Wednesday, April 23, 2014

TERATAK RIVERVIEW RESORT | TEMPAT REKRIASI 2 NEGERI

TERATAK RIVERVIEW RESORT
Teratak Riverview Resort
TERATAK RIVERVIEW RESORT | TEMPAT REKRIASI 2 NEGERI | Kepada yang inginkan suasana percutian yang mendamaikan MY ada satu tempat menarik nak reccommand kan kat korang iaitu di TERATAK RIVERVIEW RESORT. Tempat ni MY pernah datang bersama Sahabat Media untuk trip Ulu Selangor.

Apa yang menariknya mengenai TERATAK RIVERVIEW RESORT ni, ia berada si sempadan 2 buah negeri iaitu negeri Perak dan Selangor.

TERATAK RIVERVIEW RESORT
ilustrasi kawasan Teratak Riverview resort
Bermula dari tahun 2008 sehingga kini, Teratak Bernam Riverview semakin berkembang dan maju. Kini, TERATAK RIVERVIEW RESORT menggunakan alternatif tenaga solar untuk menjana kuasa eletrik untuk kegunaan seluruh kawasan resort.

TERATAK RIVERVIEW RESORT
kenderaan khas disediakan untuk ke Teratak Riverview Resort - foto kisahtatie
Memandangkan lokasi TERATAK RIVERVIEW RESORT berada jauh ke dalam kawasan hutan, kenderaan khas seperti pick up disediakan untuk mengangkut pengunjung yang datang dengan menggunakan bas. Bagi mereka yang berkenderaan sendiri boleh terus masuk kerana laluan ini tidak muat untuk laluan bas.

TERATAK RIVERVIEW RESORT
Santai bersama Sahabat Media
KEMUDAHAN DI TERATAK RIVERVIEWTERATAK RIVERVIEW RESORT menyediakan 18 chalet berserta bilik air. Setiap unit adalah sesuai untuk 5 orang. Chalet ini terletak di sebelah kawasan Selangor.

TERATAK RIVERVIEW RESORT
Chalet yang tersedia - foto virtual malaysia
TERATAK RIVERVIEW RESORT
Permandangan dari chalet yang kami duduk - foto virtual malaysia
Mereka juga mempunyai beberapa jenis asrama dan kawasan untuk perkhemahan. Rujuk website teratakriverview [klik] untuk info lebih lanjut.


AKTIVITI-AKTIVITI DI TERATAK RIVERVIEW | Ini merupakan antara aktiviti-aktiviti yang boleh dilakukan disini. Seperti Tubing, flying fox, abssiling, 4x4 water river crossing , Jungle treking / night walk dan macam-macam lagi.

Tubing/ Water Confident

TERATAK RIVERVIEW RESORT
Kelengkapan keselamatan untuk aktiviti air - foto kisahtatie
TERATAK RIVERVIEW RESORT
Tubing/ Water Confident


Flying Fox


TERATAK RIVERVIEW RESORT
Persediaan sebelum terbang
TERATAK RIVERVIEW RESORT
Flying Fox


4x4 water river crossing


TERATAK RIVERVIEW RESORT
alami situasi cemas menaiki 4x4 untuk menyeberangi sungai - foto kisahtatie
TERATAK RIVERVIEW RESORT
bersama barisan artis dan media

TERATAK RIVERVIEW RESORT
Chacha Maembong, Melia Aimielia, Rayndra Putra (kump VIP) dan
Iqwal 
- foto kisahtatie
Diorang juga turut serta bersama kami di sini.

Siap nak balik - foto kisahtatie
Okay semua dah enjoy, segala aktiviti dah setel jom balik. Kami dah datang, korang pulak bila lagi kan.

Jadi kalau teringin ke sini korang boleh cuba contact mereka di sini:

Hakim : 0135335033
Hanah : 0195115033

atau email :
teratakriverview@yahoo.com

website:

15 comments:

  1. menarik... kena masukkan dalam list tempat percutian ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti boleh ajak kawan2 bro. serius byak aktiviti leh buat kt sini

      Delete
  2. perhh...mcm best ja resort ni..

    ReplyDelete
  3. mencabar jugak mainan die..syokk oo

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum... MY,

    mselim3 pernah dulu gi fly fox... pernah gigil gak kaki... kalau jatuh.. seram gak. Tapi berani kan diri aje.. mencabar mmg mencabar,,

    mselim3

    pls: nice kalau gi sini..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. first time kenal abam fakhrul kan hahaha

      Delete
  6. Bestnyaaa main Tubing tu! Teringin nak try! Memang aman dan cantik tempat ni. Hurmmm banyak sungguh tempat yang menarik yang ena tak tahu. Terima kasih atas perkongsian

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2, nnti jangan lupa p tau hehe

      Delete
  7. syoknyaaaa.....bila nk ajak aku join trip mcm ni bro...

    ReplyDelete
  8. Pengalaman yang menarik terutama aktiviti disungai.

    ReplyDelete

Created By Sora Templates