travel, food and lifestyle blog

Saturday, November 04, 2017

7 KATEGORI JJCM MAKAN AWARDS


Rancangan Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) sudah tidak asing lagi bagi rakyat Malaysia. Sehingga kini, rancangan tersebut telah menjadi rujukan penting bagi kita untuk mencari lokasi restoran yang terbaik di seluruh Malaysia. Memandangkan teknologi kini sudah semakin maju, Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) telah memperkenalkan aplikasi mudah untuk pengguna mobile. Muat turun secara PERCUMA dan nikmati kelebihan aplikasi tersebut hanya di hujung jari. *selepas ini tiada masalah lagi untuk mencari lokasi tempat makan berhampiran.

Apa yang menariknya, JJCM telah memperkenalkan "JJCM Makan Awards". Katanya penganjuran anugerah ini bertujuan memberi peluang kepada semua rakyat Malaysia khususnya geng kaki makan untuk mengiktiraf tempat makan kegemaran mereka di sekitar Lembah Klang.

Untuk pengetahuan korang, "JJCM Makan Awards" ini mempunyai 7 kategori yang dipertandingkan mengikut tema menu makanan yang popular di Malaysia. Setakat ni untuk setiap kategori dah ada beberapa pencalonan awal yang disenarai pendek. *siapa yang masukkan pencalonan awal tu agaknya? Dah tentu la pengguna aplikasi Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) tu sendiri. 

Antara 7 kategori tersebut adalah seperti berikut :


Nasi Lemak Popular
  • Nasi Lemak Bumbung
  • Village Park
  • Nasi Lemak Tanglin
  • Nasi Lemak Antarabangsa
  • Nasi Lemak Famous
Kuey Teow Basah Popular
  • Mali's Corner
  • Mamu Penang Char Kuey Teow
  • Mie Cord Char Kuey Teow
  • Sany Char Kuey Teow
Sate Popular
  • Sate Kajang hj Samuri
  • Willy Satay
  • Satay Zainah Ismail
  • Hj Senen Satay
  • Zaini Satay
Cendol & Rojak Popular
  • Cendol SS15 Subang
  • Rojak & Cendol Din
  • Rojak Bellamy
  • Rojak & Cendol Shah Alam
  • Sulaiman's Famous Cendol & Rojak
Ikan Bakar Popular
  • Sambal Hijau
  • Kak Jat Ikan Bakar @ Medan Ikan Bakar Jalan Bellamy
  • Ikan Bakar Pak Din @ Medan Selera Tanglin
  • Restoran Ikan Bakar FEND
  • Restoran Arang Ikan Bakar
Burger Kaki Lima Popular
  • Brader John Burger
  • OM Burger
  • Yazid Burger
  • Tajima Burger Bangi
  • The Burger Shop
Nasi Kandar Popular
  • Zainul Nasi Kandar
  • Mohd Yaseem Nasi Kandar
  • Restoran Kudu bin Abdul
  • Suberi Nasi Kandar
  • Restoran Ibramsha Nasi Kandar

Macamana, agak-agak ada ke restoran kegemaran korang tercalon? Kalau ada kenalah undi cepat-cepat. Pemilihan pemenang akan ditentukan dengan format pemarkahan 50% undian rakyat Malaysia manakala 50 % lagi dari juri profesional. *jadi adillah kan. Sape pula Juri yang akan buat penilaian nanti? Setakat ni masih dirahsiakan identitinya, tapi korang tak perlu risau kerana beliau katanya memang tersohor dalam bidang kulinari tempatan.

Pemenang bagi setiap kategori bakal membawa pulang trofi ekslusif JJCM Makan Awards dan juga wang tunai. Pemenang akan diumumkan dalam satu majlis kemuncak pada bulan Disember nanti.


Jadi, pada siapa-siapa yang nak mengundi bolehlah ke laman web www.jalanjalancarimakan.com.my dan klik undi. Tempoh undi adalah dari 1 November 2017 hingga 24 November 2017. Bagi yang belum menggunakan aplikasi JJCM pula, korang boleh download dari Google Play Store dan juga Apple Store.
Share:

0 comments:

Post a Comment

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive