travel, food and lifestyle blog

Friday, November 23, 2012

Main Paintball Dengan Telur

Main Paintball Dengan Telur | Assalamualaikum, entry kali ni special sikit nak citer pasal aku main pinball ngan member-member sekursus aku(ceh entah betul ke tidak ayat aku ni ngee). Paintball ni kat Cyberjaya. Best, memang berbaloi la bayar RM50 sekepala (alahai macam aku yang bayarkan. ngeeeee...). Sebenarnya pinball ni salah satu aktiviti dalam team building kami. hahhaha main free yea. kalau harap aku nak bayar, memang tidak la kan ngee.

Ni la member-member sekursus aku

Ni padang pertama yang kami main. Maklumla first time.. Warm up la dulukan heheh

Get ready untuk menyerang, check semua yang ada . heheh

Yang ni plak padang kedua. Lebih mencabar sikit dari ya ng pertama tadi. Main kat sini agak scary la bila dengar bunyi tembakan kat tong-tong yang agak kuat hahah.

Masa untuk menyerang.. hahahah. tu la aku. sakit pinggang dow. salah ambik port untuk attack musuh.

Haa. ni la gayanya bila dh kena tembak. Angkat sebelah tangan kat kepala.
Kalau tak nak angkat pon ok je. Tapi merasa la kena tembak lagi kat musuh .hahaha.

Kena betol-betol atas kepala tu. Nasib baik pakai mask. Tapi bergegar jugak la kepala ni ngeee.

Ha.. ni time nak balik.. apa lagi bergambar la.
Tapi korang perasan tak apa yang tak kena dengan member-member aku dalam gambar tu..

Ha ni makannya. HAPPY BIRTHDAY to you... 
Arghhhhhhhhhhh.. patut la bukan main lagi korang suruh aku dok tengah-tengah kan. . Rupaya diorang dah plan awal-awal. cis cis cis macamana aku tak tahu 


Ha yang paling kelakar adalah amoi baju merah tu.. hahha.. nak tergelak aku.. kalau korang nak tahu dah dekat 6-7 kali dia hempuk telur tu atas kepala aku, tapi telur tu tak pecah hahahahah.. Lawak dow.. sampai aku berjaya rampas telur tu dari diorang..

Ha yang dua orang ni pulak tak sedar-sedar yang ada sebijik lagi telur belom pecah kat tangan aku. ahah..

Nasib baik diorang sempat lari. kalau tak ada je jadi senasib ngn aku hahhaha.

.
Share:

34 comments:

  1. aiyakk rare tu ade tin bagai ...hoho
    jemput join Giveaway gua jomm

    http://www.khairul-zamri.com/2012/11/give-away-dot-my.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khairul Zamri~ Insyaallah nnti gua join

      Delete
  2. hahaha rasakan!!

    selamat hari lahir bro!! semoga panjang umur, murah rezeki, berjaya dan bahagia dunia akhirat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mk Syahir~ hahah memang dsyhat berdezapp bro ahhaah.. tq very much

      Delete
  3. knp hg xajk aku skali.. kurang lengkap klu telo je.. gula tepung pewarna.. lol....

    btw. selamat hari hari di hari lahir yg lepas.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. zulhilmi tempoyak~ amboii. siap dengan pewarna lagi tu.. ahahhah. tq bro

      Delete
  4. nasib baik depa tak tembak guna gun tu....he3...... mesti happy kan.... ada kenkawan yg sudi bergurau camtu......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Remy hazza~ memang nasib baik.. huuhhuuh

      Delete
  5. hahahaha hambek! nasib baik tak kena tepong sekali. heheh
    bdw, happy besday~! semoga pnjg umur n murah rezeki keh.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiNa yaZiD~ hahah tula... naasib amat mnyebelahi ngeee

      Delete
  6. hehehe.. patut ko kejar dorang sampai dapat..silap2 boleh menangis dorang tu.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boni kacak~ HAHAH MEMANG BERTERABUR DIORG LAri

      Delete
  7. Sport yang aku sangat suka.. tapi sangat tak suka bila kena tembak... sakit wooo boleh blue black sminggu...

    mendang jew masuk dalam loosing team :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. paripariputih~ uih bhaya kalau dibiarkan ia menjadi sukan hobi.. sebab terlalu mahal ngeeeeeeeeeee

      Delete
  8. cam best jaaaa....teringin nk men jugk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MizahHazeL ~ ha kna p la main.. x nyesal pyer

      Delete
  9. wah. cam best je bro. aku belum sempat try lagi game ni.

    ReplyDelete
  10. Tak pernah msin lagi bro...
    Dan hapi besday...
    Kawan bro sempoi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanif Idrus~hahah tq.. sangat sempoi kan ngeee

      Delete
  11. Main paintball dengan telur? Ish ish ish... >:->

    ReplyDelete
    Replies
    1. logorithm~ hahahaah knapa pnah cuba ke bro? heheh

      Delete
  12. singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

    ReplyDelete
  13. paintball..sukan kegemaran..memang best kalau main ramai2

    entry terbaru : Pulut Kuning Kaum Nyonya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hafizrahim ~ woah.. slalu main ke bro

      Delete
  14. wah happening habis ha.. padan muka kena baling telur :P amoi tu hempuk ayu sangat kot.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida Omar~ hahahaha memang ayu ..hahah ala ala retis gitu ngeeeeeee

      Delete
  15. Replies
    1. MOHAMAD FIRDAUS HARUN ~ apa yang menarik tu bro.. main paintball ke tang kna telur tu hahaha

      Delete
  16. Tak pernah lagi main paintball ni. Sakit ke kalau kena peluru paintball tu bro?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hazmin Hamudin ~ kna try bro.. ada la lebam2.. tp ok je xder pepe. xleh nk citer. kna try sndiri

      Delete
  17. pernah jugak main paintball ni tapi bukan yg jenis perang cmni, just tembak2 tin cm tu la. tapi yg perang2 ni lagi best teringin nak main. heee :D

    ReplyDelete
  18. pernah men skali je..5 min msuk dh kena kuar..wuhahaha :D

    ReplyDelete


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada semua pembaca setia blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive