Wednesday, June 27, 2012

Digista Teens
Digista Teens? Rancangan apa nie? korang pernah tengok tak? Kalau pernah korang perasan tak pada episod 11 sapa ada dalam rancangan tu.
Tada... its me hahhahah. lawak lawak lawak. 


Kalau korang masih ingat dulu  gua ada buat entry pasal penggambaran rancangan nie.


Dengan rasminya muka tak ada mood, macam nak cari gaduh je hahhahha.
Ternyata diriku makin tembam lallalalalala

p/s: sebenarnya produk ni bukan aku punya tapi terpaksa kena lakonkan balik.  kredit kepada senior aku yang hebat tue :)

Tuesday, June 26, 2012

Dah Habis Belajar | Alumni UPM

Dah Habis Belajar | Alumni UPM | Selesai sudah tempoh masa 3 tahun belajar kat UPM, Serdang ni. Walaupun memang banyak keperitan hidup yang perlu dilalui sebagai Art student, alhamdulillah diri ini dapat bertahan sehingga cukup tempoh masa yang diberikan.


Walaupun tajuk FYP yang gua dapat bukan apa yang gua cari selama ni, tapi itu tak bermakna gua boleh berputus asa macam tu aja. Ku gagah kan jua langkah ini dan ku anggap ia sebagai satu cabaran paling besar selama bergelar seorang pelajar.

Terima kasih buat ibu bapa yang selalu memberikan sokongan fizikal mental, wang ringgit dan sebagainya, kalau nak sebut memang tak habis, adik beradik, pensyarah-pensyarah dan rakan-rakan yang lain. :)
Thanks a lot.

Sesungguhnya perjalanan hidup ini masih jauh. dan ini merupakan permulaan kepada kehidupan sebenar.

Saturday, June 09, 2012

Penghibur dikala Hati Kosong

Hamboi, tajuk bukan kemain lagi kan. memang tak boleh blah la huhu.
Nak tahu sape?? sape la yang bertuah tukan.(bertuah ker)

tadaaaaaaaaaaaaaaaa.. 


ha ni la dia, tomei kan.


alololo  tomeinye dio. huuhhuu 
(tetiba aku perasan comel) 
uweeeeeekkkkkkkkk hujau..


p/s : sebenarnya arnab ni bukan gue punye hik hik hik.  
 jangan lupa tekan button donate kat bawah tu hehehe

Tuesday, June 05, 2012

Furniture Design


Waktu latihan industri kat Kompleks Kraf Kuala Lumpur dulu gua dapat satu task untuk buat outdoor furniture. Berkonsepkan laman dan taman menggunakan material dari hasil rimba seperti kayu, kayuhayut, kayukeretapi, rotan buluh dan macam-macam lagi.
 Dan ini adalah beberapa hasil dari pening kepala gua untuk projek nie huhu.


kerusi dari rotan 


lampu ( downlight )


tools untuk gazebo


kerusi (kayu + rotan minyak)




Sunday, June 03, 2012

Projek Interior Design
Pertama sekali gua nak bagi tau, ni bukan projek yang gua buat huhu, ni adalah projek akhir dari student 
UNIVERSITAS TRISAKTI, Jakarta.
Masa ni kami buat lawatan kesana.

Jom kita tengok apa yang ada


ni member gua sempat lagi posing tue.


scale down model ( kerusi)


juga model dalam scale yang sama


ni plak lagi kecik punya scale. huhu


haaa.. macam ni la kecik dia.



Drawing (technical)


presentation board.

Ha semua tu mesti kena ada kalau nak markah tinggi kan kan kan. 
Apapon, mereka memang bagus. Artwork yang cantik dan kemas.