Friday, May 13, 2016

KETAHUI FUNGSI SAVE POST PADA FACEBOOK


Ramai diantara kita empunya laman social Facebook tidak mengetahui bahawa adanya fungsi save post di Facebook. Ramai yang menjadikan butang share untuk menyimpan mana-mana post yang lalu di timeline mereka untuk memudahkan mereka rujuk di lain masa. Ini sudah semestinya akan menjadi satu masalah jika sesuatu post yang di share itu merupakan sesuatu yang tidak sahih. Jadi, jom kita tengok contoh yang saya nak tunjuk kat bawah ni.

Lihat bada habagian atas sebelah kanan post tersebut dan KLIK.


Klik pada Save post untuk menyimpan post anda.


Jadi, anda boleh akses pada semua post yang telah anda simpan dengan mudah dan bila-bila masa dengan hanya mencari di folder SAVED.


Senang bukan, tak perlu lagi korang share post-post yang korang nak simpan untuk membacanya apabila korang ada masa lapang tu. Bila dah baca, dan sudah pasti akan kesahihan post tu barulah korang boleh share. ye idok? hehehehe.


7 comments:

  1. hehehe..baru tau..selalunya sy share je..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi bolehlah share dengan rakan2 ye hehehe :)

      Delete
  2. oooo.. ada folder saved.. ok2.. Tq share

    ReplyDelete
  3. Tq. Before this aida dok share aje.
    Sgt bagus nih :-)

    ReplyDelete
  4. OWH baru tahu...sblm ni aku main save je haha

    ReplyDelete
  5. bila dah save boleh buka balik link tu, buat rujukan semula :)

    ReplyDelete

Created By Sora Templates