travel, food and lifestyle blog

Followers

Cerita Best 2012

Cerita Best 2012 | Alhamdulillah. sedar tak sedar dah nak berakhir pun tahun 2012. Banyak perkara suka duka aku dah lalui sepanjang 2012 ni. dari sekecil-kecil hal hingga ke besar-besarnya akan ku simpan ketat dalam hati. Terlintas plak nak buat entry pasal review tahun 2012 ni. Apa yang dah aku lalui sepanjang 2012 ni  :)

Yang pertama sekali perkara yang dah lama aku harapkan berlaku pada tahun 2012 ni adalah dapat jumpa dan berkenalan dengan Kamal adli.


Rafie Hassan (PA kamal), Aku, Kamal Adli 

Alhamdulillah , dia memang baik dan sporting habis. Alhamdulillah sampai skang dia masih ingat aku kalau bertweet ngan dia. Ramai jugak yang tanya aku knapa minat sangat ngan mamat nie. Aku sebenarnya minat dengan style rambut dia. huk huk. mungkin sebab gaya rambut tu sesuai dengan aku kot. senang nak tiru ahhaha. Masa ni aku dapat jumpa dia pon atas jemputan fan club dia (KAMALIENS). Diorang nak sambut birthday Kamal. 

Perkara kedua yang terjadi dengan tidak sedar adalah dapat  jemputan untuk join berbuka puasa dengan Shah Jaszle.


Beliau pon sama happening, sporting. Biasa kita tengok kat tv dia selalu memegang watak yang serius. tapi kat luar dia sangat berbeza. terima kasih SHAZZLE CREW sebab sudi jemput gua untuk majlis iftar tu. Selain tu jugak tak caya bila dapat kad hari raya dari Shah .Apapon thank you.

Perkara besar yang berlaku pada tahun 2012 ni jugak adalah majlis convocation aku. Ini bermakna, 2012 ni tahun akhir aku belajar di UPM


jadi sekarang aku sah bergelar ALUMNI UPM. Terima kasih buat kedua ibubapa aku yang tersayang, adik-beradik yang memberi sokongan sehingga aku dapat bergraduat dengan jayanya :)

Perkara seterusnya adalah sesuatu yang tak pernah terfikir di otak aku ni untuk main benda tu. Benda alah tu adalah PAINTBALL.


Mana taknya benda mahal macm ni kan, tambah plak orang dok citer sakit sampai lebam sana sini. huh.
Tapi bila dah main sekali, rasa taknak lepas marker tue. Nasib baik free..hahaa. Tambah pulak main dengan diorang ni. memang happening. 

Seterusnya pulak adalah Majlis convocation aku untuk program FDM yang aku join kat WISDEC. Event ni diadakan di PALACE OF THE GOLDEN HORSES. Terbaek woook. hahahha. Ini bermakna pada tahun 2012 ni aku ada 2 majlis Convocation. ha khau hadert?? huuhu


Tapi sedih bila fikir nak meninggalkan WISDEC dan rakan-rakan nie. serius aku cakap, aku tak pernah kenal member-member macam korang. I will miss u guys :) 

Dan akhir sekali , pada tahun ni jugak aku start bekerja. Bekerja di bawah Inkubator kraftangan Temerloh sebagai Designer , aku jugak ditugaskan untuk handle CNC lazer.
 Alhamdulillah. dengan kehendaknya juga, aku dapat berita yang projek yang aku buat di Wisdec dulu telah menjadi projek terbaik. 


Terima kasih kepada semua yang terlibat :) terutama keluarga , kawan-kawan dan staf-staf WISDEC.

Semoga tahun 2013 yang bakal menjelma nanti akan memberi seribu lagi kenangan manis kepada kita semua.. Amin.




Share:

Rezekiku Alhamdulillah


Terkejut bila member tunjuk satu post dari member aku kat facebook. Macam sesuatu yang tak akan berlaku.


Walaupun aku tahu, ada lagi yang lebih layak . 
Terdetik dihati, mungkin ini suatu rezeki dan permulaan yang baik buat aku untuk mengejar cita-cita aku :)
(ceh tetiba tersekima plak ayat aku hari ni)
ngeeeeeeeeeeee.
Apapun terima kasih kepada yang terlibat secara langsung atau tidak. Kalau tidak mungkin projek aku tu tak  sampai ke tahap ini. Alhamdulillah.


Share:

Followers Mingguan 2

Alhamdulillah dah sampai minggu ke 2 untuk gua review follower yang follow blog gua :)
Untuk minggu lepas agak ramai dari sebelumnya iaitu seramai 9 orang.
tetapi hanya 5 blog sahaja yang dapat saya jejaki .







Ha kalau rakan blogers dan pembaca nak tahu.. OH AMIRUN ni blog anak menakan gua. hehehe.  Tak sangka dia hebat jugak berbelog ni.. Jom pakat support :)


Jom terjah blog mereka. mana tahu diorang akan jadi follower korang yang seterusnya :)

P/S :Rahsia utuk LELAKI -->>   http://bit.ly/WNFRc0
  Rahsia untuk PEREMPUAN -->> http://bit.ly/11QkcFq





Share:

Kursus Dah Habis


Alhamdulillah , dah dua bulan lebih aku kat WISDEC ni. Banyak benda yang aku belajar kat sini. Berbekalkan ilmu dari latihan belia ini akan ku gunakan untuk meningkat ekonomi negara MALAYSIA. (ecececece tinggi beno cita-cita tu)


Bila dah boring tak tahu nak buat ape ni la jadinya hahhaha.
(awas jangan tiru aksi ini dirumah mahupon di tempat kerja
heheh
 Adeh dah macam orang sakit mental aku tengok.


Apapon, Alhamdulillah akhirnya cita-cita nak jadi designer sudah termakbul. yeah hehe

Tapi agak sedih bila nak meninggalkan mereka semua :(


mereka adalah penyeri hidupku :(

P/S :Rahsia utuk LELAKI -->>   http://bit.ly/WNFRc0
  Rahsia untuk PEREMPUAN -->> http://bit.ly/11QkcFq

Share:

Follower mingguan 1


Alhamdulillah , minggu ni wadi nak start buat entry review blog bagi follower blog ni . sesiapa yang follow blog ni , blognya akan di masukkan kedalam satu entry khas bersma-sama blog follower-follower yang lain pada minggu tersebut.

Pada minggu lepas ada dalam 4 orang yang follow blog nie. tapi hanya 2 sahaya yang dapat dijejaki blognya untuk saya follow balik dan masukkan url blognya disini.

yang pertama follower yang ke 800 iaitu


blognya dah direview pada entry LEPAS
blog ni templetnya dah ditukar heheh

blog ke dua adalah


ni blog kaki sembang. blog milik seorg jejaka.

Jom terjah blog mereka. mana tahu diorang akan jadi follower korang yang seterusnya :)

P/S :Rahsia utuk LELAKI -->>   http://bit.ly/WNFRc0
  Rahsia untuk PEREMPUAN -->> http://bit.ly/11QkcFq




Share:

Follower Misteri telah Dijejaki


Assalamualaikum, Alhamdulillah berkat usaha mencari dan menjadi spy selama beberapa hari, follower ke-800 blog ni dah dapat dijejaki heheheh.




Ha ni la blog beliau. Cantikkan, sama cantik dengan pemiliknya. Kalau nak kenal dengan beliau , try la jejaki beliau, klik je gambar blog beliau tu. Mana tahu dia akan jadi follower korang yang seterusnya kan. 

P/S :Rahsia utuk LELAKI -->>   http://bit.ly/WNFRc0
  Rahsia untuk PEREMPUAN -->> http://bit.ly/11QkcFq

Share:

Follower 800 yang Misteri


Assalamualaikum, Alhamdulillah dah capai 800 orang dah follower blog nie. Terima kasih kepada yang sudi follow blog aku nie ye. 
Memandangkan follower ke 800 dah ada  ingat nak buat review blog dia, tapi apakan daya. Follower ni menjadi follower misteri blog ni, puas mencari URL blog dia untuk aku follow balik dan  nak buat review. huh. ni yang tak best ni. 


Tapi bukan follower ke 800 je, follower yang ke 801 pon sama tak dapat dijejaki. 
Mohon sesiapa kenal mereka ni bagitau ye . 
Tinggalkan url blog kat komen atau chat box. tak sedap hati pulak rasanya kalau tak review blog diorang ni. 

Lagipon saya dah janji. bila follower blog saya dah mencecah 800, setiap minggu saya akan membuat satu entry khas kepada folower blog saya pada minggu tersebut. huhu.
Jangan biarkan diri saya diselubungi misteri.. huuhu

P/S :Rahsia utuk LELAKI -->>   http://bit.ly/WNFRc0
  Rahsia untuk PEREMPUAN -->> http://bit.ly/11QkcFq


Share:

Surat Mengembirakan



بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Alhamdulillah dah dua berapa hari dah aku training kat WISDEC, sepatutnya dah habis. Tapi sebab hal-hal yang tak dapat dielakkan, aku dan member-member terpaksa stay lagi hehe. Semalam dapat surat .



Ha ni la suratnya. Dari WISDEC la , tempat aku training sekarang. Agak-agak apa isi dia ye. hehehe




Hahahahha tu la agenda dia. maknanya, ni adalah Majlis Convocation kali ke-2 untuk aku pada tahun 2012 ni. Yang tu tak penting sangat.Yang paling pentingnye tempat convocation tu diadakan, cuba korang tengok. PALACE OF THE GOLDEN HORSES tu. Giler kau kalau aku tak nak pergi. Entah bila lagi dapat peluang macam ni.


Ha ni la gambaran secara kasarnya Istana Kuda Emas tu heheheheh. 
Thank you mr google

Ha sapa nak ikut, aku leh bawak dua guest untuk kesana.. heheheh makan free tu huhu

P/S :Rahsia utuk LELAKI -->>   http://bit.ly/WNFRc0

  Rahsia untuk PEREMPUAN -->> http://bit.ly/11QkcFq




Share:

Makan Durian Di Pantai Kelanang



بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Alhamdulillah kerana masih diberi kudrat untuk menulis dan mengarut di blog nie lagi heheh. Aktiviti yang nak di kongsi bersama korang kali ni adalah destinasi Pantai Kelanang, Banting.
Biasalah bila dah hujung minggu kat banting ni boring kalau tak buat aktiviti. So, ni peluang bagi kami untuk menyerang Pantai Kelanang.

Apa yang bestnya ada kat sana ek ??  hahah. Sebelum pergi apa lagi dapat idea baik punya nak berkelah.. Durian beb. durian. skang kan musim durian.


murah-murah tu.. setompok RM20. kami beli yang RM10 heheh.


Uih sempat lagi tu bedal buah durian kat gerai tu. Hahahaha. 


Ha lepak-lepak tepi pantai sambil berjamu selera dengan buah-buahan tempatan ni memang menyeronokkan. Tak cayer cuba try. hahaha


Ha tengok tu Durian tu bai.. ahhha. TEERBAEK.. Ha sedap tu der..



Ha tengok tu.. syok sangat makan durian sampai terangkat tudung si baju biru tu.
hahahah.


Dah  habis makan apa lagi diorang ni.. berfoya-foya la di tepian pantai itu hehehe.. sambil menskodeng orang-orang mandi ahhaha.



P/S :  Hadiah utuk LELAKI -->>   http://bit.ly/SgEuCO
    Hadiah untuk PEREMPUAN -->> http://bit.ly/SgEzq7




Share:

Segment : Team Pemburu Giveaway




بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Alhamdulillah sedar tak sedar dah bulan Desember dah kite. Semakin hampir meninggalkan tahun2012 ni. memandangkan tahun 2012 pon dah nak habis target follower blog ni untuk 1000 orang belum tercapai lagi huhu.

 nak nangis ni .. nak nangis ni.. huhuhu.. mohon sape-sape tenangkan gua. ngeeeee

Apapon terima kasih buat AMERCORNER  sebab sudi buat segmen . Hope dapat membantu lah blog ni meningkatkan lagi jumlah follower aktif yang sedia ada .



memandangkan  AMERCORNER ada tanya soalan  Jenis giveaway yang korang suka. Ni aku nak jawab.. Aku nak ramai follower yang sporting habis hehehehe. Agak-agak boleh dapat tak ?? heheh


Kalau korang senasib ngan aku jom la join. Klik je gambar kat atas tu hehehe.


Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive