Cinta Hati

Tuesday, July 22, 2014

IFTAR BERSAMA BLOGGER 2014 DI SALOMA BISTRO | DENAI HATI NETWORK

Share it Please

Foto mohdrasul.com
IFTAR BERSAMA BLOGGER 2014 DI SALOMA BISTRO | DENAI HATI NETWORK | Seepas berjayanya penganjuran Sepetang Bersama Blogger (SBB) beberapa bulan yang lepas. Kali ini Denai Hati Network telah menganjurkan satu majlis Iftar Bersama Blogger (IBB) dan anak yatim di Saloma Bistro.

Foto KAIO.MY
Tema "Arabian Night" telah dipilih untuk majlis Iftar tersebut. *sangat meriah dengan kehadiran blogger-blogger yang sporting. Hampir kesemua blogger dan tetamu yang hadir memakai jubah sebagai memenuhi tema Majlis Iftar tersebut.

Bergambar dengan Mu'adz Dzulkefly - Foto KAIO.MY
Pertama kali berjumpa mata dengan saudara Mu'adz Dzulkefly yang mana beliau telah ditugaskan untuk menjadi mc di majlis tersebut.
Mu'adz is a recording artiste under ALIBI MUSIC. Released new album titled RINDUKAN CAHAYA, a unique joint collaboration with Indonesian singer/composer Noe of Letto Band. This album is to bring about the feeling of gratitude to God the All Mighty in our lives and having the touch of Khusyuk in our prayers. Deep Spiritual motivating album for all with a touch of trance music_ Mu'adz Dzulkefly

Antara Blogger yang hadir - Foto KAIO.MY
Apapon terima kasih kepada team Denai Hati Network kerana sudi menjemput dan menerima kehadiran MY ke Majlis Iftar Bersama Blogger 2014 ni.


[Continue reading...]

Monday, July 21, 2014

Majlis IFTAR PICC Bersama Anak Yatim Dan Media | KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Share it Please
Majlis IFTAR PICC Bersama Anak Yatim Dan Media | KELAB BLOGGER BEN ASHAARI | Alhamdulillah sedar-tak sedar dah sampai hari ke berapa kita berpuasa. Hope korang tak pernah miss puasa lagi la ye. 

Anak-anak Baitul Barokah Wal Mahabbah yang berusia tujuh hingga lima belas tahun telah diberikan sumbangan duit raya setiap seorang
Untuk kali ni, MY telah mendapat jemputan sebagai media untuk berbuka puasa di Putrajaya International Convention Center untuk meraikan anak-anak yatim dari Baitul Barokah Wal Mahabbah dan Institut Taufiq Islami. 

-----------------------------------------------

Juadah "Warisan Budaya Hindangan Tradisi"

Foto KAIO.MY
Buffet ramadhan PICC Cafe ini ternyata ada di kelasnya yang tersendiri. Hindangan Tradisi Buffet Ramadhan PICC Cafe bermula dari 30 Jun sehingga 25 Julai 2014. Bertemakan "Warisan Budaya Hindangan Tradisi".


Antara hidangan utama yang menjadi tumpuan adalah Gulai Tunjang, Briyani PICC, Kambing Panggang, Ayam Panggang Pedas Pucuk Paku, Rendang Paru, Sambal Goreng Jawa dan lain-lain hindangan yang berkonsepkan tradisi dan warisan melayu. 

Sate - Foto KAIO.MY
Buffet Ramadhan PICC Cafe ini menampilkan sajian dihidangkan mengikut tema seperti, Pembuka Selera, Sup Masyuk Berasap, Gerai Utama PICC, Mangkuk Pedas, Kawah Berapi, Sejuk Badan, Kebun Buah Pak Rusmie dan Dahaga.

Briyani PICC
Para Pengunjung juga dihiburkandengan alunan muzik dan nyannyian oleh Rosma AF dan Khai AF sepanjang tempoh promosi ini sambil menikmati pemandangan indah sekitar Bandar Putrajaya. Tambahan lagi, pengunjung boleh memenangi 'Cabutan Bertuah' dengan hadiah utama 'DUIT RAYA TUNAI' sebanyak RM3,000.00 disamping hadiah-hadiah sampingan bernilai lebih RM10,000.00. Antaranya ialah TV LED 40 inci dan teledon pintar Samsung Note 3 dan lain-lain. Penyertaan adalah terbuka kepada semua pelanggan dan keputusan akan diumumkan pada minggu pertama bulan Syawal di Laman Facebook PICC.

Kelab Blogger Ben Ashaari

Foto KAIO.MY
Terima kasih kepada pihak PICC kerana sudi menjemput MY dan rakan blogger lain untuk bersama-sama memeriahkan majlis Iftar ni. Alhamdulillah, makanan sangat sedap dan yang paling penting, layanan pihak PICC terhadap kami (media) memang tip top.

Foto KAIO.MY
foto Ben Ashaari
Tempahan Buffet Ramadhan PICC Cafe

Bagi tempahan untuk buffet ramadhan, orang ramai boleh menghubungi talian 03-8887 6162. 'Cafe@PICC' akan terus dibuka kepada orang ramai yang ingin bertandang untuk hindangan moreh dari jam 10 malam hingga 12.30 malam pada harga RM15.00 seorang.

PICC turut menawarkan pakej berbuka puasa dan rumah terbuka Aidilfitri korporat bagi syarikat-syarikat yang berminat untuk mengadakan majlis berbuka puasa mahupun sambutan Aidilfitri bersama kakitangan mereka. Sekiranya berminat, sila hunbungi talian 03-8887 6000 atay lawati laman web PICC di http://www.picc.com.my untuk mendapatkan maklumat mengenai acara atau pakej yang ditawarkan dengan pantas, bolehlah menggunakan saluran media sosial rasmi Facebook PICC iaitu http://www.facebook.com/piccmalaysia atau twitter @piccmalaysia

Bagi mendapatkan maklumat korporat PICC, sila hubungi Cik Kumari Nahu di talian 03-8887 6000 atau email kumari.nahu@picc.com.my

PICC Diuruskan oleh :
Putrajaya International Convention Centre Sdn Bhd
Dataran Gemilang, Presint 5
62000 Putrajaya
Tel : 03-8887 6000
Faks : 03-8887 6499
Website : www.picc.com.my
Twitter : @piccmalaysia


[Continue reading...]

Tuesday, July 15, 2014

Majlis Iftar Ramadhan eWana fm, PakJohn Steamboat BBQ dan Blogger

Share it Please
Iftar bersama eWana.fm _ foto zulhilmi
Majlis Iftar Ramadhan eWana fm, PakJohn Steamboat BBQ dan BloggerMY nak berterima kasih kepada Halim BrotherseWana.fm [klik] kerana sudi menjemput MY untuk memeriahkan majlis iftar ini dan sama-sama berkumpul berbuka puasa bersama blogger dan meraikan Kanak-Kanak Tengku Budriah, Cheras. 


Di majlis ini juga berlangsungnya sesi pelancaran ALBUM EWANA RAYA*woah, hebatnya. Siap ada album kau.


pelancaran ALBUM EWANA RAYA - foto kaio.my
Untuk pengetahuan korang, Penaja Utama untuk majlis Iftar ni adalah Restoran Pak John Steamboat & BBQ yang telah menaja tempat dan makanan yang sangat sedap dan terbaik.

Pendaftaran iftar_ foto kaio.my
Apa yang specialnya di Restoran Pak John Steamboat & BBQ ni ? Dengan RM 39++ dan dengan konsep yang diorang cuba ketengahkan iaitu  "ALL YOU CAN EAT",  agaknya apa yang korang leh dapat di sini? Jom kita tengok. *serius murah wei.

Banyak pilihan makanan yang segar
*lain dari yang lain. Sebuah restoran yang sangat mesra pengunjung dan yang penting service yang cekap dan bersih. *try tengok sayur-sayuran dia, memang sangat fresh kot.

daging itik panggang , abalone , daging lembu dan daging kambing dan banyak lagi
*dah kata Steamboat restoran kan. Untuk menu grill dan rebus menu istimewa yang ada di sini adalah abalone , New Zealand Lamb Slices, Australia Beef Slices dan Smoke Duck Breast . *eh ada banyak lagi la

Jenis-jenis sup
Untuk steamboat Restoran Pak John Steamboat & BBQ menyediakan pelbagai jenis sup yang betol-betol menyengat. Ada 5 jenis sup menyengat di sini. Sup-sup istimewa ini terdiri daripada :-
Beef Bone Papper Sup
Tomyam Sup
Curry Sup
Miso Sup
Chicken Sup
Prawn Sup

Sempena ramadhan ni, 1 sup lagi ditambah iaitu Prawn Soup. *pergh bermangkuk-magkuk MY hirup. huhu. Prawn soup ni korang wajib rasa. *rasa macam nak pergi mintak gelas je wat air kan. eh huhu

Pelbagai jenis sos
Bukan sup aje yang pelbagai, Restoran Pak John Steamboat & BBQ juga  menyediakan pelbagai sos buatan sendiri iaitu sos Thai , Green Cili sos, sos manis , bbq sos dan beberapa sos lagi.

steamboat_ foto Kisah Tatie
Ok kami makan steamboat dulu, aum..aum..

menu special ramadhan seperti rendang ayam dan daging dan nasi tomato
Menu special sempena bulan ramadhan yang mereka ada sediakan adalah Nasi Tomato, rendang ayam dan daging, Ayam Coke, Tempura sayur dan *banyak lagi kot.

PULUT SUMBAT bersama sambal XO yang dikukus dengan daun teratai
Yang ini bagi MY sangat istimewa. Katanya pemilik Restoran, menu khas dan istimewa Pulut Sumbat ni tak ada di tempat lain kecuali di BUFFET RAMADHAN RESTORAN PAK JOHN STEAMBOAT je. Ianya dipanggil NASI PULUT SUMBAT bersama sambal XO yang dikukus dengan daun teratai. *yang ni korang wajib try

Ice Cream Potong Pelbagai Perisa
*pergh terbaikkan. Bukan tu saja. Ice Cream potong menjadi tumpuan utama untuk dessert. Macam-macam perisa ada. *Perisa Durian pun ado kau. serius memang sedap. Aum..aum

Keterujaan diorang dengan waffle ice creamfoto Kisah Tatie
Lagi satu benda yang korang wajib try, Waffle ice cream. *woah... sedapnya. Jilat lima-lima jari habaq hang. Tetiba rasa nak terbatal puasa bila menulis tentang menu di PakJohn Steamboat BBQ .

Bersama rakan blogger yang turut hadir
HAPPY BIRTHDAY ZULHILMI TEMPOYAK. | Apa yang specialnya pada majlis Iftar kali ni ialah Birthday Blogger Zulhilmi Tempoyak. *riuh rendah kami nyanyi lagu besday untuk dia. Nasib baik dia tak nanges. So kalau korang nak buat majlis harijadi kat Restoran Pak John Steamboat & BBQ ni pon boleh. *sesuai sangat lah tu. Untuk pengetahuan korang, selain dari Restoran Pak John Steamboat & BBQ, penaja-penaja lain bersama menjayakan majlis Iftar ini adalah:

Dapat hamperfoto Kisah Tatie
Chewy Choc Cubes
D’rumiee Jelly Drink
Majalah Santai Travel
Team Power Tupperware
D’ jerMix Global sound system
Chetakki Omey
Nanorecords Malaysia
Cekal Istiqamah
Kos Serani
Creativcolor

Terima kasih kepada yang sudi menaja hadiah untuk MY, *borong habis-habisan . Terima kasih eWana.fm, Team Power Tupperware, Chetakki Omey dan lain-lain. Yang penting kepada penaja hamper besar tu. *weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bestnya. Yang pemting terima kasih kepada Restoran Pak John Steamboat & BBQ untuk juadah berbuka yang awesome.

meriahnya kami_ foto Kisah Tatie
Dan yang paling penting, MY dapat kenal beberapa kenalan blogger yang hebat. Terima kasih kepada eWana.fm untuk perkenalan ini. 

Apapon jom kita layan video klip sepanjang iftar tersebut.


Sponsor videography oleh KAIO STUDIO

APA YANG MENARIK TENTANG PAK JOHN STEAMBOAT?
-Kini (2014) mempunyai dua cawangan iaitu di Wangsa Walk Mall dan e@curve
-Mereka mempunyai kilang sendiri memproses makanan sendiri
-Kilang mereka mempunyai persijilan HACCP, ISO dan HALAL
-Mempunyai kilang berteknologi tinggi di mana mereka mementingkan kualiti dan kebersihan
-Pihak Pak John Steamboat telah menderma RM3000 kepada rumah anak yatim yang terlibat ketika majlis Iftar kali ini.
-Yang penting sekali makanan mereka SANGAT SEDAP DAN BERPATUTAN!!
-kaio.my

Untuk pengetahuan korang, Restoran Pak John Steamboat & BBQ ni mempunyai 2 cawangan iaitu di :

Pak John Steamboat Cawangan E-Curve
Lot LG-13A, LG-15,
Lower Ground Floor,
E-Curve, No 2A, Jalan PJU 7/3,
Mutiara Damansara, Petaling Jaya

ATAU

Pak John Steamboat Cawangan Wangsa Walk Mall
Lot GL-02 & FL-02,
Wangsa Walk Mall, Wangsa Avenue,
No 9, Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju
Kuala Lumpur

Website :

Facebook :

Facebook page Ewana FM 

[Continue reading...]

UJIBAKAT DRAMA BERSIRI SELUDUP | RM 15,000 BAKAL DIMENANGI

Share it Please
UJIBAKAT DRAMA BERSIRI SELUDUP | RM 15,000 BAKAL DIMENANGI | Seludup diilhamkan daripada kesedaran yang semakin meningkat di kalangan masyarakat mengenai perdagangan haram barangan seludup, tiruan dan cetak rompak yang telah menjadi isu sosio-ekonomi di negara ini dan menjejaskan pendapatan, keselamatan dan kualiti hidup masyarakat. Drama ini berlatar belakangkan situasi ekonomi semasa di mana naratifnya menceritakan tentang kesungguhan seorang lelaki biasa dalam mencegah jenayah daripada mengancam keamanan kampungnya. Skripnya berkisar tentang protagonis iaitu Amran – seorang lelaki muda daripada sebuah perkampungan nelayan kecil dan usahanya menentang sindiket penyeludupan yang menggunakan nelayan di kampung tersebut untuk menyeludup barangan melalui perairannya.

Barisan pelakon SELUDUP
Produksi ini dibarisi para pelakon terkenal dengan peneraju utamanya, Pekin Ibrahim dan Tiz Zaqyah memegang peranan sebagai Amran dan Yasmin, menghidupkan watak-watak yang mencabar tersebut. Pelakon-pelakon lain termasuklah Namron, Raja Ilya dan Syafie Naswip. Jehan Miskin yang merupakan penerbit drama ini turut memainkan peranan sebagai pelakon pembantu.

Untuk mendekati dan mewujudkan rasa teruja di kalangan penonton bagi siri drama akan datang ini, Mastermind Production turut mengumumkan pelancaran peraduan #masukdramaseludup untuk memberikan peluang sekali seumur hidup kepada seorang pemenang lelaki dan seorang pemenang wanita untuk tampil di dalam sebuah drama, di samping beberapa hadiah menarik lain bernilai hingga RM6,000 setiap satu.

Peraduan ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia, dari 18 hingga 35 tahun. “Disebabkan drama ini menampilkan konsep yang baru kepada penonton, kami ingin membawakan cara yang berlainan untuk berhubung dengan penonton sebelum ia ditayangkan lagi. Peraduan ini sangat mudah – peserta hanya perlu menekan ‘like’ pada laman Facebook kami, muat naik video terbaik mereka membaca skrip pendek, kongsi video tersebut bersama rakan-rakan mereka untuk mengumpul ‘like’. Lebih banyak ‘like’ yang mereka dapatkan, lebih tinggi peluang mereka untuk memenangi pengalaman ini,” jelas Jehan.

Pelakon untuk drama bersiri ini masih diperlukan, kalau korang rasa nak jadi sebahagian dari pelakon untuk Drama Bersiri Baru SELUDUP ni jom follow cara kat bawah ni.

LANGKAH-LANGKAH UJIBAKAT DRAMA BERSIRI SELUDUP

LANGKAH-LANGKAH UJIBAKAT
  1. Korang kena pergi kat website ni : http://fb.alt.com.my/seludup2/ atau Bit.ly/Seludup
  2. Daftar maklumat korang.
  3. Rakam video ujibakat korang. Sebenarnya ni boleh dibuat menggunakan kamera profesional dan juga guna telefon pintar! Sangat mudah kalau korang ada apps edit video kat phone.
  4. Bila dah hantar, video yang dah dilulukan akan dipamerkan di dalam galeri ujibakat 'Seludup'.
  5. Share video ujibakat korang.
  6. Sebarkan kepada rakan-rakan korang dan make sure suruh depa undi 'LIKE'. Sebabbbbbb pemenang akan dipilih berdasarkan undian 'LIKE' dan pengadilan JURI.
  7. Contoh macam di bawah ni .

Ha, amacam tercabar tak korang rasa? so apa lagi hantar video ujibakat korang. Bukan sia-sia tau, silap-silap dapat RM15,000. Untuk lihat banyak lagi video-video ujibakat lain boleh ke saluran YouTube/Seludup [klik] . Cara pengadilan adalah Undian LIKE 50 dan Undian Juri 50.


Untuk keterangan lanjut, bolehlah melayari :

Facebook :

Instagram :


[Continue reading...]

Monday, July 14, 2014

RAHSIA KECANTIKAN KULIT WANITA-WANITA KEMBOJA

Share it Please
RAHSIA KECANTIKAN KULIT WANITA-WANITA KEMBOJABismillahirrahmanirrahim. Baiklah sini saya nak cerita sikit pasal rahsia kecantikan wanita-wanita Kemboja. Ditakdirkan oleh Allah swt pada satu hari saya kenal satu keluarga yang berasal dari Kemboja. Mereka sudah lama menetap di Malaysia dengan melakukan bermacam-macam perniagaan termasuk menjual pakaian.


 Gambar sekadar hiasan semata-mata
Selepas melihat gelagat wanita-wanita mereka. Lalu terlintas dihati, cantik sungguh wanita-wanita mereka walaupun sudah berumur.

Tanpa segan silu saya terus bertaya “Kenapa kulit muka makcik-makcik Kemboja ini cantik-cantik yer?” salah seorang makcik ketawa dan menjawab “Sebab orang Kemboja suka amalkan memakan herba. Jika nak kulit cantik kena makan herba asli, jika sakit pun amalkan makan herba.. insya Allah sihat dan cantik”.

Lalu ia terangkan lagi “Jika nak kulit muka nampak cantik, halus, putih dan bercahaya pun kena pakai krim muka herba”. Dengan murah hati dia beri pada saya satu krim muka herba yang diproses sendiri untuk kegunaan sendiri. Hanya di dalam bekas yang agak “simple” kelihatan seperti bekas ubat kudis yang kita boleh dapat di hospital.

Rupa Krim Kemboja yang mempunyai bahan campuran 100% daripada ramuan herba semula jadi. Seperti Beras, Pegaga, Manjakani, dan juga bahan-bahan akar kayu herba yang lain.
Berat 10g. Dlm 3 hari sudah dapat rasa perubahannya.
Hanya sapu di muka setiap malam sebelum tidur.
Subhanallah dengan izin Allah hari pertama guna jerawat di muka saya mula mengecut dan sehingga ke hari ketiga guna kulit muka saya dah mula licin kerana jeragat-jeragat sudah mula hilang. Saya mula jadi yakin dan bersemangat pakai kerana kulit muka yang kusam dan tak berseri langsung dipuji suami “muka awak makin berseri dan makin putih sehingga menampakkan urat hijau di dahi, awak pakai produk apa?”

Saya jawab ringkas “alahh.. saya pakai Krim Herba Kemboja tu aja… pakai malam sebelum tidur”. Suami hanya senyum.Setelah 2 minggu guna, saya syorkan pada adik perempuan saya yang kini sedang menuntut di SBP Kuala Pilah. Memang adik beradik dalam keluarga saya majoriti muka berjerawat.

Mungkin faktor keturunan. Wallahuaklam…Apapun setelah 2 minggu tak berjumpa dengan adik perempuan saya, sangat mengejutkan muka dia yang penuh jerawat sudah kering dan hanya tinggal kesan-kesan hitam, mungkin tunggu sedikit masa sahaja lagi untuk hilang kesemuanya dan menampakkan perubahan kulit menjadi putih.

Sebelum ini saya guna krim muka dot dot ok jer. Tapi kalu dah berbelas tahun guna produk yang sama rasa kulit pun masih tak beri kerjasama. So maintain tahap itu saja. Last-last dapat juga krim muka herba dari Kemboja yang tak disangka-sangka datang-nya. Ini semua dengan izin Allah swt.

Sehari sekali saja pakai, kulit dah rasa selesa, sapu bedak pun rasa rata. Alhamdulillah mungkin kulit saya serasi dengan Krim Kemboja ini. Ermm! siapa yang mengalami masalah kulit kusam, jerawat dan berjeragat, taulah macam mana rasa stress bila tengok muka sendiri.

So far Alhamdulillah saya sangat berpuas hati dengan hasil pemakaian Krim Kemboja ini. Muka kira dah nak settle, nak-nak orang malas make up macam saya. Ekeke..!

Kalau dapat kulit muka yang tak kusam bersyukur sangat pada Allah.So, kalau ada sahabat-sahabat yang mempunyai masalah kulit muka sama sperti seperti saya, tetapi masih tidak terjumpa mana-mana krim muka yang sesuai. Bolehlah cuba Krim dari Kemboja yang sangat mujarab ini. Boleh whatsapp Mawardi Yunus sekarang di melalui 018-2266623 untuk mendapatkannya… Saya bagi harga special ikhlas niat nak menolong. Bukan nak berniaga semata-mata. Semoga bermanfaat untuk kita semua.. wallahuaklam…

[Continue reading...]

Busuk

PINGLAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...