Ribuan Ikan Dan Kerang Naik Ke Darat di Lahad Datu, Sabah | Nikmat Atau MusibahRibuan Ikan Dan Kerang Naik Ke Darat di Lahad Datu, Sabah | Nikmat Atau Musibah | Jika sekali pandang ia adalah rezeki kurniaan dari Allah kepada penduduk Lahad Datu. Tapi adakah ia sampai disitu sahaja? 

Jika kita masih ingat akan kisah yang pernah berlaku dalam sejarah tsunami di Indonesia pada tanggal december 2004. Kisah yang sama pernah berlaku seminggu sebelum berlakunya tsunami di Banda Aceh. Adakah ia bakal berlaku sekali lagi? atau sebaliknya.
Namun bergitu ada cerita dari penduduk tempatan
Sekadar Perkongsian!

"Subhanallah! Ikan Kecil-kecil menyelamatkan diri ke pesisir pantai Tambisan, Lahad Datu, Sabah. 
Kejadian ini berlaku di tepi pantai Tambisan pada pagi 24/12/2013 .. Difahamkan kejadian ini bukanlah pertama kali berlaku dan pernah sudah beberapa kali berlaku akibat apabila musim ikan besar mendarat di perairan Tambisan makan ikan yang kecil-kecil seperti dalam video ini akan ke tepian pantai untuk menyelamatkan diri daripada mangsa buruan ikan-ikan besar."Subhanallah. Allah maha kuasa, dia menciptakan langit dan bumi, begitu juga aturan alam semesta ini.Wallahualam.

Post a Comment

5 Comments

 1. semuanya kuasa allah.tanda-tnda kecil darinya

  ReplyDelete
 2. rezeki org lahad datu
  beznye...

  ReplyDelete
 3. Kerang naik ke darat bukan Kat lahad datu.tapi Kat mesir.

  ReplyDelete
 4. ini berita baru lar cik NUR_AREMIN.. kat mesir tu memang selalu berlaku tapi ini betul2 terjadi kat malaysia_lahad datu. so, jangan lupa baca berita dari akhbar yang betul.. hehe

  ReplyDelete