travel, food and lifestyle blog

Tuesday, August 27, 2013

Masalah Galaxy Note 10.1 Tak Boleh On | Handpone Built-in Battery Bila Hang


Masalah Galaxy Note 10.1 Tak Boleh On | Handpone Built-in Battery Bila Hang | Memiliki Galaxy Note 10.1 adalah satu kepuasan bagi aku. Bukan apa, memudahkan aku untuk blogwalking ke blog-blog kawan-kawan dan mencari maklumat di google. Walaupun ada satu kelemahan pada gadget ini. Terlalu besar dan susah untuk dibawa berjalan atau keluar rumah. Tapi bila berada dirumah dialah raja kepada segala gadget yang aku ada sebelum ni hihihih.

Samsung Galaxy Note 10.1
Samsung Galaxy Note 10.1_ foto www.smartkeitai.com
Wa ni tak master sangat la bab2 gadget ni. Skang Galaxy Note 10.1 wa ni dah mula buat hal. Asyik mati dengan sendiri. Lepas tu bila nak on tak boleh. Huh. Apapkah?? satu gurauan kah? Macamana nak hidupkan balik? takkan nak p hantar kat kedai kot? Mau tak habis duit. So bila diingatkan ada mr. google leh membantu. Cuba nasib untuk mencari kot-kot ada jalan penyelesaian untuk masalah ni.

Dengan carian "Note 10.1 tak boleh on" . So, jumpalah satu artikel yang bagitau cara-cara nak menyelesaikan masalah tu. Huh Alhamdulillah. Korang nak tau tak cara dia? Jom baca tutorial ni.

Okay, cara-cara nak bagi dia hidup semula " kita sambung tab kepada charger dahulu... tekan button on dan volume serentak kat tepi tu selama 30 saat "....insyaAllah gadget anda akan menyala semula.

See, betol lah orang kata, mr. google ni mampu membantu kita. hehe. Alhamdulillah Galaxy Note 10.1 wa dah kembali normal selepas dia reboot. 

Rupa-rupanya, tips ni juga boleh digunakan untuk on kan fon yang guna built-in battery bila fon tu hang. Tips ni wa try apply kat fon sony experia solar wa. Yes Alhamdulillah menjadi.

.
Share:

40 comments:

  1. hahahaha,, tab2 7.0 pon selalu jd mcm ni.. tp aq cuak sgt siap pegi search kat google.. ekekeke...

    masa kena mcm tu aq pon fikir mcm ko, nak bawa pegi kedai, tp dunt wury, klu still ada waranti xde bayar la... masa kna mcm ni, aq pasang charger then on byk2 kali.. alhamdulillah , aq dapat selesaikan masalah ni sendiri tnpa batuan pakcik google.. hahahah.. tetiba terasa bangga errkk..

    kbaii..

    ReplyDelete
  2. Bru nk kbo....pnh jgk kna kes cmner..tab sapai xhdop 2 hari wpon caj berjam2...last2 , psang charger..tkam cmtu..alhamdulilah hdup smula..;-)

    ReplyDelete
  3. bawak mini ipad pun dah cukup besar. kalu note 10.1 lagi besar..


    Entri Terbaru : Lagi Hujan CPUV

    ReplyDelete
  4. owhh... mcm tu ehh... ok tau dah...

    ReplyDelete
  5. harap2 my note 8.0 ni xde lah masalah. kang aku stress kalau ada problem2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy agak tension skrg..sbb note 8.0 sy slalu:
      *turn of
      * men game yg canggih2 like candy crush..hampeh, terus freezing/ hang then xpasal2 turn off.. apekah?

      agak sedih..dah hntr service kat samsung still ssme. Tah ape je tah diceknye. Mcm no function. Sy ni panas baran... rase nk hempas pun ade note tu.

      saket plak hati kitew!huh...

      Delete
    2. hempaskan ajer kekeke

      Delete
  6. heheheh..thanks,,kalau download terlalu heavy pun boleh jd dia off sendiri//semalaman hp tak on..naseb ada pacik google ne..

    ReplyDelete
  7. my note 8.0 pun alami masalah mcm nie....naseb baik ada pakcik google lead p entry ni.kemungkinan besar sebab application yg d download sangat heavy tu yg my note x dpt support...so kepada pengguna yg lain tu kalau download tgk dulu kapasiti hp sebelum download...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bosan la mcm tu.. nk men game yg canggih2 pun xkeh..huhu

      Delete
  8. Alhamdulilah,thanks bro.. Cuak aku tadi.. Pfftt -,-

    ReplyDelete
  9. Thanks...tab sy slalu jd mcm 2...siap anta format..tp still jd lg mcm 2...ni dah try n menjadi...fuhh...soo lega... ☺

    ReplyDelete
  10. Kebanyakkan penyelesaian masalah tu kesemua tab samsung memang berkesan. jangan lah hantar kedai mau nak mencekik darah. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2 setuju sangat. benda simple je kan. kena la rajinkan tangan google

      Delete
  11. Bravo.. bravoo... nasib tak hantar kedai

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, dah wape bulan hang tu? ahahhaha

      Delete
  12. singgah blogwalking kat sini . . . .

    Syella Kamaruddin Tunjuk Asset Saiz Betik Untuk Dapat Perhatian
    http://syokbah.com/syella-kamaruddin-tunjuk-asset/

    Punca Kes Mvyi langgar Vios, Isu Samseng Di Lebuhraya Karak - Blog 3 Dalam 1
    http://blog3dalam1.blogspot.com/2014/06/punca-kes-mvyi-langgar-vios-isu-samseng.html

    SERAM! Video Toyol Terperangkap Dalam Botol Di Seremban - Blog 3 Dalam 1
    http://blog3dalam1.blogspot.com/2014/06/seram-video-toyol-terperangkap-dalam.html

    ReplyDelete
  13. Ingatkan bateri sudah hampir kaput.

    ReplyDelete
  14. tak menjadi la bro..ada tips lain tak????

    ReplyDelete
  15. tq.....menjadi..!! cuak giler kowt..xboleyh nak on...rasa nak hempuk ja...

    ReplyDelete
  16. Tak menjadi.. ada cara lain.. tolong..

    ReplyDelete
  17. salam... nak tanya .. saya punya tab 2 10.1 die hang kat perkataan SAMSUNG smpi la tu abes.....mintak info dari rakan2 semua

    ReplyDelete
  18. How to roll back Samsung Galaxy Tab 2 10.1 to 4.1.1

    http://www.androidayos.com/2013/10/13/downgrade-and-roll-back-samsung-galaxy-tab-2-10-1-gt-p5113-to-4-1-1-from-4-2-2/

    ReplyDelete
  19. Ade x cara nk hidupkn kamera smsung note 10.1 ni?bile tkn kamera bnda ni y kluar "kamera telah dihentikn" cara nk aktifkn kamera blik cm ne ye.tolong.......

    ReplyDelete
  20. fuhhh...alhamdulillah mnjadi la ilmu yg sedara bgi ni...tab saya bru je hang n cuba buat trus ok...tq bg ilmu ye...

    ReplyDelete
  21. Kenapa saya but tak boleh pun day banyak Kali try. Ada jugak petua petua lain says try tetap tak jadi macam mana no brader 😭

    ReplyDelete
  22. Bang saya punyer ni dier off sendiri pastu start sendiri then off blk sendiri pastu dier on blk, x henti2... Dh byk kali try petua ni tapi x menjadi.. Mcm mne ni?

    ReplyDelete
  23. Apply cara pertama

    Tekan power button n sentuh skrin 30 saat tp tetap x on

    Apply cara kedua Ni Alhamdulillah it works....thanks

    ReplyDelete
  24. Sy try mnjd thnks for fhe solution... Smsg note 10.1 lgsg xdpt hdp bl try ths sltion dpt he

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive