Monday, July 26, 2021

Wellness Blend Untuk Bantu Tingkatkan Antibodi Badan Dengan Essential Oil


Welness Blend merupakan campuran beberapa jenis essential oil untuk tujuan membantu meningkatkan antibodi si pemakai dan membantu merawat dem4m.

Sebelum ni, wellness blend ni cukup popular dikalangan parents, atau ibu-ibu untuk di pakaikan pada anak-anak mereka sebelum ke sekolah atau rumah pengasuh untuk mengelakkan anak-anak mereka dari mudah berjangkit dem4m dari kanak-kanak yang lain. 

Memandangkan situasi covid-19 sekarang ni, wellness blend ni menjadi sangat popular sehinggakan banyak single oil yang digunakan sebagai bahannya kehabisan stok. Tidak kira kanak-kanak, orang dewasa juga turut memakainya untuk bantu meningkatkan antibodi badan masing-masing.

Resipi Wellness Blends Young Living


Untuk buat Wellness Blend ni, korang perlu ada lima (5) jenis essential oil dan perlu di campurkan dengan menggunakan "carrier oil" iaitu V6. Antara essential oil (eo) yang perlu korang ada ialah seperti eo lemon, eo thieves (clove, lemon, cinnamon bark, eucalyptus radiate, rosemary), eo melrose (Rosemary, Melaleucam Clove, Niaouli), eo oregano dan eo frankincense.

Lemon EO - ant1tumoral, ant1septic, tingkatkan microcirculation, ransang imun, tingkatkan memory, relaxation, rich in limonene. Bagus untuk kulit.
Thieves EO blend - gabungan minyak pati antiv1rus, antisept1k, antibakteria, dan anti-jangkitan yang paling menakjubkan
Melrose EO blend - Ini adalah gabungan dari empat minyak pati yang mempunyai sifat ant1septik yang kuat untuk membersihkan dan membasmi luk4, calar, luk4 bak4r, ru4m, dan tisu leb4m. Minyak ini membantu menjana semula tisu yang rosak dan mengurangkan keradangan. Ia kuat apabila disebarkan untuk menghilangkan bau, membersihkan udara
Oregano EO - ant1aging, powerful antiviral, ant1bacterial, ant1fungal, ant1parasitic, anti-1nflammatory, ant1oxidant, immune stimulant, ant1nociceptive, radioprotective, liver protectant.
Frankincense EO - ant1tumoral, immunost1mulant, ant1depressant, muscle relaxing

Untuk menghasilkan 10ml Wellness Blend, korang perlu sediakan :
  • 10 ml botol kaca roll-on
  • 15 titis eo lemon
  • 15 titis eo thieves
  • 15 titis eo melrose
  • 7 titis eo oregano
  • 7 titis eo frankincense
  • Tambah dengan carrier oil V6 sehingga penuh
Pastikan anda goncang botol supaya ianya sebati sebelum di sapu pada bahagian tertenti badan seperti di bahagian tapak kaki, spine.

Cara penggunaan Wellness Blend
  • Sapukan pada kaki setiap pagi atau malam sebelum tidur.
  • Urutan Vitaflex di tapak kaki bahagian Spine.
  • Boleh buat sapuan sekerap setiap 2 atau 3 jam sekali jika anak tidak sihat.

Untuk beli Wellness Blend Young Living atau berminat untuk mendaftar ahli Young Living, anda boleh klik link whatsapp berikut : https://wa.link/oggdwg

Your Most Wanted YLID : Mawardi Yunus
ID NO. : 27227561
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di FB saya, Mawardi Yunus
atau follow IG saya @mawardiyunus
atau email di [email protected]
atau sms (wa) +6018-2266623

Jenis-Jenis Diffuser Young Living Yang Ada Di Malaysia

Salah satu gaya hidup kini sedang menjadi tren adalah menggunakan diffuser. Tujuan utama alat ini adalah untuk mengubah essential oil menjadi molekul kecil untuk dibaurkan (disebar dengan cara diffuse) ke seluruh ruangan.

Diffuser bukan hanya berguna untuk menyegarkan (aroma) sebuah ruangan saja. Namun ia sebenarnya lebih dari itu.

Apa itu Diffuser?

Diffuser wujud dalam pelbagai jenis, bentuk dan saiz. Tapi ianya bersaiz lebih kecil berbanding Humififier. Ia merupakan alat yang paling bagus digunakan untuk diffuse minyak pati ke dalam udara sebagai aromaterapi.

Campuran minyak pati bersama air di dalam tangki air diffuser dan tersebarlah minyak pati melalui kabus (mist). Ada 4 jenis diffuser minyak pati iaitu diffuser ultrasonik, diffuser nebulizer, diffuser haba dan diffuser penyejatan (evaporative).

Diffuser ini direka untuk menguap kabus halus yang bercampur dengan minyak pati. Keutamaan fungsinya ialah untuk menyebarkan kebaikan kesihatan melalui minyak pati, selain daripada memberi kesan sejuk dan mengharumkan ruang bilik/rumah anda.

Tahukah anda, wap yang keluar dari diffuser ni boleh kurangkan bau yang tak best, ditambah pula dengan pilihan essential oils (EO) yang anda dah titiskan, dia berfungsi untuk menghapuskan bakteria yang bertebaran di udara. Jadi, kalau bilik anda lembab dan selalu berkulat, cuba diffuse essential oil, mungkin boleh cuba Purification oil. Bau wangi dapat, bilik bersih pun dapat. Bau pula boleh bantu tenangkan minda, kurangkan tekanan serta tingkatkan fokus.

Diffuser Ultrasonic Dari Young Living


Young Living sebenarnya ada banyak jenis diffuser. Tapi, tidak semua jenis diffuser mereka ada di setiap negara. Di Young Living Malaysia, korang boleh beli beberapa jenis ultrasonic diffuser seperti, Feather The Owl , Desert Mist, Lantern (white) dan Aria.


Setiap diffuser mempunyai ciri-ciri dan kelebihan masing-masing. Diffuser Young Living paling murah yang korang boleh dapat di Malaysia adalah Feather The Owl Ultrasonic Diffuser. Harganya hanya dibawah RM300 dengan essential oil 5ml Lavender percuma. Untuk diffuser yang paling mahal buat masa ini adalah Aria ultrasonic diffuser. Ianya diperbuat dari material kayu dan kaya yang sangat elegent.

Selain dari berfungsi sebagai diffuser, ia juga mempunyai lampu yang mana boleh gunakan sebagai lampu tidur. Bagi sesetengah orang yang perlukan sedikit cahaya semasa tidur ia sangatlah sesuai. Tapi bagaimana kalau orang yang hanya akan lena dalam keadaan gelap sahaja? Tak perlu risau kerana lampu tersebut boleh off dan diffuser masih boleh berfungsi lagi macam biasa.

Diffuser Young Living juga mempunyai Ultrasonic Metal Plate yang bertindak sebagai atomizer. Dengan atomizer inilah molekul essential oil dapat dipecahkan kepada zarah-zarah yang lebih kecil secara getaran yang sangat laju, di sebarkan dengan efektif dan dihidu oleh pengguna. Jadi, dapatlah anda merasai kelebihan essential oil.

Jika korang menggunakan humidifier dan titikkan essential oil, ia hanya akan terapung di atas air dan tak memberi manfaat apa-apa pada anda. dan ini sangatlah merugikan. 

Apa akan jadi jika anda menggunakan essential oil dalam “bunner”? Yang ini merbahaya, sebab sifat essential oil akan berubah dan degraded apabila dikenakan haba. “Totally useless” dan ia juga sangat merugikan essential oil kita yang berharga itu.

Diffuser Young Living tidak menggunakan kaedah pemanasan tetapi ada atomizer. Jadi, ia selamat dan “baby friendly”.

Kalau sekarang ni kamu sedang mencari diffuser yang terbaik, korang bolehlah pilih beberapa jenis diffuser diffuser Young Living Malaysia dalam gambar di bawah.


Buatlah pilihan yang bijak & tepat supaya tidak merugikan anda di kemudian hari. Belilah dengan wakil sah Young Living Malaysia. Jangan kerana nak murah, anda sanggup beli di shopee. Padahal anda nak guna untuk kesihatan juga kan.

Jadi, dah tentukan diffuser yang menjadi pilihan anda? Kalau dah bolehlah hubungi saya segera untuk saya bantu anda lebih lanjut.

Untuk beli Diffuser Young Living atau berminat untuk mendaftar ahli Young Living, anda boleh klik link whatsapp berikut : https://wa.link/few8pg

Your Most Wanted YLID : Mawardi Yunus
ID NO. : 27227561
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di FB saya, Mawardi Yunus
atau follow IG saya @mawardiyunus
atau email di [email protected]
atau sms (wa) +6018-2266623

Tuesday, June 29, 2021

Resipi Sihat US Potatoes Dari Indra Balaratnam, Certified Dietician

Ramai yang mula mengeluh selepas masalah diet mereka rosak dimusim lockdown ini. Oleh sebab itu, untuk artikel kali ni saya nak kongsikan dengan korang mengenai resipi sihat dengan menggunakan Ubi Kentang sebagai bahan utama masakan. Kenapa ubi kentang? ini kerana ia sihat, berkhasiat dan serba boleh dalam menyiapkan apa sahaja jenis hidangan, mulai dari pembuka selera, sup dan hidangan utama hingga pencuci mulut.

Resipi kali ni adalah perkongsian dari seorang Certified Dietician bernama Indra Balaratnam melalui MY Potatoes USA FB Live Cooking Demo pada 26 Jun 2021 yang lalu dengan menggunakan U.S Potatoes.

Indra Balaratnam menyatakan bahawa dia sangat gembira dapat bekerjasama dengan U.S Potatoes dan berkongsi faedah pemakanan mereka, terutamanya di tengah-tengah musim wabak ini, untuk memastikan semua orang dapat memasak makanan yang berkhasiat. 

U.S Potatoes merupakan kentang pilihan orang ramai kerana kualitinya. Secara peribadi, saya sendiri sudah beberapa tahun memilih U.S Potatoes sebagai pilihan utama menu kentang. Ianya merupakan kentang premium yang sangat berbaloi untuk korang cuba dalam menu masakan korang.

Berikut adalah beberapa fakta menarik mengenai U.S Potatoes.:

  1. Memberi 110 kalori yang mudah dicerna, menjadikan lebih padat tenaga daripada sayur-sayuran lain yang popular.
  2. Sumber karbohidrat yang sangat baik
  3. Kaya dengan kalium: Untuk membantu fungsi otot, kardiovaskular dan sistem saraf semasa aktiviti daya tahan lama, dan mengekalkan tekanan darah normal.
  4. Kaya dengan Vitamin C
  5. Serat tinggi: Satu kentang bersaiz sederhana dengan kulit menyumbang sekitar 7% nilai harian setiap hidangan, yang membantu membuat kita merasa kenyang lebih lama dan menurunkan kolesterol dalam darah.
  6. Kaya dengan Vitamin B6, vitamin larut air yang berperanan penting dalam metabolisme karbohidrat dan protein. Ia diperlukan untuk sintesis hemoglobin - komponen penting sel darah merah.
  7. Mengandungi 3g protein berasaskan tumbuhan setiap hidangan - Protein is the building block for growth and a key component of muscles, ligaments and connective tissues.
  8. Kaya dengan Vitamin B6, folat, dan antioksidan.
  9. Tidak mengandungi lemak, natrium dan kolesterol!

Resipi Sihat Dari U.S Potatoes


Selain dari perkongsian tentang kebaikan U.S Potatoes, Indra juga ada kongsikan secara live beberapa resipi mudah untuk menyiapkan hidangan yang berbeza di rumah menggunakan U.S Potatoes. Berikut adalah dua resipi yang saya pelajari semasa siaran langsung tu:

U.S. POTATO VEGGIE BURGER
Makes: 5 burger patties


Ingredients:
180 grams US Russet Potato – peeled, boiled and drained well
240 grams cooked chickpeas
4 Tablespoons panko breadcrumbs
2 Tablespoons flaxseed
3 Tablespoons coarsely chopped walnuts
1/3 cup tomato sauce
2 teaspoons Cajun seasoning spice
1 teaspoon black pepper
Salt to taste
1 Tablespoon cooking oil

Steps:
1. Using a fork, mash up the cooked chickpeas and potatoes in a large mixing bowl.
2. Add in the breadcrumbs, flaxseed, walnuts, tomato sauce, Cajun seasoning spice, black pepper and salt to taste.
3. Mix well and evenly divide into 5 balls to shape into patties.
4. Heat the cooking oil in a non-stick pan and pan-fry till golden brown.
5. Create your veggie burger with any condiment combination you like such as mustard, mayonnaise, sliced tomatoes, pickles, sliced onions, slice of cheese or salad greens.


CREAM OF U.S. POTATO & BROCCOLI SOUP
Serves: 4


Ingredients:
2 medium U.S. Russet Potatoes – peeled and cut into small cubes
5 cups (1250 ml) vegetable stock
500 grams broccoli – cut into small pieces
150 ml low-fat milk
4 Tablespoons grated Parmesan cheese
Salt and crushed black pepper to taste

Steps:
1. Place the U.S. Russet potatoes and vegetable stock in a pot and simmer for about 10 minutes or until potatoes are tender.
2. Then add in the broccoli and simmer for about 8 minutes more.
3. Pour the boiled mixture into a blender and blend till smooth.
4. Pour the blended mixture back into the pot, add the low-fat milk and gently reheat.
5. Do not boil. Season with salt and crushed black pepper.
6. Serve with grated Parmesan cheese.

Amacam! Menarik bukan? Paling penting ianya sangat mudah untuk disediakan. Jadi, lepas ni tak perlu risaulah macamana nak sediakan menu berkhasiat untuk diet semasa lockdown ni. Bahan-bahan yang beliau gunakan pun sangat mudah untuk kita dapat.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Resipi U.S Potatoes yang Sihat & Serbaguna: U.S Potato Veggie Burger dan Cream of US Potato Broccoli Soup, sila lawati MY Potatoes USA.

Sunday, June 13, 2021

Spot Paragliding Terbaik di Terengganu | View Pantai & Bukit Keluang

Spot Paragliding Terbaik di Terengganu | View Pantai & Bukit Keluang | Paragliding merupakan salah satu sukan udara yang dah lama saya ingin cuba. Rasa berkobar-kobar nak cuba tu makin tebal bila saya sertai luputan media mengenai sukan paragliding di Kuala Kubu Baru (KKB) beberapa tahun yang lepas. Semasa liputan tersebut, saya sendiri tak ada rezeki nak cuba kerana faktor masa dan peralatan kerana media terlalu ramai dan masing-masing berebut untuk mengambil peluang keemasan ni. Jadi, tengok jelah mampu. hehe.

Saturday, June 12, 2021

Wednesday, June 09, 2021

Urusan Aqiqah & Qurban Tahun 2021 Lebih Mudah Dengan Aqiqah Centre
Urusan Aqiqah & Qurban Tahun 2021 Lebih Mudah Dengan Aqiqah Centre | Alhamdulillah, makin ramai diantara kawan-kawan seusia saya sedang menimang cahaya mata baru. Bagi ibu bapa yang baru sahaja menimang cahaya mata, mesti sedang teruja untuk melakukan majlis aqiqah buat anak mereka. Hukum melaksanakan aqiqah menurut Islam untuk anak yang baru dilahirkan adalah sunat muakkad dan sangat-sangat digalakkan dalam Islam bagi yang berkemampuan.


Selain ibubapa yang bertanggungjawab mengaqiqahkan anak mereka. Kita juga boleh membuat aqiqah untuk diri kita sendiri. Menurut mazhab Syafie', tuntutan aqiqah dari seorang ayah keatas anaknya hanya dalam tempoh mencapai usia baligh anak tersebut. Selepas baligh, gugur tuntutan aqiqah dari ayahnya, namun ia boleh mengaqiqahkan dirinya sendiri.

Monday, June 07, 2021

Harga Promosi Garci.Pro Massage Gel Solusi Rawatan Kebas
Mesti ramai diantara kita mengalami masalah sakit lutut dan kebas-kebas tangan dan kaki kan? GEL UNTUK MASALAH KEBAS, SARAF, STROK, SENDI DAN LUTUT.

Setelah Disapu, Gel Ini Akan Meresap Ke Dalam Kulit Terus Ke Sistem Saraf Dan Membantu Melancarkan Pengaliran Darah Sekaligus Mengurangkan Rasa Kebas, Sakit Sendi Dan Lutut.

Hanya Sapu Dan Gosok Pada Bahagian Yang Bermasalah Sehingga Rata .Gel ni tak panas & tak melekit. Bau aromaterapi yang menyenangkan. Sejuk & berangin untuk keselesaan berpanjangan.

Inilah Produk Garci Pro Berasaskan Minyak Kayu Putih Yang Membantu Sistem Saraf, Strok, Sendi, Lutut Dan Melegakan Kebas.



Jika anda tempah sekarang, saya akan beri PERCUMA PENGHANTARAN ke SELURUH MALAYSIA

Bukan itu sahaja. Dapatkan Dengan Harga Diskaun. Sila Klik Button "Beli Sekarang" Di Bawah Untuk Tempahan.




Sunday, June 06, 2021

Cuci Lilin Buah Import Dengan Thieves Fruit & Veggie Soak Young Living | Confirm Bersih !!

Cuci Lilin Buah Import Dengan Thieves Fruit & Veggie Soak Young Living | Confirm Bersih !! | Membeli buah-buahan yang elok kejadiannya sebenarnya bukanlah satu pilihan yang bagus jika kita tidak tahu cara untuk membersihnya dengan betul. Ini kerana ada sebabnya kenapa sayur atau buah-buahan tersebut 'perfect', cantik dan tiada gangguan serangga langsung.

Saturday, June 05, 2021

Saturday, May 29, 2021

Essential Oil Untuk  Bantu Rawat Insomnia. Korang Akan Tidur Lena
Essential Oil Untuk  Bantu Rawat Insomnia. Korang Akan Tidur Lena | Susah untuk tidur malam? Mungkin korang boleh cuba ikhtiar dengan Essential Oil (eo). Dengan cara ini, korang boleh elak dari mengambil ubat-ubatan yang mungkin boleh memberi kesan buruk dalam jangka masa panjang.

Ini kerana eo merupakan minyak semula jadi yang diekstrak dari jenis tanaman tertentu, biasanya minyak ini diperoleh dari akar, batang, daun, bunga dan buah-buahan. Minyak pati ini sebenarnya sangat popular digunakan sebagai aromaterapi yang dipercayai mempunyai pelbagai faedah untuk kesihatan tubuh.


Paling meyakinkan saya, eo adalah sejenis minyak semula jadi yang telah digunakan berzaman dahulu lagi sepanjang sejarah perubatan dan terapi kesihatan oleh nenek moyang kita tanpa campuran bahan berbahaya lain. Jadi, Insyaallah ianya selamat digunakan tanpa kesan sampingan jika digunakan dengan cara yang betul.

Mungkin ada diantara kita yang mengalami masalah insomnia atau tak dapat tidur yang berkualiti sedang berikhtiar mencari solusi mudah dengan membeli ubat tidur atau ubatan lain yang sebenarnya mampu memberi kesan jangka masa panjang pada kesihatan tubuh badan kita. Jadi, mari saya kongsikan bagaimana korang boleh ikhtiar dengan essential oil untuk merawat masalah tidur yang korang hadapi.

Rawat Masalah Tidur Dengan Essential Oil Berikut


Kebiasaannya orang akan mengaitkan eo ini dengan rawatan aromaterapi yang dapat bantu menenangkan tubuh badan dan fikiran kita. Tapi.. harus diingat bahawa tidak semua eo berfungsi untuk membantu kita dapat tidur yang lena, kerana ada pelbagai jenis eo dengan fungsi-fungsinya tersendiri. Jadi disini saya akan cadangkan beberapa eo yang sangat popular digunakan untuk korang guna sebagai solusi untuk mencapai tidur yang berkualiti.


Essential Oil Lavender | Essential Oil paling popular untuk dikaitkan dengan masalah tidur adalah eo Lavender. Kata orang, lavender ni merupakan "essential oil for insomnia and anxiety".

Eo Lavender ini sangat terkenal malah menjadi eo paling kerap digunakan kerana fungsinya yang pelbagai guna. Fungsi utama lavender adalah dapat memberi ketenangan pada tubuh badan dan minda penggunanya. Selain itu, minyak pati ini dapat membantu melegakan simptom kesakitan, memperbaiki peredaran darah, membasmi kuman pada kulit, dan merawat masalah pernafasan. Oleh kerana sifatnya yang menenangkan, ia juga sangat popular dijadikan eo untuk mengawal dan menstabilkan emosi si penggunanya.

Essential Oil Cedarwood | Cedarwood merupakan eo single mempunyai aroma yang hangat. Ia berfungsi merangsangkan Phineal Gland (kelenjar pineal) untuk bebaskan hormon melatonin iaitu hormon untuk tidur. Selain dari penggunaan biasa dengan menggunakan diffuser, korang juga boleh menitiskan beberapa titis pada bantal sebelum korang tidur.

Cedarwood high in "sesquiterpenes", dapat memberi oksigen ke otak dan bantu memberi fokus kepada seseorang. Sesquiterpenes ini juga dapat membantu untuk delete bad memory dalam fikiran kita. Ada yang bertanya kenapa bila diffuse cedarwood mimpi macam-macam? Jawapan kepada soalan ni, ianya adalah normal kerana cedarwood ni bagus untuk erase bad memory yang kita tak suka. Jadi untuk counter balik mimpi-mimpi yang tak best tu, kita boleh sapu setitis eo purification pada tapak kaki.

Untuk pengetahuan korang, eo Lavender ada dalam set keahlian Premium Starter Kit, manakala eo Cedarwood pula tiada dan korang perlu beli secara loose di Virtual Oder (VO).

Cara Guna Essential Oil Untuk Bantu Tidur Lena


Dua jenis eo ini sangat popular untuk mengatasi masalah tak dapat tidur lena. Jadi bagaimana cara nak guna? Ianya mudah sahaja! Selain dengan cara diffuse eo tersebut secara single (secara satu-satu), ianya boleh di campur bersama untuk mendapat hasil yang lebih bagus. Saya sendiri akan diffuse Lavender + Cedarwood sebelum masuk tidur.

Selain diffuse kita juga boleh blend kedua-dua eo Cedarwood + Lavender (Sleeping Blend) dan sapu di lokasi tertentu seperti di belakang telinga, belakang leher, point di tengah antara mata, nadi tangan, tulang belakang dan juga di ibu jari kaki.

Selain essential oil Lavender dan Cedarwood, ada banyak lagi eo lain yang boleh korang gunakan seperti, Frankinsence (juga eo favourite saya untuk dapat tidur lena), Ylang Ylang, Lime, White Angelica dan lain-lain lagi. Kesemua essential oils ini bersifat menenangkan tubuh badan dan fikiran dimana ia boleh bantu korang mengatasi masalah tidak boleh tidur.

Dengan adanya essential oil yang saya nyatakan tadi, korang perlu mencuba pelbagai kombinasi untuk mencari gabungan terbaik untuk anda.

** Sangat penting beli dengan seller produk Young Living, bukan dari mana-mana website dimana konsep "touch & go" kerana setiap essential oil itu ada cara tersendiri untuk dimanfaatkan mengikut masalah yang anda hadapi. Senang cerita, kita perlukan guideline **

Apapun, kita semua cuba ikhtiar. Segalanya Allah SWT yang menyembuhkan. Sebagai manusia kita memang di tuntut berusaha mencari penyelesaian atau penawar kepada sesuatu masalah atau penyakit. Teruskan berusaha, berdoa dan bertawakkal.

Untuk beli Essential Oil atau berminat untuk mendaftar ahli Young Living, anda boleh klik link whatsapp berikut : https://wa.link/8qaj6x

Your Most Wanted YLID : Mawardi Yunus
ID NO. : 27227561
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di FB saya, Mawardi Yunus
atau follow IG saya Mawardi Yunus
atau email di [email protected]
atau sms (wa) +6018-2266623

essential oil insomnia blend, essential oil insomnia recipe, essential oil untuk tidur lena, essential oil tidur nyenyak, essential oil young living untuk tidur, essential oil untuk bayi susah tidur, essential oil agar bayi tidur nyenyak, wangi essential oil untuk tidur, aroma essential oil untuk tidur nyenyak, campuran essential oil untuk tidur, essential oil yang bagus untuk tidur, essential oil young living untuk susah tidur, essential oil untuk mudah tidur , essential oil untuk membantu tidur

Sunday, May 23, 2021

Wednesday, April 28, 2021

Monday, April 19, 2021

Adakah Ini Takdir Yang Tertulis?

ADAKAH INI TAKDIR YANG TERTULIS? Bentul ke cinta itu sudah tertulis? Adakah ianya mitos dan hanya sekadar sandiwara? Tahun 2020, penularan virus berbahaya yang telah mengubah kehidupan hampir setiap nyawa di planet bumi ni bagaikan butang reset di tekan.

Thursday, April 01, 2021

Lugar De La Boda | Bufet Ramadan Di Selangor Tahun 2021


Lugar De La Boda | Bufet Ramadan Di Selangor Tahun 2021 | Tahun lepas kita tak berkesempatan untuk menikmati kemeriahan suasana bufet ramadan seperti tahun sebelum-sebelumnya kerana mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sempena negara dilanda wabak Covid-19. Tahun ini, memandangkan kes jangkitan berada di tahap yang tidak membimbangkan, kerajaan telah membuka peluang untuk premis dan restoran melaksanakan service bufet ramadan dengan kawalan SOP yang betul.


Kalau anda tengah-tengah mencari tempat makan best untuk berbuka puasa, apa kata anda bersama keluarga dan rakan-rakan berbuka puasa di Lugar De La Boda @ Puchong. Apa agaknya juadah berbuka puasa yang disediakan oleh bufet ramadan selangor, Lugar De La Boda @ Puchong kali ini ya?

Mengenai Lugar De La Boda 


Untuk pengetahuan korang, dewan perkahwinan Lugar De La Boda diuruskan oleh Hanana Group Sdn. Bhd. Bufet ramadhan tahun ini, mereka menyediakan lebih dari 60 jenis hidangan dan 10 stall dimana ia disediakan di dalam dan juga luar dewan. Kesemua hidangan yang disediakan lengkap dari pembuka selera sehingga pencuci mulut.

Menu Bufet Ramadan di Lugar De La Boda


Untuk menu utama, Lugar De La Boda @ Puchong menhidangkan nasi yang boleh dimakan bersama lauk pauk seperti 'Ayam Masak Merah', 'Ayam Goreng Berempah', 'Daging Gulai Kawah', 'Daging Masak Hitam', Ikan Goreng Cili Padi', 'Ikan Masin Masak Lemak Cili Padi Bersama Nenas', 'Kupang Goreng Pedas', 'Lala Halia', 'Sambal Sotong', 'Sambal Kerang', 'Sayur Goreng Campur' dan 'Sayur Masak Lemak Pucuk + Suhun + Ubi Kentang'. Selain itu, anda bakal menikmati 'Nasi Beriani' yang dihidangkan bersama 'Ayam Mediterranean (Braised Chicken with Tomato Herbs)', 'Daging Masak Beriani', 'Daging Masak Hitam', 'Dalca Sayur', 'Pajeri Nenas' dan 'Acar Buah'.




Seterusnya, terdapat 10 stall yang anda Wajib cuba sebab semuanya menarik tau. Dalam 10 stall tersebut ada namanya yang tersendiri iaitu 'Kambing Grill Hanana dan Blackpepper Sauce', 'Roti John Adik Manis', 'Char Kuew Tiaw Abang Tanjung','Dim Sum Cheng Ho', 'Noodle Station', 'Air Balang Pasar Malam', 'ABC Mountain' dan 'Ais Krim Corner'. Hidangan di stall termasuk 'Kambing Grill Sos Lemon', 'Char Kuey Tiaw', 'Tepanyaki', 'Roti John', 'ABC', 'Dim Sum' dan banyak lagi.



Tidak lengkap kalau makan tanpa pencuci mulut. Disini terdapat banyak pencuci mulut seperti 'Kuih Kuih Melayu', 'Pelbagai Perisa Jelly', 'Seri Muka', 'Pelbagai Perisa Dadih', 'Pelbagai Perisa Dadih dan Jelly', kek, koktail dan buah buahan tempatan. Untuk pilihan bubur, akan dihidangkan 2 jenis setiap hari termasuk 'Bubur Jagung + Sagu', 'Pengat Pisang' dan 'Bubur Kacang Hijau + Bubur Pulut Hitam'. Pastinya melengkapkan menu berbuka puasa anda nanti.

Harga Bufet Ramadan 2021 Di Lugar De La Boda @ Puchong

Bufet Ramadhan 2021 di Lugar De La Boda @ Puchong akan bermula sepanjang bulan Ramadhan 2021 iaitu dari 16 April 2021 hingga 9 Mei 2021 dari 6.30 petang hingga 10.30 malam. Harga Bufet Ramadhan Lugar De La Boda @ Puchong adalah seperti berikut :
  • Dewasa (Seorang) - RM79
  • Kanak-Kanak (6-12 Tahun) - RM59
  • Warga Emas (60 Tahun Ke Atas) - RM59
Special Offer!

Untuk anda yang ingin menempah secara beramai-ramai, Lugar De La Boda @ Puchong turut menawarkan harga untuk satu meja (8 pax) dengan harga istimewa seperti berikut :
  • 1 Meja (8 Pax) - RM632

Early Bird Offer!

Nak harga murah? Mestilah ada. Anda boleh dapatkan voucher buffet ramadhan di Lugar De La Boda dengan harga istimewa ini sebelum 12 April 2021 dengan harga berikut :

  • Dewasa (Seorang) - RM59
  • Kanak-Kanak (6-12 Tahun) - RM30
  • Warga Emas (60 Tahun Ke Atas) - RM30
1 Meja (8 Pax) - RM450

Untuk maklumat lanjut dan tempahan mengenai Bufet Ramadhan Selangor Di Lugar De La Boda, sila klik pada link ini. Layari laman web Hanana Group.

Alamat:
Lugar De La Boda [WAZE ]
Lugar De La Boda
Persiaran Tasik Prima 4,
Lake Vista,
47100 Puchong,
Selangor.

Instagram : https://www.instagram.com/buffetramadhanselangor2021/

Facebook : https://www.facebook.com/buffetramadhanselangor2021


#ramadhan2021 #buffetramadhanselangor #buffetramadhanpuchong #buffetmurah #buffet #buffetramadhanpuchong2021 #buffetramadhanexclusive #iftarramadhan #buffetpuchong #berbukapuasa #buffet2021 #buffetramadhanpuchongmurah #bukapuasa #buffettermurah #buffetmurahpuchong #buffetramadhanhanan #buffetramadhan2021