travel, food and lifestyle blog

Friday, August 02, 2013

Makanan Murah di Restaurant Johnny's | Iftar Geng Blogger Di Restaurant Johnny's, Alamanda

Makanan Murah di Restaurant Johnny's | Iftar Geng Blogger Di Restaurant Johnny's, Alamanda | Feeling menteri je dua-tiga hari penghabisan Ramadhan ni. mana taknya asyik makan luar je kan. Huh.


Memandangkan tawaran harga yang cukup murah di Johnny's Restaurant, jadi sinila tempat kami berkumpul. 


Mieza, Qaseh, KakSue Nampak kamera terus hilang rasa lapo tu yo dop? ahhahah



MkSyahir, Shawn, me and Faiz. Pakat dok runsing makanan masing-masing tak sampai-sampai huhu.


Ha Abe and wife pun ada. Yanty merangkap bendahari kehormat (orang kanan Kaksu pada malam itu). Kakfiza dan adik, and Najeeb pulak pergi azan kat masjid besi dulu baru join kami makan ( ha ayat untuk orang datang lambat) agagagagag.

Ok abaikan gambar wa bertopi itu. (rambut dah macam baru lepas bergaduh dengan sekempulan beruk je). Tak perlu la korang bayangkan. Ok dah puas ke tengok muka kita orang? hmm ok fine. 


Ha ni juadah yang terpilih buat malam tu. Wa order BBQ Chicken Noodles and Vanilla IceBlanded. Best korang mesti cuba. Tapi Vanila IceBlanded tu macam tak sesuai je nak buat minuman rasmi berbuka. Sebab rasa macam sedut cream je. huhu. tapi okla good quality.

Tapi Noodles dia memang bikin kontroversi sikitla kan. Ramai dok tanya wa, "tu mee ke cendol?" hahhah. Air yang hijau tu pun best. Air SourSoup a.k.a Durian Belanda. Makanan disini memang bagus. Wa leh katakan, Johnny's Restaurant ni adalah sebuah restoran yang bertaraf high class, tapi harga makanan superb murah. Makan 13 orang pun tak sampai RM150 kan. Tapi minggu lepas wa makan kat Black Canyon, baru 4 orang dah RM150++. 

Ok bye. Feeling menteri jap. Nasib baik member belanja. Ok dia la yang feeling menterikan. kenapa aku plak. Ok aku feeling tukang kebun yang dibelanja oleh bosnya yang berpangkat menteri. eh eh boleh camtu? huh apa yang aku melalut da?.

Apapon thank you Faiz belanja wa. Malunya aku dengan ko. segan pun ada. Alhamdulillah la. Rezeki aku bulan puasa ,iyo dop?? huhu

.








Share:

15 comments:

  1. Replies
    1. kelas 5 cempaka ramai x hadir hari ni.. erkkkk hahaaahhaha

      Delete
  2. Untungla orang belanja. Hamboi hentam bendahari ye. Redha je la. Janji saya suka organize event n date w u all yg saiko2.

    ReplyDelete
  3. adeh sedapnyaaa.. huhu smartla blog nih suke2

    ReplyDelete
  4. i biasa go there for tom yam steamboat

    ReplyDelete
  5. Mkn 13 org, bil x sampai 150 ?????

    Biar benar.. Mohon tunjuk bil mkn..

    http://totallymejah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. best nyer..... remy jer yg selalu tersisih....... hu3

    ReplyDelete
  7. suka mkn steamboat kat johhny's....hehe

    ReplyDelete
  8. wah... sedapnya.... omnomnom...

    ReplyDelete
  9. Ramai rakan-rakan blogger yang ada yekk..
    Bestnya kena belanja..hahhaa

    ReplyDelete
  10. menarik berbuka bersama-sama
    selamat hari raya!

    ReplyDelete
  11. Selamat Hari Raya Aidilfitri Buat Semua Rakan-Rakan Blogger ..
    Blogwalking Malam Raya...hehehehe.

    Dari Hanif Idrus Blog and Family.
    Thanks be my friend

    ReplyDelete
  12. I like this blog. Really practical and very inspirational. Thanks a bunch. It’ll help me a lot.

    ReplyDelete
  13. Come to Indonesia Bro, more Enak Foods here :)
    Anyway, Yo doing great with this Site, love it..
    Thanks for Great Sharing..
    Ciao.

    ReplyDelete

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive