travel, food and lifestyle blog

Wednesday, November 26, 2014

Speak Out Internet | Mohon Bagi Penjelasan

Speak Out Internet | Mohon Bagi Penjelasan | Semenjak bermasalah dengan internet terahulu, MY cuba mencari service internet lain untuk menggantikannya kerana 70% dari kerja MY memerlukan internet. Sudah berminggu kerja tertangguh, menyebabkan MY tergesa-gesa dalam membuat pilihan. 

Speak Out Internet

Dalam masa seminggu hampir RM150  MY habiskan untuk topup data internet di smart fon MY untuk tujuan kerja . Akhirnya, terlihat satu iklan mengenai Internet Murah Speak Out yang menjanjikan kelajuan yang amat luar biasa dengan hanya RM28 ringgit untuk 30 G untuk sebulan. 

Pembelian simkad hanya berharga RM60 melalui dealer mereka. pada hari pertama, sangat teruja dengan kelajuan yang MY dapat. sehingga masuk hari ketiga, kelihatan line H+ tetapi connection sangat lembab dan seolah-olah tiada connection. 

Kenapa ini terjadi? Adakah RM28 hanya untuk penggunaan 1G untuk sebulan? Kalau ini bukan satu penipuan. Kenapa iklan seolah-olah meniyakan sesuatu disebaliknya. Mohon Pihak Speak Out perjelaskan. Saya sangat perlukan perjelasan dari kalian. Kalau dealer yang menipu, sila ambil tindakan jika boleh.


Share:

22 comments:

  1. Mahal juga simkad ni ya. Sampai RM60

    ReplyDelete
  2. yang macam pelik pelik ni, aku rasa merepek ja.... nasib aku stay lagi dengan Celcom.. power!!

    ReplyDelete
  3. sebenarnya sim speakout ni boleh dibeli di 7e yang terpilih, sila google ye..
    segelintir ULAT mengambil kesempatan memborong sim ni kat 7e. dorang jual sim ni dgn harga melampau. untuk pengetahuan sim ni harga asalnya lingkungan RM7-RM8 kalau tak silap la..

    ReplyDelete
  4. Sim Kad nih Sebenarnya RM8 Jer kat 7E.

    ReplyDelete
  5. 30gig untuk sebulan.. tapi bila pakai 30gig tu cepat je habis.. Kiranya lepas habis 30 gig tu internet still boleh pakai sampai sebulan cuma slow sbb quota 3ogig tu dah habis pakai.. semua telco mmg mcmtu..

    ReplyDelete
  6. Betul ke 30g sebulan. Biasanya yang tawar quota tinggi macam tu dia akan agihkan ikut hours. Macam yes4g quota 20g sebulan. Tapi peak hour (8am-2am) cuma 6g. Selebihnya 14g masa off peak hour (2am-8am)

    Tapi biasanya hal ni tak dijelaskan kpd customer..

    ReplyDelete
  7. Banyak pula simkad yang tak pernah dengar. Nak beli pun ragu2x je ni.

    ReplyDelete
  8. Haaaaa, ada Tab tak? Nanti boleh try TMGo okay?

    ReplyDelete
  9. betol!!!saya pon guna sim speak out ni..pas dua hari trus slow nak mampos..fb youtube sume xleh buka..ada sesape mngalami bnda sama x guna sim ni???huuuuu

    ReplyDelete
  10. Itu cuma strategi depa. Sapa nk kasi 30gb sbulan buta2? Awal2 dah masalah, esok speakout tukar plan auto ikut suka hati. Haha, aku pun dah beli speakout dan sama2 trjerumus ditipu rm60. Kalau beli murah di 7e pun tak boleh register, byk masalah. Kalau rasa duit byk dan nak ditipu, pegi beli speakout.

    ReplyDelete
  11. speak out tu die tpu..mule2 memang dia bg hr2. 1gb.. tp bermule 20,11,2014.. die dah off.. bkn stakat klajuan lmbab..khdmat planggan pon lmbab.. ble kol x pnh angkat.. klau angkat..die akn ckp talian sbuk..penipu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg ni aku setuju Sgt khimat pelangan pakai nmbr fon.what the fuck man

      Delete
  12. Sangat x logik, tiap telco ada limit bekalan internet utk keseluruhan customer. Cuma gimik speakout menipu pelanggan 1gb sehari konon. Lepas 1 december speakout akan tukar plan. Laporkan kepada kpdnkk dan persatuan pengguna sebagai pengajaran kepada telco lain, biar speakout merasa. Ingat kami customer ni tongkoi kayu ka !!! Kadar internet di malaysia adalah yang termahal di dunia, satu fakta yang korang patut tahu. Bangun wahai rakyat! Hentikan kezaliman company telco cekik darah!!! Hukum semua pemilik telco pencekik darah rakyat!!!

    ReplyDelete
  13. Lorrr patut pun aku surf abis kredit kene tolak. Nk kena telco ni. Ulat2 yang kaut untung melampau patut dah kene soal siasat oleh pulis. Bawa ulat ke muka pengadilan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Report Kat SKKM cik Akak oi.polis blh bt apa.

      Delete
  14. Lancau speak penipu

    ReplyDelete
  15. Lancau speak out penipu aku bli seratus bl TopUp mula2 ok x sampai 2 hair dah lembab mcm kura2 aku rasa lagi laju peeee.. Aku col center nak dekat setengah jam baru angkat.aku ty dia pn kata x tau... Tension2 mmg buAng karan aku guna speak out it better buang la simkad 2.


    From
    Lee johnson

    ReplyDelete
  16. Speak out penipu 30terra WTF!!!!!!

    ReplyDelete
  17. Speak out penipu 30terra WTF!!!!!!

    ReplyDelete
  18. kah kah kah aku on kene daa

    ReplyDelete
  19. Baru nak try, trjumpa pula article ni, cencel beli la, lebih baik guna sim hijau ni..

    http://goo.gl/ZeQw22

    ReplyDelete

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive