travel, food and lifestyle blog

Tuesday, July 02, 2013

Mesin Top-Up 24 Jam | Woop It! Prepaid Top-up Machine

Mesin Top-Up 24 Jam | Woop It! Prepaid Top-up Machine | Sambil lepak-lepak di kedai mamak menikmati nasi ayam yang agak sedap rasanya, mata wa tetiba tertumpu pada satu benda yang berwarna pink yang tergantung betol-betol dekat dinding sebelah luar kedai mamak tu. Benda tu seakan-akan telefon awam zaman-zaman dulu. Tapi look more modern la. Disebabkan wa ingat tu public telefon, so wa terus hilang tumpuan dari benda tu.


Tapi bila nak balik membe wa terus melulu ke mesin tu. Apa kes member aku ni kan. Fon ada nak guna public fon gak. Tak ada kredit ker? (tetiba wa berdialog seorang diri dalam hati). Rupa-rupanya wa dah salah sangka. Mesin tu rupanya sebuah mesin tambah nilai (topup) yang mempunyai topup utk kesemua telco yang berada di pasaran Malaysia. Pergh.. Nampaknya wa dah ketinggalan zaman. Nama mesin tu Woop It.

Mesin Woop It ni mudah digunakan, dan tak perlu tenaga buruh untuk sentiasa menjaga terminal ni. Korang nak topup apa? Celcom? Maxis? TuneTalk? Digi? U Mobile?Semua Ada... Hehehe.


Dan yang paling penting mesin Woop It ni beroperasi 24 Jam , 7 hari . Walaupun Anda Sedang Tidur!! Amat memudahkan pengguna. Tapi mesin ni masih baru dan some tempat je ada. Kat Putrajaya tak pernah nampak lagi.

Share:

9 comments:

  1. WAH..SENANG2 BLIE 1 LETAK KAT UMAH...HEHE

    ReplyDelete
  2. wpun ada mesin ni org tetap pegi 7eleven cr topup mlm2 hahaha

    ReplyDelete
  3. wah.. senang x nk guna..
    comei kaler pink lg..

    ReplyDelete
  4. cm best je.. comei plak tu colour pink...

    ReplyDelete
  5. bagus bagi sesiapa yg kehabisan kredit

    ReplyDelete
  6. hahahah mawar jakun gila masa aku jumpe kat USM...kat sana kat kolej2 dieowg buh...hahahaha memudahkan^_^

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive