travel, food and lifestyle blog

Thursday, December 26, 2013

i-City Red Carpet Wax Museum | Muzium Lilin i-City Shah Alam

i-City Red Carpet Wax Museum | Muzium Lilin i-City Shah Alam

i-City Red Carpet Wax Museum | Muzium Lilin i-City Shah Alam | Peluang nak bersua muka dengan 100 tokoh-tokoh dan pelakon yang terkenal di seluruh dunia. *tak usah pergi jauh-jauh Shah Alam je.

Dah lama dah teringin nak ke i-City Red Carpet Wax Museum Shah Alam setelah tengok member-member dok bercakap dan menyebarkan beberapa gambar mengenai  i-City Red Carpet Wax Museum ni kat facebook. Termasuklah rakan blogger MarqisCareno dengan entrynya Muzium Patung Lilin di I-City, Shah Alam [klik] . *Pergh mengancam habis

Tapi tula kan orang kata " kalau ada rezeki tak kemana" . Alhamdulillah Dapat invitation dari Santai Travel [klik] untuk ikut serta dalam program Sahabat Media Cuti-cuti 1 malaysia ke Hulu Selangor [klik] tempoh hari. Memang rezeki wa la nak jejak kaki ke  i-City Red Carpet Wax Museum Shah Alam ni . * so dont asking me how much i pay for the ticket ya. ehem ahhaha

i-City Red Carpet Wax Museum | Muzium Lilin i-City Shah Alam
Jap wa nak tanya sikit ni  * kenapa orang nak mai sangat ke i-City Red Carpet Wax Museum ni ? ha tak lain tak bukan, mesti dalam minda ,yang paling utama sebab nak ambil gambar la kan. Lepastu nak tengok sendiri macamana hebatnya patung-patung lilin nie. * pergh serius macam real dow.

Dan jangan risau prop yang disediakan sudah semestinya boleh digunakan oleh pengunjung untuk bergambar.

i-City Red Carpet Wax Museum | Muzium Lilin i-City Shah Alam
Selain dari itu untuk pengetahuan korang, semua patung-patung lilin ni di buat mengikut saiz dan ketinggian mangsa sebenar mereka-mereka tersebut. Ha masa ni la kalau korang nak tengok ketinggian sebenar Maria Sharapova [klik]. * tobat aku tak nak jumpa dia dah lepas ni, mana taknya aku ni takat bawah ketiak dia je. huh .

i-City Red Carpet Wax Museum | Muzium Lilin i-City Shah Alam

Ha cer teka gambar atas nie? mana satu sebenarnya Captain Jack Sparrow [klik] yang sebenar-benarnya ? Ekekkeke


Ha yang paling best nya dapat buat persembahan dengan PSY !! eh hahaha *memandangkan dia yang ajak menari ngn dia , wa tak nak la hampakan dia. eh ahahahah. 

Pengarah I-Berhad  Monica Ong berkata patung lilin yang ada disana "very lifelike" dan pengunjung diberi kebenaran untuk menyentuhnya.

“With new wax technologies, the faces are quite elastic. You can pinch and pull their faces. For male figurines, there are even stubbles on their faces to make it more realistic,” she said.

Dibina dengan kos RM25 juta, muzium ini merangkumi 30,000 kaki persegi dan prop 100 patung lilin tokoh-tokoh dan pelakon terkenal seluruh dunia.

Apapon kalau diberi masa 2 jam pun tak kan habis nak layan artis-artis dan tokoh-tokoh terkenal dalam ni , mana taknya semua nak ambil gambar ngan kitakan. Eh ahhaha. Pastu siap plak ada yang ajak borak lagikan hahahaha tula berejam dok dalam tu. * eh apa yang wa mengarut ni .

So apa lagi, just go.


Share:

9 comments:

  1. Wow seronoknya. Teringin jugak nak pergi

    ReplyDelete
  2. hihi..akak suka lihat foto kat atas tu...seswaiii gitu

    ReplyDelete
  3. ada hati nak pergi. Tak jumpa review lagi sampai ternampak artikel ni. Tq

    ReplyDelete
  4. amboi~ nampak macam serius ja benda yang Einstein duk bisik kat hang.... hahah...

    ReplyDelete
  5. sepanjang zizie belajar kat selangor, xpernah langsung pergi icity.. bila dh kena belajar negeri lain, tergedik2 pulak hati ni nak pergi.. hehe..

    ReplyDelete
  6. pergh.. menarik ni.. mesti mahal tiket die..

    ReplyDelete
  7. Bestnya.. tak tawu pula dalam dunia ni ada tempat best camtu xD

    ReplyDelete
  8. ok masuk dalam list, kena pergi ni nanti

    ReplyDelete


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada semua pembaca setia blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive