Malaysia Theme Park yang bakal dibuka tidak lama lagi. Untuk pengetahuan korang, hotel ini mempunyai sebanyak 456 bilik yang merangkumi 8 aras di Main Wing dan Valley Wing. Dengan berkonsepkan theme park dan hotel ini cukup mesra dengan kanak-kanak.

RUANGAN LOBI UTAMA | Dari ruangan lobi utama lagi kita dapat lihat bagaimana konsep ini ditelitikan. Ianya sudah semestinya meriah dan hidup dengan gelagat kanak-kanak dengan pelbagai dekorasi dan perabut ala taman permainan. Kaunter daftar masuk mereka juga dibentuk menjadi sebuah belon panas yang bila-bila masa saja bersedia untuk terbang.


KONDISI BILIK | Bilik yang saya stay cukuplah selesa dengan kemudahan yang cukup lengkap termasuk 2 tilam bersaiz Queen. Bilik yang saya stay ini boleh memuatkan sehingga 4 orang dengan keluasan bilik yang cukup selesa.



Apa yang saya paling suka adalah dengan hiasan dalaman bilik yang cukup kreatif dan mesra pengguna. Walaupun nampak simple, dan berbeza dari bilik-bilik hotel yang biasa saya inap sebelum ini, penyampaiannya cukup mudah difahami hanya dengan lukisan dan icon mudah.



Bilik air juga dilengkapi dengan air panas dan barangan toiletries seperti berus gigi, sabun, shampoo dan sebagainya.



Untuk pengetahuan korang, hotel ini tidak mempunyai restaurant atau cafenya sendiri, tapi mereka mempunyai bakery shop di lobi utama yang terletak di belakang kaunter pertanyaan.

Bagi korang yang ingin menempah dan mengetahui lebih lanjut berkenaan Theme Park Hotel ini bolehlah berbuat demikian di www.rwgenting.com atau hubungi 03-6101 1118.
Share:

LALAMOVE : HANYA 32 SAAT REKOD TERPANTAS CARI LORI UNTUK DISEWA



Mesti ramai yang menghadap menghadapi masalah logistik untuk memindahkan barang-barang yang besar? Selain dari itu anda juga mungkin kecewa dengan kekurangan maklumat dan tindak balas yang lambat dari perkhidmatan logistik yang korang gunakan? Anda juga sentiasa terpaksa mengalah dengan harga yang terlalu tinggi walaupun anda telah berunding sebaik mungkin?

Sekarang ni korang tak perlu risau pasal semua masalah tu kerana dengan dengan perkhidmatan lori Lalamove, Insyaallah semua masalah akan selesai!
Hanya 32 saat untuk mencari pemandu lori - rekod terpantas yang pernah dicatatkan! 
Tidak dinafikan, saiz sesuatu item itu penting terutamanya bagi pelanggan mereka yang sentiasa menguruskan penghantaran secara pukal untuk perniagaan mereka. Selepas mengambil kira maklum balas dari pelanggan-pelanggan kami, kami telah memutuskan untuk memperkenalkan perkhidmatan lori bagi merealisasikan khidmat penghantaran untuk muatan yang lebih banyak dalam masa yang singkat. 


Bagi memenuhi permintaan yang semakin meningkat, lori-lori 1 tan dan 3 tan mereka telah bersedia untuk perkhidmatan penghantaran untuk sektor perniagaan dan juga untuk kegunaan peribadi. Walaupun dengan kapasiti yang lebih besar, mereka berjanji akan memberikan hasil yang terbaik untuk memadankan pesanan anda dengan lori-lori kami dalam masa yang singkat. Hasil daripada simulasi pesanan yang dijalankan semasa pelancaran perkhidmatan lori kami di Lembah Klang, mereka bukan saja mencatatkan purata masa padanan sebanyak 46 saat, malahan masa padanan yang terpantas yang dicatatkan adalah 32 saat! Perkhidmatan yang pantas dan sempurna dari semua aspek adalah jaminan kami kepada anda. 


Tambahan pula, perkhidmatan lori mereka sentiasa bersedia untuk memenuhi keperluan peniaga atau pengguna yang lain-lain, sama ada untuk pengilang atau pemborong yang memerlukan kenderaan yang luas untuk penghantaran secara pukal atau hanya untuk memindahkan perabot ke rumah baru dan pejabat baru. 

Berikut adalah kelebihan-kelebihan perkhidmatan lori mereka: 

Kos efektif: Harga bermula dari RM95 untuk lori 1 tan dan RM195 untuk lori 3 tan, bergantung kepada jarak 
● On-demand: Pesanan fleksibel: Lori-lori kami boleh disewa secara pra-tempahan atau segera untuk memenuhi penghantaran yang mendesak 
● Fleksibel: Tiada kontrak jangka panjang jika ingin mewujudkan kerjasama logistik dengan kami 
Cekap: Akses ke jaringan pemandu-pemandu lori kami dan kemudahan untuk mendapatkan pemandu dalam seminit 
Terjamin: Penjejakan GPS di dalam sistem kami untuk tujuan penjejakan barangan anda 
Responsif: Sokongan yang berterusan dari kami bagi memastikan semua penghantaran anda tiba pada masa yang ditetapkan 
Pengkhususan perkhidmatan: Pakej perkhidmatan penghantaran yang lengkap dengan pembantu sehingga 2 orang untuk memudahkan penghantaran anda Gunakan kod promosi “LALALORRY” untuk mendapat diskaun RM 50 untuk penghantaran dengan lori. Sah sehingga 15 November 2018 dan hanya boleh digunakan untuk penghantaran lori sahaja. 

Untuk maklumat lanjut berkenaan harga, sila rujuk ke: https://www.lalamove.com/malaysia/kualalumpur/en/pricing
Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive