travel, food and lifestyle blog

Followers

Hari Kraf Kebangsaan 2013



Pelbagai aktiviti menarik akan diadakan sempena HKK 2013 ini antaranya ialah Jualan Produk Kraf, Pameran Kraf, Demontrasi Kraf dan banyak lagi. Ini merupakan penganjuran kali ke 11 sejak tahun 2003. Penglibatan hampir 450 usahawan kraf seluruh Malaysia dengan menghimpunkan hasil seni  produk kraf tempatan yang berkualiti, berinovasi dengan rekaan bermotif terkini bagi masyarakat tempatan dalam menggayakan hidup masa kini.


Ha, iklan kat tv pun dah keluarkan. Ha.. Apa lagi jom la ramai-ramai kita pergi.. serius tak menyesal. Banyak benda baru yang akan korang jumpa nanti. Masa ni la kalau kita nak lihat perkembangan Kraf negara kita. Agaknya di tahap mana.. ehehhe

Kalau korang nak tahu, syarikat gua pun ada join gak untuk jualan produk kami iaitu kotak. Pelbagai jenis kotak dari syarikat kami ada dijual disana. Antaranya adalah seperti berikut. Dari sekecil dan semurah-murah kotak.





Hinggalah seexclusive kotak seperti dibawah nie. hehehehe.


Kalau nak tengok lagi silala singgah di booth kami. Macam-macam kotak lagi ada. Semua adalah dijemput hadir untuk memeriahkan lagi Sambautan Hari Kraf Kebangsaan 2013 ini. Yang Penting masuk adalah percuma hehehe.

Keterangan lanjut : http://hkk.kraftangan.gov.my/


Share:

STYLVISTA Fashion Label Collaboration H&R and Echenta


http://www.stylvista.com/v1/
Stylvista is a collaboration between 4 youngsters who invent new fashion ideas to adapt with the latest style in the fashion world.There are 2 labels under stylvista which are Ilham Echenta and H&R by Echenta.



Stylvista is now here in the fashion industry to serve our customers the very best that we can






Share:

Followers Mingguan 9

Yuhuuuu, sedar tak sedar dah 9 minggu gua buat entry untuk menghargai follower blog nie. Walaupon ada segelintir pengunjung kat blog ni tak berapa suka dengan entry followers mingguan gua nie, tapi gua tetap jugak nak teruskan. 

Seperti yang mereka sangka gua ni jenis blogger " U follow me and I follow U " . Oh tidak sama sekali.. tidak sama sekali. Entry ni adalah untuk menghargai follower blog ni yang sudi datag dan follow blog nie . Jika ada yang still tak puas hati atau tak suka hmmmm, tak tau la gua nak terangkan lagi.


http://lulu-pages.blogspot.com/
http://kisstherain-airin.blogspot.com/
http://nynasigemokpendek.blogspot.com/
http://intanzulhilmi.blogspot.com/
http://memburucintamu.blogspot.com/
http://heyyatashiya2212.blogspot.com/
http://dutchash.blogspot.com/
http://icebucker.blogspot.com/
http://seneoritabaharin.blogspot.com/
http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/
http://fatihahfazlin333.blogspot.com/
http://asmarpunyablog.blogspot.com/
http://eyraofficial.blogspot.com/
http://kucingsenyap.blogspot.com/


Ha. amacam dah try jelajah ke ke blog diorang nie? wadi dah. ramai diantara diorang masih baru dalam dunia blog ni. Semoga terus maju jaya gua ucapkan. Nanti kalau dah pemes nanti jangan unfollow blog ni pula hehehehe. Takdela, gurau je. So blog ni terbuka luas untuk semua datang singgah, kalau nak follow lagi gua suka heheheh. Tapi Iklas itu penting heheeh iyo dop :) Kepada 2 blog yang wadi tak taq kat atas , tuan empunya blog sila bagi URL blog kat bahagian komen ye. :)


Share:

Segmen Pencarian BloggerStarz


Assalamualaikum , Alhamdulillah kali nie sempat join segmen yang diwujudkan oleh rakan blogger kita dari blog projeksosial.com . Segmen yang ni memang simple dan sempoi. Banyak kel;ebihan segmen ni untuk rakan-rakan blogger yang lain. Kalau rasa lapang jom join gua untuk turut serta dalam segmen nie.

klik sini untuk maklumat lanjut
Gambar diatas merupakan .Tiket Pass Masuk sagmen ini. Kalau join jangan lupa ambil ye hehehe. Perkara paling penting rasanya untuk join segmen nie.

Untuk dijadikan cerita di segmen nie. Gua rasa pengalaman yang paling best dalam sejarah gua berblog ni (walaupon masih baru) adalah dapat kawan-kawan blogger seperti korang. Serius gua tak tipu. ini FAKTA. hehehehe. Dan lebih menguatkan lagi statement gua , sini gua sertakan buktinya sekali. Memang terbaik ah bila dapat hangout dengan 3 orang blogger nie.

sori curi gambar tuan contest hehehhe

Ha kepada pembaca yang tak kenal lagi dengan diorang ni sila terjah blog-blog diorang.


Ha amacam mengancam tak.hehehehe. Kalau korang follow diorang pn rasanya tak membuang masa sebab diorang ni memang bloggers yang COOL dan terbaek. Tak percaya try la. Kalau korang rasa nak tahu sangat cerita seharian outing ngn diorang ni leh rujuk ke SINI. Walaupon kenal ngan diorang ni hanya di dunia maya je, tapi keakraban kami dapat terlihat ketika 1st time date lagi ahhaha. Insyaallah Ikatan persahabatan kami sebagai sahabat dan bloggers terus kekal dan lebih erat. amin. (wah kenapa cara penulisan aku secara tiba-tiba terasa macam penuh dengan tatatertib) hahahahaha. Dan sehayat aku berblog ni rasanya tak ada lagi kot peristiwa atau perasaan hampeh yang timbul hehhe. moga-moga takdela ye.

Jadi memandangkan perangai gua pun agak sengal sikit, gua rasa gua lebih pilih untuk menjadi Geng Sengal.
So kepada kawan-kawan dan pembaca yang tegah lapang tu jom join ye, tak rugi rasanya. Nanti silap-silap leh jadi awek tuan contest ni.. gulppp.. lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.hehhehehe( gurau je syakir ye ) 




Share:

Big Giveaway by Cikgu Fizi, Fizgraphic, EmasPutih, Duniashida & AimanCool


Assalamualaikum. Alahamdulillah kali ni gua ada join Big Give Away. Cer korang pakat tengok banner kat bawah nie. 



Ha amacam gempak tak?  mana tak gempaknya bila barisan blogger-blogger hebat bergabung berganding bahu untuk Big GiveAway ni. Terima kasih buat blogger Fiz dari Fizgraphic.com  memberi peluang untuk berkenalan dengan blogger dari blog CikguFizi, Kisahemasputih.com, Duniashida.com & Aimancool.com . Sesungguhya peluang ini memang tidak gua sia-siakan macam tu je. Walaupon dalam keadaan merangkak kesibukan dengan kerja. Peluang ini di ambil dengan sebaiknya. Bila dah tertulis pasal peluang ni ada satu quote yang menjadi pegangan gua.

"Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan manusia untuk menyambut kesempatan yang menjelma "

Gua nasihatkan korang join Big GiveAway ni. Ini sememangnya benar-benar BIG. Kalau tak percaya sila rujuk Hadiah-Hadiah yang bakal pemenang terima . Jadi apa lagi ? Jom sama-sama kita join, yang penting eratkan silaturrahim antara blogger. Insyaallah. Kat sini gua nak taq beberapa orang kawan blogger dan follower dari blog gua :

1. 
2. 
3. 

Terima kasih


Share:

Followers Mingguan 8

Alo aloo aloo . apa kabar semua . Kepada yang bangsa CINA , Selamat Tahun Baru Cina gua ucapkan. Seperti biasalah setiap minggu gua kakn buat satu entry untuk follower mingguan blog nie. Tapi minggu ni lewat sikit sebab gua balik beraya di kampung. Mohon maaf banyak-banyak ye. hehehehe. Jangan buang masa . Jom kita terjah blog diorang ye.

http://zafarah.blogspot.com/

http://diariputihdeqya.blogspot.com/




http://faratwigtwig.blogspot.com/

http://lollybikessky.blogspot.com/
http://cinqleafclover.blogspot.com/

Haa. amacam, best tak blog diorang? Ha kepada yang tak di taq tu sila tinggalkan url blog korang ye untuk saya taq anda. rugi  la kalau cmni. orang lain tak dapat ke blog anda. :( 




Share:

Followers Mingguan 7


Alhamdulillah syukur pada ALLAH. Follower blog ni dah mencapai angka 900 + . kali ni adalah kali ke 7 gua buat entry untuk followers mingguan blog nie. Tapi ada kemuskilan sikit dengan angka follower yang ada 


Korang perasan tak dengan angka kat atas tu jumlah Follower adalah 913. Tapi bilangan yang ada di situ cuma 10 orang sahaja. Sapa tahu kemana lagi tiga menghilang? boleh tolong share. 

Apapon seperti biasa gua kan taq followers yang follow blog nie minggu lepas.

http://lecydahelise.blogspot.com/


http://greenonepiece.blogspot.com/


http://likemydairymilk.blogspot.com/

http://myabadimiraie.blogspot.com/

http://azyanramle.blogspot.com/

http://bankami.blogspot.com/

http://blogyangsiot.blogspot.com/

http://www.duniabawahtempurung.my/

Ha tak cukup dengan misteri tu, follower yang ada pun x dapat dijejak juga huhu. mohon diorang lapor diri dengan segera untuk gua taq diorang disini heheheh.


 Jom terjah blog mereka. Just right klik gambar diorang tu :) .
Mana tahu diorang akan jadi follower korang yang seterusnya :) 
Support mereka :)

Bagi mereka yang ingin menjadi follower saya yang seterusnya dan ingin blog anda berada dalam entry saya ,sila  pastikan tinggalkan url blog anda di bahagian komen entry :)

Sebelum tu klik kat bawah ni dulu heheh


Dah klik?? Alhamdulillah moga ALLAH murahkan rezeki kamu hehehe. Amin





Share:

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive