Wednesday, April 08, 2020

TONTON FULL MOVIE DAULAT DI IFLIX SECARA PERCUMA SEKARANG


Oleh kerana gagal mendapat kelulusan Lembaga Penapisan Filem (LPF), Filem bergenre ‘political thriller’ Daulat yang dilakonkan oleh Vanidah Imran akan ditayangkan di platform servis hiburan atas permintaan (VOD) iflix.

Selain Vanidah, Daulat turut dijayakan Rashidi Ishak sebagai Idrus, Tony Eusoff (Hassan), Cristina Suzanne (Nadiya Hassan), Jasmine Suraya (Jasmin Cho) dan Zul Zamir (Ali Fahim).


Filem memaparkan sisi gelap dunia politik itu berkisahkan watak Presiden MUNA, Hassan yang kalah dalam pilihanraya umum dan melantik Suri yang merupakan anak didiknya sebagai timbalan presiden parti dan merancang untuk merampas kembali undi rakyat kepada mereka pada pilihanraya berikutnya.

Watak Suri dianggap sanggup melakukan apa saja demi memastikan matlamatnya tercapai termasuklah memastikan MUNA memenangi kembali pilihan raya umum walau dengan apa cara sekali pun. Banyak konflik berlaku dan ianya sudah semestinya sebuah filem yang wajib ditonton oleh rakyat Malaysia.

Jadi apa tunggu lagi, muat turun aplikasi iflix sekarang dan tonton filem Daulat secara percuma.

12 comments:

  1. macam berat sikit ek drama ni...takde iflix pulak nak tengok..uhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak berat sangat, easy to understand apa yang nak di sampaikan. install la sis. lpas tgok uninstall balik haha. btw bnyak je movie free dalam tu. some je yang kena bayar untuk tengok.

      Delete
  2. ada tgk org share psl movie daulat ni..belum kesempatan lg nk tgk, nanti ada free time bole la tgk..tq for sharing

    ReplyDelete
  3. dah tengok cite ni. slow tapi not bas. somehow macam boleh relate to our country. opss

    ReplyDelete
  4. Wow! The next level of malay movie. Kalau tak, genre cerita sama memanjang.

    ReplyDelete
  5. Based on tajuknya masa mula-mula Daulat diperkatakan sebelum ni pun saya dah berminat nak tengok... since boleh tengok free kat iflix why not kan... bukan apa, saya minat juga tengok cerita-cerita yang berkisarkan atau diilhamkan daripada kisah sejarah mahupun peristiwa yang pernah berlaku... dapat juga sedikit-sebanyak menyemarakkan lagi rasa cintakan tanahair...

    ReplyDelete
  6. Belum berkesempatan lagi nak tengok movie Daulat ni. Ramai bagi review movie ni best dan harus tonton. Jalan cerotanya berbeza dari movie melayu yang lain

    ReplyDelete
  7. Yaaa Sis dah tengok dah ni masa awal lagi muncul...agak berat cite ni mula nak fahamkan, maklum lee cite politik, tapi bila dah tengok dan fahamkan, memang ada realitinya macamtu kan...kuasa mengatasi segalanya...

    ReplyDelete
  8. Kalau tgk tajuk, org ingt lbih ke arah diraja kan. Tapi ahli politik rupanya. Tapi mmg best. Za bg 8/10

    ReplyDelete
  9. ada juga iklan citer ni jengah jengah kat android box aida.
    but lom klik utk tgk.
    bcoz bila baca review tentang politik, hmmmm aida sgt tak berahi nak tgk nyer.
    surely rasa nyampah nanti hu hu hu hu...
    lagipun takde ruang nak tonton movie sorang2 now, mesti dgn anak2.
    hmmmm takkan nak tgk citer politik plak kan dgn diorang :)

    ReplyDelete
  10. Really free? Then I must watch this movie. Thanks for recommend this movie.

    ReplyDelete
  11. Belum pernah tengok lagi movie ni. Nanti ada masa free boleh lah tonoton.

    ReplyDelete