travel, food and lifestyle blog

Sunday, November 11, 2012

Furniture Design Project 1 (WISDEC)


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Alhamdulillah sedah sebulan aku stay di Banting ni untuk join kursus
 FURNITURE DESIGN AND MAKING kat WISDEC.

Untuk projek pertama adalah by grouping. Group aku dapat task untuk membuat almari kecik uhuhuh.

Nampak simple je ni.Tapi dah berapa kali bukak tu untuk tukar saiz hahah.
Gara-gara tak fokus dalam buat kerja.

Seterusnya nak buat laci. Bila sampai kat sini, problem makin bertambah. 
Ye la. aku rasa korang pon dapat rasakan kesusahannya. nasib baik kami dpt trainer yang bagus dan sangat berpengalaman.


Ni proses last sebelum finishing.
projek ni diberi masa 3 hari untuk siap. Gambar ni diambil pada hari last. Kalau korang perasan, pada hari last sehari suntuk, sampai ke malam kami di bengkel untuk siapkan projek nie.


Group Hoi dan Suki
Diorang ni first time buat perabot. memang excited giler..


Group Piya dan Tiq
Ada dua group lagi aku tak sempat nak tunjuk heheh


Bersama Trainer kami En. Amir berbaju biru sebelah kiri, pengajar kami berbaju hitam En, Azizi. dan yang lain pelajar FDM dan yang duduk tu aku heheh.

Thanks a lot pada yang terlibat secara langsung atau tidak.
Nantikan entry untuk projek individu aku plak nanti.
p/s:    Hadiah untuk LELAKI -->> http://bit.ly/U0WaWP

                 Hadiah untuk PEREMPUAN -->> http://bit.ly/VnCeyh







Share:

14 comments:

  1. dah siap yer! pas sinisatu almari!

    ReplyDelete
    Replies
    1. luqman zakaria : hahahah mai r sini

      Delete
  2. Teringin nak jadi pertukangan . Best pegang hammer . XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah, best2 jugak. tapi letih huhuhu

      Delete
  3. boleh pm harga??hee,,nice r..

    Jom terjah kalau sudi ..TQ :
    http://chot91.blogspot.com/2012/11/travel-to-singaporeuniversal-studio.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah nk beli ker... tu kena order design lain uhuhu

      Delete
  4. Replies
    1. hheheh orang lain pya bro.. kitaorg buat je huhuu

      Delete
  5. Comel2 almari tu... Lepas ni penuh la almari dekat rumah..

    ReplyDelete
  6. wow ~ boleh bukak kilang perabot dah ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syakir Rahman~ hahaha ilmu blom cukup bro

      Delete
  7. aku xtau knp aku skali bc mcm design project blog br.. tp tgok gmbr jd len.. heee

    ReplyDelete
  8. zulhilmi tempoyak ~ hahah lain mcm mana tu bro

    ReplyDelete


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada semua pembaca setia blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive