travel, food and lifestyle blog

Monday, September 11, 2017

30 AKTIVITI MENARIK DI FESTIVAL KENYIR 2017


Negeri Terengganu cukup popular dengan lokasi menarik dan kemeriahan festival-festivalnya. Kini satu lagi festival bakal berlansung iaitu Festival Kenyir 2017. Apa yang menariknya, Festival Kenyir 2017 bakal menawarkan banyak aktiviti menarik untuk para pegunjungnya!

Antara aktiviti menarik yang bakal berlangsung sepanjang Festival Kenyir 2017 termasuklah: 
  1. Belon udara panas
  2. Helicopter ride
  3. Ride d'Kenyir
  4. Pertandingan Ayam Serama
  5. Persembahan Kebudayaan - Silat Kura-Kura, Dikir Barat (Halim Yazid) dan lain-lain
  6. Konsert Kebudayaan SUKTRA
  7. Konsert d'Tasik (artis popular termasuk Aiman Tino,Wani Hasrita,Tajul & Aris Ariwatan)
  8. Malam Kesenian Islam (Kumpulan nasyid Inteam)
  9. Kenyir Auto Fest
  10. Kenyir Photofest
  11. Pertandingan Selfie d'Kenyir
  12. Pertandingan Sukan Rakyat
  13. Pertandingan Sukan Air
  14. Street Performance
  15. Bundle Corner
  16. Pertandingan Mewarna
  17. Pertandingan Lukisan
  18. Mural
  19. Mari Mencuba Permainan Tradisional
  20. River Cruise
  21. Kenyir Island Hopping
  22. Pameran dan jualan agensi/usahawan serta hasil pertanian
  23. Food Truck
  24. dan banyak lagi!
Memang takkan habis kalau saya nak senaraikan disini. kalau korang nak tahu lebih lanjut kenalah ikuti update mereka di facebook Festival Kenyir dan Beautiful Terengganu . Jangan lupa follow mereka sekarang! Korang juga boleh rujuk cadangan aktiviti mengikut hari dalam jadual di bawah ni.


Sambil menyelam tu boleh la minum air kan? Inilah masa yang terbaik kalau korang nak explore apa yang ada di sekitar Kenyir tu kan.





Jadi apa korang tunggu lagi? Mark your date now!! inilah masanya untuk korang turun beramai-ramai, bawak keluarga dan kawan-kawan berhibur dengan bermacam aktiviti yang ditawarkan sepanjang 14 hingga 17 September ini!



FESTIVAL KENYIR 2017
Tarikh: 14-17 September 2017
Lokasi: Pengkalan Gawi, Tasik Kenyir
Masa: 10 pagi - 10 malam

Media Social
Festival Kenyir: FACEBOOK - INSTAGRAM
Beautiful Terengganu: WEBSITE - FACEBOOK - INSTAGRAM

Share:

9 comments:

  1. Geli plak akak tengok gambar yang dikerumuni ikan tu..x sakit ke ikan tu gigit2 erk...hehehe..apapun sure pengalaman yang best kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kak bila lagi nak buat keje gila2 camni kan hehehe

      Delete
  2. Eeehhh.... best nye, di gigi-gigi anak ikan, eh, ikan. Ada rasa geli-geli tak? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha, iku member bukan saya. kita tak berani wak

      Delete
  3. Wahhh banyaknya aktiviti best! Mesti meriah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya hasif, kat kenyir ni macam2 ada, mmg sesuai bagi mereka yang sukakan aktiviti nature

      Delete
  4. Tak geli ke wak kena gegigit tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu kena tanya tuan empunya badan heheeh

      Delete
  5. Hmmmm tengok ni teringat trip squid jigging first time jumpa uols. Rindunyaaaaaaaaa!

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive