Sunday, June 13, 2021

Spot Paragliding Terbaik di Terengganu | View Pantai & Bukit Keluang

Spot Paragliding Terbaik di Terengganu | View Pantai & Bukit Keluang | Paragliding merupakan salah satu sukan udara yang dah lama saya ingin cuba. Rasa berkobar-kobar nak cuba tu makin tebal bila saya sertai luputan media mengenai sukan paragliding di Kuala Kubu Baru (KKB) beberapa tahun yang lepas. Semasa liputan tersebut, saya sendiri tak ada rezeki nak cuba kerana faktor masa dan peralatan kerana media terlalu ramai dan masing-masing berebut untuk mengambil peluang keemasan ni. Jadi, tengok jelah mampu. hehe.

Saturday, June 12, 2021

Wednesday, June 09, 2021

Urusan Aqiqah & Qurban Tahun 2021 Lebih Mudah Dengan Aqiqah Centre
Urusan Aqiqah & Qurban Tahun 2021 Lebih Mudah Dengan Aqiqah Centre | Alhamdulillah, makin ramai diantara kawan-kawan seusia saya sedang menimang cahaya mata baru. Bagi ibu bapa yang baru sahaja menimang cahaya mata, mesti sedang teruja untuk melakukan majlis aqiqah buat anak mereka. Hukum melaksanakan aqiqah menurut Islam untuk anak yang baru dilahirkan adalah sunat muakkad dan sangat-sangat digalakkan dalam Islam bagi yang berkemampuan.


Selain ibubapa yang bertanggungjawab mengaqiqahkan anak mereka. Kita juga boleh membuat aqiqah untuk diri kita sendiri. Menurut mazhab Syafie', tuntutan aqiqah dari seorang ayah keatas anaknya hanya dalam tempoh mencapai usia baligh anak tersebut. Selepas baligh, gugur tuntutan aqiqah dari ayahnya, namun ia boleh mengaqiqahkan dirinya sendiri.

Monday, June 07, 2021

Harga Promosi Garci.Pro Massage Gel Solusi Rawatan Kebas
Mesti ramai diantara kita mengalami masalah sakit lutut dan kebas-kebas tangan dan kaki kan? GEL UNTUK MASALAH KEBAS, SARAF, STROK, SENDI DAN LUTUT.

Setelah Disapu, Gel Ini Akan Meresap Ke Dalam Kulit Terus Ke Sistem Saraf Dan Membantu Melancarkan Pengaliran Darah Sekaligus Mengurangkan Rasa Kebas, Sakit Sendi Dan Lutut.

Hanya Sapu Dan Gosok Pada Bahagian Yang Bermasalah Sehingga Rata .Gel ni tak panas & tak melekit. Bau aromaterapi yang menyenangkan. Sejuk & berangin untuk keselesaan berpanjangan.

Inilah Produk Garci Pro Berasaskan Minyak Kayu Putih Yang Membantu Sistem Saraf, Strok, Sendi, Lutut Dan Melegakan Kebas.



Jika anda tempah sekarang, saya akan beri PERCUMA PENGHANTARAN ke SELURUH MALAYSIA

Bukan itu sahaja. Dapatkan Dengan Harga Diskaun. Sila Klik Button "Beli Sekarang" Di Bawah Untuk Tempahan.




Sunday, June 06, 2021

Cuci Lilin Buah Import Dengan Thieves Fruit & Veggie Soak Young Living | Confirm Bersih !!

Cuci Lilin Buah Import Dengan Thieves Fruit & Veggie Soak Young Living | Confirm Bersih !! | Membeli buah-buahan yang elok kejadiannya sebenarnya bukanlah satu pilihan yang bagus jika kita tidak tahu cara untuk membersihnya dengan betul. Ini kerana ada sebabnya kenapa sayur atau buah-buahan tersebut 'perfect', cantik dan tiada gangguan serangga langsung.

Saturday, June 05, 2021

Saturday, May 29, 2021

Essential Oil Untuk  Bantu Rawat Insomnia. Korang Akan Tidur Lena
Essential Oil Untuk  Bantu Rawat Insomnia. Korang Akan Tidur Lena | Susah untuk tidur malam? Mungkin korang boleh cuba ikhtiar dengan Essential Oil (eo). Dengan cara ini, korang boleh elak dari mengambil ubat-ubatan yang mungkin boleh memberi kesan buruk dalam jangka masa panjang.

Ini kerana eo merupakan minyak semula jadi yang diekstrak dari jenis tanaman tertentu, biasanya minyak ini diperoleh dari akar, batang, daun, bunga dan buah-buahan. Minyak pati ini sebenarnya sangat popular digunakan sebagai aromaterapi yang dipercayai mempunyai pelbagai faedah untuk kesihatan tubuh.


Paling meyakinkan saya, eo adalah sejenis minyak semula jadi yang telah digunakan berzaman dahulu lagi sepanjang sejarah perubatan dan terapi kesihatan oleh nenek moyang kita tanpa campuran bahan berbahaya lain. Jadi, Insyaallah ianya selamat digunakan tanpa kesan sampingan jika digunakan dengan cara yang betul.

Mungkin ada diantara kita yang mengalami masalah insomnia atau tak dapat tidur yang berkualiti sedang berikhtiar mencari solusi mudah dengan membeli ubat tidur atau ubatan lain yang sebenarnya mampu memberi kesan jangka masa panjang pada kesihatan tubuh badan kita. Jadi, mari saya kongsikan bagaimana korang boleh ikhtiar dengan essential oil untuk merawat masalah tidur yang korang hadapi.

Rawat Masalah Tidur Dengan Essential Oil Berikut


Kebiasaannya orang akan mengaitkan eo ini dengan rawatan aromaterapi yang dapat bantu menenangkan tubuh badan dan fikiran kita. Tapi.. harus diingat bahawa tidak semua eo berfungsi untuk membantu kita dapat tidur yang lena, kerana ada pelbagai jenis eo dengan fungsi-fungsinya tersendiri. Jadi disini saya akan cadangkan beberapa eo yang sangat popular digunakan untuk korang guna sebagai solusi untuk mencapai tidur yang berkualiti.


Essential Oil Lavender | Essential Oil paling popular untuk dikaitkan dengan masalah tidur adalah eo Lavender. Kata orang, lavender ni merupakan "essential oil for insomnia and anxiety".

Eo Lavender ini sangat terkenal malah menjadi eo paling kerap digunakan kerana fungsinya yang pelbagai guna. Fungsi utama lavender adalah dapat memberi ketenangan pada tubuh badan dan minda penggunanya. Selain itu, minyak pati ini dapat membantu melegakan simptom kesakitan, memperbaiki peredaran darah, membasmi kuman pada kulit, dan merawat masalah pernafasan. Oleh kerana sifatnya yang menenangkan, ia juga sangat popular dijadikan eo untuk mengawal dan menstabilkan emosi si penggunanya.

Essential Oil Cedarwood | Cedarwood merupakan eo single mempunyai aroma yang hangat. Ia berfungsi merangsangkan Phineal Gland (kelenjar pineal) untuk bebaskan hormon melatonin iaitu hormon untuk tidur. Selain dari penggunaan biasa dengan menggunakan diffuser, korang juga boleh menitiskan beberapa titis pada bantal sebelum korang tidur.

Cedarwood high in "sesquiterpenes", dapat memberi oksigen ke otak dan bantu memberi fokus kepada seseorang. Sesquiterpenes ini juga dapat membantu untuk delete bad memory dalam fikiran kita. Ada yang bertanya kenapa bila diffuse cedarwood mimpi macam-macam? Jawapan kepada soalan ni, ianya adalah normal kerana cedarwood ni bagus untuk erase bad memory yang kita tak suka. Jadi untuk counter balik mimpi-mimpi yang tak best tu, kita boleh sapu setitis eo purification pada tapak kaki.

Untuk pengetahuan korang, eo Lavender ada dalam set keahlian Premium Starter Kit, manakala eo Cedarwood pula tiada dan korang perlu beli secara loose di Virtual Oder (VO).

Cara Guna Essential Oil Untuk Bantu Tidur Lena


Dua jenis eo ini sangat popular untuk mengatasi masalah tak dapat tidur lena. Jadi bagaimana cara nak guna? Ianya mudah sahaja! Selain dengan cara diffuse eo tersebut secara single (secara satu-satu), ianya boleh di campur bersama untuk mendapat hasil yang lebih bagus. Saya sendiri akan diffuse Lavender + Cedarwood sebelum masuk tidur.

Selain diffuse kita juga boleh blend kedua-dua eo Cedarwood + Lavender (Sleeping Blend) dan sapu di lokasi tertentu seperti di belakang telinga, belakang leher, point di tengah antara mata, nadi tangan, tulang belakang dan juga di ibu jari kaki.

Selain essential oil Lavender dan Cedarwood, ada banyak lagi eo lain yang boleh korang gunakan seperti, Frankinsence (juga eo favourite saya untuk dapat tidur lena), Ylang Ylang, Lime, White Angelica dan lain-lain lagi. Kesemua essential oils ini bersifat menenangkan tubuh badan dan fikiran dimana ia boleh bantu korang mengatasi masalah tidak boleh tidur.

Dengan adanya essential oil yang saya nyatakan tadi, korang perlu mencuba pelbagai kombinasi untuk mencari gabungan terbaik untuk anda.

** Sangat penting beli dengan seller produk Young Living, bukan dari mana-mana website dimana konsep "touch & go" kerana setiap essential oil itu ada cara tersendiri untuk dimanfaatkan mengikut masalah yang anda hadapi. Senang cerita, kita perlukan guideline **

Apapun, kita semua cuba ikhtiar. Segalanya Allah SWT yang menyembuhkan. Sebagai manusia kita memang di tuntut berusaha mencari penyelesaian atau penawar kepada sesuatu masalah atau penyakit. Teruskan berusaha, berdoa dan bertawakkal.

Untuk beli Essential Oil atau berminat untuk mendaftar ahli Young Living, anda boleh klik link whatsapp berikut : https://wa.link/8qaj6x

Your Most Wanted YLID : Mawardi Yunus
ID NO. : 27227561
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di FB saya, Mawardi Yunus
atau follow IG saya Mawardi Yunus
atau email di [email protected]
atau sms (wa) +6018-2266623

essential oil insomnia blend, essential oil insomnia recipe, essential oil untuk tidur lena, essential oil tidur nyenyak, essential oil young living untuk tidur, essential oil untuk bayi susah tidur, essential oil agar bayi tidur nyenyak, wangi essential oil untuk tidur, aroma essential oil untuk tidur nyenyak, campuran essential oil untuk tidur, essential oil yang bagus untuk tidur, essential oil young living untuk susah tidur, essential oil untuk mudah tidur , essential oil untuk membantu tidur

Sunday, May 23, 2021

Wednesday, April 28, 2021

Monday, April 19, 2021

Adakah Ini Takdir Yang Tertulis?

ADAKAH INI TAKDIR YANG TERTULIS? Bentul ke cinta itu sudah tertulis? Adakah ianya mitos dan hanya sekadar sandiwara? Tahun 2020, penularan virus berbahaya yang telah mengubah kehidupan hampir setiap nyawa di planet bumi ni bagaikan butang reset di tekan.

Thursday, April 01, 2021

Lugar De La Boda | Bufet Ramadan Di Selangor Tahun 2021


Lugar De La Boda | Bufet Ramadan Di Selangor Tahun 2021 | Tahun lepas kita tak berkesempatan untuk menikmati kemeriahan suasana bufet ramadan seperti tahun sebelum-sebelumnya kerana mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sempena negara dilanda wabak Covid-19. Tahun ini, memandangkan kes jangkitan berada di tahap yang tidak membimbangkan, kerajaan telah membuka peluang untuk premis dan restoran melaksanakan service bufet ramadan dengan kawalan SOP yang betul.


Kalau anda tengah-tengah mencari tempat makan best untuk berbuka puasa, apa kata anda bersama keluarga dan rakan-rakan berbuka puasa di Lugar De La Boda @ Puchong. Apa agaknya juadah berbuka puasa yang disediakan oleh bufet ramadan selangor, Lugar De La Boda @ Puchong kali ini ya?

Mengenai Lugar De La Boda 


Untuk pengetahuan korang, dewan perkahwinan Lugar De La Boda diuruskan oleh Hanana Group Sdn. Bhd. Bufet ramadhan tahun ini, mereka menyediakan lebih dari 60 jenis hidangan dan 10 stall dimana ia disediakan di dalam dan juga luar dewan. Kesemua hidangan yang disediakan lengkap dari pembuka selera sehingga pencuci mulut.

Menu Bufet Ramadan di Lugar De La Boda


Untuk menu utama, Lugar De La Boda @ Puchong menhidangkan nasi yang boleh dimakan bersama lauk pauk seperti 'Ayam Masak Merah', 'Ayam Goreng Berempah', 'Daging Gulai Kawah', 'Daging Masak Hitam', Ikan Goreng Cili Padi', 'Ikan Masin Masak Lemak Cili Padi Bersama Nenas', 'Kupang Goreng Pedas', 'Lala Halia', 'Sambal Sotong', 'Sambal Kerang', 'Sayur Goreng Campur' dan 'Sayur Masak Lemak Pucuk + Suhun + Ubi Kentang'. Selain itu, anda bakal menikmati 'Nasi Beriani' yang dihidangkan bersama 'Ayam Mediterranean (Braised Chicken with Tomato Herbs)', 'Daging Masak Beriani', 'Daging Masak Hitam', 'Dalca Sayur', 'Pajeri Nenas' dan 'Acar Buah'.




Seterusnya, terdapat 10 stall yang anda Wajib cuba sebab semuanya menarik tau. Dalam 10 stall tersebut ada namanya yang tersendiri iaitu 'Kambing Grill Hanana dan Blackpepper Sauce', 'Roti John Adik Manis', 'Char Kuew Tiaw Abang Tanjung','Dim Sum Cheng Ho', 'Noodle Station', 'Air Balang Pasar Malam', 'ABC Mountain' dan 'Ais Krim Corner'. Hidangan di stall termasuk 'Kambing Grill Sos Lemon', 'Char Kuey Tiaw', 'Tepanyaki', 'Roti John', 'ABC', 'Dim Sum' dan banyak lagi.



Tidak lengkap kalau makan tanpa pencuci mulut. Disini terdapat banyak pencuci mulut seperti 'Kuih Kuih Melayu', 'Pelbagai Perisa Jelly', 'Seri Muka', 'Pelbagai Perisa Dadih', 'Pelbagai Perisa Dadih dan Jelly', kek, koktail dan buah buahan tempatan. Untuk pilihan bubur, akan dihidangkan 2 jenis setiap hari termasuk 'Bubur Jagung + Sagu', 'Pengat Pisang' dan 'Bubur Kacang Hijau + Bubur Pulut Hitam'. Pastinya melengkapkan menu berbuka puasa anda nanti.

Harga Bufet Ramadan 2021 Di Lugar De La Boda @ Puchong

Bufet Ramadhan 2021 di Lugar De La Boda @ Puchong akan bermula sepanjang bulan Ramadhan 2021 iaitu dari 16 April 2021 hingga 9 Mei 2021 dari 6.30 petang hingga 10.30 malam. Harga Bufet Ramadhan Lugar De La Boda @ Puchong adalah seperti berikut :
  • Dewasa (Seorang) - RM79
  • Kanak-Kanak (6-12 Tahun) - RM59
  • Warga Emas (60 Tahun Ke Atas) - RM59
Special Offer!

Untuk anda yang ingin menempah secara beramai-ramai, Lugar De La Boda @ Puchong turut menawarkan harga untuk satu meja (8 pax) dengan harga istimewa seperti berikut :
  • 1 Meja (8 Pax) - RM632

Early Bird Offer!

Nak harga murah? Mestilah ada. Anda boleh dapatkan voucher buffet ramadhan di Lugar De La Boda dengan harga istimewa ini sebelum 12 April 2021 dengan harga berikut :

  • Dewasa (Seorang) - RM59
  • Kanak-Kanak (6-12 Tahun) - RM30
  • Warga Emas (60 Tahun Ke Atas) - RM30
1 Meja (8 Pax) - RM450

Untuk maklumat lanjut dan tempahan mengenai Bufet Ramadhan Selangor Di Lugar De La Boda, sila klik pada link ini. Layari laman web Hanana Group.

Alamat:
Lugar De La Boda [WAZE ]
Lugar De La Boda
Persiaran Tasik Prima 4,
Lake Vista,
47100 Puchong,
Selangor.

Instagram : https://www.instagram.com/buffetramadhanselangor2021/

Facebook : https://www.facebook.com/buffetramadhanselangor2021


#ramadhan2021 #buffetramadhanselangor #buffetramadhanpuchong #buffetmurah #buffet #buffetramadhanpuchong2021 #buffetramadhanexclusive #iftarramadhan #buffetpuchong #berbukapuasa #buffet2021 #buffetramadhanpuchongmurah #bukapuasa #buffettermurah #buffetmurahpuchong #buffetramadhanhanan #buffetramadhan2021


Friday, March 12, 2021

Vitamin Yang Bagus Untuk Ibu Mengandung Consume

Vitamin SHAKLEE Untuk Ibu Hamil

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Pengambilan makanan yang seimbang ketika hamil sangatlah penting kerana pada ketika ini, bukan hanya si ibu sahaja memerlukan nutrisi lengkap malah untuk si bayi yang sedang mengalami proses tumbesaran dalam rahim ibu juga.

Di awal kehamilan biasanya Ob Gyn akan mewajibkan si ibu untuk pengambilan asid folik. Kenapa? Kerana pengambilan asid folik yang mencukupi akan membantu melindungi bayi yang dikandung daripada kecacatan saraf tunjang. Lebih baik sekiranya pengambilan asid folik harus bermula pada mereka yang baru bercadang mahu mengandung, sekurang-kurangnya 3 bulan sebelum mengandung dan diteruskan juga sepanjang 3 bulan pertama kehamilan sebelum mengambil multivitamin prenatal.


Selain itu, pengambilan kalsium, iron (zat besi) dan DHA juga penting ketika hamil. Anda boleh mendapatkan nutrien-nutrien ini melalui amalan makanan yang seimbang, atau sekiranya ada kekangan, dapatkannya melalui pengambilan vitamin khusus untuk wanita hamil seperti vitamin-vitamin Shaklee dalam senarai di bawah.
  • Ostematrik (kalsium, magnesium dan vitamin D)
  • Omega Guard (asid lemak penting, DHA)
  • ESP (protein)
  • Vita Lea (lengkap dengan zat besi)
  • Vitamin C
  • B Complex (lengkap dengan asid folik)

Panduan makan vitamin Shaklee untuk ibu hamil (Panduan Am)

Ostematrix - 4 biji sehari (SELEPAS MAKAN PAGI 2BIJI)
Wanita hamil memerlukan kalsium sekitar 1000 mg ke 1300 mg sehari. Istimewanya Ostematrix kerana ia ia bukan sahaja mengandungi kalsium, malahan lengkap dengan magnesium dan vitamin D (bantu penyerapan). 1 biji Ostematrix mempunyai 250 mg kalsium. Magnesium membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang lalu menguatkannya, manakala vitamin D pula meransang penyerapan kalsium.

Sepertimana yang kita tahu, kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Bagi wanita hamil pula, ia penting untuk ransangan saraf dan mengelakkan kekejangan otot ketika hamil. Kalsium juga penting untuk denyutan jantung dan tekanan darah yang stabil. Kalsium yang cukup ketika hamil amat penting kerana sekiranya bayi dalam rahim tidak mendapat bekalan kalsium yang cukup, bayi akan 'menarik' kalsium daripada ibunya, yang mana akan memberi kesan kepada ibu hamil seperti osteoporosis di kemudian hari.

Omega Guard - 1 biji sehari (SEBELUM TIDUR)
Pengambilan Omega Guard Shaklee disarankan bermula pada trimester kedua dan ketiga. Ianya penting untuk membantu pembentukan otak bayi daripada peringkat awal. Mengandungi DHA dan EPA yang sangat penting untuk otak dan mata bayi. Juga membantu mengawal kadar kolestrol dalam badan wanita hamil.

ESP - 1 sudu besar sehari ( 3 KALI)
Protein sangat penting untuk membina, memperbaiki dan memperbaharui sel-sel, tisu dan hormon dalam tubuh. Protein juga penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang baik dan berkualiti penting untuk kesihatan keseluruhan yang baik, kerana sel yang sihat menyerap lebih nutrien daripada sel yang tidak sihat. Bagi wanita hamil, pengambilan ESP membantu memberi tenaga terutamanya ketika mengalami alahan (kurang/tak lalu makan). Paras G.I yang rendah sesuai diamalkn oleh ibu hamil diabetes kerana memberikan rasa kenyang yang lebih lama serta membekalkan tenaga berpanjangan untuk ibu-ibu.

Selain daripada itu, protein ESP ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ-organ bayi.

Vitalea - 1 ke 2 biji sehari
Dilengkapi dengan zat besi dan juga 200 mg asid folik Ibu hamil yang mengalami anaemia, pening atau mudah pitam amalkan secara konsisten untuk kesihatan yang lebih baik (inshaALLAH). Wanita hamil yang mengalami masalah Hb rendah juga digalakkan mengambil Vitalea ini.

Anaemia amat berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin, oleh itu pastikan pencegahan awal dilakukan.

B Complex - 1 ke 2 biji sehari
B Complex yang lengkap dengan asid folik dan biotin (sumber b yang mahal harganya). Asid folik mustahak untuk membantu pembinaan tulang bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'. Pengambilan asid folik adalah sekurang-kurangnya 400 mg sehari (2 biji b complex ATAU 1 biji b complex + 1 biji Vitalea).


Vitamin C - 1 biji sehari
Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Ia juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Vitamin C membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh badan (immune booster). Selain daripada itu, vitamin C penting untuk kadar serapan zat besi yang optima dalam tubuh kita.

---------------------------------------------------------------

Your Most Wanted SID -Mawardi Yunus-
ID NO. - 1549748
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di FB saya, Mawardi Yunus
atau follow IG saya Mawardi Yunus
atau email di [email protected]
atau sms (wa) +6018-2266623

Tuesday, March 02, 2021

Review Diffuser Feather The Owl Dari Young Living

Sebagai seorang yang sukakan pada konsep minimalis, sedah semestinya saya lebih memilih satu produk serbaguna untuk saya guna dan Feather The Owl Diffuser dari Young Living memenuhi kriteria yang saya perlukan itu! Feather The Owl Diffuser mempunyai daya tarikan visual yang menarik dengan bentuk burung hantu yang sangat comel, 3 penggunaan yang praktikal dan  bersaiz kecil dan compact.

Mengenai Feather The Owl Diffuser

Diffuser burung hantu dari Young Living ini bukan hanya sekadar full ultrasonic diffuser dengan fungsi tiga "running mode" ("high runs" sekitar 5-6 jam, "low" sekitar 8 jam, dan "intermittent" 1 minit / satu minit berhenti selama sekitar 10 jam), tetapi juga boleh berfungsi sebagai lampu tidur dan mempunyai beberapa variasi  bunyi yang berfungsi secara bebas dari diffuser. Walaupun ia bukanlah berfungsi sebagai full-powered humidifier, ia pasti dapat menambahkan sedikit kelembapan ke udara jika itu yang korang kehendaki.

Cara Guna Feather The Owl Diffuser

Korang boleh mengangkat bahagian atas kepala burung hantu untuk mengisi air. Pastikan korang mengisi air ke dalam dalam takungan (tidak lebih tinggi dari penunjuk garis "max"), dan beberapa titis essential oil (eo) Young Living ditambahkan seperti yang korang inginkan (korang juga boleh runs diffuser dengan hanya sebagai pelembap tanpa meletakkan minyak jika mahu), dan selepas selesai, bahagian atas diffuser yang kita buka tadi perlu diletakkan kembali.

Cara untuk menghidupkan fungsi diffuser sangat mudah iaitu, cukup dengan ketuk (sentuh) jari tengah di sebelah kiri (ketika melihat bahagian depan burung hantu). Ketukan pertama menghidupkan mod "high runs". Ketukan kedua menukarnya ke "low". Ketukan ketiga pergi ke "intermittent" dan akhir sekali ketukan keempat akan mematikan fungsi penyebaran.

Cara Kerja Feather The Owl Diffuser (Lampu)

Saya agak teruja dengan fungsi unik Easy-Touch Talons ™ dengan cara ketukan/sentuhan untuk menukar warna dan mod penyebaran. 10 pilihan warna LED yang cantik berubah setiap kali kita mengetuk jari tengah di sebelah kanan (ketika melihat burung hantu), bermula dengan:
  • cahaya putih (default)
  • putih malap
  • 7 kitaran warna (berubah setiap 5 saat)
  • merah
  • kuning
  • kuning hijau
  • hijau
  • biru muda
  • biru
  • lavender (purple)
  • mod lampu mati (anda juga dapat menekan jari tengah selama 3 saat setiap saat untuk mematikan lampu)
Untuk pengetahuan korang, fungsi lampu ini tidak mempunyai fungsi pemasa, dan mesti dimatikan secara manual.

Cara Kerja Feather The Owl Diffuser (Bunyi)

Di bahagian belakang diffuser ini, ada dua butang, nota muzik, dan tombol volume. Menekan nota muzik akan melalui 5 variasi bunyi unik dan menenangkan iaitu : hujan, burung, ombak laut, bunyi kipas / white noise, dan meditation music.

Butang kelantangan bergerak melalui tetapan suara rendah hingga tinggi. Untuk mematikan mesin suara, anda boleh menahan butang kelantangan selama 3 saat.



Untuk beli Feather The Owl Diffuser, Essential Oil atau berminat untuk mendaftar ahli Young Living, anda boleh klik link whatsapp berikut : https://wa.link/8qaj6x

Your Most Wanted YLID : Mawardi Yunus
ID NO. : 27227561
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di FB saya, Mawardi Yunus
atau follow IG saya Mawardi Yunus
atau email di [email protected]
atau sms (wa) +6018-2266623 (https://wa.link/8qaj6x)

Sunday, February 28, 2021

Aturan Makan Vitamin & Suppliment Dari Shaklee Yang Lengkap
Pasti ramai kat luar sana merupakan pengguna produk Shaklee kan? Jadi, untuk artikel kalini saya akan kongsikan dengan korang semua mengenai cara dan aturan consume vitamin dan suppliment dari Shaklee yang perlu korang tahu untuk mendapatkan hasil yang optimum selepas consume produk-produk tersebut.


B COMPLEX (120 tablets)

✔ Mempunyai 120 tablets (tahan sehingga 4 bulan penggunaan)
✔ Cara makan : 1 biji sehari dengan makanan


COLLAGEN PLUS POWDER

✔ Mempunyai 15 sachet 5g powder (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ Cara makan: 1 sachet setiap hari selama seminggu (7 hari yang pertama) dan 1 sachet sehari secara alternate/selang sehari.
✔ Campur dengan jus / vivix atau minuman vitamin C


PYHTOCOL-ST
✔ Mempunyai 120 tablet (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ 2 biji ; 2 kali sehari selepas atau dengan makanan.


VIVIX®
✔ Megandungi 150 ml (tahan sebulan / sebulan setengah penggunaan)
✔ Hanya 1 sudu teh sahaja sehari
✔ Ambil waktu pagi
✔ Goncang sebelum minum
✔ Simpan di dalam peti sejuk


VITA-LEA® IRON FORMULA
✔ Mempunyai 120 tablet (tahan selama 4 bulan penggunaan)
✔ 1 biji sehari SELEPAS makan


VITA-LEA® for CHILDREN

✔ Mempunyai 60 tablet (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ 2-4 tahun: sehari sebiji SELEPAS makan
✔ 4-12 tahun: sehari 2 biji SELEPAS makan


SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS
✔ Mempunyai 180 tablet (tahan selama 6 bulan penggunaan)
✔ 1 biji sehari SELEPAS makan


ZINC PLUS™
✔ Mempunyai 120 tablet (tahan selama 4 bulan penggunaan)
✔ 1 biji sehari SEBELUM makan


OsteMatrix®
✔ Mempunyai 120 tablet (tahan selama  sebulan penggunaan)
✔ 3-4 biji sehari SEBELUM tidur

p/s : Tidak boleh ambil bersama Vitalea keranan kalsium akan menganggu penyerapan iron dalam vitalea secara optimum.


Vita-E Complex™
✔ Mempunyai 120 tablet (tahan selama 4 bulan penggunaan)
✔ 1 biji sehari SEBELUM tidur


ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour
✔ Megandungi 850 grams (tahan sebulan penggunaan)
✔ 2 scoop sekali sehari

✔Guna "shaker" untuk penyediaan
(sukatan ESP = 1.5 / 2 sudu besar dengan 200ml/ 250ml air sejuk/ air suam)
❌hot water


Alfalfa Complex
✔ Mempunyai 330 tablet (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ maksimum 6-10 biji sehari
• 2 biji SELEPAS breakfast
• 2 biji SELEPAS lunch
• 2 biji SELEPAS dinner

ATAU

• 3 biji SELEPAS breakfast
• 4 biji SELEPAS lunch
• 3 biji SELEPAS dinner


LECITHIN
✔ Mempunyai 180 softgels (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ Makan 6 biji sehari
• 2 biji SEBELUM breakfast
• 2 biji SEBELUM lunch
• 2 biji SEBELUM dinner

ATAU

• 3 biji SEBELUM breakfast
• 3 biji SEBELUM lunch
• 3 biji SEBELUM dinner


OMEGA
✔ Mempunyai 90 capsules (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ 2-3 biji sehari SELEPAS makan

ATAU

✔ 1 biji SELEPAS breakfast
✔ 1 biji SELEPAS lunch
✔ 1 biji SELEPAS dinner


Garlic Complex
✔ Mempunyai 60 tablets (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ 2 biji sehari
• 1 biji selepas breakfast
• 1 biji selepas dinner


CoQ-Trol Plus
✔ Mempunyai 30 capsules (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ 1 biji sehari SELEPAS makan


Cinch® Mixed Soy Protein Vanilla Shake

✔ Megandungi 720 grams (tahan sebulan penggunaan)
✔ 2-3 scoop sekali sehari ; minum 2x as meal replacement
✔Guna "shaker" untuk penyediaan
✔ Bancuh dalam 200ml/250ml air sejuk/ air suam
❌air panas


NutriFeron® Granules
✔ Mempunyai 30 sachet 1.2g powder (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ Cara makan: 1 sachet setiap hari / bila perlu
✔ campur dalam minuman
✔ Sila makan secepat mungkin selepas dibuka kerana ianya mudah menyerap kelembapan


Meal Shakes

✔ Megandungi 544 grams (tahan sebulan penggunaan)

👦 Kanak-kanak 2 tahun ke atas
✔ minum 2 kali sehari
✔ 1sudu teh
✔ Boleh dibancuh dengan susu / milo / lain² minuman anak

👦 Kanak-kanak 1- 2 tahun
✔ minum 1 hari sekali
✔ 1sudu teh
✔ boleh dibancuh dengan susu / milo / lain² minuman anak

👩Dewasa
✔ minum 1 kali sehari
✔ 1 sudu besar
✔ boleh dibancuh dengan air kosong atau apa2 minuman kegemaran


Herb-Lax™
✔ Mempunyai 120 tablets (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ 2 biji sekali makan, 3x seminggu

ATAU

✔ Sehari sebiji setiap hari

✔ hanya untuk 12 tahun ke atas


DTX® Complex
✔ Mempunyai 90 caplets (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ 2 biji sehari SELEPAS makan


---------------------------------------------------------------

Your Most Wanted SID -Mawardi Yunus-
ID NO. - 1549748
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di FB saya, Mawardi Yunus
atau follow IG saya Mawardi Yunus
atau email di [email protected]
atau sms (wa) +6018-2266623