travel, food and lifestyle blog

Followers

Cara Menilai Harga Blog Kita



Korang pernah tahu ke harga blog korang berapa ? Nak tahu tak ? Ada caranya. Entah la betol atau tidak kan. Tapi macam leh percaya je.. uhuhu. Apapopn layan je la ye.



masukkan URL blog anda ke dalam kotak merah tu. 
Dan hasilnya



Ha ni la harga blog aku.

Kalau betol la ni harga blog aku sape la agaknya nak beli. ( sambil berlari-lari anak ke tandas, k'bai ) hahahaha

P/S :  Hadiah utuk LELAKI -->>   http://bit.ly/SgEuCO
    Hadiah untuk PEREMPUAN -->> http://bit.ly/SgEzq7
Share:

Main Paintball Dengan Telur

Main Paintball Dengan Telur | Assalamualaikum, entry kali ni special sikit nak citer pasal aku main pinball ngan member-member sekursus aku(ceh entah betul ke tidak ayat aku ni ngee). Paintball ni kat Cyberjaya. Best, memang berbaloi la bayar RM50 sekepala (alahai macam aku yang bayarkan. ngeeeee...). Sebenarnya pinball ni salah satu aktiviti dalam team building kami. hahhaha main free yea. kalau harap aku nak bayar, memang tidak la kan ngee.

Ni la member-member sekursus aku

Ni padang pertama yang kami main. Maklumla first time.. Warm up la dulukan heheh

Get ready untuk menyerang, check semua yang ada . heheh

Yang ni plak padang kedua. Lebih mencabar sikit dari ya ng pertama tadi. Main kat sini agak scary la bila dengar bunyi tembakan kat tong-tong yang agak kuat hahah.

Masa untuk menyerang.. hahahah. tu la aku. sakit pinggang dow. salah ambik port untuk attack musuh.

Haa. ni la gayanya bila dh kena tembak. Angkat sebelah tangan kat kepala.
Kalau tak nak angkat pon ok je. Tapi merasa la kena tembak lagi kat musuh .hahaha.

Kena betol-betol atas kepala tu. Nasib baik pakai mask. Tapi bergegar jugak la kepala ni ngeee.

Ha.. ni time nak balik.. apa lagi bergambar la.
Tapi korang perasan tak apa yang tak kena dengan member-member aku dalam gambar tu..

Ha ni makannya. HAPPY BIRTHDAY to you... 
Arghhhhhhhhhhh.. patut la bukan main lagi korang suruh aku dok tengah-tengah kan. . Rupaya diorang dah plan awal-awal. cis cis cis macamana aku tak tahu 


Ha yang paling kelakar adalah amoi baju merah tu.. hahha.. nak tergelak aku.. kalau korang nak tahu dah dekat 6-7 kali dia hempuk telur tu atas kepala aku, tapi telur tu tak pecah hahahahah.. Lawak dow.. sampai aku berjaya rampas telur tu dari diorang..

Ha yang dua orang ni pulak tak sedar-sedar yang ada sebijik lagi telur belom pecah kat tangan aku. ahah..

Nasib baik diorang sempat lari. kalau tak ada je jadi senasib ngn aku hahhaha.

.
Share:

Siapa Wish Besday Aku


Assalamualaikum, Alhamdulillah sedar tak sedar dah 23 tahun dah aku hidup kat dunia nie. Lagi bertuah rasanya bila dilahirkan didalam keluarga yang beragama islam. Semoga ALLAH terus memlihara agamaku dan sahabat semua hingga ke akhirnya :) Amin.

Alhamdulillah dalam meggapai umur 23 tahun ni banyak suka dan duka aku lalui. Banyak impian dan keinginan aku dimakbulkan ALLAh. 

Tahun nie, aku dapat ucapan selamat paling banyak rasanya. Tidak terkecuali rakan-rakan otai bloggers yang sudi mengucap selamat kepada aku. Kat sini aku sempat printscreen beberapa blogger yang wish besday aku .







Ha yang ni plak bukan blogger, tapi sahabat lama aku yang sama tarikh lahir dengan aku iaitu 17NOVEMBER..... cuma tarikhnya berbeza tahun sahaja. heheh

Happy Birthday buat beliau. Moga suksess selalu hendaknya.

Dalam ramai-ramai sahabat aku yang wish birthday. Ada satu ucapan selamat dari seseorang yang buat aku rasa macam bermimpi je. hahahah kalau nak tahu lihat bawah.


Giler habaq hang, KAMAL ADLI wish besday gua tue. hahahaha. Huh jadi RETIS sekejap ahahahaha. Perrghhhhh seronok habis gua, rasa bermakna je Birthday tahun nie. 


Ha ni la KAMAL ADLI bagi yang tak kenal. huh. Tengok tu apa dia pegang? pisau utuk potong kek ke. hahahah.

Apapon Thanks to all my family, sahabat kenalan yang wish :) sesungguhnya aku sayang kalian.


p/s : aku ada satu lagi entry khas tentang birthday aku, special untuk korang. Nantikan kemunculannya hehehhe.


 Hadiah untuk LELAKI -->>  http://ysmcdn.com/share/my/2384/2910252
    Hadiah untuk PEREMPUAN -->>  http://ysmcdn.com/share/my/2397/2949702





Share:

Industrial Visit @ Green River Wood & Lumber Mfg. Sdn Bhd


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Alhamdulillah dengan nikmat kesihatan yang Allah bagi, sempat aku join group FDM ke satu kilang perabot kat Klang. Syarikat ni dikenali  Green River Wood. 


Abang baju biru tu pekerja kat situ. heheh. Dia jaga bahagian R&D . Jangan memain, pengalaman dh dekt 25 tahun tu.


Berjalan-jalan sekitar kitang melihat proses perabot dilakukan


Penerangan ringkas tentang bahan dan pembuatan yang berkaitan dengan kilang itu.


Proses pemasangan meja makan


Alhamdulillah walaupon hanya seketika di kilang nie, aku rasa banyak benda dapat belajar, terutama tentang production. Sekurang-kurangnya dengan ada pengalamn sebegini, semakin yakin la aku nak keluar untuk bekerja nanti. Amin.

Terima kasih kepada yang terlibat terutama pihak syarikat  Green River Wood.


p/s:    Hadiah untuk LELAKI -->>  http://ysmcdn.com/share/my/2384/2910252
                 Hadiah untuk PEREMPUAN -->>  http://ysmcdn.com/share/my/2397/2949702
Share:

Budak Ni Dah Makin Gemuk


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Makin nak diet. Makin badan aku kembang hahahahh. Kalau tak caya try tengok picture kt bawah nie huhu


Ha.. tembam kan. Ada rahsia tak nak kurus a.k.a tough .hahahahhahah

Salah seorang kawan aku yang perasan yang aku ni makin kembang huuhuhu, 


Ni member aku time PLKN dulu. lebih kurang 5 tahun  tak jumpa rasanya. heheh. Ha baru dia tau aku sape hahahaha (eh macam ayat xde kene mengena je huhu )

so bukti dah ada, dulu aku kurus okay hahhahah.
.

Share:

Dah Convo


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ



lihat entry sebelum KLIK SINI

Ada gaya nak jadi seorang designer tak?? heheheh

p/s:    Hadiah untuk LELAKI -->>  http://ysmcdn.com/share/my/2384/2910252
                 Hadiah untuk PEREMPUAN -->>  http://ysmcdn.com/share/my/2397/2949702


Share:

Furniture Design Project 1 (WISDEC)


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Alhamdulillah sedah sebulan aku stay di Banting ni untuk join kursus
 FURNITURE DESIGN AND MAKING kat WISDEC.

Untuk projek pertama adalah by grouping. Group aku dapat task untuk membuat almari kecik uhuhuh.

Nampak simple je ni.Tapi dah berapa kali bukak tu untuk tukar saiz hahah.
Gara-gara tak fokus dalam buat kerja.

Seterusnya nak buat laci. Bila sampai kat sini, problem makin bertambah. 
Ye la. aku rasa korang pon dapat rasakan kesusahannya. nasib baik kami dpt trainer yang bagus dan sangat berpengalaman.


Ni proses last sebelum finishing.
projek ni diberi masa 3 hari untuk siap. Gambar ni diambil pada hari last. Kalau korang perasan, pada hari last sehari suntuk, sampai ke malam kami di bengkel untuk siapkan projek nie.


Group Hoi dan Suki
Diorang ni first time buat perabot. memang excited giler..


Group Piya dan Tiq
Ada dua group lagi aku tak sempat nak tunjuk heheh


Bersama Trainer kami En. Amir berbaju biru sebelah kiri, pengajar kami berbaju hitam En, Azizi. dan yang lain pelajar FDM dan yang duduk tu aku heheh.

Thanks a lot pada yang terlibat secara langsung atau tidak.
Nantikan entry untuk projek individu aku plak nanti.
p/s:    Hadiah untuk LELAKI -->> http://bit.ly/U0WaWP

                 Hadiah untuk PEREMPUAN -->> http://bit.ly/VnCeyh







Share:

Business Card (Vintage)


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Alhamdulillah, akhirnya siap jugak design name card aku. Bukan main susah nak pikirkan konsep sesuai untuk business card ni. Akhirnya tertarik dengan konsep vintage. Lagipon aku ni jenis suka yang simple je. heheh

Name card

Maklum la tak lama lagi dh nak habis training sebagai FURNITURE DESIGNER kat WISDEC.
Hope dapat la korang komen-komen sikit, or bagi pendapat sebelum kad ni dicetak hehehe.   
Mana tahu ada cadangan baik punya dari korang kan.
Ha macam diorang ni.. heheh


komen rakan facebook


p/s:    Hadiah untuk LELAKI -->> http://bit.ly/U0WaWP

                 Hadiah untuk PEREMPUAN -->> http://bit.ly/VnCeyh


Share:

"Contest 3 Dalam 1 By Ieza Yusof"


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Dalam sibuk aku berblogwalking arini tetiba termasuk satu blog yang comel. huuhhu.
tak caya tengok la header blog dia. meow..meow.. kucing.. alololo cute sangat.



Yang bestnya bukan blog dia je yang comel. tuan empunya blog pun comey jugak. kalau tak caya try la p terjah blog beliau.(klik je gambar blog diatas)

Ada yang bestnya lagi ... Beliau ada buat contest tau.. 

ni la contest yang aku cakap tu
Jemput-jemput la join, sebab aku dh join nie. Maklumla dh lama tak join contest yang bloggers buat, so sekarang dah ada peluang depan mata, ambil la peluang. mana tahu rezeki kita ada kat sini.

memandangkan syarat dia kena taq kawan-kawan blogers yang lain , so mereka inilah yang aku ajak untuk menjadi teman aku untuk join contest ni.









Share:

Destinasi Morib bersama Kawan WISDEC



Setiap yang hidup mempunyai usia, aku ,dia, kamu dan semua. Termasuklah seorang sahabat ni, Isnin 29 0ctober tarikh bertambahnya usia seorang teman kursus wadi kat WISDEC ni.
 Happy Birthday buat beliau. 

kek untuk birthday girl
Sempat kami bawa beliau ke Pantai Morib, untuk sambut birthday dia. Ternyata beliau terharu dengan kami :') 
Untung nya kan bila dapat kawan-kawan yang care.
 (tak macam wadi xpernah ada yang nak celebrate birthday wadi :'( huhu. )
Tapi syukurlah kat ALLAH SWT sebab beri nikmat untuk pinjam tubuh ni seketika .Alhamdulillah.

tunggu masa nak ngap makanan je ni heheheh
semua dah kenyang agaknya tu hahha

sempat lagi berposing kat sini heheh

ok dah nak balik dah huhu



p/s:    Hadiah untuk LELAKI -->> http://bit.ly/U0WaWP

                 Hadiah untuk PEREMPUAN -->> http://bit.ly/VnCeyh


Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive