travel, food and lifestyle blog

Friday, September 27, 2013

Makan Pulut Durian | Pulut Duye Kelantan

Makan Pulut Durian | Pulut Duye Kelantan | Dah berapa tahun agaknya aku tak sentuk pulut durian semenjak atuk aku meninggal. Kalau dulu arwah ada, selalu je aku makan . Tapi sekarang dah tak ada. Rezeki aku nak sambut umur baru dapat makan pulut durian . Memang tak pernah terpikir di minda aku akan boleh makan pulut durian tanbahan pula kat KL ni.

Antara ramuan pulut durian. 
Pulut, Santan, gula,gula melaka dan sudah semestinya Durian

Bila sudah dimasak. hahah
Tak ada lah pulut durian mana kena masak. just pulut je yang kna masak.


makan dulu ye


berapa senduk?


nampak je sikit tapi hakikatnya... ahhahah

cuba kira berapa ulas dia makan.hahahah
apapon thanks to Peja sebab belanja aku PULUT DUYE hahah. sedap der, sampai x leh tidur aku balik kolej. haha


p/s : sila tinggalkan komen dan pendapat anda selepas membacanya . terima kasih ;)



mutiara kata:

Belajarlah bersyukur ketika mendapat keuntungan dan belajarlah tersenyum ketika menghadapi kerugian


Share:

9 comments:

  1. aku da follow blog ko...hahaha

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. mmg aku dah plan awal 2 xnak ajak ko ain. sblom kita knai lg. ahhahaha

      Delete
  3. napok srupo bayok woh duye dari pulut tuh....sedap wey..
    titik air liur doh ni...

    ReplyDelete
  4. fuuuhhh..
    sedap tu boh..
    duye abis musim doh loni.
    pulut mangga plok loni

    ReplyDelete
  5. Selalu aku belasah durian je, pulutnya ciput je, sbb xsuke sgt pulut..hehehe

    ReplyDelete
  6. mkn saje nmpk sedap tapi kalau dgn nasi, xtau npe rsa nk muntahh
    selera lain kut :)

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive