Tuesday, February 19, 2019

JOM TERBANG KE BANGKOK BERSAMA THAI AIRWAYS MALAYSIA


Macam mana hari korang semua? Mesti best kan kalau dapat dengar something good from you guys. Kalaulah korang lalui perkara yang kurang baik sepanjang hari tu, jangan risau okay? It’s just a bad day, not a bad life. So kalau korang dah lama sangat kerja, saya nak cadangkan kat korang supaya take a break and bagilah diri korang relax walaupun sekejap.

Maksud saya, ambil masa sedikit untuk diri sendiri pergi bercuti kat tempat yang boleh tenangkan fikiran and boleh chill chill sikit kan. Sekali sekala korang kenalah lari sekejap dari dunia kerja ni supaya korang tak terlampau tertekan. Takut nanti bila stress lagi lah susah nak buat kerja pulak.  Saya sendiri faham dunia kerja ni macamana. Memang tak lari dari tekanan.

Selain dari bercuti di Malaysia, apa kata ambil peluang untuk bercuti di luar negara. Tapi kalau ke luar negara ni sudah semestinya nak guna banyak duit sikit kan. Tapi once for a while, why not kan? Bila nak travel luar negara ni mesti lah kena guna kapal terbang kan. Bila guna kapal terbang ni faham-faham lah harga mesti lah a bit pricy tapi apa yang bestnya korang boleh jimatkan masa travelling korang. Jadi tak adalah cuti korang sia-sia untuk perjalanan pergi balik je kan? Nak nak kalau ke Thailand naik keretapi, memang makan masa lah.

travel menggunakan pengangkutan darat (train)

Tapi naik apa-apa jenis pengangkutan pon mesti kena ada tiket kan, kalau tak macam mana korang nak travel. It is like pass untuk korang nak lepas satu checkpoint lah. Contohlah kita pilih kapal terbang untuk pergi bercuti. Korang nak beli tiket, korang boleh dapatkan kat kaunter tiket ataupun beli online ja terus lagi senang. Online ni lagi mudah and jimatkan masa sebab semua dah ada kat situ. Korang cuma perlu buka ja website dia and then semua info korang boleh dapatkan dekat situ. Korang dah tak payah pergi airport nak check tiket flight lagi, tapi korang guna online website terus ja then korang boleh tengok and tempah terus tiket.

THAI AIRWAYS MALAYSIA

Jadi, korang mesti lah ada banyak pilihan syarikat penerbangan mana yang korang nak pilih kan. As for me, saya akan cadangkan korang pilih thai airways Malaysia. Contohlah korang nak pergi ke Thailand and korang dari Malaysia, syarikat thai airways Malaysia ni confirm akan bagi layanan yang sangat best untuk korang.

Ilustrasi foto pesawat Thai Airways

Korang akan lalui pengalaman yang lain dari yang lain bila korang travel dengan syarikat ni. Selalunya, kalau korang terbang ke Thailand, flights akan mendarat dia Don Mueang International Airport. Untuk pengetahuan korang, lapangan terbang ni sangatlah famous dekat Thailand. Banyak juga pelancong yang datang ke sini dan ia juga salah satu lapangan terbang yang terbesar dekat Thailand.

CARA TEMPAHAN TIKET THAI AIRWAYS SECARA ONLINE

Untuk korang yang nak tempah tiket tu, korang boleh terus buka website syarikat thai airways Malaysia ni secara online. Dekat situ lagi mudah dan cepat untuk korang semak ada lagi tak seat untuk ke tempat yang korang nak pergi pada tarikh yang korang nak. Bila korang dah buka website tu, korang boleh search for flights to Bangkok and lepastu click search. Ni contoh kalau korang nak pegi Bangkok lah, kalau korang nak pergi tempat lain korang tulis ja tempat yang korang nak. Kalau korang bertuah, mungkin waktu korang tengah cari tiket tu korang akan dapat harga promosi yang jauh lebih murah. So korang boleh la jimat duit untuk korang shopping ke apa ke kat sana nanti.

Interface laman sesawang traveloka untuk Thai Airways Malaysia

Dekat website tu korang cuma perlu masukkan tarikh bila korang nak pergi, tarikh bila nak balik, tempat yang dituju and berapa jumlah penumpang. Lepastu terus klik search. Nanti website tu akan tunjuk senarai tempat duduk yang available and pakej yang murah hinggalah mahal. Korang kena selalu check lah harga tiket and tarikh yang korang nak pergi tu mestilah kena rancang awal-awal supaya tiket tak habis.

Korang boleh menikmati pakej yang murah dan jimat dengan syarikat penerbangan ni. Apa yang korang kena buat adalah rancang betul-betul and beli tiket kapal terbang awal-awal supaya nanti takdalah korang macam kelam-kabut bila tiket dah habis. Jangan lupa cadangkan dekat kawan-kawan ataupun keluarga korang okay. Have a good day ahead.

21 comments:

  1. belum pernah terbang dengan Thai Airways. Mungkin boleh lah book untuk next vacation kalau ke Thailand.

    ReplyDelete
  2. Oh wowwww! Tak pernah try flight Thai Airways ni. Mesti layanan dan servis dia terbaikkan. Jom dihah kita cuba naik flight ni nanti kalau nak ke Thailand.

    ReplyDelete
  3. tak pernah lagi terbang dengan thai airways.. looks great.. shall consider it next time flying to thailand..

    ReplyDelete
  4. good to know this. wanna plan for family trip but waiting bro in law family to decide when to go. They went last yer but not sure which airline they used. We didn't know of it til sis in law said.

    ReplyDelete
  5. Tak pernah ke Thailand naik flight lagi. Mungkin sesekali boleh cuba Thai Airways terbang ke Bangkok nanti

    ReplyDelete
  6. The last time my fam went BKK we took MAS. Next time will consider Thai airways. I heard that it's good too hehe

    ReplyDelete
  7. Kalau la berpeluang bercuti di tempat orang memang best ni.
    Housewife pun perlu bercuti tenangkan fikiran kan. Haha
    Setakat ni dalam malaysia pun tak habis pusing. Macam mana nak pergi negara luar siap naik flight. ๐Ÿ˜…

    ReplyDelete
  8. Tak pernah terfikir nak cuba selain Air Asia. Tapi In Syaa Allah akan ruby cuba. Sebab sekarang dah rajin cek flight murah airline lain. Hehehe

    ReplyDelete
  9. Tak pernah rasanya naik Thai Airways ni. Bolehlah sis cuba nanti..tapi kena comparekan harga dulu dengan penwrbangan yg lain..mana yg murah itulah sis akan ambik..hehehe

    ReplyDelete
  10. Saya belum lagi naik thai airways. Selalu naik other airlines je. Kena try naik juga thai airways ni.

    ReplyDelete
  11. teringin nak naik thai airways dorg kata bagus. jom wak dgr cite merata-rata tempt dorg ada. hargaa pn not bad

    ReplyDelete
  12. Sekarang ni dh mcm2 nama kapal terbang kan.. Kalau dulu guna MAS & AirAsia je.. Tp rmi juga thai airways pon ok dan murah...

    ReplyDelete
  13. Belum pernah ke Thailand! Haha..sedih tak i? Thanks Madi share pasal Thai Airways ni so pas ni leh la plan nak ke Thai guna Thai Airways ni. Pulak-pulak Madi dah terangkan secara terperinci jadi sangat2 membantu pembaca! Thanks ye share artikel ni

    ReplyDelete
  14. Tak ramai yg naik thai aways sebenarnya walaupun sebenarnya murah.. sbb kita dh biasa dgn MAS. tapi bagus jugak bagi yang ada budget tertentu boleh cuba Thai aways sbb kwn2 kata not bad jugak

    ReplyDelete
  15. Thai Airways Malaysia ni byk tak laluan dia? Tak pernah naik lagi, pasni boleh la nak usha2 kalau nak berjalan.

    ReplyDelete
  16. Wow. .tak pernah lagi naik thai airways ni... Mcm best ja. . Nanti boleh try kalau fly ke bangkok kn

    ReplyDelete
  17. Terima kasih bg info tentang Thai Airways..kami memang bercadang nak ke Thailand..memang duk survey2 ni

    ReplyDelete
  18. Wah tak pernah lagi naik flight pi Thailand. Maybe lepas ni boleh cuba Thai Airways Malaysia. TQ share

    ReplyDelete
  19. I have flew with Thai Airways before and i love their in-flight menu. Food and service are good too.

    ReplyDelete
  20. I have heard raving reviews about Thai Airways. Perhaps will try them out one day. :)

    ReplyDelete