travel, food and lifestyle blog

Followers

Alkisahnya 3 minggu Tak Tido Malam


Malam ni tak tido, banyak kerja nak disiapkan, maklumla tak sampai sebulan lagi nak present Final Year Projek (FYP) .
Kedengaran Azan Subuh, tibe-tibe dapat masaj dari facebook.

Ginilah alkisahnya kami budak-budak Fakulti Rekabentuk dan Senibina.
Senang citer, budak seni la.
Kalau time projek macam nie, kalau yang dapat tido malam tu leh dikatakan tak normal.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Semangat baru berkobar-kobar ni nak buat FYP. 
Baru lepas call my parents kat kampung. 
Tambahan plak dapat kata-kata semangat dari




Hahahaha. kipas susah mati la katakan ngeh ngeh
Apapon, wish me luck yea guys untuk FYP ni :)
Thank You . Semoga ALLAh merahmati kalian

Share:

[ARTIS] Untung la dapat bergambar dengan Awal

Jalan-jalan kat Jom heboh. 

Korang kenal tak mamat dua orang nie. Yang tengah tu tak payah tanya la kan . ngeh-ngeh.
Yang sebelah kanan tu sebenarnya gua tak berapa nak knal sangat hhheheeh, dah alang-alang adakat situ ambil je la gambar sekali. Artis baru kot. 

Ada orang cakap si awal ni dah macam model ubat gigi hahahah.

bila ditanya plak saya macam model  apa ?

dia jawab model rambut. ayarkkkkk hahahah. 

Tumpang ambil seri pengantin baru.
 hahahha



Share:

Himpunan Sejuta Belia 2012


Guys korang dah serbu ke belum putrajaya? untuk Hari Belia Negara? 23 -27 mei 2012. Banyak jugak aktiviti-aktiviti menarik kat sini. Mau tak habis jalan kalau datang sehari. Mana taknya, aku pergi 24 mei jam 6 ptang jam 10 malam baru balik , tu pon x habis jalan, wallaweh.


boleh tengok ah camana kemeriahannya



ha siap bawak payung pasar tani lagi, semua orang teduh dibawah payung dia hahah


ada macam-macam gerai, gerai kasut pon ada


yang ni plak kempen Hentikan Keganasan Terhadap Wanita


booth makanan , terbaik dia punya packaging.


konsert. ( ha yang ni aku x wape suke , tolong jangan tya kenapa)


pameran senjata (tentera,polis, kastam, dll)


mural painting ( entah apa orang panggil ni,lupe)


ha yang ni plak dengan kl pop radio. wallaweh, cayalah.
Ha .. korang tau tak apa itu kl pop radio?

tekan situ ye kawan-kawan, nanti leh la dengar kl pop radio.
nnti like Facebook  and follow twitter klpopradio.
radio ni baru lagi, so jom belia semua, kita support kl pop radio.
Cayalah. 

Share:

Model Ker ?


Ni la kawan-kawan saya yang sporting habis. 
Semua leh dikatakan layak untuk menjadi model. huhu


Amacam okay tak. Meletop kan hehhehehe


eh eh ni kenapa pulok??


ala awak nie, saya pom nak jadi model gak
meletop jugak nie hahhahahah
( ayarkkkkkkkkkkk)

Share:

Tengok Wayang Percuma


Tengok Wayang Percuma | Kalau korang tengok akan tajuk entry ni, korang pasti rasa yang aku p tengok wayang free sebab member-member belanja kan. Ah itu salah sama sekali. Ini kes cerita lain dari yang lain. kalau orang belanja pon tiket tetap kena kuarkan duit jugak kan. Tapi kes ni Harga tiket RM 0.00. Wallaweh , percaye tak?
Tak caya tengok barang kes nie.hahaha.


Haaa. nampak tak... bukan satu tiket tu.. banyak... memang bertuah la sape punya ni kan..

korang nak tau tak sapa pya angkara ini semua ngeeeeeeee


ha ni la orang nye... Cik Enon ( bukan nama sebenar)
Cik Enon kata , " oit dah berabad dah aku tengok wayang freee" hahhaha ha kau aderrrrr.. tutttttttttt..

dialog terpaksa dipotong kerana ada sedikit 18XXX disitue.. 


p/s: apapon thanks ye cik enon coz sudi berkongsi pengalaman tiket wayang free ngn aku. lain kali kalau ada free tu hulur-hulurkan la kat sini :) ngeeeeeeeeeeeeee


Share:

SAVE PALESTIN : Kami Juga Bersama

 Apa yang korang perasan yang telah berlaku skang?
Kenapa semua profile picture kawan-kawan kita bertukar menjadi seperti

ini














bukan mereka sahaja, tetapi saya juga 


kerana ini merupakan perang media.
sempena KESEDARAN tentang Mogok lapar Tahanan Palestin yang terbesar dalam sejarah.


Marilah kita bersama-sama membantu sekadar yang termampu. Insyaallah usaha kita tidak sia-sia 

p/s : Ya ALLAH selamatkan Saudara-saudara seislam ku di Palestin. Amin


Share:

Kota Bercahaya I-City

Kota Bercahaya I-City | Kali ni entry pasal jalan-jalan overnite kat Kota bercahaya I-City.
 Gambar ni dah lama, baru berpeluang nak wat entry. 


aksi penari tiang... Opssss... habissss 


Kalau tengok gambar orang p I-City mesti ada gaya pose kat pokok-pokok ni.hahahah.


Best naik benda ni walaupon dah luruh jantung aku. hahah.
amaran keras kepada wanita dan lelaki mengandung... 
opss ada ke lelaki mengandung ? ahhahah
Share:

Segmen "Saya Blogger Hot" by Chegu Along


Assalamualaikum. tetiba rasa hari ni diri ini hot heheheh


sinipon ada 3 blogger yang gua rasa depa pon terhot jugak lah hahahah. 
"Ni nak paksa diorang join segmen ni jugak heheheh"




Ha ni la geng-geng yang aku nak taq. Kalau korang nak join, klik la banner HOT kat atas tue :)

Share:

Kamal Adli Follow Twitter Aku


Kamal Adli Follow Twitter Aku | Untung la kan orang tu. Artis follow twitter dia.. hahahhahahah menjadi orang ke 71 yang Kamal Adli follow. ngeeeeeee


Apa tak percaya??


bukti dow. hahahahah



Nah tekan gambar atas kalau korang nak follow tweeter dia.. :)
Kalau nak follow tweeter aku klik kat gambar twitter aku.. 
sekian 



Share:

Selangkah Ke Universiti


Apa punya tajuk la kan. Sepatutnya Selangkah keluar dari Universiti hahahaah.
 Almaklumlah dah Final year ( Insyaallah amin )

Sebenarnya tajuk tu bukan untuk aku. tapi untuk budak-budak sekolah yang datang ke UPM atas program  Selangkah Ke Universiti.



Jadi kami plak dijadikan sebagai abang angkat kepada mereka. Seorang untuk satu bilik.


untung la sapa yang dapat sebilik ngan kami kan ngeeeeeee..


amboi ramainya dia dapat adik.. ngeh..


mana ada lah... yang kami pya yang tepi aku tu. 2 dari kanan. ha.
giler pe ramai-ramai. mau tak tido dalam lif aku. ngeh. hahahah

Apapon selamat datang dan selamat kembali ke sekolah ye semua :)

Share:

Alkisahnya Wall Facebook Jadi Timeline


Bila Facebook aku yang cantik lagi comel dulu bertukar jadi 
CAMNI

aku rasa macam nak pukul orang je. 
DAMN.. DAMN..DAMN

dan ada la status mengamcam jiwa aku update


Dan memang lurah.. 
Ops silap...
memang lumrah la kan bila berlaku sesuatu perubahan ada yang suka dan ada yang tak suka. so bagi aku. Facebook timeline is not my taste. 


Share:

Project Assessment


Project Assessment | Kali ni aku nak kongsi dengan korang pasal life aku sebaga seorang pelajak rekabentuk industri kat UPM nie.Kalau korang tanya pasal cara belajar kami, sudah semestinyalah aku akan kata cukup berbeza dengan kehidupan pelajar-pelajar dari kos lain. Ada orang kata kami ni ibarat burung hantu, aktive waktu malam, mengulor pada waktu siang. hahaha.kalau dipfikirkan, betol jugak tu.

Ni aku nak kongsi dengan korang tentang suasana dalam studio kami waktu ada assessment


Agak-agak ape yang diorang tengok?


pembentangan idea melalui sketches kepada pensyarah.


masa ni pensyarah kitaorang ada jemput pelajar tahun pertama untuk datang dan tengok kami punya progress. Siap kena tanya lagi tu. ngeeeeeeee


ha, yang ni pula sempat lagi nak ambil gambar masa assasment


sopan gitue, macam dah kena tazkirah plop. hahahah. sabo jela.


Ha ni ape kes, kena halau keluar studio ker. ngeeeeeeeeeee hahahahah.

p/s: Good luck to all yeah... Insyaallah 

Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive