Saturday, June 27, 2015

KEINGINAN ATAU TANGGUNGJAWAB


KEINGINAN ATAU TANGGUNGJAWAB | Baru perasan kad matrik pelajar undergraduate di UPM sudah guna design baru.Ingatkan student master baru je.  Bukan setakat design je baru, warna pun memang Merah Mak Ngah sangat. Kadang-kadang rasa nak gelak jugak tgok design baru kat matrik UPM ni.
Kad Matrik UPM
Kad Matrik UPM
Nasib baik yang lama tu just nice. Takde la meyerlah sangat. Bukan nak mengatalah tapi nak gelak je tengok warna meriah macam tu. Apapon, kad matrik tidak menunjukkan apa-apa selain dari identiti ringkas kita. Apa yang penting, apa yang ada dalam diri kita untuk menjadi seorang pelajar.

Adakah kita cukup bersedia untuk melalui sekali lagi pengalaman hidup sebagai seorang pelajar? Atau ianya sekadar untuk mengisi masa terluang? Betolkan niat dan teruskan apa yang telak kita lalukan. Bak kata pepatah, alang-alang meyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan. Jika dulu ianya sekadar keinginan, tapi sekarang MY sudah mula percaya, ia juga sebagai tanggungjawab MY. Insyaallah

Doakan MY berjaya sehingga ke pentas konvokesyen dengan jayanya. 

6 comments:

  1. Ehh itu mcm pun boleh a. Hahaha.. Merah mak ngah tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaah. tau xpe.. segan oii merah2 meyala nie.hahhaha

      Delete
  2. Semoga berjaya! Seronok sebenarnya belajar ni..dikelilingi orang yang berilmu dan ingin mencari ilmu.

    ReplyDelete

Created By Sora Templates