travel, food and lifestyle blog

Saturday, April 20, 2013

[BLOGGER] Keriangan di Kota Keriangan Genting Highland | Destinasi Paling Popular di Pahang

[BLOGGER] Keriangan di Kota Keriangan Genting Highland | Destinasi Paling Popular di Pahang | Wah wah wah riang ria di hari sabtu. Hujung minggu yang amat ceria bersama keluarga baru blogger Pari-Pari Putih [klik]  . Walaupun ni kali pertama wa join group diorang, tapi hakikatnya terasa seperti dah berkurun kenal. Walaupun pada awal-awalnya malu-malu tikus. Ini semua salah MK Syahir [klik] sebab kenalkan wa dengan keluarga blogger ni .. Erkkk boleh camtu. hahahaha. Apapon terima kasih buat beliau
.
makan karipap berinti di rumah Pari-Pari Putih
Pada awalnya kami beramai-ramai bermalam di teratak mewah Pari-Pari Putih [klik]Alhamdulillah disambut dengan baik lagi meriah dengan karipap berinti kesukaan Mk. Walaupun perut lapar mengenangkan janji mereka untuk pergi makan Burger bakar . Tapi jiwa tersiksa lagi merana kedai dah tutup. (mana taknya dh dekat pukul 2 pagi kami pergi ahhahaah.


Pada keesokan paginya , semua dikejutkan awal-awal lagi untuk bersiap sebab apa plan besar punya . heheeh. Kemana kami ye? yeah kami ingin mengegarkan kota keriangan GENTING HIGHLAND [klik]. Alhamdulillah tiket dapat dibeli hanya RM60 termasuk pakage segala bagai. Walaupun ada je anasir-anasir luar cuba menggoda kami untuk guna perkhidmatan cekik leher diorang tu. So tepat jam 10 pagi maka bas pun bergeraklah. Tapi tak semudah itu, sebab ada masalah dengan seorang pakcik yang suka naik bas tak tengok tempat duduk. Pastu tak nak ngaku salah. haisss. nasib baik kami semua cukup tempat duduk. kalau tak silap-silap kena siku.. ( haish tak baik , pakciktu dah tua ) . tapi agak heran la bila pakcik setua tu naik genting kan. Nak main permainan tu semua?? mau gugur jantung. haish.. apapon lupakan pasal pakciktu ye ahhah.


Bila dah sampai , tau-tau jela kan, hujung minggu, memang ramai la manusia-manusia yang mengambil peluang kesini untuk berhibur. termasuklah kami ni. hahahha. Ber ziq zaq la barisan tiap-tiap game tu ha. Tak sampai ke puncak lagi dah kena beratur. Yela kan kalau tak beratur alamaknya tak naik la Cablecar tu.


Ini antara moment kesengalan kami di puncak sana heheheh. Dah rasa macam family day dah pulak. Walaupun baru sehari jumpa diorang nie. Meriah sakan kami ye heheeh. 


Antara game yang sempat kami serang, walaupun beratur berjela-jela panjangnya. huh memang habis masa camtu je la . Nak wat camner tak naik rugi. Bayar mahal woooo. Tapi benda alah turun naik tu wa tak naik. Memang mengaku kalah awal-awal la.

Apapon Gathering ni memang meriah dengan kehadiran lebih dari 10 orang blogger yang hebat-hebat malah dari latar belakng yang berbeza semua. Dan yang paling penting terima kasih buat Pari-Pari Putih [klik] sudi terima wa di dalam keluarga blogger ni. Thank You very much. Korang semua memang sempoi habis la. 
I Love You All

credit picture to Pari-Pari Putih [klik] , MK Syahir [klik]



Share:

8 comments:

  1. Alo lo lo i'm touch ... sama-sama Madi (eh... nama baru yg aku beri pada ko, sbb nama ko panjang sgt kan) hahahah niway me too, i'm glad that you can go along with us.. semoga ko x serik nak join lain2 gath nnti hahahah... aku pun njoy gak weh.. walaupun menabah x leh main byk game.. cissssss.... hahaha ok... till we meet again ya... ^_^

    ReplyDelete
  2. Ah aku konpius ni entry kat blog aku ke hape. Pnoh gamba aku je. Ke aku gila gamba? Nway madi or wadi. Mhn ko jgn malu2 kambeng. Kalo nk nynyi tu lontarkan je lol kbai

    ReplyDelete
  3. nama wa ada dekat 24..tapi gambar wa yang clear ada 1 je..sobss :'( hahaha

    ReplyDelete
  4. Gileeeerrr, ini meriah usop...

    Cikjetolll

    ReplyDelete
  5. nama aku tak ada, gambar aku x ada yg clear! mau trjun bgunan...

    ReplyDelete
  6. Wah...dah hupdate entry... skang mmg eksited sebb pestime kan.. tp bila dah tiap2 minggu dah tak terhupdate dah... dah x tau nak kata apa sbb family pari pari putih mmg best....sgt happening... harap lepas ni ko boleh join lagi..

    ReplyDelete
  7. last pergi genting time kecik...

    ReplyDelete


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada semua pembaca setia blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive