Monday, June 30, 2014

BERBUKA PUASA DENGAN KACANG POOL | KACANG POOL BAZAR UNITEN

BERBUKA PUASA DENGAN KACANG POOL | KACANG POOL BAZAR UNITEN | Alhamdulillah, harini dah masuk hari kedua bulan ramadhan. Memandangkan sekarang duduk menyewa sorang, memang tak ada mood la nak masak kan. Untuk berbuka plan yang terbaik bazar ramadhan aja lah.


Add caption
Cuba cari bazar sekitar tapi tak jumpa. At last pergi ke bazar ramadhan berdekatan UNITEN serdang tu. *tak jauh mana pun. 2-3 kali pusing, macam biasa la no idea untuk beli apa. At las nampak satu gerai dia tulis kacang pool johor. Awalnya tak tertarik pun. Tapi tengok punyak tengok dan perhati punya perhati teringat plak entry Kacang Pool [klik] dari Blogger Pap Pap Pap.*ok nak try la kan.
Kacang pool boleh dikatakan popular di Johor dan Singapura, dan asal2nya makanan yang dibawa masuk oleh orang-orang Arab, lama ke lamaan telah menjadi satu makanan kebiasaan bagi penduduk setempat. Buatnya tidak lah susah dan daging kisar antara bahan terpenting selain kacang pool itu sendiri. Anda boleh pilih samada nak guna daging lembu atau daging kambing_tiffinbiru.com
Lagipon MY tak pernah rasa Kacang Pool ni. Tak salah nak mencuba kan. Memang sesuatu yang menarik jugak la bila tengok cara hidangan dia. Dengan telur goyang dan asam limau bagaikan. *pergh akhirnya MY terbeli dua eh. hhuhu.


Tapi Alhamdulillah, berbaloi baloi beli dua sebab rasa dia sangat sedap uollz. Insyaallah kalau ada rezeki dan duit berkepuk-kepuk leh la beli lagi. Harga yang MY beli ni RM 5 satu. So rasa agak mahal jugak la kan. Nasib baik sedap hehe.

Kalau tak silap, kat blog tiffinbiru.com [klik] pun ada entry resepi kacang pool ni. Jadi kalau nak resepi kacang pool johor ni, voleh la singgah ke www.tiffinbiru.com [klik].

Apapon selamat berpuasa.

12 comments:

  1. Salam..ingatkan berbuka siang td.. :P hehehe

    ReplyDelete
  2. x pernah lagi rasa nie.
    tgk cam mnarik jer..
    kacang pool nampk cm pekat.
    mmg sodap tue.

    ReplyDelete
  3. tak pernah dgr pulak kacang pool nih..tapi kalau tgk gmbr nih..nmpk menyelerakan,,

    ReplyDelete
  4. ini makan kegemaran saya (anak jati johor) eheheheheheh

    ReplyDelete
  5. wah kali pertama dgr ni..nmpk cm sdp gk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah memang sedap. ni pon kali pertama saya makan huhu

      Delete
  6. tak pernah try lagi..
    mohon MY belanja satu, keh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai umah aku, stay sehari dua, aku bawak ko p beli. siap belanja . eh huhu

      Delete

Created By Sora Templates