Tuesday, July 16, 2019

MAHU LEBIH FOKUS PADA YOUTUBE


Tahun 2019 ni nampak gayanya orang lebih selesa kearah pemasaran produk menggunakan video. Salah satu cara pemasaran paling cepat dan sesuai untuk menyakinkan target user / pembeli. Jadi saya sendiri pun tak nak lepaskan peluang yang ada untuk menyertainya memandangkan chanel youtube memang dah ada lama cuma aktifnya yang tidak. huhu

Banyak hal lagi yang perlu dipelajari untuk set up chanel you tube ni. Tapi tak salah untuk kita belajar sikit-sikit dari tak peduli lansung kan. Alhamdulillah minggu ni saja nampak berubah sikit you tube chanel yang saya ada. Orang kata dari kosong (0) tu dah nampak lah seakan sepatutnya kan. haha


Orang kata You Tube ni boleh jana income. Jadi tak salah untuk saya cuba memandangkan minat tu dah lama ada, cuma mungkin perlukan usaha saja untuk pergi lebih jauh. Diharapkan dengan usaha yang berkekalan ada rezeki saya disini, memandangkan saya sekarang memang tidak mempunyai pendapatan dan kerja yang tetap. Jadi, saya nak ajak rakan-rakan untuk subscribe youtube chanel saya dan jangan lupa untuk klik butang loceng disebelah butang subscribe untuk notification video baru. Insyaallah banyak lagi video akan saya upload untuk tontonan umum. Terima kasih saya ucapkan.

22 comments:

  1. mood youtube akak naik turun...semoga madi terus naikkkkk aje...all the best madi!

    ReplyDelete
  2. Kita dah lama follow utube Madi...
    Alaaa janganlah kat utube aje, update laa blog juga, nak baca gak blog hehehehe

    ReplyDelete
  3. Saya memang dari awal tahun ni planning nak buat youtube. Dah plan content semua siap. Tapi bila ada baby baru ni, memang rasa tak sempat langsung nak buat content. Tu yang tak terbuat buat

    ReplyDelete
  4. Mood youtube akak kelaut dalam...all the best ye madi...

    ReplyDelete
  5. do what you expert..you like. Slow2 untuk lebih fokus lagi bagus dari tak buat apa2..chaiyok!

    ReplyDelete
  6. hopefully you achieve target you. Tak mahir sangat dalam bidang ni so tengok je la orang jana duit dari sini. All the best & Good luck

    ReplyDelete
  7. Kalau nak jadi Youtuber kena banyak idea hendak di postkan. Berbeza dengan blogger kan. Good luck bro. :)

    ReplyDelete
  8. Bagus la dah ada chanel sendiri. Sebagai media influencer mmg sentiasa berubah ikut masa dan skrg netizen/Public mcm lebih suka menonton dari membaca...
    Mat Drat pun dah start publish bbrapa video trip percutian Mat Drat..

    ReplyDelete
  9. Dah subscribe #264! Nanti kita buat YT jangan lupa follow back eh ekeke. Masih dalam perancangan sebab taknak buat video yang record diri sendiri huhu.

    ReplyDelete
  10. Me too! I think nowadays the trend is moving towards video than photos.

    ReplyDelete
  11. cantik buat cover setiap video. iza pun ada youtube tapi dah lama tak update. tengah cuba untuk buat semula and nak buat cantik-cantik.

    ReplyDelete
  12. Good Luck Mawardi. I dah lama tinggalkan youtube sebab tak dapat nak commit sangat. Lagi stress deal dengan copyright issues bila letak lagu background. Paling tak suka bila benda tu berlaku dan I tak rajin sangat nak search lagu. So now I buat youtube bila I ada content panjang je nak share.

    ReplyDelete
  13. Sebenarnya penyampaian melalui video lebih mudah dan sennag difahami. Sebab tu ramai yang ikuti youtube. Mungkin masyarakat hari ni lebih suka yg visual dan juga malas membaca probably hehe

    ReplyDelete
  14. Lia pun baru berjinak2 nak but video jadi vlogger dan beralih ke YouTube. Tapi kekangan masa dengan keja lah. Blog pun kadang2 x sempat. Apa pun follow YouTube lia www.youtube.com/liahasty

    ReplyDelete
  15. Dah subscribe wak. Salam kenal

    All the best. Semoga makin sukses dengan Youtube. Buat apa yang kita rasa minat, inshaAllah satu hari nanti ia akan membuahkan hasil

    ReplyDelete
  16. dah subs madi punya channel , apapun all the best luaskan cabang dalam media sosial bukan untuk diri sendiri tapi bagi maklumat pada orang lain ...

    ReplyDelete
  17. Rawlins pun dah sub lama dah. All the best ye in making money via youtube. InsyaAllah akan berjaya tu. Jangan lupa kami pula nanti ye.

    ReplyDelete
  18. Selalu juga tgk utube madi.. Tp jgnlah utube je.. Nnti rimdu nk tgk kt socmed.. Hihi.. Wawa pun nk ke arah utube tp mcm xdiizinkn lagi wt masa ni sbb line slow.. Kwsn sini slow skit klo nk upload video kt utube.. Terpaksalah hold dulu..

    ReplyDelete
  19. Betul tu airah pun suka tonton video di youtube. Tapi masih suka juga baca blog-blog orang lain. Nanti Airah hit subscribe button okay

    ReplyDelete
  20. Wah letop wak! Okey la boleh creat content untuk vlog. Yang simple2 pun okey asal ad something untuk attract org tengok. Go wak. Kite skong. Kite subscribe awak nnti yer.

    ReplyDelete
  21. It is not easy to maintain on you tube channel! All the best to you, and can't wait to see more content in your Youtube channel.

    ReplyDelete
  22. Semua social media reach out adalah bagus. Yang penting content yang positif dan praktikal. Semoga berjaya!

    ReplyDelete