travel, food and lifestyle blog

Thursday, October 17, 2013

[PERIBADI] Sapa Gigit Pipi Ku ? | Pipiku Luka

[PERIBADI] Sapa Gigit Pipi Ku ? | Pipiku Luka | Woah tajuk dia kemain, ekekekekekeke. Hey dey !!! Citer macam ni pun nak up entry ka. Ah peduli apa . ekekekeke. Agak-agak la kan Sapa Gigit Pipi Wa nie? Eh seram neh. 


Tapi sebenarnya luka tu sebab jerawat je pun ekekkeke. Tapi lain maam pulak wa rasa luka dia nie. Biasa kalau jerawat, luka dia bukan macam tu. Erkkk sesuai ke istilah " Luka" tu untuk jerawat? Rasanya macam lain macam je hahahaha. 

Jerawat adalah suatu keadaan di mana pori-pori kulit tersumbat sehingga menimbulkan kantung nanah yang meradang. Jerawat adalah penyakit kulit yang cukup besar jumlah penderitanya. Kligmann, seorang peneliti masalah jerawat ternama di dunia berpendapat,"Tak ada satu orang pun di dunia yang melewati masa hidupnya tanpa sebuah jerawat di kulitnya." Kemungkinan penyebabnya adalah perubahan hormonal yang merangsang kelenjar minyak di kulit. Perubahan hormonal lainnya yang dapat menjadi pemicu timbulnya jerawat adalah masa menstruasi, kehamilan, pemakaian pil KB, dan stres._ Sumber Wikipedia

Tapi Alhamdulillah smua dah beransur pulih. Kulit pun dah mula nak gebu-gebu dah sikit sejak wa guna sabun tu. Sabun apa? Ha nantikan entry seterusnya. Kbai

.

.

Share:

7 comments:

  1. jerawat yang mama paling tak suka.. hihi

    ReplyDelete
  2. minumlah aurawhite untuk kulit gebu macam boni kacak..hehehehe

    ReplyDelete
  3. doa agar sembuh....salam kenal,,,salam blogging.

    ReplyDelete
  4. Klu lelaki mmg kena ada jerawat sikit, baru macho hehee :D

    ReplyDelete
  5. setuju dgn bro khirkhalid...lelaki kalau muka licin sngt..npak pelik pulak..haha..lain org lain pandangan..:) jerawat tu small mater je bro..boleh buat texture^^

    ReplyDelete
  6. ini disbbkan minyak yg tsumbat dibhagian pori..guys, its normal ada jerawat, tp tak suka muka yg bminyak +_+

    ReplyDelete
  7. kucing gigit tu
    sapa pulak nak gigit
    hekhek

    ReplyDelete


Terima kasih kerana sudi singgah di blog mawardiyunus.com blog www.mawardiyunus.com.

Total Pageviews

PENULIS

PENULIS

RAKAN BLOGGER

Blog Archive