travel, food and lifestyle blog

Sunday, March 27, 2016

KUBULTRA TRAIL RUN 2016 KUALA KUBU BARU



Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Agak lama saya menyepi dari update apa-apa entry. Kali ni ada perkara menarik yang saya nak kongsikan bersama korang. Pada 5 mac 2016 lepas, telah berlansungnya satu aktiviti menarik di Kuala Kubu Baru iaitu KubUltra Trail Run 2016 yang mana ianya telah melibatkan penyertaan dari golongan kanak-kanak hinggalah dewasa. Antara yang join aktiviti ini sudah semestinya dari Malaysia sendiri dan yang tidak terkecuali dari luar negara.


Antara kategori yang telah dipertandingkan adalah seperti berikut:-

KubUltra 5 : for children, families,newcomers - 5 km
KubUltra 10 : for children, families, newcomers, not so fit hikers and runners - 10 km
KubUltra 20 : for those who are not ready yet to go longer distances - 20 km
KubUltra 40 : for those willing to push themselves - 40 km
KubUltra 60 : for those looking for the real deal and are prepared to leave their comfort zone - 60 km



Berbaloilah bagi mereka  yang suka pada aktiviti macam ni kan. Sambil berlari boleh menikmati keindahan alam semulajadi.






Share:

6 comments:

  1. Good job bro... harapnya nanti Tedi dapat join xtvt camni juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaalah bro. btw saya x join pun. just share info hehe

      Delete
  2. kalau aku memang tak la nak join lari lari ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha sama la kitew. tp jangan tak tau ada org memang editted dengan aktiviti mcm ni

      Delete
  3. Huish memang best, kalau la MV ngan suami boleh turut serta hari tu,pasti best la

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe banyak lg akan menyusul nnti hehe

      Delete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive