travel, food and lifestyle blog

Sunday, June 30, 2013

President Amerika Buat Lawak | Filem White House Down

President Amerika Buat Lawak | Filem White House Down | Filem action-thriller ini mengisahkan bagaimana rumah yang paling selamat didunia White House telah diceroboh dan ditawan oleh pengganas dengan begitu mudah. Bagi wa ia juga boleh dikategorikan sebagai filem komedi kerana terlalu banyak babak-babak yang berjaya buat penonton White House Down ketawa terbahak-bahak.

President Amerika Buat Lawak | Filem White House Down

From Wikipedia, the free encyclopedia | White House Down is a 2013 American action-thriller film directed by Roland Emmerich about an assault on the White House by a paramilitary group. The film's screenplay is by James Vanderbilt and stars Channing Tatum and Jamie Foxx. The film was released on June 28, 2013.


Wujudnya watak budak perempuan kecil yang terlalu taksub dengan dunia politik dan terlalu meminati President Amerika membuatkan jalan cerita White House Down  menjadi lebih menarik dan berbaloi untuk di tonton.

President Amerika Buat Lawak | Filem White House Down

Dalam Filem White House Down kita boleh lihat bagaimana semangat seorang bapa untuk menyelamatkan nyawa anaknya sendiri disamping juga beliau perlu memastikan president Amerika dalam keadaan selamat.

.
Share:

6 comments:

  1. Nanti la Ty update dan pasti backlink ke sini.

    Really have fun.

    ReplyDelete
  2. Salam, mamamyja dah tengok pon citer nih.. best, boleh lah. cuma lembab sikit banyak bercerita. aksi kurang.. then lagi satu Jamie Fox, cam xreti nak lawan jerk.. ehehehhe best lagi olympus has fallen... citer lebih kurang.. huhu

    ReplyDelete
  3. Lama dah teringin nak tgk cerita ni..tapi tak berkesempatan lagi.. ramai kata best..mmg best la ni..

    ReplyDelete
  4. wahhh tak tengok lagi , nanti nak tengoklah dan nak gelak sama sama

    ReplyDelete
  5. Review yg menarik.. Tp rase yer white house down kurung serius berbanding olympus has fallen.. Jgn lupe baca review white house down di sini juga..

    http://syncronizeq.blogspot.com/2013/06/film-review-white-house-down.html

    ReplyDelete
  6. movie nie ada sama macam movie olympus has fallen tak? tgk macam sama je..

    ReplyDelete


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada semua pembaca setia blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive