travel, food and lifestyle blog

Thursday, April 25, 2013

Air cetek di Air Terjun FRIM, Kepong | FRIM

Air cetek di Air Terjun FRIM, Kepong | FRIM ( Forest Research Institute Malaysia ) membuka  peluang kepada kita yang gemarkan alam sekitar untuk mempelajari lebih lanjut tentang hutan dan pada masa yang sama bersantai di persekitaran yang tidak tercemar. Selain daripada itu, FRIM boleh dijadikan tapak untuk pelbagai aktiviti seperti hari keluarga, perkhemahan, dan lain-lain lagi. 

Kehadiran kami warga blogger ke sini dengan tujuan untuk menikmati keindahan alam semulajadi memang berbaloi-baloi. Dengan kemudahan yang disediakan (tandas baru siap) amat menyenangkan hati sapa-sapa yang selalu ada masalah untuk berhajat. hihihi.


Tapi agak kecewa sedikit bila paras airnya haya sampai di bahagian betis wa aja. huhu . Malas nak naik tinggi-tinggi. Kami berfikiran positif, mungkin ini salah satu dari sistem keselamatan yang FRIM buat supaya tiada kes lemas di sini =.= 


Tapi , itu tidak mematahkan semangat kami untuk bersuka ria di sini. 
( erkkk dah macam hape wa tengok diorang ni kan wakakakaak )


Apapon terima kasih FRIM untuk pengalaman ini, kami akan simpan dalam hati. Tapi rasanya ada lagi yang wa tak puas hati. Apa pasal nak masuk kena bayo hah? Huh.. Sampai satu kete kena RM8. pui pui. Mengalahkan nak masuk rumah hantu kat Genting Highland. haahahaha..

p/s: apapon hargai alam sekitar kita. 



Share:

10 comments:

  1. LOL smart aa yg animation tu mohon ajau kan akak MADI :)

    ReplyDelete
  2. untung ler.... seb baek FRIM bagi korang masuk... kalau la diorg tau perangai sebenar korang mesti dah dibuat wanted...dilarang masuk ...hehehehehe

    ReplyDelete
  3. Tak dpt la bermndi manda ni eh..huhu..nnti nk pg frim jgk la..tak pnh sampai lg :)

    ReplyDelete
  4. smart la bro gambar2 tu ..biaselah sekarang nie semua kena berbayar

    ReplyDelete
  5. bestnya ..mana gambar2 alam semulajadinya? ahaha.. gurau aja.. hehe ;)

    ReplyDelete
  6. haha..ni la tempat kitorg prktikal dlu..msuk free je..klo ko naik tmpt lg tinggi alamatnye mandi dgn akar pokok la..haha

    ReplyDelete
  7. Lol ko macam nga review frim tu je

    sambil kutuk air cetek hahaha

    ReplyDelete
  8. gmbr yg gerak2 tu sgt2 suka aku tgk!

    ReplyDelete
  9. best kan santai dengan suasanan semulajadi.. baru lah best. Cetek eh air dia ce try lu baring gerenti dalam :P awat si umar tu terbang tetiba? haha

    ReplyDelete
  10. Haip , la ni aku bru tgk.... ekekekkeke

    Kiyut laaaaa yg gerak2 tuuu

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive