Sunscreen Pilihan Lelaki Hebat: WAWA Sunscreen SPF 50 & Vitamin C - No More Melekit-Melekit!

WAWA Sunscreen SPF 50

Kawan-kawan, hari ni aku nak share pasal WAWA Sunscreen, satu produk pelindung matahari yang memang best gila! Dah lama cari sunscreen yang tak berminyak macam ni, sekali jumpa WAWA Sunscreen SPF 50 ni, terus jatuh cinta wei!

Untuk pengetahuan korang, sunscreen ni mengandungi SPF50 dengan gabungan vitamin C. Jadi, kulit akan sentiasa terlindung dari sinaran UV dan tambahan vitamin C bagi kulit nampak sihat dan bertenaga.

Yang paling aku suka, bila sapu kat muka tak rasa berminyak langsung. Korang tahu la, banyak sunscreen lain buat muka jadi melekit macam minyak masak, memang buat kita jadi tak selesa. Tapi WAWA ni takde hal, kulit terasa segar je lepas sapu.

Lepas tu, dia punya tekstur sangat ringan, senang betul nak blend dekat muka. Takdelah jadi putih-putih macam hantu time pakai sunscreen. Memang smooth je sapu dia, takde masalah nak ratakan kat kulit.

Yang bestnya lagi, lepas pakai, muka nampak macam glowing sikit. Kulit jadi lagi sekata dan natural. Yang penting, baunya pun sedap weh! Memang wangi gila, beb! Bukan macam sunscreen lain yang bau kimia tu. WAWA ni memang bau menyenangkan, rasa happy je pakai.

Tapi paling terbaik, ianya sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit lelaki macam aku. Kulit aku jenis kombinasi, tapi takde masalah pakai WAWA Sunscreen ni. Alhamdulillah

Apa lagi best pasal WAWA Sunscreen ni, lepas sapu kat muka, rasa macam muka kita dapat hydration boost. Kulit jadi lembut dan sejuk je. Memang best la time cuaca panas-panas camni.

Nak bagi tips sikit, sapu dengan jumlah yang mencukupi. Pakai dua jari je dah boleh cover seluruh muka. Jangan kedekut sapu, sebab kita nak kulit kita dilindungi dengan baik. Tapi jangan pulak terlebih-lebih, sebab kita akan kerap buat sapuan.

WAWA Sunscreen ada dua saiz! Ada yang 30ml, ada yang 10ml. Kalau nak try dulu ke, nak bawa travel-friendly ke, pilih je yang 10ml. Kalau nak pakai hari-hari dan tahan lama, amik yang 30ml la. Nak beli boleh klik dan beli dekat video tiktok kat bawah ni.

@projektravel Sebelum beraktiviti kt laut kita pakat pakai Sunscreen Wawa Cosmetic dulu. Apa yang BEST dengan WAWA Sunscreen - Tiada rasa berminyak - Senang blend bila sapu kat muka - Ringan dan tak melekit - Effect natural & tone up kan kulit - Wangi - SPF 50 Siapa yang tengah cari sunscreen, better try wawa sunscreen ni, highly recommended­čĹĆ­čĆ╗ #wawasunscreen ♬ Somewhere Only We Know - Gustixa

Jadi, kesimpulannya, WAWA Sunscreen ni memang aku rekomen gila. Tak payah risau dah pasal pelindung matahari yang melekit dan tak best. Dengan WAWA Sunscreen SPF 50, kulit terjaga dari sinaran UV, glowing ala-ala tone up, muka tak berminyak, dan wangi pun best! Dah sah-sah la jadi fav sunscreen aku.

Post a Comment

0 Comments