Monday, December 24, 2018

YOODO MERUPAKAN TELCO RASMI DIGITAL PUBG MOBILE NATIONAL CHAMPIONSHIP



Fenomena permainan mobile PUBG cukup hebat dewasa ni. Ianya bukan hanya berlaku pada golongan muda remaja sahaja, tapi golongan dewasa juga turut terlibat sama. Hal ini telah membuka peluang kepada beberapa syarikat berkenaan untuk menjadikan perkara ini lebih berbaloi dan bukan sekadar permainan biasa. Dengan itu wujudnya Kejohanan Kebangsaan MOBILE (PMNC) (PUBG MOBILE National Championship).


Untuk pengetahuan korang, Yoodo merupakan sebuah syarikat perkhidmatan mudah alih digital pertama yang disesuaikan mengikut kehendak rakyat Malaysia telah mengumumkan bahawa mereka adalah Telco Rasmi Digital untuk Kejohanan Kebangsaan MOBILE (PMNC) (PUBG MOBILE National Championship) yang dianjurkan oleh PUBG Corporation dan Tencent Games.

PUBG MOBILE sangat popular di kalangan pemain dan Kejohanan Kebangsaan MOBILE yang pertama akan melihat hampir 256 pasukan dari seluruh Malaysia yang bersaing untuk merebut jumlah hadiah keseluruhan RM60,000. Pemenang Hadiah Utama juga akan memenangi pelan mudah alih 1 tahun percuma dari Yoodo.


Encik Chow Tuck Mun, Ketua Yoodo berkata, "Kami berbangga dapat bekerjasama dengan Tencent Games, syarikat permainan terbesar di dunia dan bersemangat untuk menaja PUBG MOBILE sebagai salah satu permainan pelbagai pemain yang paling popular di dunia. E-Sports semakin popular di Malaysia dan kami mahu menjadi sebahagian besar permainan mudah alih dalam usaha kami untuk terus merangsang komuniti Yoodo yang semakin berkembang. "

Langkah untuk menaja kejohanan permainan mudah alih yang sangat didambakan ini adalah mesej yang jelas tentang keyakinan jenama dalam kelajuan dan kekuatan streaming. Tuck Mun menambah bahawa permainan akan menjadi salah satu bidang gaya hidup penting yang memberi tumpuan kepada Yoodo pada tahun depan dan pengguna boleh mengharapkan add-on, ciri dan aktiviti.

“Kami akan memperkenalkanadd-on PUBG MOBILE, yang pertama seumpamanya di Malaysia. Add-on ini akan membolehkan pengguna Yoodo lebih banyak kebebasan untuk bermain dengan kuota data meningkat khusus untuk permainan, katanya. “Jika ia cukup baik untuk pemain, ia akan melebihi jangkaan untuk pengguna biasa,” katanya.

Peringkat saringan PMNC akan bermula pada 22 Disember di Johor Bahru, dan akan beralih ke Sabah (25 Disember), Sarawak (6 Januari) dan Kuala Lumpur (12 Januari) di mana pemain akan bersaing untuk mempamerkan bakat mereka di peringkat kebangsaan pada pusingan akhir pada 26 Januari di Kuala Lumpur.


Untuk maklumat lanjut mengenai kejohanan PMNC sila layari: www.yoodo.com.my/pmnc2018/

Untuk terus mengetahui pengumuman terbaru Yoodo, sila lawati http://www.yoodo.com.my dan ikuti Yoodo di Facebook di http://www.facebook.com/yoodoMY/

Lead and manage the Projek Travel team at www.projektravel.com since 2014, he started blogging at www.mawardiyunus.com focusing on lifestyle issues and events coverage. His passion for leisure travel has turns the hobby into something worthy - writing on his experiences for your reading pleasure!

19 comments:

  1. Wah! terbaiklah Yoodo. Dengan sokongan dan tajaan ini diharapkan dapat menaikkan lagi semangat para anak muda untuk mencuba mnceburkan diri dalam bidang ini. Bidang e-sport sememangnya menjadi pilihan diserata dunia buat masa sekarang.

    ReplyDelete
  2. Macam menerik je, kalau boss saya tau ni mesti dia suka.

    ReplyDelete
  3. alaak.. whoo what wheree??? i have no idea what PMNC is... LOL maybe my husband will know.. will show him this article

    ReplyDelete
  4. oh yeahhhh Sape main PUBG boleh lah guna yoodoooo... heee... awat comel sangat nama brand dia ni... hahaha... u main ke pubg oh mawardi, got time ya ? well have fun !

    ReplyDelete
  5. Bagus Yoodo ni, memperluaskan lagi penggunaan internet bagi pemain PUBG ni. Tapi ramai weh loni duk layan game PUBG ni ๐Ÿ‘๐Ÿป Nasib la aku tak terjebak sama,wahwahwah

    ReplyDelete
  6. Mesti laju Internet Yoodo ni sampai nak main game PUBG pun tak lag. Seronok la gamers boleh main game tanpa gangguan. Siap ada tournament skang. Masyuk betul kalau menang tu. Fuh. Install PUBG skang jugak la macam tu, hahaha

    ReplyDelete
  7. Fuhh PUBG pun dah ada tournament best dgn hadiah gempakz. Mana tak gempaknya Yodoo sponsor kan

    ReplyDelete
  8. Sis tau pernah tau ada game PUBG ni..bila dh kecoh2 baru lah sis tahu, tapi itupun tak main gak..sis game2 ni tak minat..mayb faktor usia lah kot. Agaknya anak sis minat lah kot game ni

    ReplyDelete
  9. Bukan calang2 competition ni. Hadiah nya sangat lumayan ye.. semoga yoodo makin berkembang seiring dengan usahanya menaikkan jenama.

    ReplyDelete
  10. wah belum pernah cuba e sport ini, boleh nanti kita cuba

    ReplyDelete
  11. Amboi! Untunglah main game pon boboleh join aktivit macam ni, siap dapat hadiah. Ada sponsor besar lagi kan? Huhu. Memang kaki game terujalah. Cx first time dgr ppsl yodoo ni. Tk Tau pon sblm ni. Tapi pubg mi mmg femes. Satu dunia lahai dok ngadap. Tp cx tak. Hahaha bukan kaki game huhu

    ReplyDelete
  12. yoodoo is a new telco? wow i didnt know that, i tot is like a brand for powerbank or smtg! haha well i dont play games, so i not sure about all these. but i know pubg is like counter strike back in my times right. hahaha

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  13. Ok am I like..ketinggalan zaman tak pernah Yodoo ni or what? Oh my sejak2 jadi mak mak ni semua macam katak duk bwh tempurung. Nasib baik baca ni kalau tak mmg xtau apa. This one is new worth forward to my husband. Dia mmg hantu sikit game2 ni. Haha

    ReplyDelete
  14. Wow terus sponsor PUBG championship tau. Curlasss lah Yodoo ! Kawan ada suggestkan guna telco Yodoo sbb murah n berbaloi. Siap boleh customize lagi internet yg kita nak. PUBG nie best sangat k ? Sana sini ramai yg main. Sy nie xminat main game bahkan xde game langsung dlm phone sy. Hahahah

    ReplyDelete
  15. First time dengar PUBG dulu saya memang blur apa tu haha! Rupanya games ya. Dah ada championship pula memang menarik ni. Tahniah buat Yoodoo juga sebagai Telco rasmi digital Masa championship nanti.

    ReplyDelete
  16. Bagusnya yoodo kerana menaja pertandingan PUBG untuk pemain-pemain tegar. Sudah tentu mereka akan sangat excited. Hadiah-hadiah yang diberi memang boleg dikirakan lumayan juga. :D

    ReplyDelete
  17. very nice event I enjoyed it so much. good la this yoodo because they are so personalised for every one. I wish them more success coming along

    ReplyDelete
  18. wah..siap ada pertandingan lagi..bgusla..main pubg siap ada hdiah ..siapa yang taknak kan..hadiah dia lumayan gak erk..bggus ke yoodoo ni..

    ReplyDelete
  19. Kita dengaq yoodo ingatkan yogurt baru ke apa ka. Sekali telco baru. .hakhak. Dia tumpang service provider apa eh.. Mcm best ja. Siap collaboration dengan pubg ni. .mesti bukan calang2 ni

    ReplyDelete