Cinta Hati

Tuesday, September 02, 2014

Cabaran 30 Hari | Hari 1 : 1 Gambar Terbaru Anda Dan 5 Fakta Tentang Diri Anda

Share it Please
Cabaran 30 Hari | Hari 1 : 1 Gambar Terbaru Anda Dan 5 Fakta Tentang Diri Anda | Mesti korang tak tahu banyak lagi tentang diri MY kan. Kalau macam tu ni 5 fakta yang MY nak kongsikan.

GAMBAR TERBARU

Foto Potia Casadelarossa
5 FAKTA TENTANG DIRI

1. Memiliki nama yang unik "Mawardi" dan sudah biasa mendapat soalan "Ketururan Jawa ke?". Dan ia juga menjadi salah satu benda paling MY paling malu bila hendak sebut nama sendiri di khalayak ramai. *kau ghaser?

Tapi sekarang masa dah membawa kita kepada perubahan yang ketara. Dan MY bangga menyebut "MAWARDI YUNUS" di mana-mana. Dan  sekarang, setiap kali MY perkenalkan diri dengan seseorang yang baru kenal. Mereka akan berkata "Mawardi Yunus, macam pernah dengar nama ni". Yes, kenapa harus kita malu dengan kelebihan yang kita ada.

2. Tidak mempunyai ketinggian yang sepatutnya bagi seorang model. *eh kbai. Dengan ketinggian yang MY miliki, ia menggagalkan diri untuk MY menyertai kadet polis apatah lagi untuk menjadi seorang Inspektor polis berjaya. huhu.

Tapi agak musykil di benak fikiran ini bila semalam ada polis berpakaian uniform lalu disebelah MY memiliki ketinggian lebih rendah dari diri ini? *petanda apakah? krik krik krik. Sesungguhnya aku tidak berdiri di atas kerusi pada saat dan waktu ketika itu. hurmmmm.

3. Tidak merokok, malah alergic pada asap. Bukan kerana asap rokok je. Jika ber BBQ pun boleh fening dan fitam, tapi ayam BBQ MY tak alergic ya. ehhehehe. 

Jadi awas kalu ada teman-teman yang mahu merokok berhampiran dengan gue. #rokokseludup. *eh kbai

4. Anak bongsu dari 7 orang adik beradik. *sila jangan carut kata kita manja. Hakikatnya kita memang manja. *eh lalalalala. Tak malu kalau nak mengaku masih makan bersuap dengan Mek (Ibu) kalau balik kampung. *pitam bangun, pitam bangun, pengakuan ekslusif.

Memandangkan lahir dari sebuah keluarga yang bukan berada. Tapi sangat kagum dengan Ibu Ayah yang mampu menyara dan  mendidik kami 7 beradik sehingga berjaya sepertimana kami sekarang. :")

5. Mempunyai keinginan dan bercita-cita untuk mengelilingi dunia mengenal setiap erti dan budaya hidup. Tapi, tempat paling jauh setakat ni yang MY pernah pergi, hanyalah Indonesia dan Thailand. 

Alhamdulillah, walaupun hanya sekadar itu, MY yakin masih ramai yang tidak mempunyai nasib baik seperti MY. Insyaallah, jom doakan MY semoga terpilih sebagai pemenang my-airasia-free-seats [KLIK].

Ok cukup 5. Kalau nak tahu lebih lanjut korang leh follow Instagram MY di  @mawardiyunus [KLIK] . Selamat Hari Kemerdekaan kepada semua rakyat malaysia. 

[Continue reading...]

Saturday, August 30, 2014

My AirAsia Free Seats !

Share it Please

My AirAsia Free Seats ! | Jika saya mempunyai 10 Tempat Duduk Percuma AirAsia, saya akan ke Bali, Indonesia dan saya akan bawa bersama 9 orang sahabat rapat saya, yang juga merupakan blogger yang masing-masing mempunyai kelebihan dan kepakaran tersendiri  di dalam segi penulisan dan juga jaringan.

Destinasi Pilihan My AirAsia Free Seats !
Kenapa saya memilih mereka? Jika kami terpilih, ianya cukup hebat untuk mempromosikan AirAsia lebih dari hanya diri saya seorang. Ini kerana, mereka juga akan turut bersama membawa nama AirAsia dalam setiap update media social sepanjang percutian ini, apatah lagi di dalam entry pengalaman terbang bersama AirAsia ke Bali, Indonesia.

Ianya benar-benar dikatakan secara kebetulan bila kami juga sedang merancang untuk ke suatu destinasi dalam masa terdekat ini untuk #ProjekTravel kami yang pertama iaitu #BloggerTravel2014 yang mana , kami akan memilih destinasi luar negara. Dan dengan peluang yang dibuka oleh pihak AirAsia ini, saya dan rakan-rakan telah bersepakat untuk ke Bali, Indonesia. Bak kata pepatah melayu " umpama orang mengantuk disorongkan bantal ".


Selain dari itu, saya juga mempunyai satu blog travel baru yang mana hanya mengkhususkan pada TRAVEL  iaitu www.projektravel.com [klik] . Blog ini merupakan blog perkongsian cerita-cerita dan pengalaman travel beberapa orang penulis termasuk saya sebagai admin blog tersebut.

Saya memilih untuk menggunakan khidmat AirAsia lagi kerana saya pernah mengalami pengalaman yang sangat awesome terbang bersama AirAsia ke Negeri Sabah [klik] suatu ketika dahulu. Dan ianya masih menjadi kenangan terindah di dalam lipatan sejarah kehidupan saya. Oleh yang demikian, ia memberi harapan untuk saya terbang bersama Air Asia lagi.

Bersama salah seorang sahabat blogger, MK Syahir yang juga merupakan pemilik blog www.fuh.my
Kenapa Destinasi Bali, Indonesia Dipilih? Destinasi Bali, Indonesia dipilih adalah kerana, pertamanya ia merupakan salah satu tempat yang mana telah tersenarai di dalam wish lish travel saya pada 2014 ini. Mengukuhkan lagi alasan itu, semua antara kami masih belum menjejakkan kaki ke sana. Dan ia juga salah satu tempat yang menjadi tarikan hebat untuk bercuti. Lebih menguatkan lagi alasan untuk ke sana, apabila pengalaman hebat orang terdekat telah dikongsi bersama saya.

Apapun saya menyerahkan keputusannya kepada pihak yang AirAsia untuk meneliti dan menilai, cuma saya akan menanti dengan penuh harapan agar pihak AirAsia menimbangkan peluang terbaik ini untuk kami terbang bersama Air Asia dan kuatkan lagi ikatan bersama team AirAsia.


Tapi bagi yang menginginkan sesuatu yang lebih menarik, korang boleh rujuk poster di atas untuk lebih banyak destinasi hebat hanya *FREE SEATS. Jom ambil peluang keemasan ini dengan merancang percutian hebat anda bersama AirAsia pada tempoh perjalanan dari 1 MAC - 24 OKTOBER 2014. Tempah sekarang sebelum 31 Ogos ini berakhir !!

[Continue reading...]

INTENSE ENERGIE BC100 | MIRACLE LOTION

Share it Please

INTENSE ENERGIE BC100 | MIRACLE LOTION | Dah berapa bulan Kak Myn (ibu kepada Iqwal) mengajak MY untuk join beliau untuk jual satu produk ni. Memandangkan MY ni jenis tak pernah ada pengalaman dalam dunia bisness, peluang tu MY tolak dulu secara baik. Bukan kerana apa, kerana tidak ada masa dan tak bersedia lagi.

BC100

Tapi bila di perhati, ditenug sekian lama dengan apa yang mereka buat. Terdetik kat hati MY untuk mencuba.

"WHY NOT AKU TAK TRY ?"

So MY ambik keputusan untuk jumpa dan dengar tentang business mereka. Rupa-rupanya mereka jual lotion. 

Hurmm lotion je ke?

Dengar cerita boleh untung giler-giler kan. Tapi lotion bukan sebarang lotion. Kalau tengok testimonial pon kita dah leh tahu bagaimana dengan product ni. Bukan testimonial biasa *testimonial dari google, tapi testimonial dari conversation antara Kak Myn dengan dia punya customer sendiri kat whatssapps. 

So dengan niat daftar menjadi ahli, MY telah dapat 2 botol product tersebut, iaitu INTENSE ENERGIE BC100 . 2 botol ni adalah untuk kegunaan diri sendiri dan untuk parents MY kat kampung. Memandangkan ada kawan MY berminat nak try, MY telah jual kepada beliau sebotol.

Mari MY perkenalkan kepada korang dengan Intense Energie atau BC100 Body Cream. Sejujurnya MY bukan mahu menentukan hidup korang, tapi MY hanya mahu mensyorkan dan berkongsi kelebihan produk Intense Energie atau BC100 Body Cream ini kerana dari pengalaman MY.

Kenapa saya ingin mensyorkan Intense Energie atau BC100 Body Cream pada anda?

Sakit Bahagian Belakang | Kawan MY tu memang aktif kat gym, so menurut dia beliau mengalami sakit di bahagian belakang yang stress. Dah cuba beberapa ubat sebelum ni, tapi hasil tak memberangsangkan. Selepas beberapa jam MY balik berjumpa dengan beliau untuk serahkan Krim INTENSE ENERGIE BC100 tu, tetiba dapat mesej dari beliau kat whatsapps.

TESTIMONIAL BC100

Alhamdulillah, masa ni keyakinan MY kat Krim INTENSE ENERGIE BC100 ni makin kuat. Pasti katanya nak oder lagi untuk Mak dia kat kampung. Katanya mak dia selalu sakit kaki. Dan ini merupakan testimonial saya yang pertama dan ada beberapa lagi testimonial dari penyakit yang berbeza akan MY share dengan korang tak lama lagi. Insyaallah.

Testimonial bc100
Antara testimonial lain 
Untuk pengetahuan korang, Krim INTENSE ENERGIE BC100 ni boleh merawat banyak lagi penyakit, Insyaallah. Antaranya ialah:

Penyakit Kronik adalah seperti :

Darah Tinggi
Darah Rendah
Migrain
Strok
Kanser
Gout
Sakit Sendi dan Tulang
Penglihatan yang Kurang Jelas
Kencing Manis
Obesiti
dan Sebagainya


Faedah Unik:

1. Mengaktifkan sel darah dengan
memisahkan kelompok Rouleaux 
sel darah yang melekit
2. Membantu melancarkan
peredaran darah dan
membekalkan oksigen
kepada sel-sel darah badan
3. Memulihkan medan tenaga manusia bagi memberikan perlindungan kuat daripada bahaya radiasi
4. Menyesuaikan cakra manusia (titik pusat tenaga badan manusia) kepada tahap yang sihat
5. Meningkatkan keanjalan kulit dan kelihatan awet muda
6. Meningkatkan tenaga, anti-stres, ketenangan yang lebih baik dan melegakan tekanan

7. Resapan yang cepat ke permukaan kulit dan melembapkan kulit secara intensif (khususnya kulit yang kering)

Cuba dulu baru tahu akan kesannya. Jika ingin mendapatkannya boleh 
Like facebook pages : intenseenergybc100 [KLIK]
dan ke blog mybc100.blogspot.com [KLIK] untuk detail lanjut.

So bagi mereka nak join business ni pon boleh contact saya ya. Insyaallah saya bantu.

Untuk membeli Product BC100 Body Cream Sila SMS/WHATSAPPS ke:

BC100><NAMA PENUH><ALAMAT LENGKAP ke NO.HP:
Mawardi 0182266623

[Continue reading...]

Lepak Di Malam Hujung Minggu | DESTINASI MALAM HUJUNG MINGGU

Share it Please
Lepak Di Malam Hujung Minggu | DESTINASI MALAM HUJUNG MINGGU | Secara tidak disengajakan malam ni kami dapat berkumpul bersama untuk lepak-lepak selepas event di Flamingo Hotel, Ampang.


Memang cukup meriah dengan kehadiran kakak kawasan merangkap ketua kadet tunas puteri sekolah-sekolah rendah semalaysia. *eh hahahaah Cik Paris Asyikin kita.

Apa yang bestnya , makanan kami pada malam ni ditaja khas oleh beliau yang meletop boom boom boom tu ha. *terima kasih hakak, moga Allah murahkan rezeki akak sekeluarga. Ameen. Tak cukup dengan sate 30 cucuk, tambah lagi sampai tersadung semua hahaha. Ada pulak kerang bakar berprop yang over-over letop boom boom berapi-rapi tu ha. *over sangat prop api-api camtu kan


Bila sate tak cukup, bergaduh tarik-tarik rambut, hentak-hentak kaki sambil isap ibu jari tangan. *ahahhahha, over cerita MY kali ni. Biasa la dah lama tak lemak dengan hakak kawasan katakan. So malam ni memang happening giler lah kan. Nasib baik x pillow talk kat gerai yang kami lepak tu je. Siap-siap, tuan kedai dah punggah meja dan cuci kedai dah bagi hint suh kami balik. *kaedahnya kan. ekekekekeke


Apapon terima kasih hakak kawasan kerana sudi belanja kami berlima. Hope tak serik lah untuk lepak dengan kami berkongsi ilmu lagi ya. Yang penting, siapa kata orang hebat macam kakak kita ni tak pandang blogger-blogger macam kami. Kami ni dah rasa macam adik-beradik dah kan . Semoga persahabatan kita semua kekal diredhai Allah . Ameen.

Foto oleh penaberkala.blogspot.com

p/s : sate dia memang sedap. tapi sayang tak ingat apa nama tempat dan nama kedai tu.


[Continue reading...]

Thursday, August 21, 2014

KEPUTUSAN UJIBAKAT DRAMA SELUDUP

Share it Please
KEPUTUSAN UJIBAKAT DRAMA SELUDUP | Pencarian bakat baru drama ‘Seludup’ yang telah berlansung baru-baru ini telahpun berakhir dengan pengumuman dua pemenang peraduan #masukdramaseludup yang dibuat hari ini. 

Mohd Andika bin Abdul Halim (25 tahun) dan Nur Afieqah binti Zulkarnain (20 tahun)

Mohd Andika bin Abdul Halim (25 tahun) dan Nur Afieqah binti Zulkarnain (20 tahun) yang masing-masing berasal dari Johor dan Kuala Lumpur telahpun berjaya mengungguli pertandingan tersebut dan akan berpeluang berganding dengan nama-nama besar industri hiburan negara seperti Pekin Ibrahim, Tiz Zaqyah, Namron, Syafie Naswip dan Raja Ilya. Turut membintangi drama bersiri 13 episod ini adalah Jehan Miskin, yang juga bertindak sebagai penerbit eksekutif dan pengarah.

Ujibakat DRAMA SELUDUP #masukdramaseludup ini diadakan bagi mencari bakat-bakat baru untuk diasah dan boleh diketengahkan. Ujibakat ni telah mendapat sambutan hangat. Sebanyak 136 peyertaan diterima tetapi hanya dua orang sahaja yang telah terpilih sebagai pemenang. Mana taknya, hadiah yang ditawarkan bernilai sehingga RM15000.


Menurut Jehan:
“Pencarian bakat ini dimulakan sejak 25 Jun 2014 dan ia telah menerima sambutan di luar jangkaan dengan kiriman lebih 130 penyertaan melalui video yang dimuat turun di laman Facebook ‘Seludup’. Dua pemenang yang dipilih ini adalah yang terbaik di antara mereka”.
“Berdasarkan karekter mereka, saya telah menulis dua watak sampingan di dalam ‘Seludup’ yang bakal dilakonkan oleh dua bakat baru ini. Tujuan kami bukan sahaja untuk mencipta kelainan dan memberikan lebih impak kepada ‘Seludup’, tetapi juga untuk memeriahkan lagi suasana industri hiburan tanahair.”
Mohd Andika yang merupakan seorang pekerja restoran berkata:

“Saya amat berterima kasih kepada para juri yang telah memilih saya dan saya percaya saingan adalah sangat sengit. Peluang ini akan saya gunakan sepenuhnya untuk mencapai impian saya menjadikan bidang lakonan sebagai kerjaya”. Perasaan gembiranya turut dikongsi Nur Afieqah, seorang pelajar yang menyifatkan peraduan ini sebagai usaha yang sangat unik untuk mendedahkan bakat baru dengan realiti sebenar kerjaya lakonan.”

DRAMA SELUDUP adalah sebuah drama yang diarahkan oleh Jehan Miskin. Pelakon-pelakon drama ni semua hebat-hebat belaka seperti Syafie Naswip, Tiz Zaqyah, Pekin Ibrahim, Raja Ilya dan lain-lain lagi. Drama ni merupakan drama bersiri yang hanya mempunyai 13 episod dan lokasi penggambaran dijalankan di sekitar Pantai Pengkalan Balak, Masjid Tanah, Melaka. Drama ini diperkenalkan oleh Mastermind Group Sdn Bhd dengan kerjasama Astro Malaysia. Seludup diilhamkan daripada kesedaran yang semakin meningkat di kalangan masyarakat mengenai perdagangan haram barangan seludup, tiruan dan cetak rompak yang telah menjadi isu sosio-ekonomi di negara ini dan menjejaskan pendapatan, keselamatan dan kualiti hidup masyarakat.

Nak tahu lebih lanjut boleh rujuk :

Instagram : Seludup

Mengenai Mastermind Group Sdn. Bhd.

Mastermind Group Sdn Bhd adalah pusat sehenti untuk penerbitan kandungan berkualiti tinggi bagi penonton tempatan dan antarabangsa. Portfolio perkhidmatannya merangkumi pengkonsepan kreatif ke penghasilan kandungan, produksi dan pasca-produksi untuk pelbagai klien bebas. Sejak 2009, Mastermind Group telah mencipta kandungan layar untuk barisan klien yang mengagumkan termasuklah Heinz, McDonalds, Kidzania, Canon, Tabung Haji, Berjaya Corporation, Korea Tourism Organization, 8TV, Asian Food Channel, Astro Malaysia, CNBC, AXN. Syarikat ini diketuai oleh seorang ikon serba boleh industri televisyen, Jehan Miskin. Untuk maklumat lanjut mengenai Mastermind Group, layari www.mastermindgroup.com.my
Bagi pihak Mastermind Group Sdn Bhd – Untuk pertanyaan media, sila hubungi:

Nizam Khamis | Senior Consultant | Geometry Global | +6019-388 7147 | Mohd.Nizam@geometry.com
Amy Lisa | PR Associate | Geometry Global | 6019-289 5125 | amy.lisa@geometry.com



[Continue reading...]

Busuk

PINGLAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...