travel, food and lifestyle blog

Friday, November 16, 2012

Industrial Visit @ Green River Wood & Lumber Mfg. Sdn Bhd


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Alhamdulillah dengan nikmat kesihatan yang Allah bagi, sempat aku join group FDM ke satu kilang perabot kat Klang. Syarikat ni dikenali  Green River Wood. 


Abang baju biru tu pekerja kat situ. heheh. Dia jaga bahagian R&D . Jangan memain, pengalaman dh dekt 25 tahun tu.


Berjalan-jalan sekitar kitang melihat proses perabot dilakukan


Penerangan ringkas tentang bahan dan pembuatan yang berkaitan dengan kilang itu.


Proses pemasangan meja makan


Alhamdulillah walaupon hanya seketika di kilang nie, aku rasa banyak benda dapat belajar, terutama tentang production. Sekurang-kurangnya dengan ada pengalamn sebegini, semakin yakin la aku nak keluar untuk bekerja nanti. Amin.

Terima kasih kepada yang terlibat terutama pihak syarikat  Green River Wood.


p/s:    Hadiah untuk LELAKI -->>  http://ysmcdn.com/share/my/2384/2910252
                 Hadiah untuk PEREMPUAN -->>  http://ysmcdn.com/share/my/2397/2949702
Share:

22 comments:

  1. dah lama aku tak gi romonbang cik kiah... eh rombongan2 sambil belajau cenggini... last aku ikut rombongan sekolah anak aku masa tadika dulu gi melawat burung unte... ko hade?? ha ha ha >..<

    dah dah... pagi dah ni mawardi gi tidur ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  2. paripariputih~ hahahah burung hunte tu sakit hape sampai bawa rombongan nak dilawatnye.. huhuuhu.. meroyan jap ngeeeeeee

    ReplyDelete
  3. semoga terus berjaya dalam bidang yang diceburi bro!

    ReplyDelete
  4. betul2 :) itu masih dikira ilmu, mana tau boleh digunakan satu hari nanti..walaupun bukan sekarang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu, x sabo nak kuar bekerja...

      Delete
  5. wahhh ! hehe . apa kata datang kilang abah kita pulak XXD

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah abah awak ada kilang perabut ker? keje kosong ada ?hehheh

      Delete
    2. hehe , tak taw lah ade ke tak . boleh lah jumpa abah sendiri . ehehe XD

      Delete
  6. masa stdy dulu direct ak da lwtan kat kilang..haha msa tu xde blog g :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hazwan hairy ~ hhahah ni pon time training je bro

      Delete
  7. syok kot..teringin woh nak pergi kilang perabot jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. luqman zakaria ~ memang best bro.. huhuhu

      Delete
  8. betul tu bro..banyak dapat belajar tu.. aku doakan semoga sukses dalam hidup ko bro..amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boni kacak~ tq bro... sukses jugak ye :)

      Delete
  9. arghhh ttbe aku rindu nk belajar engineering. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. SYAH'IZZAT ~ hahhahahah blajar balik bro huhuhu

      Delete
  10. Lepas ni kerja buat perobot ke bro? Best tu kan.. Macam-macam design yang menarik boleh cipta nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hazmin Hamudin ~ insyaallah furniture designer to be .. tq ya

      Delete
  11. orang melayu eh owner dia? best kot kalau pergi lawatan2 macam nie.. boleh tambah ilmu kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida Omar~ xpasti melayu ke cina... mmg best

      Delete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive