Wednesday, April 28, 2021

Mengidam Dim Sum Di Grand Riverview Hotel Kota Bharu

Baru-baru ni sebelum puasa dan Kelantan diistiharkan PKP sekali lagi, sempat juga saya bercuti di Kota Bharu. Yela, nak rentas negeri tak boleh jadi kita bercuti dulu dalam negeri sendiri.

Memandangkan dah lama tak jamu selera di hotel dan teringin sangat nak makan dim sum, jadi aku buat keputusan untuk menginap di Grand Riverview Hotel Kota Bharu. Alang-alang nak makan dim sum tu, apasalahnya kita stay terus kat sana.

Dekat Grand Riverview Hotel ni memang terkenal dengan hidangan buffet dim sum tau di restoran mereka "Chao Yuan Restaurant". Bukan sahaja sedap, kalau untuk hari biasa pada hujung minggu diorang (jumaat & sabtu) diorang ada tawarkan hidangan buffet dimsum dengan harga RM36 per pax dimana berkonsepkan "Eat All You Can". Murah kan? Yang penting ianya HALAL.

Memandangkan saya pergi bukan hujung minggu, maka tak adalah buffet lunch dimsum tu. Tapi tak mengapalah sebab still boleh makan dimsum tu dengan oder ala carte. Macam-macam jugalah kami oder. Memang berbaloi-baloi. Harga untuk satu bekas tu dalam sekitar RM5.50 -RM6.50 macam tu. Apa yang best dan tak leh lupa Nasi Kerabu. Ya Nasi Kerabu pun ada dan korang boleh oder kat restoran ni. Jadi kami pilih satu dengan ayam goreng dan satu lagi dengan kambing bakar. Yummy.


Sejujurnya, memang puas hati sangat makan kat sini. Makanan dia memang fresh dan sangat sedap. Memang higly recommended lah untuk korang yang nak makan dim sum di Kota Bharu. Nanti memang nak kena cuba buffet dim sum dia pulak. Jadi tunggulah lepas puasa dan PKP nanti. hehe

Hotel ni boleh tahan best jugak, selain ada dim sum yang best ia juga merupakan sebuah hotel yang lengkap dengan kemudahan. Mempunyai bilik yang besar dan selesa, bilik mandi mempunyai bathtub, kemudahan gym dan kolam renang. Nak lebih best boleh la request bilik dengan view sungai. Boleh la cuci mata tengok orang jogging dan riadah di sepanjang track jogging tu. eh. hehe. Kalau ada rezeki dan cuaca baik boleh la nikmati keindahan sunset.


Paling saya suka mengenai hotel ni adalah ianya dekat dengan lokasi-lokasi attraction di sekitar Bandar Kota Bharu. Tak perlu gigih nak bawak kereta atau naik grab, sebab dengan hanya jalan kaki saja korang boleh akses ke banyak lokasi-lokasi attraction. Antara lokasi tersebut adalah seperti Dataran Warisan,  Masjid Muhammadi, Istana Jahar, Bank Pitis, Pasar Siti Khadijah dan banyak lagi. Kedai makan pun banyak sekitar hotel ni, nak makan Nasi Ulam Cikgu yang famous tu pun boleh akses dengan jalan kaki je. Jadi tak payah la pening-pening nak fikir pasal parking kereta kan.



Kalau tengah malam, selain lepak di Pantai Cahaya Bulan layan colek. Korang pun boleh lepak di kafe-kafe hipster di sekitar KB. Banyak sanyak kafe hipster yang ada di sini. Paling dekat dengan hotel ni korang boleh ke Republika yang mana ia pon boleh diakses beberapa minit jalan kaki sahaja.


Memandang kan negara kita masih lagi terikat dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), inilah masa yang sesuai untuk korang membuat perancangan untuk percutian akan datang.

Jika dah boleh melancong nanti, ikutilah saranan Menteri Pelancongan YB Dato' Sri Hajah Nancy Shukri dengan mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ditetapkan kerajaan dan praktik kan amalan norma baharu.

Bagi korang yang teringin travel sangat, boleh la cuba untuk cari staycation di hotel menarik yang berdekatan dengan korang dulu. Banyak promosi hotel menarik yang korang boleh dapat sekarang ni. Kalau korang kat Penang, boleh la cuba Hard Rock Hotel Penang. Nampak macam best je hotel tu. Baru je nampak lalu di timeline.




Monday, April 19, 2021

Adakah Ini Takdir Yang Tertulis?

ADAKAH INI TAKDIR YANG TERTULIS? Bentul ke cinta itu sudah tertulis? Adakah ianya mitos dan hanya sekadar sandiwara? Tahun 2020, penularan virus berbahaya yang telah mengubah kehidupan hampir setiap nyawa di planet bumi ni bagaikan butang reset di tekan.

Tapi, kenapa ianya bukan virus cinta? Alangkah lebih baik kalau virus cinta itu yang tersebar di seluruh dunia, setiap insan pasti angau dan berada di awang-awangan termasuk aku si gadis gempal yang pendiam tapi sering menjadi tumpuan mata yang memandang dengan niat ingin berkenalan lebih rapat.

Hahaha, maaf tapi anda semua bukan sama kelas dengan aku. Bukan memilih, tetapi ia sememangnya mustahil. Pilihan pasangan yang aku cari mestilah kacak, berbadan sado, pandai berenang dan vegetarian seperti aku. Siapa kata gempal tidak boleh mempunyai cita rasa yang tinggi? Siapa kata Erra Fazira sahaja boleh menjadi heroin seperti dalam cerita Cinta Kolestrol. Sejak virus itu melanda keseluruh pelusuk dunia pada penghujung tahun 2019, tempat yang aku diami sekarang menjadi suram hari demi hari. Tiada gelak tawa dan tiada riang gembira, sepi bagaikan padang sahara.

Dulu, Bandar Hipster ini menjadi tumpuan orang ramai yang memburu makanan tempatan seperti Nasi Ganja dan Ayam Taugeh. Taugeh di pekan ini tumbuh dengan sihat dan besar di sebabkan air semulajadinya yang beralkali tinggi. Struktur geo-nya yang dikelilingi bukit batu kapur adalah punca pertama mengapa aku berpindah ke sini dari benua asal ku, 4,675 batu dari sini.

Sebelum sepi dan sunyi pekan ini, aku sentiasa berhajat untuk merawat hati yang telah lama kosong. Bukan hobi ku mencari kekasih seperti budak-budak milenium dengan aplikasi temu janji di alam maya mereka. Aku mencari siapakah sang putera yang bakal hadir ke dalam hati luka dan lara ini. Setiap malam aku bertanya sang purnama bilakah bintang hajat akan merialisasikan impian daku. Pada suatu hari, si baju hijau membawa berita yang terindah bagiku. Desas-desus mengatakan bahawa, ada penghuni baru yang akan berpindah masuk ke kerajaan ku tidak lama lagi. Ura-ura mengatakan si penghuni baru ini memenuhi kriteria idamanku. Kacak, sado, pakar selam dan juga vegetarian sepertiku. Saban hari aku menunggu kehadiran penghuni baru, hati yang meronta-ronta ini semakin lama semakin perlahan kerana yang dinantikan tidak kunjung tiba.


Ku bertanya sang rembulan, adakah ia sekadar khabar angin atau mitos? Dimanakah sang putera hati ku? Bulan pertama tahun 2021, hari yang bersejarah buatku dan penduduk pekan bersara ini. Ia bukan lagi mitos atau sandiwara. Sang putera hati akhirnya tiba, memperkenalkan dirinya dengan nama Jiwang. Juga berasal dari benua yang sama tempat asalku, kacak, berbadan sado dan merupakan mamalia paling kuat di bumi biru ini. Aku perkenalkan diriku kepadanya sebagai Juwita nama yang diberi. Mempunyai minat yang sama dan ingin mengenalnya lebih lanjut lagi. Dia tersenyum dan tunduk tanda setuju sambil memberikan buah tembikai kepada ku. Diri ini bagaikan dibuai mimpi, rama-rama menari di dalam hati. Indah sungguh perasaan ini. Semoga ia kekal abadi. Apakah episod seterusnya kisah kami selepas pertemuan yang pertama? Mungkinkah cinta akan bersemi? Adakah ia takdir yang tertulis bagi pasangan semi-akuatik ini? Korang boleh menjadi saksi kisah cinta Jiwang & Juwita di Sunway Lost World Of Tambun pada Syawal 2021 ini.

Thursday, April 01, 2021

Lugar De La Boda | Bufet Ramadan Di Selangor Tahun 2021


Lugar De La Boda | Bufet Ramadan Di Selangor Tahun 2021 | Tahun lepas kita tak berkesempatan untuk menikmati kemeriahan suasana bufet ramadan seperti tahun sebelum-sebelumnya kerana mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sempena negara dilanda wabak Covid-19. Tahun ini, memandangkan kes jangkitan berada di tahap yang tidak membimbangkan, kerajaan telah membuka peluang untuk premis dan restoran melaksanakan service bufet ramadan dengan kawalan SOP yang betul.


Kalau anda tengah-tengah mencari tempat makan best untuk berbuka puasa, apa kata anda bersama keluarga dan rakan-rakan berbuka puasa di Lugar De La Boda @ Puchong. Apa agaknya juadah berbuka puasa yang disediakan oleh bufet ramadan selangor, Lugar De La Boda @ Puchong kali ini ya?

Mengenai Lugar De La Boda 


Untuk pengetahuan korang, dewan perkahwinan Lugar De La Boda diuruskan oleh Hanana Group Sdn. Bhd. Bufet ramadhan tahun ini, mereka menyediakan lebih dari 60 jenis hidangan dan 10 stall dimana ia disediakan di dalam dan juga luar dewan. Kesemua hidangan yang disediakan lengkap dari pembuka selera sehingga pencuci mulut.

Menu Bufet Ramadan di Lugar De La Boda


Untuk menu utama, Lugar De La Boda @ Puchong menhidangkan nasi yang boleh dimakan bersama lauk pauk seperti 'Ayam Masak Merah', 'Ayam Goreng Berempah', 'Daging Gulai Kawah', 'Daging Masak Hitam', Ikan Goreng Cili Padi', 'Ikan Masin Masak Lemak Cili Padi Bersama Nenas', 'Kupang Goreng Pedas', 'Lala Halia', 'Sambal Sotong', 'Sambal Kerang', 'Sayur Goreng Campur' dan 'Sayur Masak Lemak Pucuk + Suhun + Ubi Kentang'. Selain itu, anda bakal menikmati 'Nasi Beriani' yang dihidangkan bersama 'Ayam Mediterranean (Braised Chicken with Tomato Herbs)', 'Daging Masak Beriani', 'Daging Masak Hitam', 'Dalca Sayur', 'Pajeri Nenas' dan 'Acar Buah'.




Seterusnya, terdapat 10 stall yang anda Wajib cuba sebab semuanya menarik tau. Dalam 10 stall tersebut ada namanya yang tersendiri iaitu 'Kambing Grill Hanana dan Blackpepper Sauce', 'Roti John Adik Manis', 'Char Kuew Tiaw Abang Tanjung','Dim Sum Cheng Ho', 'Noodle Station', 'Air Balang Pasar Malam', 'ABC Mountain' dan 'Ais Krim Corner'. Hidangan di stall termasuk 'Kambing Grill Sos Lemon', 'Char Kuey Tiaw', 'Tepanyaki', 'Roti John', 'ABC', 'Dim Sum' dan banyak lagi.



Tidak lengkap kalau makan tanpa pencuci mulut. Disini terdapat banyak pencuci mulut seperti 'Kuih Kuih Melayu', 'Pelbagai Perisa Jelly', 'Seri Muka', 'Pelbagai Perisa Dadih', 'Pelbagai Perisa Dadih dan Jelly', kek, koktail dan buah buahan tempatan. Untuk pilihan bubur, akan dihidangkan 2 jenis setiap hari termasuk 'Bubur Jagung + Sagu', 'Pengat Pisang' dan 'Bubur Kacang Hijau + Bubur Pulut Hitam'. Pastinya melengkapkan menu berbuka puasa anda nanti.

Harga Bufet Ramadan 2021 Di Lugar De La Boda @ Puchong

Bufet Ramadhan 2021 di Lugar De La Boda @ Puchong akan bermula sepanjang bulan Ramadhan 2021 iaitu dari 16 April 2021 hingga 9 Mei 2021 dari 6.30 petang hingga 10.30 malam. Harga Bufet Ramadhan Lugar De La Boda @ Puchong adalah seperti berikut :
  • Dewasa (Seorang) - RM79
  • Kanak-Kanak (6-12 Tahun) - RM59
  • Warga Emas (60 Tahun Ke Atas) - RM59
Special Offer!

Untuk anda yang ingin menempah secara beramai-ramai, Lugar De La Boda @ Puchong turut menawarkan harga untuk satu meja (8 pax) dengan harga istimewa seperti berikut :
  • 1 Meja (8 Pax) - RM632

Early Bird Offer!

Nak harga murah? Mestilah ada. Anda boleh dapatkan voucher buffet ramadhan di Lugar De La Boda dengan harga istimewa ini sebelum 12 April 2021 dengan harga berikut :

  • Dewasa (Seorang) - RM59
  • Kanak-Kanak (6-12 Tahun) - RM30
  • Warga Emas (60 Tahun Ke Atas) - RM30
1 Meja (8 Pax) - RM450

Untuk maklumat lanjut dan tempahan mengenai Bufet Ramadhan Selangor Di Lugar De La Boda, sila klik pada link ini. Layari laman web Hanana Group.

Alamat:
Lugar De La Boda [WAZE ]
Lugar De La Boda
Persiaran Tasik Prima 4,
Lake Vista,
47100 Puchong,
Selangor.

Instagram : https://www.instagram.com/buffetramadhanselangor2021/

Facebook : https://www.facebook.com/buffetramadhanselangor2021


#ramadhan2021 #buffetramadhanselangor #buffetramadhanpuchong #buffetmurah #buffet #buffetramadhanpuchong2021 #buffetramadhanexclusive #iftarramadhan #buffetpuchong #berbukapuasa #buffet2021 #buffetramadhanpuchongmurah #bukapuasa #buffettermurah #buffetmurahpuchong #buffetramadhanhanan #buffetramadhan2021


Friday, March 12, 2021

Vitamin Yang Bagus Untuk Ibu Mengandung Consume

Vitamin SHAKLEE Untuk Ibu Hamil

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Pengambilan makanan yang seimbang ketika hamil sangatlah penting kerana pada ketika ini, bukan hanya si ibu sahaja memerlukan nutrisi lengkap malah untuk si bayi yang sedang mengalami proses tumbesaran dalam rahim ibu juga.

Di awal kehamilan biasanya Ob Gyn akan mewajibkan si ibu untuk pengambilan asid folik. Kenapa? Kerana pengambilan asid folik yang mencukupi akan membantu melindungi bayi yang dikandung daripada kecacatan saraf tunjang. Lebih baik sekiranya pengambilan asid folik harus bermula pada mereka yang baru bercadang mahu mengandung, sekurang-kurangnya 3 bulan sebelum mengandung dan diteruskan juga sepanjang 3 bulan pertama kehamilan sebelum mengambil multivitamin prenatal.


Selain itu, pengambilan kalsium, iron (zat besi) dan DHA juga penting ketika hamil. Anda boleh mendapatkan nutrien-nutrien ini melalui amalan makanan yang seimbang, atau sekiranya ada kekangan, dapatkannya melalui pengambilan vitamin khusus untuk wanita hamil seperti vitamin-vitamin Shaklee dalam senarai di bawah.
  • Ostematrik (kalsium, magnesium dan vitamin D)
  • Omega Guard (asid lemak penting, DHA)
  • ESP (protein)
  • Vita Lea (lengkap dengan zat besi)
  • Vitamin C
  • B Complex (lengkap dengan asid folik)

Panduan makan vitamin Shaklee untuk ibu hamil (Panduan Am)

Ostematrix - 4 biji sehari (SELEPAS MAKAN PAGI 2BIJI)
Wanita hamil memerlukan kalsium sekitar 1000 mg ke 1300 mg sehari. Istimewanya Ostematrix kerana ia ia bukan sahaja mengandungi kalsium, malahan lengkap dengan magnesium dan vitamin D (bantu penyerapan). 1 biji Ostematrix mempunyai 250 mg kalsium. Magnesium membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang lalu menguatkannya, manakala vitamin D pula meransang penyerapan kalsium.

Sepertimana yang kita tahu, kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Bagi wanita hamil pula, ia penting untuk ransangan saraf dan mengelakkan kekejangan otot ketika hamil. Kalsium juga penting untuk denyutan jantung dan tekanan darah yang stabil. Kalsium yang cukup ketika hamil amat penting kerana sekiranya bayi dalam rahim tidak mendapat bekalan kalsium yang cukup, bayi akan 'menarik' kalsium daripada ibunya, yang mana akan memberi kesan kepada ibu hamil seperti osteoporosis di kemudian hari.

Omega Guard - 1 biji sehari (SEBELUM TIDUR)
Pengambilan Omega Guard Shaklee disarankan bermula pada trimester kedua dan ketiga. Ianya penting untuk membantu pembentukan otak bayi daripada peringkat awal. Mengandungi DHA dan EPA yang sangat penting untuk otak dan mata bayi. Juga membantu mengawal kadar kolestrol dalam badan wanita hamil.

ESP - 1 sudu besar sehari ( 3 KALI)
Protein sangat penting untuk membina, memperbaiki dan memperbaharui sel-sel, tisu dan hormon dalam tubuh. Protein juga penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang baik dan berkualiti penting untuk kesihatan keseluruhan yang baik, kerana sel yang sihat menyerap lebih nutrien daripada sel yang tidak sihat. Bagi wanita hamil, pengambilan ESP membantu memberi tenaga terutamanya ketika mengalami alahan (kurang/tak lalu makan). Paras G.I yang rendah sesuai diamalkn oleh ibu hamil diabetes kerana memberikan rasa kenyang yang lebih lama serta membekalkan tenaga berpanjangan untuk ibu-ibu.

Selain daripada itu, protein ESP ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ-organ bayi.

Vitalea - 1 ke 2 biji sehari
Dilengkapi dengan zat besi dan juga 200 mg asid folik Ibu hamil yang mengalami anaemia, pening atau mudah pitam amalkan secara konsisten untuk kesihatan yang lebih baik (inshaALLAH). Wanita hamil yang mengalami masalah Hb rendah juga digalakkan mengambil Vitalea ini.

Anaemia amat berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin, oleh itu pastikan pencegahan awal dilakukan.

B Complex - 1 ke 2 biji sehari
B Complex yang lengkap dengan asid folik dan biotin (sumber b yang mahal harganya). Asid folik mustahak untuk membantu pembinaan tulang bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'. Pengambilan asid folik adalah sekurang-kurangnya 400 mg sehari (2 biji b complex ATAU 1 biji b complex + 1 biji Vitalea).


Vitamin C - 1 biji sehari
Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Ia juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Vitamin C membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh badan (immune booster). Selain daripada itu, vitamin C penting untuk kadar serapan zat besi yang optima dalam tubuh kita.

---------------------------------------------------------------

Your Most Wanted SID -Mawardi Yunus-
ID NO. - 1549748
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di FB saya, Mawardi Yunus
atau follow IG saya Mawardi Yunus
atau email di [email protected]
atau sms (wa) +6018-2266623

Tuesday, March 02, 2021

Review Diffuser Feather The Owl Dari Young Living

Sebagai seorang yang sukakan pada konsep minimalis, sedah semestinya saya lebih memilih satu produk serbaguna untuk saya guna dan Feather The Owl Diffuser dari Young Living memenuhi kriteria yang saya perlukan itu! Feather The Owl Diffuser mempunyai daya tarikan visual yang menarik dengan bentuk burung hantu yang sangat comel, 3 penggunaan yang praktikal dan  bersaiz kecil dan compact.

Mengenai Feather The Owl Diffuser

Diffuser burung hantu dari Young Living ini bukan hanya sekadar full ultrasonic diffuser dengan fungsi tiga "running mode" ("high runs" sekitar 5-6 jam, "low" sekitar 8 jam, dan "intermittent" 1 minit / satu minit berhenti selama sekitar 10 jam), tetapi juga boleh berfungsi sebagai lampu tidur dan mempunyai beberapa variasi  bunyi yang berfungsi secara bebas dari diffuser. Walaupun ia bukanlah berfungsi sebagai full-powered humidifier, ia pasti dapat menambahkan sedikit kelembapan ke udara jika itu yang korang kehendaki.

Cara Guna Feather The Owl Diffuser

Korang boleh mengangkat bahagian atas kepala burung hantu untuk mengisi air. Pastikan korang mengisi air ke dalam dalam takungan (tidak lebih tinggi dari penunjuk garis "max"), dan beberapa titis essential oil (eo) Young Living ditambahkan seperti yang korang inginkan (korang juga boleh runs diffuser dengan hanya sebagai pelembap tanpa meletakkan minyak jika mahu), dan selepas selesai, bahagian atas diffuser yang kita buka tadi perlu diletakkan kembali.

Cara untuk menghidupkan fungsi diffuser sangat mudah iaitu, cukup dengan ketuk (sentuh) jari tengah di sebelah kiri (ketika melihat bahagian depan burung hantu). Ketukan pertama menghidupkan mod "high runs". Ketukan kedua menukarnya ke "low". Ketukan ketiga pergi ke "intermittent" dan akhir sekali ketukan keempat akan mematikan fungsi penyebaran.

Cara Kerja Feather The Owl Diffuser (Lampu)

Saya agak teruja dengan fungsi unik Easy-Touch Talons ™ dengan cara ketukan/sentuhan untuk menukar warna dan mod penyebaran. 10 pilihan warna LED yang cantik berubah setiap kali kita mengetuk jari tengah di sebelah kanan (ketika melihat burung hantu), bermula dengan:
  • cahaya putih (default)
  • putih malap
  • 7 kitaran warna (berubah setiap 5 saat)
  • merah
  • kuning
  • kuning hijau
  • hijau
  • biru muda
  • biru
  • lavender (purple)
  • mod lampu mati (anda juga dapat menekan jari tengah selama 3 saat setiap saat untuk mematikan lampu)
Untuk pengetahuan korang, fungsi lampu ini tidak mempunyai fungsi pemasa, dan mesti dimatikan secara manual.

Cara Kerja Feather The Owl Diffuser (Bunyi)

Di bahagian belakang diffuser ini, ada dua butang, nota muzik, dan tombol volume. Menekan nota muzik akan melalui 5 variasi bunyi unik dan menenangkan iaitu : hujan, burung, ombak laut, bunyi kipas / white noise, dan meditation music.

Butang kelantangan bergerak melalui tetapan suara rendah hingga tinggi. Untuk mematikan mesin suara, anda boleh menahan butang kelantangan selama 3 saat.



Untuk beli Feather The Owl Diffuser, Essential Oil atau berminat untuk mendaftar ahli Young Living, anda boleh klik link whatsapp berikut : https://wa.link/8qaj6x

Your Most Wanted YLID : Mawardi Yunus
ID NO. : 27227561
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di FB saya, Mawardi Yunus
atau follow IG saya Mawardi Yunus
atau email di [email protected]
atau sms (wa) +6018-2266623 (https://wa.link/8qaj6x)

Sunday, February 28, 2021

Aturan Makan Vitamin & Suppliment Dari Shaklee Yang Lengkap
Pasti ramai kat luar sana merupakan pengguna produk Shaklee kan? Jadi, untuk artikel kalini saya akan kongsikan dengan korang semua mengenai cara dan aturan consume vitamin dan suppliment dari Shaklee yang perlu korang tahu untuk mendapatkan hasil yang optimum selepas consume produk-produk tersebut.


B COMPLEX (120 tablets)

✔ Mempunyai 120 tablets (tahan sehingga 4 bulan penggunaan)
✔ Cara makan : 1 biji sehari dengan makanan


COLLAGEN PLUS POWDER

✔ Mempunyai 15 sachet 5g powder (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ Cara makan: 1 sachet setiap hari selama seminggu (7 hari yang pertama) dan 1 sachet sehari secara alternate/selang sehari.
✔ Campur dengan jus / vivix atau minuman vitamin C


PYHTOCOL-ST
✔ Mempunyai 120 tablet (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ 2 biji ; 2 kali sehari selepas atau dengan makanan.


VIVIX®
✔ Megandungi 150 ml (tahan sebulan / sebulan setengah penggunaan)
✔ Hanya 1 sudu teh sahaja sehari
✔ Ambil waktu pagi
✔ Goncang sebelum minum
✔ Simpan di dalam peti sejuk


VITA-LEA® IRON FORMULA
✔ Mempunyai 120 tablet (tahan selama 4 bulan penggunaan)
✔ 1 biji sehari SELEPAS makan


VITA-LEA® for CHILDREN

✔ Mempunyai 60 tablet (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ 2-4 tahun: sehari sebiji SELEPAS makan
✔ 4-12 tahun: sehari 2 biji SELEPAS makan


SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS
✔ Mempunyai 180 tablet (tahan selama 6 bulan penggunaan)
✔ 1 biji sehari SELEPAS makan


ZINC PLUS™
✔ Mempunyai 120 tablet (tahan selama 4 bulan penggunaan)
✔ 1 biji sehari SEBELUM makan


OsteMatrix®
✔ Mempunyai 120 tablet (tahan selama  sebulan penggunaan)
✔ 3-4 biji sehari SEBELUM tidur

p/s : Tidak boleh ambil bersama Vitalea keranan kalsium akan menganggu penyerapan iron dalam vitalea secara optimum.


Vita-E Complex™
✔ Mempunyai 120 tablet (tahan selama 4 bulan penggunaan)
✔ 1 biji sehari SEBELUM tidur


ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour
✔ Megandungi 850 grams (tahan sebulan penggunaan)
✔ 2 scoop sekali sehari

✔Guna "shaker" untuk penyediaan
(sukatan ESP = 1.5 / 2 sudu besar dengan 200ml/ 250ml air sejuk/ air suam)
❌hot water


Alfalfa Complex
✔ Mempunyai 330 tablet (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ maksimum 6-10 biji sehari
• 2 biji SELEPAS breakfast
• 2 biji SELEPAS lunch
• 2 biji SELEPAS dinner

ATAU

• 3 biji SELEPAS breakfast
• 4 biji SELEPAS lunch
• 3 biji SELEPAS dinner


LECITHIN
✔ Mempunyai 180 softgels (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ Makan 6 biji sehari
• 2 biji SEBELUM breakfast
• 2 biji SEBELUM lunch
• 2 biji SEBELUM dinner

ATAU

• 3 biji SEBELUM breakfast
• 3 biji SEBELUM lunch
• 3 biji SEBELUM dinner


OMEGA
✔ Mempunyai 90 capsules (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ 2-3 biji sehari SELEPAS makan

ATAU

✔ 1 biji SELEPAS breakfast
✔ 1 biji SELEPAS lunch
✔ 1 biji SELEPAS dinner


Garlic Complex
✔ Mempunyai 60 tablets (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ 2 biji sehari
• 1 biji selepas breakfast
• 1 biji selepas dinner


CoQ-Trol Plus
✔ Mempunyai 30 capsules (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ 1 biji sehari SELEPAS makan


Cinch® Mixed Soy Protein Vanilla Shake

✔ Megandungi 720 grams (tahan sebulan penggunaan)
✔ 2-3 scoop sekali sehari ; minum 2x as meal replacement
✔Guna "shaker" untuk penyediaan
✔ Bancuh dalam 200ml/250ml air sejuk/ air suam
❌air panas


NutriFeron® Granules
✔ Mempunyai 30 sachet 1.2g powder (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ Cara makan: 1 sachet setiap hari / bila perlu
✔ campur dalam minuman
✔ Sila makan secepat mungkin selepas dibuka kerana ianya mudah menyerap kelembapan


Meal Shakes

✔ Megandungi 544 grams (tahan sebulan penggunaan)

👦 Kanak-kanak 2 tahun ke atas
✔ minum 2 kali sehari
✔ 1sudu teh
✔ Boleh dibancuh dengan susu / milo / lain² minuman anak

👦 Kanak-kanak 1- 2 tahun
✔ minum 1 hari sekali
✔ 1sudu teh
✔ boleh dibancuh dengan susu / milo / lain² minuman anak

👩Dewasa
✔ minum 1 kali sehari
✔ 1 sudu besar
✔ boleh dibancuh dengan air kosong atau apa2 minuman kegemaran


Herb-Lax™
✔ Mempunyai 120 tablets (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ 2 biji sekali makan, 3x seminggu

ATAU

✔ Sehari sebiji setiap hari

✔ hanya untuk 12 tahun ke atas


DTX® Complex
✔ Mempunyai 90 caplets (tahan selama sebulan penggunaan)
✔ 2 biji sehari SELEPAS makan


---------------------------------------------------------------

Your Most Wanted SID -Mawardi Yunus-
ID NO. - 1549748
untuk order dan pertanyaan,
sila add saya di FB saya, Mawardi Yunus
atau follow IG saya Mawardi Yunus
atau email di [email protected]
atau sms (wa) +6018-2266623