Monday, May 11, 2020

BELAJAR LOGHAT KELANTAN DENGAN BANTUAN SUARA CARA SEBUTAN


BELAJAR LOGHAT KELANTAN DENGAN BANTUAN SUARA CARA SEBUTAN | Loghat Kelantan merupakan salah satu dialek bahasa unik yang ada di Malaysia ni. Setengah dari perkataan-perkataannya susah untuk diterangkan dalam bentuk penulisan, especially untuk cara sebutannya. Jadi, saya dan sahabat saya cuba mengambil satu usaha dan inisiatif untuk mengangkat loghat Kelantan ni supaya mudah dipelajari oleh sesiapa sahaja.


Jangan lupa follow Vocab Kelantan di platform Instagram, Facebook Page, Twitter & Youtube untuk content-content menarik berkaitan dengan loghat dan budaya orang Kelantan.
Support guys, untuk kami lebih bersemangat produce content berkualiti untuk korang semua. ๐Ÿ™ Terima kasih

10 comments:

  1. org luar suka dgr loghat klate...saper2 nk belajar bole la tgk kt IG FB tu...ambo memey ore klate

    ReplyDelete
  2. bagus ni ada platform yang ajar kita belajar loghat kelantan. Aten memang tak paham betul kalau orang kelantan bercakap. ni boleh la belajar dan paham apa dorang cakap

    ReplyDelete
  3. Kekadang jadi bahan hiburan tau, bukan nak mengejek, tapi sebutannya kalau kita tak pandai jadi kelakar kann...masa perutusan PM tu, yang PM sebut lagu kelate di utube tu, lagu dari youtube ni ke Madi?

    ReplyDelete
  4. fuiyooo hebatlah. good idea. kini semua di hujung jari. mudah lah kalau nak jjcm kelantan lepas ni.

    ReplyDelete
  5. Tak terfikir akan ada translate macam ni. Bagus.

    ReplyDelete
  6. oo ada jugak apps boleh translate loghat ya. terer la siapa yang reka tu

    ReplyDelete
  7. Bagus platform ni. Tak terfikir pun akan ada kemudahan macam ni. Nanti Sis go true kemudahan yang ada ni.

    ReplyDelete
  8. jangan main main, siap ada Sosmed utk belajar bahasa Kelantan.
    Kipidap kpd mereka yg selangkah kehadapan dlm benda ni. terbaik

    ReplyDelete
  9. wah boleh belajar kecek kelate ni :)
    ehemm mana2 nak kawen ngan orang kelantan tu kene lah belajar ni nanti susah nak paham bila kelik kampung huhu

    ReplyDelete
  10. Seronoknya ada apps cmni... Rindu nk kecek klate dgn sek² zaman uni dulu.. Satu rumah penuh dgn org klate... Rasa meriah dgr loghat campor2 negeri tp kdg jd pening lak tiber.. Haha

    ReplyDelete