Thursday, November 12, 2020

Cara Mudah Untuk Jadi Duta Yoodo

 


Tentang Yoodo Ambassadors

Yoodo merupakan sebuah jenama telco yang pertama membolehkan pengguna mereka untuk customize plan dan 100% dari servis digital ini telah menawarkan pelbagai insiatif termasuklah memperkenalkan Duta Yoodo (Yoodo Ambassador).

Apa yang korang akan dapat dan macam mana nak jadi duta Yoodo ini? Kalau nak tahu Yoodo akan memberi pelbagai ganjaran kepada korang sekiranya korang promote Yoodo di platform media sosial masing-masing.

Cara Permohonan Jadi Duta Yoodo


Kalau korang nak jadi duta mereka, mudah sahaja! Korang hanya perlu mengisi butiran diri korang seperti di bawah dan email kan ke [email protected]. Bila dah hantar, setiap bulan Yoodo akan bagi korang task untuk dibuat. Semakin banyak task yang korang buat, semakin banyak lah point akan korang dapat! Jadi, kat sini lah makin besar ganjaran korang nanti. 

Untuk permulaan ni, Yoodo akan menghadiahkan korang voucher dari Shopee once dah complete task. Jadi, pastikan pada setiap hujung bulan korang email Yoodo seperti di atas termasuklah link task yang korang dah buat untuk dapatkan pengesahan daripada mereka. Yoodo dah janjikan macam-macam ganjaran akan ada nanti bila korang dah buat task, jadi daftar je!

Contoh Tugasan Sebagai Duta Yoodo


  • Reshare 4 Yoodo posts a month on your own feed/channel – 10 points
  • Share a photo of your Yoodo dashboard (with an active plan or renewal) on social media and encourage your fans to try Yoodo – 5 points
  • Join Yoodo social media contest & share it on your profile – 3 points
  • Comment on 10 of Yoodo posts a month with Positive comments/replies with your personal experience – 15 points
  • Include “I use Yoodo, powered by Celcom” in your own organic content – 3 points
  • Include “#youdoitbetter” in your own organic relevant social content – 3 points
  • Write a blogpost about Yoodo (directly/indirectly) and use our hashtags – 15 Points (bloggers only)


Ganjaran


Macam yang saya bagitahu tadi, untuk permulaan diorang akan bagi Shopee Voucher so untuk korang yang mempunyai followers bawah 10,000 ribu dapat 15 point tugasan di atas, korang secara automatik akan dapat voucher sebanyak RM50. Buat korang yang ada followers 10,000 ke atas pulak , korang akan dapat RM80 voucher.  Amacam!! terbaik bukan? Jadi apa tunggu lagi, jom daftar sebagai duta Yoodo sekarang!

YOODO AMBASSADORS SIGN-UP FORM


Full Name:

Social Media Link/Handle 1:
Following:

Social Media Link/Handle 2:
Following:

Social Media Link/Handle 3:
Following:

0 comments: