travel, food and lifestyle blog

Followers

Membeli Belah Dengan Bermodalkan RM 60 | Clothes Buffet 2014 Terbesar di Malaysia

Clothes Buffet

Membeli Belah Dengan Bermodalkan RM 60 | Clothes Buffet 2014 Terbesar di Malaysia | Memanjakan diri dengan pengalaman membeli-belah yang unik di Malaysia's Largest Clothes Buffet *lorh ingatkan makanan je ada buffet huhu yang akan berlansung pada pada 25 hingga 27 April , 2014 (10am sehingga 6 petang) di Syopz Mall, Taylor University Lakeside Campus. Clothes Buffet 2014 Terbesar di Malaysia ini telah dianjurkan oleh LINs Communication dan A Shopaholics Den


Pembeli akan mempunyai peluang sehingga 50,000 helai pakaian di kawasan bufet yang mereka boleh masuk dengan hanya bayaran sebanyak RM 60. Masing-masing akan menerima beg ziplock dan dibenarkan untuk merebut seberapa banyak keping yang mereka boleh dalam masa 15 minit. Selagi mereka boleh muat pakaian ke dalam beg ziplock dan beg tersebut boleh di zip, ia adalah menjadi milik mereka untuk dibawa pulang. *wow, giler ah, memang gempak wei

beg ziplock

The ziplock bag is 9 x 14 inches big 
Bag on Left: 4 x dresses 
Bag on Right: 1 x dress, 4 x skinny belts, 1 x clincher, 1 x pair of stockings

‘If you can zip it, you can keep it.’

Jadi untuk pengetahuan korang setakat ni, rekod yang pernah diambil oleh pembeli adalah 16 helai. *wow. memang terbaik. Bagaimana caranya tu? mesti ada caranyakan. So apa lagi jom kita ramai-ramai pergi memeriahkan  Malaysia's Largest Clothes Buffet ni. Atur strategi dan shopping habis-habisan dengan hanya RM 60 sahaja. *hurmm biasanya dengan RM60 tu nak beli sehelai baju kemeja untuk lelaki pun tak lepas kan. Okay ini adalah peluang yeah huhu.

Selain itu , sepanjang tiga hari Malaysia Clothes Buffet diadakan , di sebelah petangnya iaitu jam 4 sehingga 6 petang akan diadakan pula Blowout Sale dimana setiap pakaian akan dijual dengan harga RM 10 SAHAJA.

Sambutan yang menggalakkan
*amacam tergugat?  Disebabkan jualan lepas telah mendapat sambutan yang sangat menggalakkan, untuk mengelakkan kekecewaan atau menunggu lama, pastikan anda purchase penyertaan korang lebih awal dengan menggunakan aplikasi Facebook.

Kalau korang nak tahu detail lengkap untuk purchase Malaysia Clothes Buffet yang katanya hanya dengan RM60 tu. Korang perlu daftar pada ketetapan di bawah. 

Yuran : 
RM 60 

Pendaftaran: 

Tarikh : 
25-27 April 2014

Masa : 
10 pagi sehingga 6 petang

Tempat : 
Syopz Mall, Taylor's University Lakeside Campus

*setiap pengunjung akan diberi ziplock beg 


Untuk maklumat lanjut : 

Facebook :

Twitter : 
@MYClothesBuffet / #malaysiaclothesbuffet

Instagram : 
@myclothesbuffet

Website : 


Terms &Conditions

♥ Cash terms only on event day
♥ No handbags and any other bags allowed in the ‘shopping area’
♥ May go for multiple rounds
♥ Only 1 bag purchase per session per person
♥ Sessions limited to while stocks last
♥ Clothes are all in brand new conditions
♥ No pre-loved/pre-owned/vintage items
♥ No trying allowed
♥ Shopper must be able to close the ziploc bag before exiting ‘shopping area’
♥ Bag must not be torn or damaged or a penalty for a new bag will be incurred
♥ No refunds
♥ Management reserves the right to refuse entry/sale of bag
♥ Management reserves the right to amend the terms & conditions without prior notice



Share:

Majlis Perkahwinan Blogger Apple Merah | Selamat Pengantin Baru Kerol dan Lina Hamiedah

Selamat Pengantin Baru Kerol dan Lina 

Majlis Perkahwinan Blogger Apple Merah | Selamat Pengantin Baru Kerol dan Lina Hamiedah | Alhamdulillah, dari hari ke hari, seorang demi seorang kawan MY dah membina rumah tangga. *eh berapa dah umur aku sekarang? Huh rasa seperti mimpi. Sekejap sangat masa berlalu. *eh jangan di tanya bila giliran MY pulak . huhu

Majlis akad nikah
Alhamdulillah dengan hanya sekali lafaz, Lina Hamidah aka Apple Merah [klik] sudah sah menjadi isteri kepada Kerol. Majlis akad nikah telah dilansungkan di Surau berdekatan dengan rumah beliau di Taman Millenium ,Tawau, Sabah. *eh kejap Ada sesuatu yang menarik perhatian kami semasa majlis akad nikah berlangsung.* apa dia? 


Ini la hal yang membuatkan MY tertanya-tanya. *lorh apa tu? kain tok kadi terlondeh kah? ekkk hahah. Maaf ni bukan kain tok kadi atau kain sapa-sapa tau. Kalau korang perasan pada gambar akad nikah kat atas, ni tempat diorang berdua duduk. Nampaknya ada sesuatu yang ingin disampaikan. *tapi malang kami tak dapat jawapannya sampai sekarang. huhu . kata salah seorang dari keluarga mereka, ia adalah salah satu adat yang diorang ikut dari nenek moyang. *huh sungguh menarik. Mungkin ia adalah salah satu adat dari budaya perkahwinan dari Masyarakat Bugis di Tawau yang perlu di kaji. hehe.

Makanan yang disediakan di rumah pengantin perempuan selepas majlis akad nikah
Selepas selesai majlis akad nikah di Surau. Kami terus ke rumah pengantin perempuan untuk majlis batal air sembahyang. Tapi kami budak-budak lelaki duduk lepak kat luar je. Sambil makan-makan hehehe. *kalau korang nak tahu makanan kat Tawau ni semua sedap-sedap. So jangan lengahkan masa untuk makan ekekekkek.


Bergambar bersama abang ipar kepada Lina, Mk Syahir [klik] dan Kon sebagai tour guide kami di Tawau.

Apapon Tahniah dan Selamat Pengantin Baru buat Lina dan suami tercinta Kerol. Semoga berkekalan hingga akhir hayat dan dikurniakan anak yang soleh dan solehah. Terima kasih kerana sudi menjemput kami yang senget-senget ni. Dan terima kasih juga untuk makanan yang sedap-sedap, maaflah kalau ada makanan yang habis kerana kami * eh ahahahaha. jangan serik untuk jemput kami lagi huhu.


Share:

Persia Restaurant | Restoran Hidangan Timur Tengah Pertama Di Kuala Lumpur



Persia RestaurantRestoran Hidangan Timur Tengah Pertama Di Kuala Lumpur | Dari hidangan gaya timur [klik] kita ke hidangan Utara [klik]. Tak cukup dengan tu, MY dan kawan-kawan mencuba hidangan ala Nusantara [klik] pulak. Dan kini MY mendapat jemputan untuk rasa makanan asli Timur Tengah  di "Persia Restaurant" yang dikatakan sudah 12 tahun bertapak di Kuala Lumpur iaitu sejak 2002.

Persia Restaurant
-kredit foto www.qasehdalia.com
Dan untuk pengetahuan korang semua, menurut pemilik Persia Restaurant iaitu Saudari Nafiseh, Persian Restaurant miliknya merupakan Restoran Makanan Timur Tengah yang pertama di Kuala Lumpur ni. Dan menyediakan resepi masakan original iran tehran food. Dan yang specialnya ia adalah home made style dan semestinya resepi keluarga. Kualiti makanan dijaga dan urusan di dapur restoran dijaga oleh ibu beliau sendiri. *air tangan ibu kau, patut la sedap huhu.

Persia Restaurant ini juga pernah menerima kunjungan dari Tun Dr. Mahathir iaitu mantan perdana menteri kita. Dan Mereka juga pernah menjadi pilihan restoran untuk rakaman Program Jalan-jalan Cari Makan.

Interior Design Persia Restaurant
-kredit foto www.qasehdalia.com
*amacam? teruja tak? teruja tak? . Dari luar lagi MY dah mula terpegun bila lalu di hadapan Persia Restaurant nie. Dulu mampu lalu je. Tak sangka pula semalam berpeluang untuk masuk dan merasai makanan-makanan di restoran tu.

Meja yang kami pilih untuk menjamu selera
-kredit foto www.qasehdalia.com
Kata masuk restoran Parsi kan. Tempat duduk pun nak ala-ala parsi jugaklah. *baru dapat feel timur tengah gitu. Kalau ambil seat biasa, kedai mamak presint9 Putrajaya pun ada hehe. Port ni adalah port terbaik punya kami pilih. *padahal restoran ni dah penuh, dah takde seat laind ah huhu.kbai

Ok sekarang kita tengok apa yang geng kami makan semalam di Persia Restaurant nie.*mohon pegang kotak tisu siap-siap untuk kesat air mata kejelesan. eh kbai.

Hidangan Pembuka Selera

Kashke Badinjan & Bread
Kashke Badinjan merupakan terung dimasak dengan bahan special lain. 

Homus
Ini pula adalah Homus, makanan ini dikatakan sesuai untuk menjadi pembuka selera bagi masyarakat Iran. Dan roti ni membuatkan MY angkat tangan untuk tambah. *eh buat malu je kan .ekkeke.

Shirazi Salad dan Green Salad 
Kalau tak silap di Persia Restaurant ni ada 3 jenis salad special. Untuk malam ni, MY dan geng mencuba Shirazi Salad dan Green Salad.

Okay sekarang round ke-2. Makan makanan berat .

Persian Chicken rice
The Barberry Rice with Chicken is the Persian Chicken rice. This is a specially prepared Persian style rice. The chicken itself comes with a gravy that has tomato based flavours and has a slightly sweet taste to it. You also have an option to sprinkle lime juice over the chicken to give it the extra tangyness.

Special Kebab.
The special kebab dish has portions of lamb, beef and chicken. As compared to the other items on the menu, this dish has chunks of meat as compared to minced meat. The lamb and beef were marinated in a light sauce and grilled to perfection. The beef portions that we had were very tender and as you can see from below, the exterior of the meat was lightly charred. It also serve with a palteof Sefron rice. Also enjoy fresly gilled tomato, chili and mix vegitable.

Safron Rice
Safron Rice, nasi yang seharusnya korang cuba. Dan untuk pengetahuan korang, hidangan disini mempunyai beberapa hidangan berasaskan kebab. Dan Kebab adalah hidangan paling laris dan menjadi menu pilihan pelangan yang datang ke Persia Restaurant ni.

Lamb Stew
*Waaaaa, meleleh tengok kan. Kepada penggemar masakan berasaskan kambing, hidangan ini korang wajib cuba. 

Fresh Juice
Kalau dah makan jangan lupa buat pilihan yang tepat dengan mencuba jus buhan yang segar. *huh sejuk tekak ni.

Open space Persia Restaurant
-kredit foto www.qasehdalia.com
Kalau rasa tak selesa untuk makan di dalam restoran, Persia Restaurant ni juga ada menyediakan open space yang sememangnya sangat santai untuk lepak-lepak. *sesuai la untuk kaum-kaum lelaki kan, tambah pula yang merokok tu.

Bersama owner Persian Restaurant, Saudari Nafiseh
-kredit foto www.qasehdalia.com

Terima kasih kami ucapkan kepada Saudari Nafiseh selaku pemilik Persia Restaurant atas pelawaan food review ini. Bagi sesiapa yang nak rasai keenakan Kebab dan makanan asli Parsi , di sini lah tempat dia. Alamatnya :

The Ampang Walk G-11,
No. 218 Jalan Ampang,
50450 Kuala Lumpur, Malaysia

Coordination for GPS navigation:
3.160857, 101.728410
+3° 9' 39.09", +101° 43' 42.28"

Waktu Operasi:
Monday-Sunday 11.00am- 11.00pm

Facebook :

Website :

Jangan lupa untuk gunakan hashtag #persiarestaurant bila anda kongsikan gambar hidangan bersama hidangan Persia Restaurant dilaman media sosial anda.

Share:

Ayam Ghantari | Olahan Citararasa Nusantara

Ayam Ghantari- kredit fotowww.budakpacak.com [klik]
Ayam Ghantari | Olahan Citararasa Nusantara | Makan.. makan.. makan dan makan lagi. *eh tipula kalau korang tak makan kan?haha Okay apa yang special pulak untuk review makanan untuk kali ni? *jauh-jauh lagi dah ada bau-bau iga bakar. eh huhu . Ha kali ni kami datang untuk review tentang Ayam Ghantari. Resepi yang dikatakan merupakan olahan citarasa Nusantara

"Kepakaran kami adalah menyelesaikan masalah anda untuk mencari Ayam Kampung Bakar yg paling bermutu,suci dan sedap hingga membuatkan anak tekak anda menjerit2 kehausan sampai anda tak ingat nak mandi..500 kali lebih sedap dari ayam bakar,ayam perchik ataupun ayam golek yg pernah anda nikmati..!!!! "Ghanta" bermaksud kehendak/kemahuan dlm bahasa jawa yg menterjemahkan kemahuan kami utk mencipta sesuatu yg luar biasa utk dipersembahkan pada semua tentang ayam kampung & selera asia nusantara.
"Ri" diambil bersempena nama salah seorang pengasas Ayam Ghantari iaitu saudara Jasri.
Ayam Ghantari satu produk ayam kampung bakar yg mengetengahkan ayam kampung organik 'baby" (anak kecil) & ayam kampung organik dara (muda)..keistimewaan Ayam Ghantari terletak pada empuknya ayam kampung yg kami tampilkan disamping bumbu2 khas kombinasi malaysia & Indonesia pada harga yang sungguh tak masuk akal"
_Ayam Ghantari

Ayam, iga, puyuh dibakar- kredit fotokisahtatie.blogspot.com[klik]
*cuba korang bayangkan, bau-bauan dia. pergh Memang mengujakan. Mana nak dapat nie? Ha korang perlu tahu, kali ni kami mencuba sesuatu yang lain. Ayam Ghantari ! Ha, mungkin ia berada berdekatan dengan anda. Sekarang dibuka di Medan Selera Lokas Makana, Puchong. *amboi pelik benar nama medan seleranya kan.

Stall Ayam Ghantari- kredit fotowww.budakpacak.com [klik]
*Apa yang special dengan Ayam Ghantari ni? Ayam Ghantari hanya menggunakan ayam kampung organik [klik] tanpa suntikan sebagai bahan utamanya. * mohon teruja beramai-ramai Menurut pemilik Syam dan Azuhuri, Ayam yang digunakan untuk resepi mereka diambil terus dari ladang ternakan di Negeri Sembilan. Manakala Iga (tulang rusuk) pula dari pembekal yang sama dengan restoran Tony Roma’s [klik]. *mohon teruja lagi

Ayam, Iga [tulang rusuk], dan puyuh adalah bahan utama yang available buat masa sekarang. 
Pilihan Nasi Kukus (berserta kerepek tempe dan kerepek paru) atau kentang goreng.- kredit fotowww.nazlannasir.com[klik]
Selepas memilih Ayam/iga/puyuh. Pelanggan perlu membuat  pilihan lagi sekali samada ingin makan dengan nasi putih kukus yang disertakan bersama kerepek tempe dan kerepek paru atau dengan kentang goreng ala Perancis.

Apa yang specialnya di Ayam Ghantari ni. Tempe dan  Paru yang dihidangkan adalah dala bentuk kerepek. *memang sedap. Bak kata pemilik Ayam Ghantari, selain dari rasa sedap dan lain dari yang lain. Jika Tempe dan Paru ni di buat dalam bentuk kerepek, ia boleh disimpan lama.

Ghantari (kanan)lebih manis manakala Taliwang (kiri) Lebih Pedas- kredit fotokisahtatie.blogspot.com[klik]
Apa yang memberikan kelainan dan specialnya Ayam Ghantari ni, sudah semestinya sos yang sangat special. Serius korang  kena rasa. Kedua-dua sos ni ada kelebihan tersendiri. *bagi yang suka pedas menyegat boleh la cuba Taliwang.Serius ada sesuatu dengan sos-sos nie.

 Pilihan Ayam Taliwang [ RM7.00 ]
Ok kalau dah rasa okay dengan citarasa anda, boleh la menjamu selera dengan senang hati. 

Antara blogger yang hadir
- kredit foto: www.ayamghantari.biz[klik]
Anda jangan risau, harga sangat berpatutan *memang mampu milik, eh mampu makan. Malam tu MY mencuba menu Barongan iaitu kombinasi ayam dan iga (beef ribs) bersama sos menyegat Taliwang. *sory pada yang lain. hahahaha. Untung la kita kan +Nazlan Nasir dapat set Barongan. ekekeke. 

Harga adalah sama untuk nasi dan kentang goreng.

Set Ayam Bakar RM7
Set Burung Puyuh RM7
Set Barongan RM20
Set Iga Bakar RM12.90

Terdapat juga set kombo:

Pakej Berdua (2 hidangan) : RM 13
Pakej Bertiga (3 hidangan) : RM19.50
Pakej Berlima (5 hidangan) : RM32.50
Iga Bakar Full Rack (4 ketul tulang rusuk) : RM35

Kalau korang nak bungkus bawa balik pon boleh. Dan ia akan di bungkus dalam pakaging yang sangat cantik iaitu kotak *ala-ala dah oder delivery pizza hut dah eh. huhu

Untuk menyemak senarai menu yang available kat Stall Ayam Ghantari, Puchong ni korang leh semak diwww.ayamghantari.biz [klik]

Gambar kenangan bersama En. Azuhuri dan En. Syam - kredit fotokisahtatie.blogspot.com[klik]
Terima kasih kami ucapkan kepada pihak Ayam Ghantari atas pelawaan food review ini. Bagi sesiapa yang nak rasai keenakan ayam bakar di Ayam Ghantari ini, bolehlah berkunjung di Medan Selera Lokas Makana. Alamatnya :


Medan Selera Lokas Makana
No 15 A, Jalan PU 13/2, 
Taman Puchong Utama, Puchong, 
Selangor Darul Ehsan

Waktu Operasinya mengikut waktu operasi Medan Selera Lokas Makana
6 petang - 12 malam

Facebook Ayam Ghantari :

Website Ayam Ghantari :

Twitter dan Instagram :
 @AyamGhantari

Jangan lupa untuk gunakan hashtag #ayamghantari bila anda kongsikan gambar hidangan bersama Ayam Ghantari dilaman media sosial anda.

Share:

Manjung Yong Tau Foo Kini Di Sungai Besi | Resepi Tradisi Warisan Keluarga

Manjung Yong Tau Foo
Manjung Yong Tau Foo Kini Di Sungai Besi | Resepi Tradisi Warisan Keluarga | Alhamdulillah. Hujan lebat membasahi bumi Allah. Hari ahad yang cukup padat dengan aktiviti. Selepas selesai majlis 1MALAYSIA GRAND PRIX SALE TREKSELEBRITI [klik], kami terus ke Sungai Besi untuk memenuhi jemputan Food Review di Manjung Yong Tau Foo .

Restoran Manjung Yong Tau Foo di Sungai Besi
Alhamdulillah kedatangan kami disambut meriah oleh pemilik Restoran Manjung Yong Tau Foo sekeluarga. *Alhamdulillah rezeki makan malam kat sini malam nie.

Untuk pengetahuan korang Manjung Yong Tau Foo ni amat popular di Manjung, Perak. Jadi diatas permintaan pelanggan-pelanggan, mereka mengambil alternatif untuk mengembangkan business Yong tau Foo mereka ke Kuala Lumpur iaitu di Sungai Besi. Cawangan di Sungai Besi dikatakan masih baaru beroperasi iaitu pada awal Februari 2014 lepas.

Penyediaan manjung Yong Tau Foo
Sejarah MANJUNG YONG TAU FOO bermula pada tahun 1986 dimana ianya telah di usahakan oleh sebuah keluarga bekas askar Tuan Haji Rashidi. Mereka telah memulakan perniagaan ini di tapak pasar malam dan berjaya menaiktaraf perniagaan warisan keluarga kepada kedai makan yang dikenali sebagai DARUL HUDA CORNER. Kini setelah lebih 25 tahun perusahaan itu telah di warisi oleh generasi ke generasi dan masih mengekalkan keaslian rasa Yong Tau Foo sebenar. Kelainan MANJUNG YONG TAU FOO ini dengan gerai Yong Tau Foo lain adalah pada kuah dan sambal Yong Tau Foo nya. Dan ia sudah semestinya Halal untuk orang islam. Kini nama MANJUNG YONG TAU FOO telah melebarkan empayar di Lake Fields Kuala Lumpur.

Geng Blogger

Apa yang kita fikir bila orang bercakap tentang Yong Tau Foo? Kalau MY "pilih, celup air panas, mkan dengan sos kacang". * ha lebih kurang gitula

Manjung Yong Tau Foo
Tapi di MANJUNG YONG TAU FOO berbeza kekuatan rasanya terletak pada kuah sup bersama dengan sambal pedas manis yang merupakan "Secret Recipe" yang di cipta sendiri oleh pemiliknya.

Bersama Pemilik Manjung Yong Tau Foo di cawangan Sungai Besi
Kami di perkenalakan oleh waris generasi ke 3 pemilik Manjung Yong Tau Foo di cawangan Sungai Besi KL ni.

Kuew Teuw Kerang Yong Tau Foo
Selain dari Resepi hebat Yong Tau Foo, mereka juga ada menyediakan beberapa menu makanan lain untuk pilihan pelanggan mereka. Antara menu yang sempat MY dan rakan blogger rasa adalah Kuew Teuw Kerang Yong Tau Foo.


*Serius memang sedap. Kenikmatannya lagi terserlah bila digaulkan dengan sos sambal pedas manis yang memang menyegat tu. *pergh memang kesedapan tak terkata

Mee Bandung Yong Tau Foo
Mee Bandung Yong Tau Foo juga merupakan salah satu menu special yang mereka cuba sampaikan kepada pelanggan mereka. Ia juga menjadi salah satu pilihan popular di restoran ni. *tengok pun tahu macamana rasanya. Selain dari menu-menu ni, mereka juga ada menyediakan menu istimewa  Nasi Itik Madu, Nasi Ayam Madu dan makan-makan goreng yang lain.

D'Bandung Special
D'Bandung Special menjadi pilihan kami untuk malam itu. *Pergh memang meleleh habaq hang. Sedap sungguh, rasa macam nak mintak tambah je lagi huhu. ak dah. *nasib baik tahu malu, kalau tak dah mintak dah. ekekeke. 

Perasaan keterujaan itu datang
Korang pun wajib try D'Bandung Special nie kalau ke sini. Sedap secukup rasa gandingan bandung, cincau, aiskrim dan rasa sodanya boleh meleleh air liur korang hahaha.*tangkap leleh beb. Air lain pun ada seperti Bandung Soda, Bandung Cincau, Bandung Strawbery dan minuman-minuman jus buah-buahan dan lain-lain.*banyak pilihan tu


Lokasi Manjung Yong Tau Foo di Kuala Lumpur adalah berhampiran dengan LRT Sungai Besi. Ianya berada di area Trillium Sungai Besi iaitu kawasan perniagaan atau kedai 3 tingkat dan Restoran ni betul-betul berada bersebelahan dengan Bank Muamalat.

Lokasi Manjung Yong Tau Foo di Kuala Lumpur

3•03'36.1"N 101•42'36.0"E

Manjung Yong Tau Foo beroperasi pada setiap hari dan  akan tutup 2 hari dalam masa sebulan. Manakala waktu operasi adalah daripada pukul 12 tghari sehingga 12 tghmalam. Selain daripada menyediakan makan di restoran, Manjung Yong Tau Foo juga ada menyediakan perkhidmatan catering. Untuk tempahan atau info boleh hubungi mereka seperti maklumat di bawah:-

Instagram : manjungytf [klik]
Phone : 019-3558533 (En Amirul)
Email : manjungytf@yahoo.com
 #manjungyongtaufoook

Share:

1MALAYSIA GRAND PRIX SALE TREKSELEBRITI | 1MGPS 2014

Nico
1MALAYSIA GRAND PRIX SALE TREKSELEBRITI1MGPS 2014 | Kempen Tahun Melawat Malaysia telah bermula dengan sambutan yang cukup meriah dan pada masa yang sama menawarkan para pelancong pengalaman kepelbagaian budaya di Malaysia. Kini bulan Mac tiba, ramai yang tidak sabar menunggu karnival jualan ‘shop till you drop’ yang pasti menjelang apabila masuk bulan Mac setiap tahun. Karnival ini lebih dikenali dengan nama 1Malaysia Grand Prix Sale. diadakan bersempena dengan Petronas Malaysia Formula 1 Grand Prix.

VIP
Bersempena dengan 1Malaysia Grand Prix Sale (1MGPS), satu majlis pelancaran gilang-gemilang akan diadakan di Kompleks Membeli-belah Sunway Pyramid. Majlis pelancaran ini akan dimeriahkan lagi dengan acara hiburan tanpa henti yang bakal diadakan pada 16 Mac 2014. Program 1Malaysia Grand Prix Sale Trekselebriti telah melibatkan penyertaan lebih 20 orang artis tempatan yang akan memeriahkan lagi pentas Kompleks Membeli-belah Sunway Pyramid. Antara artis dan selebriti yang akan hadir adalah Zaiton Sameon,  Nico, VIP Group, Adam AF, Iqwal Hafiz, Shima, KOOL, A to Z, Amariz, Altimet, Modjo, Aweera dan lain lain lagi.

Iqwal Hafiz
Aweera
Amaris

Acara yang berkonsepkan hiburan dan sesi ramah mesra bersama peminat yang dianjurkan dengan kerjasama Sekretariat Shopping Malaysia, Tourism Malaysia ini bakal membawa tetamu mendekati aspirasi pelancongan negara yang kian terkenal sebagai destinasi membeli-belah pilihan pelancong dunia.

Malaysia merupakan syurga membeli-belah di Asia. Dengan menawarkan pelbagai variasi seperti pusat-pusat membeli-belah bertaraf dunia, pasar malam, kedai-kedai vintaj dan banyak lagi pasti memberikan para pelancong nilai yang berbaloi untuk setiap sen yang dibelanjakan. Malaysia telah dinobatkan berada di tangga ke-4 di antara 12 Bandaraya Membeli-belah Terbaik di Dunia oleh CNN. Kuala Lumpur kini berdiri sama tinggi dengan Paris, Hong Kong, Dubai dan Milan dalam memberikan pengalaman membeli-belah yang cukup unik! Kuala Lumpur menawarkan harga terbaik, kualiti yang bermutu, pelbagai pilihan jenama dan servis kelas dunia.


Antara aktiviti yang akan diadakan sepanjang carnival 1Malaysia Grand Prix Sale adalah ‘showcase’ Petronas Malaysia Formula1 Grand Prix yang berlangsung selama sembilan hari bermula 22 Mac di Concourse, Suria KLCC. Pelbagai aktiviti akan diadakan di sini seperti pada 23 Mac, Petronas akan mengadakan ‘Motorsport Demo Run’ di perkarangan KLCC. Selain di Lembah Klang, sambutan 1MGPS turut diraikan di Gurney Plaza Penang, Johor Bahru City Square, Cityone Megamall Kuching, dan Suria Sabah Shopping Mall.

Buat para peminat F1, kempen Petronas Formula 1 Grand Prix bermula di Pavilion Kuala Lumpur, Queensbay Mall Pulau Pinang, Johor Bahru dan Sunway Pyramid. Tarikan utama adalah F1 Simulator Challenge yang terbuka kepada semua pemegang tiket F1. 10 pemandu dengan masa terpantas di setiap lokasi akan bertanding pada pusingan akhir di Litar Antarabangsa Sepang pada 29 Mac dan sebuah kereta Nissan Almera NISMO bernilai RM92,000 menunggu pemenang utama! Jangan lepaskan peluang untuk mendapat tawaran diskaun terhebat sepanjang karnival 1MGPS 2014. Selamat membeli-belah!!!

Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive