travel, food and lifestyle blog

Saturday, May 03, 2014

LAKSA SARAWAK | CUTI HARI BURUH

LAKSA SARAWAK_Foto says.com/my
LAKSA SARAWAK | CUTI HARI BURUH | Siapa kat sini pernah makan LAKSA SARAWAK ? ha best kan. Ni first time makan LAKSA SARAWAK yang di masak oleh orang pantai timur kita CIK NGAH iaitu pemilik blog Cacatan Sue Izza [klik].

Plan gathering blogger KBBA katanya kan. Buat makan-makan kat umah Yanty [klik] .  Dah lama katanya tak lepak-lepak dengan geng KBBA nie. So sempena cuti 1 Mei ni kami cancel semua program dan bergather-gather la di Putrajaya.

Bila telefon berbunyi dah tau dah yang mana diorang dah siap masak. So cepat-cepatla kami bersiap. *Dah rasa macam juri Master Chef pulak . kui kui kui.

laksa sarawak
Udang
Okai yang ni kena letak banyak sikit. Maklumla hantu udang kan. *yuk umph sedap sungguh udang ni, manis-manis weet sweet gitu.

Laksa Sarawak yang dah siap
Okay dah siap semua, ready to eat  LAKSA SARAWAK . *mohon kesat air mata tengok gambar nie ya, ekekekke. Haha, menangis tak berlagu.

Blogger gathering
Jemput makan - foto ihsan qasehdalia.com
Okai Itadakimasu. Nasib baik perut MY kecik *eh kbai kalau tak mau 3 mangkuk tambah kan. *amboi mawardi, makan simpan dalam pipi ker. lalalalala. terima kasih uolzz sebab sudi jemput MY datang habiskan makanan korang eh ahhaha. 

Antara blogger yang join Gathering 1 mei ni adalah :


Share:

7 comments:

  1. Nanti kita buat edisi bakar2 plak ye...hehehehhe

    ReplyDelete
  2. Ya Allah!! Favourite ena niiii! dah lama tak makan laksa sarawak, dulu keluarga angkat ena selalu buat. Terliur ehhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha pasni kna belajar buat sendirila ye

      Delete
  3. Mk mana boleh makan banyak.. kena pasang badan maaaa..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe dia kata baju pengantin dh ukur lebih sikit hahahah

      Delete
  4. Bila nak datang rumah main masak2 dan guling2 bila perut dah kenyang?

    ReplyDelete


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin kepada semua pembaca setia blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Labels

Blog Archive