travel, food and lifestyle blog

Followers

MASALAH KULIT KERING? CUBA GUNA RENOSKIN ORYZA LIQUID SOAP


Kalau dulu saya akan kerap ke toilet untuk basuh muka dan kepala. Kenapa?? kerana bahagian jambang dan kepala ni cepat kering dan gatal-gatal. Bila teruk sikit leh jadi berkuping dan berkelumumur. Memang lama sangat dah masalah ni berlaku. Nak elak benda ni terjadi saya terpaksa pakai baby oil (aloe vera dan vitamin E) untuk melembabkan kulit. Tapi orang kata baby oil ni tak baik untuk pertumbuhan rambut, sebab boleh menyebabkan masalah kesuburan rambut dan keguguran. Jadi memang kena cari solution lainlah kan.

RENOSKIN ORYZA LIQUID SOAP

Bila masalah ni makin teruk dan ada yang mula perasan dan tegur. Ada diantara kawan-kawan suruh saya cuba produk keluaran RenoSkin iaitu Oryza Liquid Soap. Kata mereka bahawa RenoSkin ni ada mengeluarkan produk yang bagus untuk mereka yang mempunyai masalah kulit. Oryza Liquid Soap ini merupakan produk terbaru mereka yang berfungsi sebagai cecair pembersih yang juga direka untuk kulit yang sensitif. Apa yang bagusnya, ia bukan hanya terhad untuk penggunaan pada badan sahaja, tapi  ia juga selamat untuk digunakan untuk kulit muka.


Memandangkan Oryza Liquid Soap ni sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit kering, masalah kulit yang sensitif dan semestinya untuk yang ada masalah ekzema. Jadi saya sendiri tidak tunggu lama untuk beli dan mencuba sendiri. Setelah seminggu penggunaan produk ni, Alhamdulillah ada hasil yang baik. Nak tengok penggunaan sebulan pula macamana hasilnya nanti.

Oryza Liquid Soap ini mengandungi bahan-bahan yang premium, berkualiti dan bagus seperti ekstrak beras, rosemari dan juga minyak kelapa (NON-GMO). Apa yang penting, produk ni bebas paraben dan merkuri.

Bahan-bahan dalam kandungan RenoSkin Oryza Liquid Soap :

✔ Aqua
✔ Saponified Pure Oryza Sativa Oil (Rice Bran)
✔ Pure Coconut Extract
✔ Therapeutic Rosemary Herbs Extract
✔ Vitamin E
✔ Vitamin B6
✔ Vegetable Glycerin
✔ Premium Bofareira Herbs Extract
✔ Essential Fatty Acids (EFAs)


Oryza Liquid Soap ini kelihatan seperti minyak, tapi ianya tidak terlalu pekat, tak berbuih sangat apabila digunakan dan bahan-bahan vegan yang digabungkan dengan bahan asas sabun cecair minyak tulen sangat kaya dengan pelembap Emolien. Untuk pengetahuan korang, Emolien ni sangat popular sebagai pelembap untuk penyakit kulit ekzema, dan juga boleh digunakan secara kerap kalau korang ada masalah kulit kering. Jadi, memang sangat bagus lah untuk saya cuba kan. Dari segi bau, ianya merupakan haruman minyak kelapa yang lembut dan fresh.


Untuk lebih menyakinkan korang, produk Oryza Liquid Soap ini telah didaftarkan dengan KKM (NOT 180701868 K) dan juga didaftarkan dibawah kilang bertaraf GMP (Good Manufacturing Practice). Jadi kita boleh guna produk ni tanpa was-was. Sebotol Oryza Liquid Soap mengandungi 300ml dengan harga hanya RM49 memang sangat berbaloi dan mampu milik.

Jadi, kalau korang pun ada masalah yang sama macam saya atau masalah kulit lain bolehlah untuk cuba ikhtiar dengan produk RenoSkin Oryza Liquid Soap ni.  Untuk sebarang pertanyaan berkenaan RenoSkin, produk, atau korang sendiri berminat menjadi dropship, agen dan stokis, boleh direct contact:

RENOSKIN INTERNATIONAL 
Jalan Gambang, Batu 5, 
25150, Kuantan, Pahang, Malaysia 
Tel: +60-16 490 7155

Instagram: @renoskin_hq 
Share:

RANCANG PERCUTIAN DENGAN MUDAH MENGGUNAKAN APLIKASI PICK A TRIP


Untuk mendapatkan perjalanan yang lancar dan tidak terganggu dengan masalah-masalah yang tidak sepatutnya, kita harusnya merancang trip kita dengan sebaiknya. Kebiasaannya, untuk merancang sebuah trip ianya bukan sesuatu yang mudah kerana kita perlu melakukan terlalu banyak perkara dari A to Z. Semua perkara perlu diteliti dengan baik supaya keputusan yang diambil tidak akan memberi masalah kepada kita kelak. Ini juga untuk mengelakkan dari kita kerugian masa, tenaga dan duit.

Penyelidikan menunjukkan bahawa rakyat Malaysia akan menghabiskan lebih dari lima jam sehari di peranti mudah alih mereka untuk mencari maklumat dan merancang percutian mereka. Berdasarkan kajian Global Travel Intentions yang dijalankan oleh Visa, ianya melibatkan jumlah yang agak besar iaitu sebanyak 72%. Adakah anda merupakan salah seorang dari mereka?

Tahukah korang bahawa ada aplikasi yang mampu membantu korang untuk melaksanakannya dalam masa yang singkat? Dengan bantuan aplikasi tersebut, pemegang kad Visa dengan mudah boleh menempah tawaran dan pakej perjalanan yang disesuaikan untuk mereka bila-bila masa yang mereka mahu pada peranti mudah alih mereka. Ini akan membuatkan pra-perancangan perjalanan korang lebih mudah dan menjimatkan masa. 

APLIKASI MUDAH PICK A TRIP


Setelah anda bersedia untuk menempah penerbangan dan hotel anda, gunakan Pick A Trip untuk mencari harga dan tawaran terbaik. Aplikasi percuma ini menawarkan ciri carian yang jelas dan ringkas dan sangat mesra pengguna dan bahkan pada mereka yang kurang celik teknologi juga mampu untuk memahaminya.

Pick A Trip adalah satu aplikasi mudah alih travel yang diwujudkan secara eksklusif untuk pemegang kad Visa Malaysia yang membolehkan mereka mencari, memilih dan membandingkan harga dari beratus-ratus syarikat penerbangan dan hotel di seluruh dunia. *sangat menarik bukan? 

KELEBIHAN APLIKASI TRAVEL PICK A TRIP

Secara ringkasnya aplikasi ini menawarkan kelebihan pada carian segera dan tempahan tiket penerbangan dan penginapan. Tak perlu untuk mencari dan membuat perbandingan satu persatu secara manual lagi kerana ianya siap hanya dalam beberapa saat sahaja.


1. Bandingkan dan menempah tawaran terbaik dari pelbagai syarikat penerbangan pada masa yang sama. Hotel kadar terbaik dari beribu-ribu destinasi di seluruh dunia.

2. Cari segera, tapis dan tempah - memaparkan harga pada julat yang betul, lapangan terbang, transit point, waktu berlepas dan ketibaan.

3. Itinerary yang mudah untuk dibaca dan dirujuk dengan pecahan harga dan maklumat lain. i.e baggage allowance.

Sudah semestinya aplikasi ini akan menjadi pengurus trip anda yang paling bagus dan tepat. Apa yang saya boleh katakan iaya sebuah aplikasi yang sangat mesra pengguna, selamat, selamat dan amat boleh dipercayai.

Apa yang menariknya, dengan ciri-cirinya yang cukup hebat itu, korang boleh download aplikasi ini secara PERCUMA di iOS Store dan Android Playstore


Download aplikasi ni sekarang dan buat tempahan dengan menggunakan kod "MAWARDIYUNUS" dan nikmati potongan harga sehingga RM100.


Untuk maklumat lanjut korang boleh rujuk di laman sosial dan website mereka seperti berikut.


Share:

LIPTON NITRO TEA | TEH DENGAN NITROGEN


Pada hujung minggu yang lepas, saya berkesempatan untuk merasai sendiri pengalaman unik minum teh Nitro di High Line, Resort World Genting SkyAvenue mall. Sekali pandang sudah semestinya tidak akan menyangka bahawa air yang dihidangkan itu adalah teh. Tetapi hakikatnya ia adalah minuman dan mocktail yang berasaskan teh.

Pihak Resorts World Genting, Unilever Food Solutions Malaysia dan pembuat sirap Perancis, Monin telah bekerjasama memperkenalkan Lipton Nitro Tea ini khas untuk pengunjung-pengunjung mereka. Dan ini merupakan minuman unik yang pertama seumpamanya di Malaysia dan disediakan di High Line at Resort World Genting SkyAvenue mall.

Untuk pengetahuan korang, minuman sejuk yang dibuat dengan membuat teh dengan nitrogen, Lipton Nitro Tea merupakan kemuncak penyelidikan oleh Unilever Food Solutions (UFS) dengan pakar perasa Perancis, Monin, yang menghasilkan sirap premium sejak tahun 1912.
Ini bermula dengan #MixTealogy pada tahun 2017, di mana Lipton tea telah diselitkan dengan sirap Monin untuk mencipta pelbagai minuman dan mocktail yang berasaskan teh, yang mengetengahkan sempadan budaya minum teh ke hadapan. Ini kemudian menjadi asas bagi Lipton Nitro Tea, yang mengambil teh Lipton yang disediakan dari daun-daun asli yang dipetik dari ladang-ladang teh lestari di seluruh dunia dan disuntik dengan rempah dan rasa semulajadi yang menarik dari Monin.

Cecair itu kemudian dicurahkan ke dalam silinder gas nitrogen gred makanan untuk campuran selama lebih kurang tujuh jam. Daripada mencairkan cecair, kehadiran nitrogen dengan serta-merta, mencipta teh sejuk yang sejuk yang hebat menyegarkan untuk diminum.

Di sini, terdapat 2 jenis teh yang disediakan iaitu – Blue Owl Nitro Tea and Spice Bloom Nitro Tea. Setiap teh mempunyai rasa unik masing-masing yang pastinya mempunyai kegemarannya tersendiri. Saya sendiri lebih gemarkan Blue Owl Nitro Tea. Rasa citrusnya dan juga kelembutan airnya membuatkan ia lebih sesuai untuk di gandingkan dengan makanan laut. 


Bagi Spice Bloom Nitro Tea pula lebih kepada rasanya halia dalam minuman dan lebih sesuai untuk digandingkan bersama makanan berasaskan daging. Sesuai untuk sesiapa yang ingin memanaskan badan dalam cuaca yang sejuk di Genting Highland ini.


Dengan keluasan 13,094 meter persegi, High Line boleh memuatkan sehingga 307 orang tetamu di ruangan dalam dan 180 orang di ruangan luar. High Line terletak di Level 4 SkyAvenue, Resorts World Genting, beroperasi dari 11 pagi hingga 1 pagi setiap hari.
Share:

REDTAIL KARAOKE : KARAOKE DI GENTING HIGHLAND


Bercuti di Genting Highland dengan kawan-kawan sudah semestinya memerlukan hiburan yang secukupnya. Memandangkan tama tema Genting masih belum siap sepenuhnya, korang boleh berhibur di Redtail Karaoke.


Redtail Karaoke boleh memuatkan sehingga 60 pax pada satu-satu masa. Semua bilik dilengkapi dengan peralatan karaoke terkini yang terkini, dan peranti skrin sentuh mesra pengguna dan juga mikrofon retro. Disini juga ada menyediakan koleksi lagu berjumlah lebih daripada 10,000 yang sentiasa dikemas kini, mulai dari yang lama hingga ke hits terkini. Setiap bilik mempunyai dekorasi temanya yang tersendiri yang sudah semestinya sangat cantik dan selesa.


Untuk pakej pula, anda boleh memilih ‘Let’s Sing’ pakej pada harga RM200 yang sesuai untuk 3-4 pax dalam satu bilik. Terdapat juga pakej ‘Ladies & Gentlemen’ yang berharga RM500 yang sesuai untuk 10 pax pada satu bilik. Pakej-pakej tersebut termasuk air dan makanan. Terdapat juga kudapan yang boleh anda pilih di dalam bilik-bilik tersebut.


Redtail Karaoke ini dibuka setiap hari bermula dari pukul 5 petang sehingga 3 pagi.
Share:

HOTEL THEME PARK GENTING HIGHLAND SESUAI UNTUK PERCUTIAN KELUARGA

Kalau bercuti di Genting Highland sudah semestinya tidak cukup hanya sekadar sehari je kan, jadi untuk artikel kali ni saya nak kongsikan dengan korang tentang sebuah hotel baru yang sangat sesuai untuk percutian keluarga.


Hotel yang saya maksudkan itu adalah Hotel Theme Park, yang mana ianya berlokasi berdekatan dengan Twentieth Century Fox Malaysia Theme Park yang bakal dibuka tidak lama lagi. Untuk pengetahuan korang, hotel ini mempunyai sebanyak 456 bilik yang merangkumi 8 aras di Main Wing dan Valley Wing. Dengan berkonsepkan theme park dan hotel ini cukup mesra dengan kanak-kanak.

RUANGAN LOBI UTAMA | Dari ruangan lobi utama lagi kita dapat lihat bagaimana konsep ini ditelitikan. Ianya sudah semestinya meriah dan hidup dengan gelagat kanak-kanak dengan pelbagai dekorasi dan perabut ala taman permainan. Kaunter daftar masuk mereka juga dibentuk menjadi sebuah belon panas yang bila-bila masa saja bersedia untuk terbang.


KONDISI BILIK | Bilik yang saya stay cukuplah selesa dengan kemudahan yang cukup lengkap termasuk 2 tilam bersaiz Queen. Bilik yang saya stay ini boleh memuatkan sehingga 4 orang dengan keluasan bilik yang cukup selesa.



Apa yang saya paling suka adalah dengan hiasan dalaman bilik yang cukup kreatif dan mesra pengguna. Walaupun nampak simple, dan berbeza dari bilik-bilik hotel yang biasa saya inap sebelum ini, penyampaiannya cukup mudah difahami hanya dengan lukisan dan icon mudah.



Bilik air juga dilengkapi dengan air panas dan barangan toiletries seperti berus gigi, sabun, shampoo dan sebagainya.



Untuk pengetahuan korang, hotel ini tidak mempunyai restaurant atau cafenya sendiri, tapi mereka mempunyai bakery shop di lobi utama yang terletak di belakang kaunter pertanyaan.

Bagi korang yang ingin menempah dan mengetahui lebih lanjut berkenaan Theme Park Hotel ini bolehlah berbuat demikian di www.rwgenting.com atau hubungi 03-6101 1118.
Share:

LALAMOVE : HANYA 32 SAAT REKOD TERPANTAS CARI LORI UNTUK DISEWA



Mesti ramai yang menghadap menghadapi masalah logistik untuk memindahkan barang-barang yang besar? Selain dari itu anda juga mungkin kecewa dengan kekurangan maklumat dan tindak balas yang lambat dari perkhidmatan logistik yang korang gunakan? Anda juga sentiasa terpaksa mengalah dengan harga yang terlalu tinggi walaupun anda telah berunding sebaik mungkin?

Sekarang ni korang tak perlu risau pasal semua masalah tu kerana dengan dengan perkhidmatan lori Lalamove, Insyaallah semua masalah akan selesai!
Hanya 32 saat untuk mencari pemandu lori - rekod terpantas yang pernah dicatatkan! 
Tidak dinafikan, saiz sesuatu item itu penting terutamanya bagi pelanggan mereka yang sentiasa menguruskan penghantaran secara pukal untuk perniagaan mereka. Selepas mengambil kira maklum balas dari pelanggan-pelanggan kami, kami telah memutuskan untuk memperkenalkan perkhidmatan lori bagi merealisasikan khidmat penghantaran untuk muatan yang lebih banyak dalam masa yang singkat. 


Bagi memenuhi permintaan yang semakin meningkat, lori-lori 1 tan dan 3 tan mereka telah bersedia untuk perkhidmatan penghantaran untuk sektor perniagaan dan juga untuk kegunaan peribadi. Walaupun dengan kapasiti yang lebih besar, mereka berjanji akan memberikan hasil yang terbaik untuk memadankan pesanan anda dengan lori-lori kami dalam masa yang singkat. Hasil daripada simulasi pesanan yang dijalankan semasa pelancaran perkhidmatan lori kami di Lembah Klang, mereka bukan saja mencatatkan purata masa padanan sebanyak 46 saat, malahan masa padanan yang terpantas yang dicatatkan adalah 32 saat! Perkhidmatan yang pantas dan sempurna dari semua aspek adalah jaminan kami kepada anda. 


Tambahan pula, perkhidmatan lori mereka sentiasa bersedia untuk memenuhi keperluan peniaga atau pengguna yang lain-lain, sama ada untuk pengilang atau pemborong yang memerlukan kenderaan yang luas untuk penghantaran secara pukal atau hanya untuk memindahkan perabot ke rumah baru dan pejabat baru. 

Berikut adalah kelebihan-kelebihan perkhidmatan lori mereka: 

Kos efektif: Harga bermula dari RM95 untuk lori 1 tan dan RM195 untuk lori 3 tan, bergantung kepada jarak 
● On-demand: Pesanan fleksibel: Lori-lori kami boleh disewa secara pra-tempahan atau segera untuk memenuhi penghantaran yang mendesak 
● Fleksibel: Tiada kontrak jangka panjang jika ingin mewujudkan kerjasama logistik dengan kami 
Cekap: Akses ke jaringan pemandu-pemandu lori kami dan kemudahan untuk mendapatkan pemandu dalam seminit 
Terjamin: Penjejakan GPS di dalam sistem kami untuk tujuan penjejakan barangan anda 
Responsif: Sokongan yang berterusan dari kami bagi memastikan semua penghantaran anda tiba pada masa yang ditetapkan 
Pengkhususan perkhidmatan: Pakej perkhidmatan penghantaran yang lengkap dengan pembantu sehingga 2 orang untuk memudahkan penghantaran anda Gunakan kod promosi “LALALORRY” untuk mendapat diskaun RM 50 untuk penghantaran dengan lori. Sah sehingga 15 November 2018 dan hanya boleh digunakan untuk penghantaran lori sahaja. 

Untuk maklumat lanjut berkenaan harga, sila rujuk ke: https://www.lalamove.com/malaysia/kualalumpur/en/pricing
Share:

THE SETTLEMENT HOTEL MELAKA : SYURGA TERSEMBUNYI


Bagaikan syurga yang tersembunyi, itulah yang boleh saya gambarkan dengan pengalaman saya bercuti di The Settlement Hotel yang terletak di Jalan Ujong Pasir, Melaka bandaraya bersejarah. 
#INFOBaru-baru ini, The Settlement Hotel telah baru saja dinobatkan sebagai Best Hotel Services : 4 Stars (City). Jadi, jangan risau! Hotel ini memang boleh dipercayai dengan service yang ditawarkan sehingga mereka berjaya menarik perhatian pihak tourism sendiri untuk menerima anugerah Best Hotel Services : 4 Star (City) sempena malam "Malaysia Tourism Award 2016/2017".

The Settlement_luxury villa 1

The Settlement_kamar tidur

Sumber kayu asal dari rumah di Palembang di bina balik untuk dijadikan sebuah penginapan villa klasik mewah di  The Settlement Hotel . Menginap semalam di Luxury Villa ini sudah semestinya tidak cukup untuk menikmati suasananya yang begitu memoriable dan klasik.

Walaupun keseluruhan villa di kekalkan keunikan reka bentuk klasik yang asal, mereka juga ada menyediakan beberapa kemudahan moden lain seperti peti ais, tandas duduk dan pelbagai lagi. Kita juga boleh menikmati pengalaman pakej mandi bunga yang sangat popular di kalangan masyarakat Melayu kita pada zaman dahulu.

The Settlement_mandi bunga

The Settlement_kamar mandi

Bukan sahaja menawarkan penginapan jenis villa kayu klasik sebegini, The Settlement Hotel juga ada menawarkan penginapan bilik hotel biasa dengan dekorasi dalaman ala inggeris yang sangat selesa dan menarik.



Selain dari itu, terdapat juga kemudahan lain yang dapat anda nikmati di sini. Antaranya adalah:

  1. Kemudahan spa dan kesihatan
  2. Dip pool; kolam renang
  3. Kemudahan surat khabar harian
  4. Servis teksi dan limosin
  5. Ballroom dan ruangan majlis di Rooftop Garden
  6. Conrciege
  7. Parkir kereta
  8. Shuttle percuma;

Jadi saya jamin dengan menginap di The Settlement Hotel Melaka ini, ia bakal memberikan satu lagi pengalaman yang menarik buat anda yang berkunjung ke negeri Melaka ini.

Untuk sebarang maklumat lanjut mengenai hotel ini bolehlah menghubungi mana-mana medium seperti di bawah:

The Settlement Hotel Melaka

No. 63 Jalan Ujong Pasir, 
World UNESCO Heritage City Melaka,
75050 Melaka Malaysia.

Tel: +606-2921133
Fax: +606-2924700

Email:
 enquiry@thesettlementhotel.com / 
reservation@thesettlementhotel.com

Share:

M1 PORTABLE PROJECTOR : DAH LA KECIL, MUDAH BETUL BILA BOLEH SAMBUNG KE TELEFON JE


Tempoh hari saya dan kawan-kawan berkesempatan menghadirkan diri di majlis pelancaran produk terbaru brand ViewSonic yang diadakan di Petaling Jaya. Inovasi terkini yang mereka pamerkan projektor ultra-mudah alih LED M1 dengan speaker harman/kardon® terbina-dalam. Dengan mobiliti dan kemudahan menjadi salah satu ciri utama pemenang iF Product Design Award ini, projektor ViewSonic M1 ultra-mudah alih ini membolehkan pengguna mengakses hiburan di mana jua lokasi pilihan mereka. 

Dengan projektor ultra-mudah alih M1 ini, ViewSonic berazam untuk berkongsi dengan pelanggan kami rakan kongsi yang terbaik sama-ada di rumah dan juga lokasi-lokasi lain,kata Chaw Foo Hong, Pengurus Negara, ViewSonic Malaysia. Kami mendapati bahawa pelanggan kami kini mencari cara yang senang dan versatil untuk menikmati hiburan berkualiti tinggi walaupun di rumah, terima kasih kerana peralihan teknologi di mana semuanya fokus ke peranti mudah-alih. Hiburan di rumah harus mencapai tahap yang serupa dengan hiburan di lokasi yang profesional. Dengan M1, ViewSonic berazam untuk menyampaikan kualiti gambar dan bunyi yang tinggi.” 
Tambahan lagi, kami juga melihat hiburan 4K UHD semakin banyak dihasilkan di dalam bentuk rancangan TV, filem dan strim. Oleh itu, kami kini melancarkan projektor 4K UHD baru yang telah direkan untuk pengguna yang ingin memain-balik kandungan 4K ke skrin yang besar. Pelanggan kami boleh memiliki model terbaik untuk ruang tamu mereka dengan harga yang sangat berpatutan, tanpa perlu memikir mengenai pencahayaan persekitaran. Ini adalah peluang terbaik mereka untuk menaik-taraf pengalaman hiburan di rumah.” 

ViewSonic M1: Teman Hiburan Terbaik 

Untuk hiburan di mana sahaja, ViewSonic M1 adalah pilihan terbaik dengan bateri terbina-dalam yang menjanjikan kuasa sehingga enam jam*, memori dalaman sehingga 16GB, dan teknologi LED yang tahan sehingga 30,000* jam penggunaan berterusan. Sifat mudah-alih projektor ViewSonic M1 mewujudkan pengalaman menonton yang fleksibel bagi individu dan keluarga.


ViewSonic M1 ini mempunyai kecerahan sehingga 250 lumens dan juga ratio kontras 120,000:1. Ia juga mempunyai lensa short-throw yang membolehkan imej yang besar dihasilkan di dalam lokasi yang kecil. Tapak pintar yang diintergrasikan membolehkan paparan 360-darjah, dimana pengguna boleh menayangkan multimedia mereka di dinding kosong ataupun pada siling. M1 secara automatik akan buka dengan tahap kecerahan maksimum dengan serta-merta apabila lensa dibuka.


Sistem keselamatan terbina-dalam akan menutup lensa buat sementara apabila objek dikesan berada terlalu hampir dengan projektor. Pengguna juga boleh menikmati imej sempurna di setiap sudut dengan sistem keystone automatik yang membetulkan imej yang diunjurkan oleh M1. 

  • Dwi-Speaker harman/kardon® 


Nikmati pengalaman audio yang menyeluruh dengan dwi-speaker harman/kardon® yang menyampaikan bunyi yang dalam, kuat, dan memenuhi bilik secara 360-darjah. Ia sesuai untuk musik dan wayang di rumah mahupun di jalanan. Dengan satu butang, M1 bertukar dengan serta merta menjadi speaker harman/kardon®, bersiap-sedia untuk memain-balik fail audio berkualiti tinggi. 

  • Pilihan Sambungan Yang Versatil 


M1 juga memberikan pilihan sambungan yang versatil untuk perkongsian video dan kandungan multimedia lain yang mudah dengan menggunakan pacuan microSD yang terbina-dalam, sambungan USB 2.0 dan USB Jenis-C, Audio keluar dan HDMI. Sambungan USB Jenis-C M1 membolehkan pengguna untuk strim video, FaceTime dan paparkan kandungan terus dari telefon ataupun tablet di mana jua mereka berada.




Sesi permainan video juga lebih seronok kerana ianya boleh diunjurkan ke saiz yang lebih besar. Pengguna boleh menyimpan terus fail media ke dalam storan 16GB terbina dalam untuk dimain-balik semula dengan mudah.

  • Review

Bagi saya, ianya sebuah projektor yang sangat sesuai untuk dimiliki oleh setiap orang. Dah katanya bersaiz kecil, sudah semestinya sangat mudah dan boleh dibawa kemana-mana walaupun travel jauh. Bagi saya sendiri sebagai seorang consultant unit trust, rasanya sangat mudah untuk buat presentations pada client walau ada kat mana pun kan. Tak perlu bawa laptop besar-besar nak buat presentation kat client dah. Simpan file dalam smartphone dan just connect je. Client pun mesti suka. Silap-silap kalau buat presentation kat kedai makan, orang sebelah pun boleh closed sale sekali. Hahahha.

Bukan sesuai untuk businessman je, mereka yang bekerja sebagai pendidik pun harus miliki satu. Mudah untuk buat presentation kat pelajar kan.

ViewSonic Projektor 4K UHD Baru: Sistem Projektor Rumah Yang Mengagumkan

Selain dari projector M1, kami juga diperkenalkan dengan projektor DLP 4K UHD dengan kecerahan tinggi pertama** - ViewSonic PX747-4K. Ianya direka untuk pengguna ingin untuk mengintegrasikan kandungan 4K ke dalam pengalaman skrin besar mereka, model terbaru ini hadir dengan resolusi 4K Ultra HD (3840x2160) dengan tahap kecerahan 3500 lumens. Para pengguna boleh memiliki model terbaik untuk ruang tamu mereka dengan harga yang sangat berpatutan, tanpa perlu memikir mengenai pencahayaan persekitaran. Ini adalah peluang terbaik mereka untuk menaik-taraf pengalaman hiburan di rumah.


Menggunakan teknologi XPR terkini untuk mengunjurkan 8.3 juta pixel ke mana-mana permukaan, ViewSonic PX747-4K memberikan gambar yang jelas dan penuh dengan butiran, yang hanya boleh diberikan oleh paparan dengan resolusi empat kali ganda dari Full HD. Untuk lokasi hiburan dengan pencahayaan ambien yang tinggi, PX747-4K datang dengan lampu 3500 ANSI Lumens untuk gambar yang terang dan jelas – walaupun di bawah cahaya lampu yang terang. ViewSonic juga telah menggabungkan teknologi DLP® TI DMD yang telah memenangi Anugerah Academy ke dalam PX747-4K – teknologi yang juga digunakan di 90% panggung wayang di serata dunia untuk unjuran digital. Ini memastikan PX747-4K menghasilkan warna yang tepat dan tahan lama dengan ratio kontras tinggi.

PX747-4K hadir dengan dua port HDMI dan sokongan HDCP2.2 yang serasi dengan peranti hiburan rumah seperti pemain Blu-ray 4K dan PS4 Pro. Anak kunci seperti Google Chromecast dan stik TV lain boleh terus disabungkan ke port USB untuk strim kandungan multimedia terus ke skrin besar dan pada masa yang sama membekalkan kuasa untuk peranti tanpa wayar, agar kuasa luaran tidak diperlukan.

Harga Projektor M1 dan PX747-4K

Korang boleh dapatkan projektor model M1 dan PX747-4K di pasaran pada harga RM1,349 dan RM5,999 di Lazada dan 11Street serta dari pengedar-pengedar yang sah. 

Untuk berita lanjut dan informasi lanjut mengenai ViewSonic, korang boleh layari laman sesawang mereka di ViewSonic.com/my dan ikuti mereka di Facebook.

Mengenai ViewSonic: 

Ditubuhkan di California pada 2918, ViewSonic adalah adalah pembekal produk penyelesaian visual terkemuka dunia. Sebagai sebuah syarikat yang berwawasan dan berinovasi tinggi, ViewSonic menghubungkan dunia dengan portfolio penyelesaian visual profesional yang mempertingkatkan cara kita berkomput, bekerjasama, berkomunikasi dan bersambung diantara satu sama lain. Produk kami termasuklah monitor LED, paparan komersial berinteraksi, paparan format besar, paparan sesentuh dan projektor. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ViewSonic, layari ViewSonic.com/my

Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive