Tuesday, August 27, 2013

Masalah Galaxy Note 10.1 Tak Boleh On | Handpone Built-in Battery Bila Hang


Masalah Galaxy Note 10.1 Tak Boleh On | Handpone Built-in Battery Bila Hang | Memiliki Galaxy Note 10.1 adalah satu kepuasan bagi aku. Bukan apa, memudahkan aku untuk blogwalking ke blog-blog kawan-kawan dan mencari maklumat di google. Walaupun ada satu kelemahan pada gadget ini. Terlalu besar dan susah untuk dibawa berjalan atau keluar rumah. Tapi bila berada dirumah dialah raja kepada segala gadget yang aku ada sebelum ni hihihih.

Samsung Galaxy Note 10.1
Samsung Galaxy Note 10.1_ foto www.smartkeitai.com
Wa ni tak master sangat la bab2 gadget ni. Skang Galaxy Note 10.1 wa ni dah mula buat hal. Asyik mati dengan sendiri. Lepas tu bila nak on tak boleh. Huh. Apapkah?? satu gurauan kah? Macamana nak hidupkan balik? takkan nak p hantar kat kedai kot? Mau tak habis duit. So bila diingatkan ada mr. google leh membantu. Cuba nasib untuk mencari kot-kot ada jalan penyelesaian untuk masalah ni.

Dengan carian "Note 10.1 tak boleh on" . So, jumpalah satu artikel yang bagitau cara-cara nak menyelesaikan masalah tu. Huh Alhamdulillah. Korang nak tau tak cara dia? Jom baca tutorial ni.

Okay, cara-cara nak bagi dia hidup semula " kita sambung tab kepada charger dahulu... tekan button on dan volume serentak kat tepi tu selama 30 saat "....insyaAllah gadget anda akan menyala semula.

See, betol lah orang kata, mr. google ni mampu membantu kita. hehe. Alhamdulillah Galaxy Note 10.1 wa dah kembali normal selepas dia reboot. 

Rupa-rupanya, tips ni juga boleh digunakan untuk on kan fon yang guna built-in battery bila fon tu hang. Tips ni wa try apply kat fon sony experia solar wa. Yes Alhamdulillah menjadi.

.

12 comments:

  1. hahahaha,, tab2 7.0 pon selalu jd mcm ni.. tp aq cuak sgt siap pegi search kat google.. ekekeke...

    masa kena mcm tu aq pon fikir mcm ko, nak bawa pegi kedai, tp dunt wury, klu still ada waranti xde bayar la... masa kna mcm ni, aq pasang charger then on byk2 kali.. alhamdulillah , aq dapat selesaikan masalah ni sendiri tnpa batuan pakcik google.. hahahah.. tetiba terasa bangga errkk..

    kbaii..

    ReplyDelete
  2. bawak mini ipad pun dah cukup besar. kalu note 10.1 lagi besar..


    Entri Terbaru : Lagi Hujan CPUV

    ReplyDelete
  3. owhh... mcm tu ehh... ok tau dah...

    ReplyDelete
  4. Kebanyakkan penyelesaian masalah tu kesemua tab samsung memang berkesan. jangan lah hantar kedai mau nak mencekik darah. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2 setuju sangat. benda simple je kan. kena la rajinkan tangan google

      Delete
  5. Bravo.. bravoo... nasib tak hantar kedai

    ReplyDelete
  6. Ingatkan bateri sudah hampir kaput.

    ReplyDelete
  7. tak menjadi la bro..ada tips lain tak????

    ReplyDelete
  8. How to roll back Samsung Galaxy Tab 2 10.1 to 4.1.1

    http://www.androidayos.com/2013/10/13/downgrade-and-roll-back-samsung-galaxy-tab-2-10-1-gt-p5113-to-4-1-1-from-4-2-2/

    ReplyDelete