Saturday, March 31, 2012

Istilah Minda: KLCC Blackout?


Dont be suprise guys, its just a joke heheheh
 please read this entry first.
Its is all about Earth Hour.


More Information about Earth Hour

Earth Hour is a worldwide event that is organized by the World Wide Fund for Nature (WWF) and is held on the last Saturday of March annually, encouraging households and businesses to turn off their non-essential lights for one hour to raise awareness about the need to take action on climate change. Earth Hour was conceived by WWF and The Sydney Morning Herald in 2007, when 2.2 million residents of Sydney participated by turning off all non-essential lights.Following Sydney's lead, many other cities around the world adopted the event in 2008. Including Malaysia.

Remember Guys
Earth Hour 2012 will take place on March 31, 2012 from 8:30 p.m. to 9:30 p.m., at participant's local time.

TONIGHT
our world in our hand.
 join me and people arround the world.
 Alhamdulillah i never miss it 

Friday, March 30, 2012

Istilah Minda: Dia Ada Kamera


This is my friend Mat Yi aka ken ji aka Zamri Zulkifli . CEO of  ZsZ_photography. 
Gitewkan. Kerja dia of cos la ambik gambo kan.

Tapikan bila kita pikir balik kan kisah sorang yang mempunyai kamera ni memang banyak nak di pikirkan.
Korang tahu tak satu fakta pentaing tentang orang yang ada kamera atau lebih dikenali sebagai jurukamera nie?

Kalau korang perasan, dulu-dulu kalau kita ni ada kamera semua gambar kita kat dalam tu, yang tak ada kamera jangan harapla. kalau ada pon tu mintak bayar atas satu filem. ngeeee

Tapi skang ni terbalik. Orang yang tak ada kamera lah yang paling banyak dalam gambar. Bagi jurukamera ,kalau ada satu tu dah kita cukup bernasib baik.. heheh

betol tak apa saya cakapkan ni. 
Tapi kenapa ek..

 Jom bincang-bincangkan. :)

Thursday, March 29, 2012

Istilah Minda: Wear BLACK for PALESTINE (UPM Serdang, 29/3/2012)

In conjunction with the Malaysian Global March to Jerusalem on 30/3/2012  . we as a group of Industrial Design, UPM students who are aware of the Palestinian plight have decided to express our support and solidarity for the Palestinians by putting on our black attire on the 29/3/2012.

free Palestine


p/s : uih.... tangan sapa atas belakang aku tuh...

Wednesday, March 28, 2012

Istilah Minda: Mereka Dengki Dengan Saya
Ha sebab nila. Kamal Adli balas tweet gua lagi. hahhaha. Siap ajak p tengok teater lakonan beliau lagi 
"Gerimis Mengundang"
ngeh.. ngeh.. ngeh.

Tapi ada je tak puas hati kan. ngeeee. Kalau korang tak percaya tengok nie. Bukti ada.


Macam-macam tuduhan diorang lemparkan keatas diriku ini...  Takpe... takpe...
sedih 
(nada mengada-ngada)

p/s : yang paling tak boleh blah tu siap cakap aku edit lagi. mentang-mentangla aku suka edit gambo. cis.

Tuesday, March 27, 2012

Istilah Minda: Main Titik-titik

sumber : Facebook

Haha. korang pernah main titik-titik macam ni tak. 
Dah lama dah tak main benda ni. Slalunya main time cikgu xde dalam kelas.hehehe. Kalau ada pen merah dan pen biru leh la lawan ... Kalau ada pen biru je. ha kau sorang je main ye. hahhaha.

Monday, March 26, 2012

Istilah Minda: Bukit Merah Lake Town Resort

Maybe this is the last trip for my class . 
Because of this is my Final semester in UPM. 
Huh. The time is running to fast.

i like to say that, im really happy with them
yes.. really happy
play with the bubble-bubble machine .
hheheheheh. :)
oh its not only me like to play with the bubble-bubble machine. They also :).
but the most fun experience is, when i can see then being chased by geese. 
hahhahahaaha


Sunday, March 25, 2012

BEN ASHAARI AJAK BERKENALAN

Hari ni rasa bertuah kerana dapat join segmen yang dibuaat oleh bro BEN ASHAARI. Dah lama mencari peluang untuk join segmen yang beliau buat. Alhamdulillah hari ni dapat.


Sometimes it is the person closest to us who must travel the furthest distance to be our friend.  
~Robert Brault

Terima kasih kerana sudi berkunjung dan menjadi sebahagian dari hidup saya :)

p/s ; nanti kawan-kawan yang belum join boleh la klik kat header atau title tu untuk ke blog  BEN ASHAARI

Saturday, March 24, 2012

Istilah Minda: Hari Kraf Kebangsaan (HKK2012)
Minggu nie wadi pergi ke tempat bekas wadi  buat praktikal dulu. 
Ada promosi Hari Kraf Kebangsaan.


with the designers


Let's see, what we got here

Demontrasi cara pembuatan barang kraf 

cara buat kasut tradisi babanyonya Melaka 
ukiran dari suku kaum orang asli
pameran ukiran

 jualan perabut

hasil kerja logam

aksesori perempuan /lelaki

barangan tradisi (baba nyonya)

produk hasil rimba

pelbagai jenis senjata tradisi

barang hiasan rumah (lampu)

Barangan hiasan kristal

barangan permainan tradisional

cenderahati

dan banyak lagi termasuk pakaian seperti batik, songket dan lain-lain.
pada yang belum pergi, pergi la ye. tak rugi tau, macam-macam ada. Dan saya pasti banyak benda baru yang anda akan jumpa dan akan tahu :)

p/s : kredit to ZsZ_photography atas gambar anda :)




Istilah Minda: Industrial Dialogue
 This is the final  semester for me at Universiti Putra Malaysia.



Ceh-ceh-ceh , ada nampak gaya matang sikit tak. ngeeeeeeeee. kebanyakan orang kat luar sana kalau tengok kami kat luar ni macam budak-budak. ngeh, ngeh. tak macam budak Final Year.

p/s :apapon komen sikit. haha

Wednesday, March 21, 2012

Monday, March 19, 2012

Sunday, March 18, 2012

Thursday, March 15, 2012

Istilah Minda: My Doodles

Dengki bila tegok semua bloggers ada Doodles sendiri. 
Teringin nak ada jugak. So hasil dari Kecemburuan itu Wadi pon buatlah .. ngeeeeeeee 
kepala je sempat.. heheh.


Komen sikit . hehheh apa yang tak kena . kalau suka leh la tempah ngan Wadi heheeh

Monday, March 12, 2012

Istilah Minda: Museum Geologi , Bandung


Place : Museum Geologi , Bandung

The Bandung Geology museum is the biggest and most complete museum in Indonesia of its kind.
Opened as early as 1929 as a geological center, by again, the Dutch, the museum is located in a very spacious colonial building on Jalan Diponegoro.
The museum is divided into three exhibitions, Geology of Indonesia in the West wing, History of life in the East wing and Geology for human life on the top floor.
The museum has a large collection of fossils, of which about 6000 are on display and the other 250.000 are kept in a safe. The research department is still very much active and next to documentation, and exhibition, geologists specialising in fosils, stones, minerals and volcanoes reside in the top floor.


Saturday, March 10, 2012

Thursday, March 08, 2012

Istilah Minda: Apple Ipad 3

Wah Barang baik dah nak kuar. Ini memang yang di tunggu-tunggu kot.


Overview

Actually ,No new name revealed - just called 'new iPad'

 *Launch date for is 16 March - next Friday
* Same prices as before - between $499 and $829 
* Voice dictation
* High speed 4G wireless network
* New "Retina" display even more detailed
* Weighs 1.4lbs
* iTunes movies and TV will be 1080p HD from today
* iOS 5.1 is launched
* iCloud now supports films
* Siri now talks French, German, Japanese and Australian
* Launch of Apple TV
    For a full list of specifications, please check out Apple's website.

    p/s : hebat woo. kalah Pc aku. ngeeeeeeeeeeee.. nak satu hehehe. korang nak tak ??

    Monday, March 05, 2012

    Istilah Minda: Ronaldo  Malaysia?


    Sape tak kenal Ronaldo kan. Pemain bola sepak kegilaan dunia. Walau pun Wadi ni tak minat bola sangat, update gak sikit-sikit pasal bola nie.

    Ha kalau yang tak kenal tu, bawah ni gambar dia


    Sumber : Google Image

    Ha bawah ni plak Gambar Ronaldo kena sumpah. Kah Kah Kah


    Tu la tak nak bayar hutang PTPTN sangat. kan dah kena sumpah. ngeeeeee.
    Saboje la.