travel, food and lifestyle blog

Tuesday, July 10, 2012

Petua Hilangkan Bau Durian pada Tangan


Dalam asyik dok bermuka buku tadi ternampak satu petua untuk hilangkan bau durian pada tangan. Tetiba tergerak hati nak kongsi pada rakan-rakan semua, almaklumla skang ni kan Durian tengah penas dipasaran hahah.

Apa petua dia??


Basuh tangan dengan alirkan air bersih pada kulit durian seperti gambar di atas.

Insyaallah hilang la bau dia. Elok la kita amalkan kalau ia menjadi. kalau tak sehari tangan masih berbau durian. ahhahaah.

selamat Beramal 
Share:

28 comments:

  1. x der tip utk hilangkan sendawa durian ker? heheh

    ReplyDelete
  2. ramai jugak yang kongsikan tips ni.. rasanya memang betul

    ReplyDelete
  3. Faizal Fredley ~ ada bro.. jangan makan durian hahahahah

    ReplyDelete
  4. Boni JLL3 ~ tu la, kna cuba baru tau huhu

    ReplyDelete
  5. xmakan durian.. so, xperlukan tips ni pun..(: ehee.. alhamdulillah xmakan durian..

    ReplyDelete
  6. alaaa, sy tak suka makan durian. acano? sy suka mkn ayam goreng je. petua taknak lemak ayam melekat dekat perut ade? ;p

    ReplyDelete
  7. ♥ Datin Anabieyla Idrissi ♥ ~ alahai xdpat nikmat lazatnya durian. huhu

    ReplyDelete
  8. AngelAwa~ ada2, xpayah makan ayam hahahhaah

    ReplyDelete
  9. macam2 syarat yek nak makan durian...
    nice info

    ReplyDelete
  10. Hanif ~ bukn syrt bro.. petua je huhu

    ReplyDelete
  11. aku peminat tegar durian... huhuhuhu

    ReplyDelete
  12. waaaa...tips baru ke nie?

    nsebla suh bsuh gne air aliran kulit durian...lo suh sental?? yaii! ha3 xD

    THANKS FOR D TIPS ^^Y

    ReplyDelete
  13. ni kompom peminat tegar durian kan.. hehee.. my tak suka mkan durian sbb bau dia.. hehehe tak tahan!

    ReplyDelete
  14. wahhh bagus punye tips sbb sy mmg tgh tggu masa nk p serang durian kt kampung ni

    ReplyDelete
  15. eyh betul ker.. nanti nak bg tau kat ayah hehehe

    ReplyDelete
  16. Selalu lepas makan durian, basuh tgn dengan sabun dettol. Nak try petua ni pulak lepas ni. Hehe =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/day-night-in-village.html

    ReplyDelete
  17. HOHO. petua dia sama mcm nak ilangkan panas mkn durian ek. guna kulit durian jugak. yg minum air dr kulit durian tu. hantu durian mesti tau petua ni kan =)

    ReplyDelete
  18. serius baru thu mcm ni caranya..hee..singgh sini:)

    ReplyDelete
  19. la...bru tahu..hihi.. tpi tak kesh pon tngn bau drian..hikhik

    ReplyDelete
  20. Uncle Jonni ~ ha bagus la nnti leh amalkan

    ReplyDelete
  21. MyMy~ kalau x suka bau,makan sambil tutup idung huhu

    ReplyDelete
  22. widiea azira ~ serang jangan x serang huuhu

    ReplyDelete
  23. Nurulee~ try la ,, insyaallah berkesan

    ReplyDelete
  24. HanaNabihah ~ hoho btol tue :)

    ReplyDelete
  25. chot ok..!~ singgah la lagi :)

    ReplyDelete
  26. Cik Yatt ~ aish nnti pakwe lari heheheh

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive