Tuesday, July 16, 2019

MAHU LEBIH FOKUS PADA YOUTUBE

Tahun 2019 ni nampak gayanya orang lebih selesa kearah pemasaran produk menggunakan video. Salah satu cara pemasaran paling cepat dan sesuai untuk menyakinkan target user / pembeli. Jadi saya sendiri pun tak nak lepaskan peluang yang ada untuk menyertainya memandangkan chanel youtube memang dah ada lama cuma aktifnya yang tidak. huhu

Banyak hal lagi yang perlu dipelajari untuk set up chanel you tube ni. Tapi tak salah untuk kita belajar sikit-sikit dari tak peduli lansung kan. Alhamdulillah minggu ni saja nampak berubah sikit you tube chanel yang saya ada. Orang kata dari kosong (0) tu dah nampak lah seakan sepatutnya kan. haha


Orang kata You Tube ni boleh jana income. Jadi tak salah untuk saya cuba memandangkan minat tu dah lama ada, cuma mungkin perlukan usaha saja untuk pergi lebih jauh. Diharapkan dengan usaha yang berkekalan ada rezeki saya disini, memandangkan saya sekarang memang tidak mempunyai pendapatan dan kerja yang tetap. Jadi, saya nak ajak rakan-rakan untuk subscribe youtube chanel saya dan jangan lupa untuk klik butang loceng disebelah butang subscribe untuk notification video baru. Insyaallah banyak lagi video akan saya upload untuk tontonan umum. Terima kasih saya ucapkan.

Tuesday, July 09, 2019

SEDAPNYA AIR BUBBLE TEA DABOBA NI ! SIAP ADA CHEESE BAKAR KAT ATAS NI

Kemunculan Bubble Tea di Malaysia bukanlah perkara yang baru. Ingat lagi masa saya mula-mula kenal minuman bubble tea ni dengan Chat Time kalau tak silap, tapi sekarang ni ianya menjadi satu fenomena yang sangat dasyat sehinggakan banyak kedai berunsurkan minuman Bubble Tea ni wujud seperti Tiger Sugar Malaysia, The Alley, Xing Fu Tang, Daboba, Tea Live, Family Mart, dan banyak lagilah termasuk Starbuks tak terkecuali. Untuk pengetahuan korang, senarai yang saya mention ni merupakan restoran atau cafe Bubble Tea yang sangat popular dan sentiasa jadi buah mulut orang. Jadi ada banyak lagi ya yang saya tak mention kat sini.

Apa citer sampaikan Secret Recipe's pun ada keluarkan minuman berunsurkan Bubble Tea kan? Ikut dialah lah kan, ni antara marketing diorang. Sementara musim masih hangat ni. Paling tidak boleh naikkan sale masa ni. Naik jugak tekanan darah ni bila tengok harga minuman Boba masing-masing. Tapi disebabkan trending dan keinginan untuk mencuba tu tinggi, saya pun terjebak jugak. Takkan nak tengok orang je kan, kita pun nak jugak.


Kalau nak cerita, di SS15 tu dah jadi lubuk dia dah. Banyak giler jenama kedai Bubble Tea kat sini. Dan yang paling mengujakannya, semua kedai Bubble Tea ni akan dipenuhi manusia. Semuanya beratur berjela sampai luar kedai. Whatt!!!


Sejujurnya dalam banyak-banyak brand yang aku cuba, aku lebih suka pada minuman boba dari Daboba. Bagi aku rasa dia stabil dan manis dia more to datang dari roasted brown sugar tu, dan ianya tidak terlalu manis. Atasnya pulak diorang ada letak burnt cheese. Nyummeh. Nanti korang cubalah.

Jadi, korang pulak pilih yang mana? Kongsilah kat sini.

NASSAR - SEPERTI MATI LAMPU (REMIX COVER)

LIRIK : SEPERTI MATI LAMPU
(FANDI X YOGIE X GIO WITH CONRAD GOOD VIBRATION COVER)

Janganlah kau tanyakan besarnya cintaku
Ku persembahkan untukmu, hanya kepadamu
Oh dan janganlah kau ragukan luasnya cintaku
Yang putih tulus untukmu, hanya kepadamu

Luasnya laut tak seluas cinta yang ku punya
Tak sedalam cinta yang ku rasa, cintaku satu untukmu
Tingginya langit tak setinggi kasih yang ku punya
Tak setinggi kasih yang ku rasa, cintaku satu untukmu..

Seperti mati lampu ya sayang, seperti mati lampu
Cintaku tanpamu ya sayang bagai malam tiada berlalu
Seperti mati lampu ya sayang, seperti mati lampu
Cintaku tanpamu ya sayang bagai malam tiada berlalu

Janganlah kau ragukan luasnya cintaku
Yang putih tulus untukmu, hanya kepadamu..

Luasnya laut tak seluas cinta yang ku punya
Tak sedalam cinta yang ku rasa, cintaku satu untukmu..

Seperti mati lampu ya sayang, seperti mati lampu
Cintaku tanpamu ya sayang bagai malam tiada berlalu
Seperti mati lampu ya sayang, seperti mati lampu
Cintaku tanpamu ya sayang bagai malam tiada berlalu

(seperti mati lampu ya sayang, seperti mati lampu
cintaku tanpamu ya sayang bagai malam tiada berlalu)

Seperti mati lampu ya sayang, seperti mati lampu
Cintaku tanpamu ya sayang bagai malam tiada berlalu
Seperti mati lampu ya sayang, seperti mati lampu
Cintaku tanpamu ya sayang bagai malam tiada berlalu


Monday, July 08, 2019

BURGER AYAM PORTUGAL BAHARU MCDONALD'S DI MALAYSIA
Sebelum ni McDonald's di Malaysia telah membawa citarasa Korea menerusi Spicy Korean Burger (Burger Korea Pedas), kini mereka telah kembali lagi dengan membawakan hidangan menarik dari negara lain pula kepada rakyat Malaysia iaitu Portuguese Chicken Burger (Burger Ayam Portugal) terbaharu! 


Burger Ayam Portugal ini merupakan item menu menarik yang kedua diperkenalkan oleh  McDonald's Malaysia sempena kempen "Discover the World 2019". Burger lazat ini dimantapkan dengan kepingan daging ayam yang digoreng enak, dicelup ke dalam sos piri-piri unik, dihidangkan bersama campuran sayur-sayuran dan salad segar, dan kesemua ini diapit oleh ban mengandungi emping cili terbaharu. Hasilnya, satu hidangan yang mengecurkan air liur, kaya dengan pelbagai letusan perisa dan rempah-ratus yang menyerlahkan cita rasa ala Portugal.


Set hidangan Burger Ayarn Portugal disajikan dengan French Fries (kentang goreng) dan pilihan sama ada Fanta Grape McFreeze atau Coke biasa, dengan harga bermula dari RM16.99. lanya boleh didapati di semua restoran McDonald's untuk masa yang terhad dan sementara stok masih ada.

PELANCARAN BURGER AYAM PORTUGAL MCDONALD'S 

Pada 1 Julai 2019 yang lepas, saya dan rakan-rakan telah berpeluang ke majlis pelancaran Burger Ayam Portugal ni yang telah diadakan di McDonald's Kota Damansara. Selepas majlis berlansung, kami sendiri diberi peluang untuk rasai sendiri keunikan Burger Ayarn Portugal ni.

"Sejak beberapa tahun lalu, kami telah menyajikan cita rasa menarik dari negara-negara seperti Brazil, Mexico, Korea dan Thailand kepada pelanggan kami, di mana kami menerapkan perisa unik dari negara-negara tersebut ke dalam menu kami di Malaysia melalui kempen 'Discover the World. Kali ini, kami menghasilkan sesuatu yang lebih istimewa dan memperkenalkan Burger Ayam Portugal baharu, yang disajikan bersama sos istimewa kami," kata Eugene Lee, Pengarah Pernasaran, McDonald's Malaysia 
"Apabila menghasilkan item-item menu yang inovatif. McDonald's sentiasa mengutamakan keceriaan para pelanggan kami dan rnemberi kejutan kepada mereka dengan memperkenalkan perisa-perisa hebat terbaharu dan burger ini pastinya akan membuka selera dengan cita rasa yang lain daripada apa yang telah kami sajikan sebelum ini," tambah Eugene.

CARA DAPATKAN DISKAUN PEMBELIAN BURGER AYAM PORTUGAL

Bagi menambah keseronokan sempena pelancaran Burger Ayam Portugal baharu ini, McDonald's Malaysia akan memperkenalkan satu permainan 'Augmented Reality' baharu yang dinamakan Catching Nonando, di mana pelanggan perlu 'menangkap' sebanyak mungkin ayam Nonando dalam tempoh 60 saat untuk mengumpul mata. Pelanggan akan diberi ganjaran serta-merta berupa diskaun untuk pembelian Burger Ayam Portugal, bergantung kepada bilangan Nonando yang ditangkap .


Dan untuk menjadikannya lebih menarik, satu 'leaderboard' akan diperkenalkan di seluruh negara untuk menjejaki para pemain yang berada pada kedudukan teratas, di mana pemenang tempat pertama akan memenangi sehingga 50,000 Air Asia BIG Points!


Untuk bermain permainan ini, pelanggan hanya perlu klik pada pautan Facebook yang terdapat di laman web korporat McDonald's Malaysia atau halaman Facebook rasmi mereka.

Untuk maklumat lanjut mengenai tawaran pelbagai menu menarik McDonald's, sila lawati www.mcdonalds.com.my.

Sunday, July 07, 2019

SAYA DAHPUN CUBA KITKAT POPCORN EDISI TERHAD NI, KORANG BILA LAGI?


Mesti ramai diantara korang kat sini pernah makan KitKat kan? Saya sendiri pun memang penggemar KitKat ni. Macam-macam perisa KitKat saya dah cuba, dan semuanya tidak mengecewakan. Kini  KitKat  telah melancarkan perisa baharu iaitu karamel popcorn dan pastinya gabungan rasa antara rasa manis dan masin serta coklat wafer yang rangup akan memukau anda. Untuk pengetahuan korang, KitKat perkenalkan KitKat Popcorn edisi terhad ini adalah bersempena dengan Hari Coklat Sedunia.


Korang boleh beli kitkat ni dengan harga RM1.50 untuk KitKat pek kecil dan RM6.50 untuk pek kongsi. Anda boleh dapatkan KitKat ini di pasaraya berhampiran anda dan ia hanya boleh didapati dalam tempoh terhad iaitu sehingga bulan Ogos ini sahaja.


Jadi tunggu apa lagi, cepat dapatkan  KitKat Popcorn edisi terhad ini segera sebelum kehabisan stok ya. Untuk maklumat lanjut, korang boleh ke Facebook rasmi KitKat Malaysia.

SEKITAR OPEN HOUSE  DAN ZIARAH HARI RAYA 2019
Kalau raya tak sah kalau tak jalan-jalan menziarahi kawan dan saudara kan. Orang kata masa ni la nak bersua muka, nak bermaaf maafan sesama. Setahu sekali tu mesti buat. Memandangkan tahun ni saya sudah berpindah ke Kelantan, tak banyak rumah terbuka kawan-kawan di Kuala Lumpur saya sempat pergi. Tapi hujung-hujung syawal yang lepas sempat juga ke Kuala Lumpur untuk ziarah kawan-kawan kan. Sambil-sambil ada kerja yang nak di setelkan.

Open House Media Prima di Hotel Hilton KL Sentral
Ni merupakan tahun ke-2 saya dan kawan-kawan ke rumah terbuka Media Prima. Tapi tahun ni rakan-rakan blogger yang hadir tak ramai sangat. Jadi kurang meriah lah nak bergambar tu. Kalau tidak memang tak muat framelah kan.

Gathering rakan blogger di Kaki Lima NU Sentral
Sempat bersua muka dengan Pojiegraphy dan Neysa. Bukan senang nak curi masa diorang berdua ni. Alhamdulillah, dapat jugak jumpa lepaskan rindu walaupun seketika.

Ziarah Raya di rumah Momi di Bangsar
Dekat KL ni diorang ni dah macamkeluarga sendiri. Orang kata ada masa susah dan senang. Alhamdulillah berkesempatan ziarah keluarga momi yang berada di Bangsar. Sedap betul Che Esah masak ya. Nasib baik lepas tu nak pergi rumah terbuka lain, kalau tak mungkin kami berkampung sapai malam kot. hehehe

Ziarah Raya di Rumah Boss Ady Soleh di Bangsar
Dah sampai Bangsar tak sah kalau tak singgah rumah boss kita. Tuan rumah bersahaja je pakai baju t-shirt, kami pulak over berbaju melayu bagai. hahaha. Yang penting datang beraya rumah orang dok seronok main dengan kucing dan game yang ada.

Sebenarnya ada beberapa buah rumah terbuka lagi yang saya sempat pergi. Tapi lupa nak bergambar. Apapon terima kasih kepada semua yang jemput dan yang sudi menerima kunjungan kita.

Saturday, July 06, 2019

Friday, July 05, 2019

FAM' FRIES KITCHEN DAN AYO FRIED CHICKEN ADA  DI FOOD MONGER CYBERJAYA

Kalau bercerita berkenaan makanan di kawasan Cyberjaya, mesti akan terlintas dengan Nasi Arab! Orang kata, kalau ke Cyberjaya ni hanya nampak benda tu aja lah kan? Tapi untuk pengetahuan korang, sekarang kat Cyberjaya dah ada buka satu food court tertutup yang diberi nama Food Monger. Ianya bertempat di Tamarind Square iaitu betul-betul berhadapan dengan Sekolah Kebangsaan Cyberjaya .