travel, food and lifestyle blog

Followers

Dinner Malam Seri Gemilang


"MALAM SERI GEMILANG"
28 APRIL 2012
PAN PASIFIC KLIA
program makan malam tahunan bagi meraikan pelajar tahun akhir..
program bertemakan 
BLACK ROSE






Share:

MURAL PAINTING SERVICE



Bengan berbekal kan alatan yang sesuai dan berkualiti


mereka mula bekerja dengan penuh teliti


mencoretkan segala bakat dan keinginan yang diminta oleh customers


yes, penuh ketelitian 

bakat seni mereka 


sehingga berhasil lah , sesuatu yang sebegini


dan sebegini
dan banyak lagi..
INGINKAN TEMPAHAN MEMBUAT MURAL?


Bolehlah mencari mereka :)

JOM SUPPORT PEREKA MUDA MALAYSIA 



Share:

Kamal Adli Nyanyi Lagu Anak Kampung


Lagu anak kampung ni semakin famous skang ni. Memang tidak dinafikan lagu irama Sabah ini memang unik dan sedap di dengar. Kali ni bukan dari dendangan penyanyi asal,tapi dendangan Kamal Adli semasa event BIRTHDAY BASH dia ari tue. yeah. 
Jom kita layan bagaimana meriahnya lagu ni bila Kamal nayanyi .


kredit to Nurul Diana

Korang perasan tak sape yang pakai kasut oren kat blakang tu.. ngeeeeeeeeeeeeeeeeee. hahahahahaha.
Cer teka.... cer teka... !! 


Share:

Bapak giler Besar


Ingat lagi tak entry saya yang dulu?? story pasal kitaorang pergi Hari Kraf Kebangsaan (HKK2012)
Kat sini banyak benda yang kami jumpa termasuk la benda-benda pelik nie :)


Yang ni mesti kes tak puas hati dengan beg kasut gua yang beso tu.
tu yang dia buat selipar ni lagi beso hahahah. Ingat nak beli, tapi tuan kedai tak mahu jual. ngeeeeeeeeee

lihat entry ni

Yang ni plak songkok, tengok la, agak-agak wape biji kepala boleh masuk heehehehe.


Haaaaaa, Apa nie,???
 ni la gasing kalo nak kenal, skang ni dah makin ramai yang tak kenal, almaklumla semua paling cikai pun main PSP je. ngeeeeeee, mana ada dah yang nak main benda ni walaupun budak kat kampung aku skalipun. Apatah lagi budak-budak bandar ,ngeeeeeeee. Lagi la lakan.

Satu lagi  benda besar yang semestinya korang perasan...
AMENDE??

korang perasan tak aku  yang agak cubby itu hahahahahahah.


.

Share:

Saya Tak Main, Diorang Je Yang Main


Hujung  minggu lepas gua ada kuar dengan junior-junior  kt Mines . Saje jalan-jalan tengok dunia luar sikit hehehe.

klik sini 


Lepas tu teman dioang main boling, saya pula tetiba je rasa malas nak join main sekali, rasa macam takde mood nak main, memandangkan dah lama sangat tak manin boling.


pegang bola je pun rasanya dah okey .. opsssss ..hahahahaha

Share:

I'm # kamaliens

klik sini

Apa sebenarnya #kamaliens ni?? 
Ha kalau korang nak tahu # kamaliens ni adalah gelaran bagi peminat-peminat KAMAL ADLI. Atau gua leh katakan sebagai keluarga peminat . hehehe


So , pada yang di luar sana yang sangat minat pada Kamal Adli  leh la jadi sebahagian daripada kami. Nanti ada event boleh la hang out sama-sama. Bagi saya Kamal Adli ni memang sangat sporting yang mesra dengan peminatnya. Kalau tak percaya anda boleh tanya pada sapa-sapa yang pernah jumpa dia face to face.

Jika nak tahu kat mana leh join group kamalien ni



walaupun pengalaman bertemu Kamal hanya sekali pada birthday bash dia yang lepas, dapat rasa dia memang rapat dengan peminat-peminat dia. 


Share:

‎" Rahsia Surah Al-Kautsar "



Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga. Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad S.A.W. kerana diturunkan ketika bagindab (SAW) bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-

1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa, mudah-mudahan Allah S.W.T. makbulkan doa kita.

2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya’allah hilang dahaga.

3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak, sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.

4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x, mudah-mudahan Allah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.

5) Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.

6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.

7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x, Allah s.w.t. akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.

Harap dapat SHARE dengan sahabat anda yang lain. . .
Semoga pahala menyebarkan ilmu ini berterusan. . . 




Share:

[ARTIS] This is what i want (meet Kamal Adli)


Assalamualaikum.
Harini gua nak bagi citer baik punye. hahahah.
Kalau korang nak tahu semalam (21 april 2012) gua hadir birthday party KAMAL ADLI. Wallawwe memang terbaik ah. Kalau korang nak tahu birthday dia sebenarnya 16 April.

Happy birthday bro Kamal Adli

Lepas Kamal adli belah kek tu sempat je gua sapa dia nak Tandatangan dia. Ha apa lagi memang dapat ah. heheh


Gua pon ada sesuatu gak nak bagi dia. Hadiah yang gua bagi kat dia 100% handmake dari gua sendiri. Tapi simple jela. 
tengok. tengok. tengok. ngeeeeeeeee

sila la klik sini 


Thanks bro sebab sudi terima hadiah yang x seberapa nie .
kamal nyanyi sambil bergurau dengan peminatnya
Kamal ni memang sporting habis . memang terbaek.

Kamal dan Rafie berduet. cayalah memang mantap
Lagu yang paling happening skali lagu anak kampung.
senyum lebar tue. hehe
Rafie, saya dan Kamal
ahhaha dah macam satu keluarga dah kami ngeeeeeeeeeeee.
untuk pengetahuan korang, semua peminat Kamal adli, dia panggil kamaliens.


kalau korang suka entry ni sila la klik sini 

p/s: this is the best moment in my life. ( thanks to all Kamaliens and Kamal Adli )
Share:

SEGMEN : JOM TINGKATKAN FOLLOWER DAN TRAFIK BLOG



Kali ni  nak ambil peluang join segmen lagi, segmen ni dibuat oleh Ejad .
Tarikh tutup join segmen ni ialah pada 25 APRIL 2012

p/s : Ejad akan listkan blogger yang join segmen ni.so,boleh la follow mereka yang join segmen ni dan sama sama tingkatkan trafik.. ^^) - ni pesanan dari Ezad

So ape lagi sempat lagi kot nak join hehheeh.


Share:

Vote For EqbalZack @ DIGI WWWOW AWARDS 2012 and get button and branded handphone.

Ha kawan-kawan bloggers sekalian tengok ni

haahah semangat semua nikan. 
Tapi untuk apa?


Haa untuk ni la. Come and join us to vote abang Eq for 


" For those who participate in this campaign have a
BIG CHANCE to WIN A BRANDED HANDPHONE "

wow. jangan lepaskan peluang kawan-kawan jom jom jom.

p/s: good luck Abang Eq
Share:

"SEGMEN: BLOG PILIHAN ZAMANI 84"

Kalini wadi nak join segmen dari blog Zamani plak.


Kalau rasa nak join jola.
Tarikh tutup adalah ~ 24 April 2012 pukul 11.59 malam
Jadi apa lagi, jom join segmen ni .
Mana tau kan blog kita terpilih heehhehehe :)

Share:

Istilah Minda: Kamal Adli Tak Sombong Dengan Peminat


Setengah artis bagai nak rak sombong untuk layan peminat-peminat, tambah -tambah kat tweeter . Tapi Kamal Adli ni lain, dia cuba untuk spent time layan dan balas semua tweet yang dia dapat dari peminat.
Awat hang tak caya ker?? 

ni bukti 


ha ni yang dapat wadi Print screen. memang meriah la tweet dia malam ni. Biasanya sampai kepagi dia melayan peminat ni. Memang tabik ar bro.

tweet gua malam ni pon dia tak lupa nk reply gak heheheh.


Ayarkkkkk. ambil kesempatan plak aku ni.heheh. Tapi kecewa gak sebab dia "tak rti nak folow" ngeeeeeeee.
tengok ayat dia siap gelak lagi kat belakang tu.. hahahaha.
Apapon Thanks kat Kamal Adli sebab sudi layan peminat yang agak sewel macam aku ni. hehheh

p/s : hahaah tak malukan aku.. ngeeeeeeee. Ah lantak pi lakan asalkan aku bahagia . hehehe

Share:

Istilah Minda: Orang Thai cover lagu Kosong



Sapa tak penah dengar lagu kosong memang wadi leh kata pelik la kan. 
Lagu ni femes kot, sampaikan sebelum lagu ni di recordkan kat studio pun dah ramai orang cover lagu ni memang cayalah. 

Tapi apa yang wadi nak tunjukkan pada entry kalini bukan Najwa latif yang nyanyi. 


Tapi orang Thai.
 cer dengar.


Hebatkan, kalau tak silap wadi dia ni tak faham bahasa melayu. 
Ala macam kita nyanyi lagu hindustan la, 
prong prang... prong prang..
 tapi tak faham apapon. hahah

Untuk pengetahuan korang bukan lagu kosong je dia pnah cover, lagu saleem, ella, st2 dan banyak lagi lagu artis melayu dan indonesia yang dia cover. memang best .



Share:

Istilah Minda: Bell & Ross BR 01-92 Radar Limited Edition Watch

Bell & Ross BR 01-92 Radar Limited Edition Watch



The limited edition Bell & Ross BR-01 Radar is collectible and different. As much as it is a serious, high-quality timepiece, its colorful indicators and peculiar arrangement make wearing the Radar enjoyable and fun. 

Share:

BEN ASHAARI TANYA 5 BLOG BEST PILIHAN SAYA


tujuan segmen hari ini adalah untuk mencari atau menimba ilmu dari blog blog yang menjadi kegemaran rakan rakan blogger yang lain serta bertukar tukar citarasa ..

Kalau korang semua nak tahu apa yang wadi suka untuk berblogwalking adalah semua ada pada 5 blog yang wadi akan bagitau .

blog ni memang stylo. berdakwah dalam cara yang berbeza. menyampaikan dakwah dalam bentuk komik. senang dan mudah untuk remaja seperti wadi untuk faham. memang stylo. Banyak info dan perkara yang kita boleh dapat kat sini . tak caya cer terjah. :))

yang ni sape tak kenal Abg Eq. Dia slalu buat segmen. Dan blog dia memang stylo, penuh info dan memang peramah dengan followers dia.  Tak caya cer terjah blog dia, pasti dapat respon pyer. hehhe


Blog ni plak wadi suka sebab dia banyak menceritakan hal-hal yang berlaku di sekeliling kita. Maksud wadi , pasal personal dan yang lebih penting entry pasal event atau aktiviti yang beliau join. Best. dan yang paling penting, nampak gaya tuan blog ni macam sekepala ngan wadi. hehe.harapla. 

hahaha. blog ni plak bagi wadi memang simple. Tapi memang gempak giler, sebab setiap entry dia memang nampak kesungguhan yang beliau letak. Maksud wadi kesungguhan dalam melukis kartun. memang stylo ah. Kalo korang nak tahu, selain kestyloan dia melukis katun tu, Entry dia memang semua lawak-lawak n simple. mana taknya kalu satu entry dia dapat komen sampai mencecah seratus lebih.
 Tak caya gak , try r terjah.


Yang ni mesti semua kenal kan. hahaaha. Slalu gak buat segmen  dan banyak pasal isu semasa yang disampaikan dalam  berkaitan dengan diri beliau sendiri. Best

secara keseluruhannya wadi lebih suka blog yang
- Simple( bukan karangan Bahasa Melayu )
- Dalam bentuk komik
-Lawak
-Isu semasa
- Diari online
-Segmen (hehheh)
- Bukan jiwang ( memang gua tak suka)

Berminat ? Ok , kalau berminat jom kita layaann segmen ni yang akan  tutup pada jam 2 petang ni. Cepat-cepat.











Share:

Anjung Seri bersama Erra Fazira

Anjung Seri bersama Erra Fazira | ANJUNG SERI(mewarna dan menyeri) itu adalah ungkapan yang keluar dari mulut ERRA FAZIRA pelakon terkenal tanah air sebagai host rancangan ni .Program ini adalah berkenaan seni hias terutama interior, dan halaman. wadi rasa bangga juga tetiba je peluang untuk bersemuka dengan dia datang. memang best. Tapi program ni dah lama , waktu kami tahun pertama lagi.  time nie UPM cuti mengejut sempena serangan wabak berhantu H1N1. Tapi kami pulak berpeluang ke ANGKASAPURI untuk jadi penonton kepada rancangan nie.


Tak sangka-sangka dapat msuk tv . Bukan senang nak dapat peluang macam nie. Terima kasih juga kat RTM bukan saja jemput kami untuk masuk tv tapi selepas je rancangan tu kami dapat banyak cenderahati dari penaja. Dengan hadirnya diri aku ke program ni barulah aku tahu macammana cara pembikinan sesebuah rancangan tv didalam studio.hehehe. Apepon thanks banyak-banyak kepada RTM.

Ketika program sedang berlangsung


Gambar kenangan bersama host ERRA FAZIRA

Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive