travel, food and lifestyle blog

Saturday, September 26, 2015

3 TAMAN TEMA POPULAR YANG PERNAH DILAWATI DI JOHOR

3 TAMAN TEMA POPULAR YANG PERNAH DILAWATI DI JOHOR | Memang MY tidak nafikan dengan kecantikan dan kedamaian negeri Johor Darul Ta'zimSebuah negeri di Malaysia yang terletak di selatan Semenanjung Malaysia dan bersempadanan dengan 3 buah negeri iaitu Melaka, Negeri Sembilan dan Pahang.

Negeri Johor sangat pesat dengan pembangunan dan merupakan salah sebuah negeri di Malaysia yang menjadi tumpuan pelancong. Banyak tempat menarik telah dibangunkan di Negeri Johor ini. MY sendiri tidak terlepas peluang untuk menjejakkan kaki ke beberapa lokasi tempat yang menjadi tumpuan umum di negeri ini. Antaranya ialah:

1. LEGOLAND MALAYSIA RESORT


Legoland Malaysia_foto feeqsays.com
Alamat :
7, Jalan Legoland, Bandar Medini,
79250 Nusajaya, 
Johor, Malaysia
Tel : +60 7-597 8888

Facebook : LEGOLAND Malaysia
Twitter : LEGOLAND_MY

Dibuka setiap hari dari jam 10AM  hingga 6PM*


2. PUTERI HARBOUR FAMILY THEME PARK

Sanrio Hello Kitty Town
Sanrio Hello Kitty Town_foto feeqsays.com
Alamat :
Persiaran Puteri Selatan, Puteri Harbour
79000 Nusajaya
Johor Darul Takzim, Malaysia

Kordinat : 
N 1 25.0 E 103 39.5



3. ANGRY BIRD ACTIVITY PARK

Angry Birds Activity Park
Angry Birds Activity Park_foto feeqsays.com
Alamat:
Level 3, KOMTAR JBCC,
Johor Bahru City Centre,
80000 Johor Bahru, Johor.
Tel : 07 - 221 0260 / 07 - 300 5090


Dibuka setiap hari bermula jam 10am sehingga 10pm


Untuk info lebih lanjut mengenai taman tema yang telah dinyatakan diatas, korang boleh rujuk pada website taman tema tersebut. Insyaallah, semoga perkongsian ini akan dapat membantu serba sedikit tentang persoalan korang mengenai tempat menarik untuk dituju bersama rakan-rakan atau keluarga tercinta. Jangan lepaskan peluang korang untuk ke tempat-tempat yang MY nyatakan diatas ni, ini kerana ianya cukup hebat dan menakjubkan. Tidak perlu risau kerana ianya bukan semata-mata untuk kanak-kanak.
Share:

11 comments:

  1. ke3 3 tempat ini aku tak pernah pergi hahaha. sadis betol lols

    ReplyDelete
  2. Akak belum pun jejak kaki di 3 lokasi di atas.

    ReplyDelete
  3. langsung tak pernah jejak kesemua tempat nie....huhu

    ReplyDelete
  4. tak pernah gi lagi walaupun dah dok johor nih. hoho

    ReplyDelete
  5. Ada peluang memang nak pergi nie..doakan ..amin

    ReplyDelete
  6. baru pergi dua dalam list tue. angry bird park tu tataulah berbaloi ke tak nak pergi..hehe

    ReplyDelete

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive