travel, food and lifestyle blog

Tuesday, June 05, 2012

Furniture Design



Waktu latihan industri kat Kompleks Kraf Kuala Lumpur dulu gua dapat satu task untuk buat outdoor furniture. Berkonsepkan laman dan taman menggunakan material dari hasil rimba seperti kayu, kayuhayut, kayukeretapi, rotan buluh dan macam-macam lagi.
 Dan ini adalah beberapa hasil dari pening kepala gua untuk projek nie huhu.


kerusi dari rotan 


lampu ( downlight )


tools untuk gazebo


kerusi (kayu + rotan minyak)




Share:

19 comments:

  1. menarik pa design2 atas ni..

    ReplyDelete
  2. praktikal kat kraftangan tu hehe sape incharge ko dulu en halim ke

    ReplyDelete
  3. Phat~ haah, xde org lain doh huhu

    ReplyDelete
  4. nice bro.. nampak klasik dan unik

    ReplyDelete
  5. suka yg lampu tu.. suka sgt perabot ukiran kayu.. bila waktu mlm letak lampu kuning.. sesuai sgt.. ala2 bali hehe

    ReplyDelete
  6. eva ~ awak mmg expert dalam bidang ni kan huhu

    ReplyDelete
  7. cantik design ini..
    berapa mahu jual design ni...hehehe

    ReplyDelete
  8. eyh xdalah expert pun.. suka tgk jer.. tp kalau nak reka. mmg xleh.. sbb tak kreatif pun hehe

    ReplyDelete
  9. fuhhh~ unik & stylo arrrrrr!
    ni silap2 bleh jual ribu2 nih! =P







    slm kenal,
    cik ana

    ReplyDelete
  10. eva~ oh huhuhu.. ok la minat ada...

    ReplyDelete
  11. anamizu kaito ~ boleh ke sampai beribu.. huuhu??

    slamat knal gak :)

    ReplyDelete
  12. Ahmad Fauzi Aryaan~ uh x sangka ramai yang suka lampu tu huhu

    ReplyDelete
  13. Eхcellent ρоst. I'm dealing with many of these issues as well..

    Here is my page - embaying

    ReplyDelete


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada semua pembaca setia blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Labels