travel, food and lifestyle blog

Followers

HAZE MOISTURIZER : 8 BAHAN DENGAN 35 KEBAIKAN UNTUK KULIT WAJAH


Moisturizer (pelembap) sangat penting dalam penjagaan kulit wajah. la bukan sahaja berfungsi melembabkan muka, tapi ia juga dapat membantu merawat kulit, antipenuaan kulit, elakkan daripada dehidrasi pada kulit wajah, dan membuatkan kulit wajah tampak sihat bersinar. Kita sedia tahu tentang keadaan cuaca di Malaysia ni kan? Begitu juga, bila kita selalu terdedah dengan keadaan beraircond. la boleh membuatkan keadaan kulit wajah kita cepat kering.

Pelembap membantu untuk mengekalkan kulit sihat dan mengekalkan keanjalan, yang semakin hilang apabila umur kita makin meningkat. Pada asasnya, tugas utama mosturizer adalah mengunci kelembapan dalam sel-sel di wajah kita. Tapi, kita kena berhati-hati dalam memilih produk pelembap kulit wajah kerana tidak semuanya bagus dan diyakini selamat untuk dipakai.

1.0 HAZE MOISTURIZER

Kalau ditanya berkenaan produk pelembap yang bagus untuk di cuba, saya cadangkan korang untuk cuba HAZE MOISTURIZER. Saya sendiri menggunakan produk pelembap dari brand ni sejak sebulan lalu setelah di syorkan oleh beberapa kawan saya sendiri.


Untuk pengetahuan korang Haze Moisturizer tidak hanya berfungsi melembapkan kulit, tetapi ia juga berfungsi membantu untuk mencerahkan dan melindungi kulit kita dengan kandungan SPF50 (yang baik untuk melindungi kulit kita dari sinaran UV).


Apa yang membuatkan saya suka untuk pakai dan apply Haze Moisturizer di muka dan bahagian tertentu kulit saya adalah kerana texture creamnya yang sangat lembut, wangi dan menyejukkan. Ramai kawan-kawan saya yang mencubanya buat kali pertama juga mempunyai pendapat yang sama dengan saya.

1.1 Kandungan Haze Moisturizer
.
Mesti ramai yang tertanya-tanya apa sebenarnya ramuan/ bahan yang ada dalam Haze Moisturizer ni. Produk yang bagus sudah semestinya mengandungi bahan-bahan yang bagus dan berkualiti tinggi. Jadi jom kita tengok lapan (8) bahan yang saya maksudkan beserta kebaikannya untuk kulit wajah.

1. Shea butter extract

  • Mengandungi kandungan Vitamin A yang tinggi
  • Melindungi kulit dr sinaran UV
  • Mampu meratakan warna kulit
  • Salah satu agen anti penuaan
.
2. Cucumber extract

  • Menghilangkan bintik-bintik hitam diwajah
  • Mengecilkan pori-pori
  • Mengatasi masalah wajah berminyak
  • Memperbaiki tona warna kulit
.
3. Aloe Vera 

  • Merawat jerawat
  • Anti penuaan
  • Merawat sunburn pada kulit
  • Melembapkan kulit wajah
.
4. Pitera 

  • Melambatkan proses penuaan 
  • Membantu mengurangkan masalah jerawat 
  • Melembapkan kulit wajah 
  • Membantu mencerahkan wajah
  • Mampu membantu menghilangkan parut
.
5. Vitamin E 

  • Membantu memudarkan parut dengan pantas
  • Sebagai agen pelembap kulit
  • Membantu mengatasi masalah penuaan kulit
  • Berkesan dalam mencegah dan membaiki kerosakan radikal bebas
  • Berkesan melegakan selaran matahari kecil (sunburn)
.
6. Collagen 

  • Anti Penuaan
  • Merawat kulit luka dengan pantas
  • Melembapkan kulit
  • Mencerahkan kulit
.
7. Pearl Powder 

  • Memutihkan muka dan badan
  • Menghapuskan jerawat
  • Membaiki struktur kulit
  • Menghilangkan kulit berminyak
  • Mengecilkan liang pori
.
8. Alpha arbutin

  • Mencerahkan kulit Wajah
  • Mengurangkan bintik-bintik hitam
  • Mencegah pigmentasi pada wajah
  • Mengelakkan kulit daripada terkena selaran matahari .

1.2 Testimoni Berjaya Haze Moisturizer

Produk yang bagus sudah semestinya mempunyai banyak testimoni berjaya. Jadi kat sini saya nak tunjukkan kat korang beberapa testimoni berjaya tentang produk Haze Moisturizer ni dari pelanggan-pelanggan yang sudah menggunakannya.


1.3 Harga Haze Moisturizer


Bagi korang yang berminat untuk mendapatkan Haze Moisturizer ni, harga untuk 50g adalah hanya RM58. Manakala, untuk 25g pula dengan harga RM38. Pembelian boleh dilakukan di laman web rasmi Haze dan klik pada "Shop Now". Selain itu, anda juga boleh dapatkan Haze Moisturizer melalui agen-agen sah mereka di seluruh Malaysia.

Untuk maklumat lanjut mengenai produk ni, korang boleh ke laman web rasmi mereka di hazecare.com. Selain dari itu korang boleh ikuti mereka di platform social media seperti Facebook dan Instagram.
Share:

19 comments:

  1. Ingatkan produk ni digunakan hanya pada masa jerebu. Rupanya untuk melindungi kulit muka setiap masa. Banyak lambakan produk di pasaran. Kita kena pilih yang sesuai dengan kulit kita.

    ReplyDelete
  2. Bagus kandungan nyer. Very good. Kandungan natural. elok la tu. melembab saje x memadai kan. kulit kita tiap hari terdedah dgn matahari. So penting tu faktor pencerahan.

    ReplyDelete
  3. omg!!! nak beli satu lah sebab memang tengah cari produk yang sesuai since kulit muka tengah kering sangat ni. madi kalau tak nk bagi aku kbai

    ReplyDelete
  4. Bahan yang ada dalam moisturizer ni semua bagus. Lagi dia ada spf, jadi tak risaulah kalau keluar tanpa makeup sekalipun. Janji pakai moisturizer ni

    ReplyDelete
  5. Memang betul pun moisturizer sangat penting tau untuk penjagaan kulit kita. Kalau cuci muka je tapi tak guna moisturizer nanti kulit akan jadi kering dan mudah jadi kusam. Haze Moisturizer beserta dengan SPF50? Memang terbaiklah!

    ReplyDelete
  6. first time dengar tentang produk haze ni. tq for introducing it in ur blog

    ReplyDelete
  7. Lelaki jaga muka..wahhh..jarang jumpa tau..mmg betul, moisturizer ni elok utk kulit..ikutkan dalam rutin penjagaan muka,moisturizer ni wajib di gunakan tapi jarang orang ambil kisah step menggunakan moisturizer ni..saya pun salah sorang dulu, jenis tak kisah pakai ke tak moisturizer..sekarang dah sedar pentingnya moisturizer ni..

    ReplyDelete
  8. Rasanya haze ni dia punya duta tu farah kan. Tapi zaman skrg mmg kena ada krim2 mcm ni untuk maintan keremajaan kulit selain daripada mengelakkan masalah persekitaran yg blh memberinkesan pd kulit wajah

    ReplyDelete
  9. Banyaknya kebaikan pelembab keluaran Haze Moisturizer ni!Dari segi packaging pon nampak sesuai untuk para lelaki sebab lebih kurang sama dengan packaging minyak rambut lelaki dan pasti mudah untuk dibawa kemana2. Nanti nak cubalah =) Thanks for the info.

    ReplyDelete
  10. Amboii, banyak betul kandungan bahan dalam haze moisturizer ni. Mesti bagus. memang dorang buat kajian betul2 teliti la kot sebelum keluarkan produk ni.

    ReplyDelete
  11. Nampak menarik la..Madi pun nak kulit cantik macam orang perempuan jugak kan..orang lelaki zaman sekarang memang mnjaga ketrampilan..harga Haze Moisturizer ni pun sangat ekonomi, harga mampu milik...akak tertarik dengan kandungan nya..

    ReplyDelete
  12. Nampak bagus dan banyak kelebihannya. Erm untuk orang kulit berminyak sesuai tak pakai Haze Moisturizer ni? Sebab yelah bila kulit beminyak ni bila pakai moisturizer kulit akan jadi bertambah minyak

    ReplyDelete
  13. First time dgr tntg moisturizer HAZE ni.. Laki pmpuan pon boleh pakai ke? btul tu pelembap mmg diperlukan spuya kulit kita lebih lembap dan mulus tanpa kekeringan.. kalau kering nnti muka boleh rosak.. bahan2 yg digunakan dlm HAZE pon bhn yg bagus siap ada alpha arbutin..

    ReplyDelete
  14. Nad tertarik tengok bahan-bahan dia, semua nya bagus sebab guna bahan semulajadi dan bahan tu memang sesuai untuk kulit kita, merawat kulit kita. Bagusla pelembap ni, pertama kali dengar pasal haze ni

    ReplyDelete
  15. bagus la lelaki pun dah pandai jaga kulit wajah. perempuan lebih suka tgk lelaki yg berketerampilan. anyways, shea butter tu mmg bagus utk kulit

    ReplyDelete
  16. Moisturizer memang penting. Madi pakai konsiten. Nanti kulit muka jadi mulus gebu gebas. Hehe. Haze ni sesuai untuk lelaki sahaja eh? Ingat nak belikan untuk naim. Pakai dekat ofis. Aircond kuat pun kena pakai moisturizer.

    ReplyDelete
  17. First time dengar produk Haze ni. Sis pun memang kena pakai pelembab muka..tak kira siang malam, panas or hujan.. sebab muka sis ni kering sangat..kalau tak ada pelembab mulalah menggelupas.

    ReplyDelete
  18. Nice packaging, I really like the point that the moisturizer comes with SPF, that saves us another step from applying sunblock.

    ReplyDelete
  19. Ini kali pertama dengar nama produk nie. Tak sangka produk sekecil ini tapi banyak manfaatnya. Secalit je boleh bawa 35 kebaikan. Cuma awat nma dia Haze ? Jerebu ? Hahahaha

    ReplyDelete

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

MENARIK MINGGU INI

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive