travel, food and lifestyle blog

Friday, March 30, 2012

Istilah Minda: Dia Ada Kamera



This is my friend Mat Yi aka ken ji aka Zamri Zulkifli . CEO of  ZsZ_photography. 
Gitewkan. Kerja dia of cos la ambik gambo kan.

Tapikan bila kita pikir balik kan kisah sorang yang mempunyai kamera ni memang banyak nak di pikirkan.
Korang tahu tak satu fakta pentaing tentang orang yang ada kamera atau lebih dikenali sebagai jurukamera nie?

Kalau korang perasan, dulu-dulu kalau kita ni ada kamera semua gambar kita kat dalam tu, yang tak ada kamera jangan harapla. kalau ada pon tu mintak bayar atas satu filem. ngeeee

Tapi skang ni terbalik. Orang yang tak ada kamera lah yang paling banyak dalam gambar. Bagi jurukamera ,kalau ada satu tu dah kita cukup bernasib baik.. heheh

betol tak apa saya cakapkan ni. 
Tapi kenapa ek..

 Jom bincang-bincangkan. :)

Share:

20 comments:

  1. bila pergi event yang takda kawan nak tlg capture , mesti xda gambar saya . sedihh . haha

    ReplyDelete
  2. hahaha,, kesian.. ambilla gambar sendiri ye ,hehehe

    ReplyDelete
  3. Itu barulah Photographer sejati ! Bukan pndang pada rupa jurukamera..tapi pada seni yang diambilnya.

    ReplyDelete
  4. yeahh..sebab tu suka sangat heret member yang ada kamera pegi mana2..dia yang tolong ambik gambo..balik2 muka yang sama..haha..selamat bajet, gambo dapat :p

    ReplyDelete
  5. Setuju gak dgn entry ni. haha

    ReplyDelete
  6. teringin nak beli camera mcm tu...

    ReplyDelete
  7. Yuyu Ali ~ ahahaha xbaik ambil kesempatan tau ngeeeee

    ReplyDelete
  8. Shaiful Zaidi ~hahha nnti klaau beli, bro dah xdedalam gambar kan..hahahah

    ReplyDelete
  9. betol2...
    macam ita suka ambik gambo..
    gambo orang lain je penuh..
    gambo ita...memang takde...
    hehehhe....
    tak sempat pun nak bergambo bagai tu...

    ReplyDelete
  10. kalau aku yg jd jurukamera... komfom yg ada sume gambo pompuan... gambo laki langsung tadak...

    lagi heran...

    kakakakakakka...

    ReplyDelete
  11. xde yg herannya uncle jonni oi

    ReplyDelete
  12. Mesti mahal kamera dia tu.. adik aku pun pakai kamera yg lebih kurang camtu la.. dia habis jer dekat RM10 000 lebih utk kamera body ngan aksesori semua.. kalau hilang boleh menangis woo...

    ReplyDelete
  13. abg pasar~body pya kmera murah je.. aksesori dia yg mhal

    ReplyDelete
  14. ...) selalu saya x ada pic..miss lah ..kekadang tak ada chan nak post diri, hehe..sebenarnya ..ada betulnya..Jurukamera lah ..macam tu lah nasib.hehe sabar jalah ya..wardi

    ReplyDelete
  15. etuza~~ lpas ni xpayah bawak kamera.. ngeeeeee

    ReplyDelete
  16. untung kepada yang ada kamera canggih..

    ReplyDelete
  17. ariffin mutalib ~haah untungler

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive