Friday, May 09, 2014

PELAYARAN STAR CRUISE LIBRA BERSAMA PAK NIL | LANGKAWI Shore Excursion



PELAYARAN STAR CRUISE LIBRA BERSAMA PAK NIL | LANGKAWI Shore Excursion | Alhamdulillah rupanya dah seharian berkampung kat atas STAR CRUISE LIBRA ni. Bangun-bangun je dah sampai Langkawi dah. *yeay, apa yang terbayang dalam otak nie satu benda je COKLAT. eh ahahah

 Langkawi Star Cruises Jetty
Nampak gaya kami akan turun awal ke tanah Langkawi nie. Sebab pukul 8.30 pagi tu kami dah mula Collect Langkawi Shore Excursion sticker di deck 5. 


MAKAM MAHSURI | Destinasi pertama kami di Langkawi ni adalah ke MAKAM MAHSURI . Siapa tak kenal dengan MAHSURI, sejarahnya menjadi tulang belakang kepada kemajuan LANGKAWI sekarang.

Dihadapan pintu masuk Muzium makam Mahsuri
Potret yang dikatakan wajah Mahsuri
Rumah Mahsuri
Tiang Seri Rumah Mahsuri
DATARAN HELANG | Destinasi berikutnya adalah ke mercu tanda LANGKAWI iaitu DATARAN HELANG. Kat sini korang boleh tengok replika  seekor helang yang sangat besar dan gah membuka kepaknya. 

Replika Helang
Dataran Helang Langkawi
Lepas ke DATARAN HELANG, kami singgah di BILLION untuk shopping. * shopping apa ya? Coklat la, apa lagikan huhu.

Coklat kiriman dari kawan-kawan dan keluarga
Selepas ke Billion kami singgah sekejap di NUSANTARA MINYAK GAMAT . Kata orang kalau datang ke LANGKAWI ni, tak beli minyak gamat memang tak sah la. 

NUSANTARA MINYAK GAMAT
UNDERWATER WORLD |  Seterusnya UNDERWATER WORLD menjadi destinasi terakhir buat kami di Langkawi nie. 

Akuarium
Kat sini korang leh tengok bermacam jenis hidupan laut, *yang pelik-pelik pun ada. Memang sangat kagum, SUBHANALLAH. Hidupan di darat pun belum habis di terokai, inikan pula yang ada di dasar laut tu. *terasa kecilnya diri ni.

Bergambar dengan hidupan laut si Todak Merah. eh ahahha
Perjalanan kami di LANGKAWI berakhir di sini. Kami kembali ke kapal tepat jam 3.30 petang. Jadi masa untuk rehat dan bersiap sedia untuk GALA NIGHT. *woo woo tak sabarnya. So tunggu entry berikutnya ya.




7 comments:

  1. masa pi langkawi tak sempat nak pi underwaterworld..

    ReplyDelete
  2. untung ah g naik star cruise libra . kita naik flight je kaka

    ReplyDelete
  3. salam admin blog, jemput datang ke weblog saya
    SYOKBAH - Portal Hiburan dan Gosip
    http://syokbah.com

    ReplyDelete

Created By Sora Templates