travel, food and lifestyle blog

Monday, May 12, 2014

PELAYARAN STAR CRUISE LIBRA BERSAMA PAK NIL | GALA DINNER & EXCLUSIVE CHOCOLATE BUFFET SUPPER


PELAYARAN STAR CRUISE LIBRA BERSAMA PAK NIL | GALA DINNER & EXCLUSIVE CHOCOLATE BUFFET SUPPER | Selepas kepenatan menjelajah Pulau Langkawi, tiba masa bersiap-siap untuk ada GALA DINNER. Dinner bersama PAK NIL, CAPTAIN STAR CRUISE LIBRA dan krew kapal.

Pemandangan dari luar tingkap
GALA DINNER | *pergh syahdu giler weii. Tak pernah terfikir nak dinner exclusive macam ni atas kapal besar macam STAR CRUISE LIBRA ni *sambil tampar-tampar muka sendiri. Alhamdulillah, ini yang dikatakan rezeki. Dapat layan perasaan feeling-feeling golongan elite camtu ha. *nanges sebak.

Menu
KeVillage pepolan kami terserlah bila tibanya waktu waiter ambil oder kan. *eh ambil oder ker ahhaha kbai. Apapon kami semeja buat muka macho ala-ala golongan elite kena demam panas gitu ahahah. *huh syahdu bunyinya ahahah. hope diorang tak tahu yang kami ni village people je yang tersesat kat atas Cruise tu ahaha. 

Pencuci mulut yang awesome
Biasalah, katapun Gala Dinner kan, makan pun ala-ala set barat la. *tapi bunyi pinggang tung tang tung tang dengan sudu garfu tu wajib bagi kami yang village people ni ha. eekekeke. Walaupun makan set barat, perangai keturunan village people tu takleh hilang. Yela sebelum ni kalau tak budu, belacan, kalau x belacan petai ahahha, *nasib baik makan tak guna tangan kan. kalau tak feeling-feeling kesat kat alas meja je tangan kotor lepas makan. ekekek.
Yang penting sopan tu kena ada, mana taknya, makan dengan golongan-golongan elit nie kan. Kan tersalah langkah, tak pasal-pasal masuk paper jadi story front page kaw. *media ramai sini oiiii. jangan buat hal ya hahhaha. ok  MY behave.kbai

Group Photo
*homagai, konyang dah perut nie. Tapi space kat perut kena simpan sikit sebab malam ni ada Supper Choclate Buffet katanya. hahahahaha. Terbaiklah.

KAIN BATIK KAIN PELIKAT NIGHT THEME WITH PAK NIL - foto Santai Travel
EXCLUSIVE CHOCOLATE BUFFET SUPPER & KAIN BATIK KAIN PELIKAT NIGHT THEME WITH PAK NIL | Supper kami pada malam ni sangat special kerana ianya bukan supper yang biasa-biasa. Ianya merupakan EXCLUSIVE CHOCOLATE BUFFET SUPPER dengan bertemakan  KAIN BATIK KAIN PELIKAT NIGHT . *wowo memang sangat meriah .

EXCLUSIVE CHOCOLATE BUFFET SUPPER
Nampaknya semua peminat Pak Nil bergaya sakan dengan gaya tersendiri malam nie. Memang sempoi habis la * memang sangat sporting. Mana taknya kan, malam nie sapa yang terpilih untuk pakaian paling havoc akan dapat RM250 cash untuk shopping di Phuket kan. *waaa ketar lutut sengar duit nie ahhaaha

aktiviti kotak beracun PakNil bersama peminatnya -foto Santai Travel
Event malam ni dimeriahkan dengan aktiviti kotak beracun yang di handle sendiri oleh Pak Nil untuk peminat-peminat dia. *memang gelak sakan la MY bila tengok gelagat Pak Nil dan gelagat sempoi peminat-peminat dia. hahaha. Tahniah yang dapat menang cash tu ye. Bagi yang tak berjaya memang kena bahan jela jawab dia, ahhahah. * nasib baik semua sporting kan. Terbaiklah.

Hidangan chocolate buffet - foto Santai Travel
*mohon kesat air mata korang. Hahahah, semua hidangan malam ni memang dari coklat. *wallaweh. jerit kuat-kuat ye ahhah. Layan perasaan jap MY dengan coklat-coklat nie. ahhaha. *jangan nangis baca entry nie, sila duduk diam-diam hahah. 

Kalau rasa nak rasai pengalaman nie, jangan lepaskan peluang anda untuk join bulan NOVEMBER 2014 ni *nak kemana tu? . Katanya ke PHUKET dan KRABI. *wah mesti lagi meriah kan.


Share:

3 comments:

  1. Huaaaaaaaa memang tengah menangis tengok makanan semua tu. Huaaaaaaaaaaa! Apapun, lawak la tema kain pelikat tu. Comel je pak nil pakai kain pelikat. Ahaks...

    ReplyDelete
  2. wwaahhh machonya gambar aku..!!!

    ReplyDelete
  3. Pengalaman yang menarik. Makan malam diatas kapal cruise.

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive