travel, food and lifestyle blog

Wednesday, May 07, 2014

JUS MANGGA PRAN | TASTE OF TROPICAL MANGO

JUS MANGGA PRAN
Jus Mangga Pran

JUS MANGGA PRAN | TASTE OF TROPICAL MANGO | Dah lama rupanya aku dok minum Jus Mangga Pran ni. Sejak bekerja di Kajang. Terpengaruh dengan rakan-rakan sekerja. Ingat lagi waktu first time minum. *macam yakin tak yakin je tengok kotak jus mangga nie. Takut nak minum sebab biasa MYvminum jus mangga dalam kotak, mesti perut buat hal.

Tapi disebabkan orang belanja MY minum jugak *sebab nak jaga hati kan. Tapi memang ada sesuatu dengan jus ni bila MY minum. *lain.. tak macam jus mangga lain. Dan dari hari tu memang MY mula jatuh hati huhu.

JUS MANGGA PRAN
Ada dalam 3 saiz botol
Tak sangka pulak, geng KBBA [klik] ni dok riuh rendah pasal JUS MANGGA PRAN ni. haha. *amacam uollz, terpegun letew. hehehhe . Masa mula-mula kenal JUS MANGGA PRAN ni hanya dari pakaging kotak kecil je. Tapi sekarang, bekalan kat umah tak putus dengan botol besar JUS MANGGA PRAN ni. Hampir setiap malam beli hahaha. Sekali beli sampai 2 botol besar. 

JUS MANGGA PRAN ni juga ada dalam botol sedang dan kecil. * ouch cute je botol kecil tu, leh letak dalam poket heheheh.

JUS MANGGA PRAN

JUS MANGGA PRAN comes with the exciting taste of tropical Mango. The taste is unique & makes you say "Wow once you taste it. So why say why, just say WAW!!Jus Mangga Pran


Serius, tak pandai pulak MY nak menipu tentang rasa JUS MANGGA PRAN ni. Cuma dia agak manis sedikit. Tapi *cenggini habaq hang. hehe. Tapi korang kena minum sejuk, atau letak ais. *perghhhh sedap. Minum pulak tengah-tengah cuaca panas kan. Jus dia pekat and rasa pure Mangga yang fresh. *jadi pe lagi, try la.

JUS MANGGA PRAN ni korang boleh cuba cari di kedai-kedai runcit biasa, AEON BIG, dan Tesco mungkin. Setakat ni di Speed Mart 99 masih belum ada, tapi tak tahu la dekat kawasan sekitar korang.

Apapon untuk korang lebih kenal dengan Jus yang awesome ni leh ke Facebook page diorang di Jusmanggapran [klik] .

Share:

10 comments:

  1. Bencik laaa aku mencarik2 x jumpa lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cri kat kedai runcit biasa je poji oiiii. x perlu sampai nak ke pavillion .. hahaha

      Delete
  2. Acu ada gak jumpa jus ni tapi kan kedai yang jual ni orang nepal...so x berani nak try cz ingat brand dari nepal la....huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya jenama pran ni memang asalnya dari nepal. ada yg dr nepal. yang dari malaysa pun ada. so tak was was untuk diminum hehhe

      Delete
  3. Saya dah try...beli di Pasaraya Hero. Pendapat saya ianya tlalu manis...kat botol tulis product of Bangladesh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya dia manis, sesuai dinum sejuk dan lebih baik letak ais. jenama produk asal mmg dr bangladesh. tp yang ni di pack di malaysia

      Delete
  4. Nakkkkkkk... X pernah rasa, selalu minum jenama Rani je.

    ReplyDelete
  5. Sesiapa yang berminat i memang dealer JUS MANGGA PRAN (ada juga jus tamarine ~ sedap giler) kalau berminat esok 4/12/14-5/12/14 ada promosi PRAN F&B murah2...atau kalau minat boleh whatapp/sms 019-3001612
    Boleh beli untuk any occassion sbb jus ni boleh simpan suhu bilik, we also can deliver ~ COD

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive